Plass til sex i livet ditt? Det finnes endel ting på listen over det du skulle ha fått gjort. Da faller det å ha sex med seg selv eller partneren sin bort.

Har du barn, er det mer enn nok annet å gjøre, enn å ha sex med kjæresten din i et sett, er du midt i livet, har voksne barn og egentlig nok tid – er det likevel mye som kommer foran sex, for mange.

Kjenner du deg igjen?

Hvorfor skal sex være det som forsakes, for mange kvinner og og enda flere menn? Sykdom, lyst, begjær, en partner, eller nok tid. Du hørte kanskje “EKKO” NRK P2 nylig?

Om kvinner med forskjellige grunner til å ikke kunne ha sex. Leddgikt f.eks, er kronisk, og kan sjeldent kombineres med et aktivt liv. Også sexliv. Dessverre.

Les også: Trening kan endre ditt syn på livet 

Når man hører at 25% av det norske folk, har en eller annen form for kroniske lidelser, som gjør at det kan være vanskelig eller smertefullt å nyte hverandre. Alvorlig sykdom bremser tankene for nytelse og sex.

Kreft, er det fortsatt mange som får, stadig flere dessverre. Ikke lenger en like dødelig sykdom som før, men like fullt kronisk og gir lite rom for overskudd, som jo sex krever.

Nok trening, riktig kosthold over tid, kan være en vei å gå for et harmonisk og langt liv.

Plass til sex i livet ditt?

Sexlivet er viktig for de aller fleste, men man skal vokte seg vel for å glemme det helt, når livet tar dramatiske vendinger. Nettopp slik det alltid vil gjøre ved alvorlig sykdom.

Hva skal til for at du, til tross for fysiske eller psykiske plager, får et riktig og godt sexliv – er  faktisk et spørsmål du er berettiget til å spørre deg selv.

Et spørsmål man skal og bør stille til sin fastlege, om problemet vedvarer over tid.

Sex i seg selv er åpenbart bra for kroppen, både fysisk og mentalt. Du bør ha i bakhodet at god sex, aldri kommer av seg selv, og du skal ha krav til din partner, om du ikke er fornøyd.

Orgasmens unike hemmelighet er menneskehetens belønning, og den eneste fysiske “eksplosjon” som er helt lik, både hos kvinner og menn – se video!

Les mer om kroppens orgasme på forskning.no 

Uansett hvor du er i livet, så sant du er kjønnsmoden og kan kjenne på kåthetens gleder, bør du også sette av tid til sex. Enten med en du er glad, eller med deg selv.

Sex har så mange positive egenskaper og fungerer som belønning for kroppen din. Gi deg selv en orgasme, så ofte du kan – lær opp partneren din til å forstå hva som tenner deg, bruk fantasien, bruk internettet og gode leketøy som gjør nytte, fordi du fortjener det.

Les også: Dårlig sex? Ikke kast bort tiden din!

Som sagt, kan du oppleve årsaker til at det kan være både vondt og vanskelig med å lykkes å ha sex. Single har sex de også, fordi de finner andre single, med samme interesse.

Er man syk derimot, kan det være verre. Like viktig er god sex og man skal legge ned en solid innsats for å legge smertene til side, for å åpne opp for nytelsen som sex gir, om mulig.

Pensjonistene, altså de fra 62 år og oppover har vel ikke sex, tenker du kanskje? Ha! Du skulle bare ha visst!

En amerikansk undersøkelse viser nemlig, at pensjonister som har helsen i behold har langt mer sex nå enn for bare få år siden. At pensjonister har seg som aldri før, er nylig bekreftet i rapport fra en undersøkelse som bygger på intervjuer med over 3000 kvinner og menn i USA.

Undersøkelsen gir særdeles gode nyheter, fordi:  Eldre har sex like hyppig, helt fram til de er 74 år, selv om de har brysomme seksuelle problemer.

Ny-pensjonister har oftere sex (1-2 ganger i uka) enn de fleste småbarnsforeldre og middelaldrende. Flertallet av dem som er seksuelt aktive mellom 75 og 80 år har sex to – tre ganger i måneden.

– Hele 78 prosent av mennene mellom 75 og 85 år har et intimt forhold. At bare 40 prosent av kvinnene har det samme, beror på at det er bare én mann pr. sju kvinner over 80 år.

En annen forklaring er at menn i denne alderen ofte er gift med yngre kvinner. Kvinner som har yngre partnere er mye mer seksuelt aktive enn gjennomsnittet.

Dermed er det enda en grunn til å beholde god helse, hele livet.

Lever du en stressende hverdag, med småbarn, middag, lekser, trening, venner og familie – der sexen er satt av til søndagsmorgen, én gang hver fjerde måned? Kan du jo glede deg til du bli gammel. Da er det nemlig på tide å ta igjen for det tapte.

Man kan selvsagt ha et riktig og godt sexliv med kronisk sykdom, men må være villig til å gjøre de nødvendige endringene som skal til. Den første kursendringen sitter mellom ørene.

Vargas

Pin It on Pinterest