– Når tilsynelatende friske oppegående mennesker, med hus, hjem, båt, bil , kone og barn, går til det forferdelige skrittet å ta livet av sine egne barn- hva skjer egentlig? Er det en akutt black out? Er det bunnløs fortvilelse som får foreldre (oftest fedre?) til å gjøre noe så grusomt?

– Normale friske foreldre har en ting felles, frykten for at barna sine skal forulykke, havne i trøbbel, en ulykke e.l Derfor er det så veldig vanskelig å forstå, hva driver mennesker til en sånn utvei? Hvorfor ta med seg uskyldige liv inn i døden på en så rå og brutal måte? Her er det mange spørsmål som det helt sikkert ikke er noe fasit svar på. Men at psykisk helsevern i Norge ligger med brukket rygg er hevet over en vær tvil. Det er et skrikende behov etter dyktige psykiatere i Norge, regjeringen i dette land må få opp øynene for at dette er et problem som nesten har eksplodert de siste årene.

I perioden fra år 2000 og fram til i dag har 23  barn er drept eller mishandlet til døde av sine biologiske fedre. Stefedre har tatt livet av to barn. Mens i 2002 i Bergen ble både mor og far dømt til fire års fengsel for å ha mishandlet deres 3 måneder gamle datter til døde. På Kalbakken i 2006 drepte storebroren sin 13 år gamle lillesøster og to andre søstre på 27 og 24 år. Storebroren ble dømt til 21 års fengsel.

Våre barn er vår framtid og verdens viktigste. De har krav på omsorg og beskyttelse, ikke minst fra egne foreldre.

– Familier går i oppløsning, barn får to hjem, det er en vanskelig situasjon for alle involverte, men fra det til å drepe, og drepe sine barn er så hinsides all mulig rasjonell tankegang… uskyldige som de er oppe i det hele. Dette er et problem som de som styrer dette landet må ta på alvor. Vi kan IKKE akseptere at folk skal bli så psykisk syke at det ender med at barn blir dratt i døden av de som står dem nærmest, og det som skal være det tryggeste de har …

Uansett hvor det skjer så er det et psykisk sykt menneske som forårsaker tragedien.

Det må brukes enorme beløp til å styrke psykisk helsvern i Norge, og det raskt! Vi har ikke et barn til å miste …

Vargas

Pin It on Pinterest