De utvalgte- med Kloppen og Lahlum på TV2. TV2 er best i klassen med å skape nye prosjekter som produseres til ære for et stadig mer kresent TV- publikum. Det er de også strengt tatt pliktet til å lykkes med, for å opprettholde sin markedsverdi og fortsatt være Norges største kommersielle TV kanal. 

Gjennom Hans Olav Lahlums (40) debut som programleder i muntert samspill med en av Norges dyktigste og mest erfarne programledere, Solveig Kloppen (43), vil vi få se jakten på slektninger etter 6 av de 112 Eidsvollsmennene.

Grunnlovsjubileum

Reisen gjennomføres via programmet “De utvalgte” som er TV2 sin egen jubileumserie som markerer 200-årsjubileet for Norges grunnlov. Det store spørsmålet vil være om etterkommerne opprettholder arven fra sine slektninger. Det hele er ment til å bli et underholdende samtidsportrett av Norge.

De seks utvalgte eidsvollsmennen er:

  • Theis Jacob Thorkildsen Lundegaard
  • Johan Caspar Herman Wedel Jarlsberg
  • Gustav Peter Blom
  • Poul Steenstrup
  • Christian Magnus Falsen
  • Georg Sverdrup
De utvalgte- med Kloppen og Lahlum på TV2
Solveig Kloppen og Hans Olav Lahlum, Foto: TV2

Solveig Kloppen er TV2 førstedame i sjangeren morsom-programleder-med-mange-seere, nettopp fordi hun kan humor, byr på seg selv og vet hva hun holder på med. Solveig ble kjent for det norske folk i humorserien “Bot og Bedring”  på TV2 i 1996, der hun spilte vimsete “Trine” og som programleder i “Mandagsklubben” på TVNorge.

Hun har også vært programleder i Trigger, IDOL, “Hjelpekorpset” og i “Svendsen om Hansen og Jensen også det på TV2. Solveig Kloppen fikk “publikumsprisen” i 2005 for jobben som programleder i IDOL samme år. Lahlum har med andre ord fått med seg ei dame som har gjort dette med bravur tidligere, enda programkonseptet er helt nytt for begge.

Multikunstneren Lahlum

Hans Olav Lahlum er forfatter, SV-politiker, levende leksikon, sjakk-entusiast og historiker.

– Multikunstneren er født i Mo i Rana, men er bosatt på Gjøvik. 40 åringen har mange jern i ilden, elsker å prate om ting han kan og spiller like mye sjakk som han er dommer i diverse sjakkturneringer rundt om i Norge. Nå skal den kunnskapsrike politikeren også prøve seg som programleder.

Foruten fire kriminalromaner har Lahlum skrevet Haakon Lie og Oscar Torps biografier.

– Hans Olav Lahlum er også kjent via en rekke TV-programmer der han har deltatt som gjest eller debattant. Som gjest i “Torsdagsklubben” ble han av Thomas Gjertsen kalt Norges svar på Mr Bean. Lahlum har også vært gjest hos “Lindmo” og “Nytt på Nytt” på NRK og “Typen til” på TV2 med programleder Live Nelvik.

Allikevel er det kanskje mammut intervjuet i VG-TV han huskes best for.

Verdensrekord

– I mai 2013 satte Hans Olav Lahlum verdensrekord som intervjuobjekt i verdens lengste intervju. Lahlum ble intervjuet av Mads A. Andersen fra VG, på en scene i VG-passasjen i Akersgata 55. Målet var å ha et 30 timer langt intervju, selv om litt over 26 timer ville vært tilstrekkelig for å slå den forrige rekorden.

Målet ble nådd, og intervjuet varte fra 22. mai kl. 11 til 23. mai kl. 17. Intervjuet varte i nøyaktig 30 timer, 1 minutt og 44 sekunder.

Primært handlet intervjuet om europeisk og amerikansk politikk, men også sjakk, Lahlums forfatterskap og mer personlige emner ble også diskutert. Man kan godt si at denne mannen snakker på ut-pust og inn-pust.

Hvordan Kloppen og Lahlum kler hverandre i dette felles reise-prosjektet kan du selv finne ut av ved å se premièren på TV2 onsdag 23. april kl 21:40. “De utvalgte” har seks episoder som går hver onsdag til samme tid.

Gratulerer med dagen, Norges grunnlov.

Kilde: TV2

Vargas

Pin It on Pinterest