Konfirmantens pris! Kanskje en av de viktigste dagene i en ungdoms liv, er den de får store summer penger mellom hendene. Det er faktisk hevet over enhver tvil, mange går til presten og får høre gamle historier om en fyr som heter Jesus, i et helt år; for pengenes skyld. Hvem kan si noe galt om det?

Konfirmasjon

Det er dyrt å være ungdom, alt koster penger, og de må leve på sin foreldre fram til de får stipend eller annen inntekt i denne perioden av livet. Det gir ikke stort av seg som oftest. Men det gjør en konfirmasjon. Fra 10.000 til 50- 60.000 kroner får 15 åringen mellom hendene. Rik for første gang i sitt liv.

Konfirmasjon er for de unge en stor dag, og det er på mange måter selve springbrettet inn i voksen livet, og man får lov til å disponere en større pengesum for første gang. Bare det er jo stas i seg selv. Noen har planene klare og skal ha moped. Noen ønsker å spare hvert eneste øre til senere.

Andre vil bruke mye penger på klær, PC, ny mobil, Bitcoin eller på kjæresten.

Konfirmantens pris!

Andre ønsker å reise til Syden å feste bort alt sammen, men blir stoppet i siste liten av myndige foreldre som vet bedre.

Er det feil å konfirmere seg for pengenes skyld? Ja, det er kanskje det.

Budskapet

Man bør i hvert fall ha tenkt gjennom det kristne budskapet minst et par ganger, og forsøkt å finne sin videre vei i livet. Med eller uten Jesus som en brorbygger i sitt liv. Man må ikke være personlig kristen for å plass til det kristne budskap i livet.

Det er nok å vite om man f.eks ønsker å døpe egne barn i kirken, når den tid kommer.

Å gjennomføre selve konfirmasjonsdagen, er en dyr affære for de foresatte. Det er den viktigste dagen i et ungt liv, så de fleste foreldre vil selvsagt at alt skal bli perfekt.

Selskapslokalet, klær, mat, drikke, kaker, pynt, og gaver. Det er mye som koster penger.  Derfor er det smart å begynne planleggingen mht konfirmasjon i svært god tid.

Konfirmantens pris!

Konfirmant-foreldrene vil i snitt ha utlegg til konfirmasjonen på rundt 40.000 kroner, viser en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMi på vegne av DNB.

I tillegg skal de bruke mellom 3000 og 6000 kroner på gaver til andre konfirmanter.

Konfirmantens pris kan bli for stor for mange, men det er det faktisk kun foreldrene som kan bestemme. Har man startet tidlig med planlegging, derunder også sparing, bør ikke konfirmantens store dag bli en katastrofe for mor og far.

Foreldre som har konfirmant bør ikke måtte ta opp lån eller risikere hus og hjem for en konfirmasjon. Da bør de heller spørre den unge konfirmanten pent om et lite lån, der er det i hvert fall penger nok å hente.

Dog er det et tankekors at for aller første gang i historien, står Bitcoin på konfirmantens ønskeliste.

Kjære konfirmanter, gratulerer med dagen!

 

Vargas

Pin It on Pinterest