Ny bok fra KOLOFON FORLAG. En bok om svik, drømmer, håp, arv, vennskap og kjærlighet. En bok om livet. I sag fra 12. oktober!

BESTILL DEN HER!

Mildred Kanestraum arver betydelig beløp, penger andre vil gjøre mye for å få tak i. Mildred kommer fra en gård på Tingvoll på Nordmøre. Her bor hun sammen med sine foreldre og en yngre bror. En lenge planlagt ferie går ikke helt etter planen. En forretningsadvokat ønsker å hjelpe Mildred med å kontrollere verdiene, tilsynelatende.

11640381_10152876469292477_810294162_o-2

Historien ender opp i en jakt som endrer Mildreds liv. Sofie Larsen og Fredrik Bolsø fra Kripos får flere uventede, kompliserte og skremmende saker å nøste opp i. Ikke minst flere lik.

Den eldre Tønes fra Averøy er rik, klok og tørst. Han er en av bærebjelkene i historien, sammen med Mildreds far; bonden Johannes.

Vennskapet med Anna, forholdet til broren Ivar og drømmen om å reise; er den røde tråden.

Kripos er representert med flere viktige personligheter, men antagonisten, forretningsadvokaten Ketil Lorentzen har en svært markant rolle.

Den tidligere elitesoldaten fra Forsvarets spesialkommando, Joakim Hagen får et oppdrag som endrer hans liv. Mildred er noe naiv, men også en fornuftig og tøff jente. Hun har en trygg oppvekst på Tingvoll på Nordmøre, men etter morens død, begynner ting å skje. I all hovedsak på grunn av den voldsomme arven Mildred og broren Ivar blir til del.

Drømmen er forvandlet til et mareritt. Mildred ser for seg fjøset, kyrne og lemmen i gulvet. Lukten er som den pleier, skarp og ubehagelig. Hun beveger seg sakte innover, en ku rauter, og hun skvetter. Ansiktet er vått, svetten er synlig, hodet går fra side til side. Urolig. Frykten for å falle er ubeskrivelig. Hun begynner å gråte, både i drømmen, i marerittet og i senga. Lemmen er fjernet, hun stirrer ned i den brune massen av avføring, møkk fra mer enn tjue kyr. Det syder, stanken er uutholdelig. Løse takplater smeller i vinden. Uten forvarsel blir hun tvunget ned i møkkakjelleren, panikken griper henne…

Hun slo på instinkt, uten å tenke på konsekvensene. Mildred følte hun sloss for livet og var lynraskt nede og plukket opp revolveren og snudde mannen rundt.

Hun så rett inn i to livredde, smale øyne i et blodig ansikt. Hun skalv av redsel.

«Hvem er du?! Svar for faen!» Det kom kun ubestemmelige stønn fra mannen.

En fartsfylt og spennende bok om svik, sorg, vennskap, kjærlighet og grådighet. Forfatteren Øyvind Teige er 47 år og er født i Kristiansund, men er bosatt i Fredrikstad. Mildred er forfatterens første roman.

Kolofon Forlag

Nedre Slottsgt. 5, 0157 Oslo

Faks: 22 82 51 01 – Tlf: 22 82 51 00 Epost: post@kolofon.com www.kolofon.com

Øyvind Teige M I L D R E D ISBN 978-82-300-1319-9

Inb. 318 sider

Kr. 299,-

Øyvind Teige

M I L D R E D

Krim fra bygde-Norge

BESTILL DEN HER!

 

Vargas

Pin It on Pinterest