Alle fans av Premier League, hadde enorme forventinger til inneværende sesong, men spenningen uteble, Chelsea ble rett og slett for gode. 10 kamper før slutt er realiteten all spenning over.

Hvem som tar de neste plassene er viktig, men ikke særlig spennende.

Chelsea trenger kun 21 poeng på de siste 10 kampene for å hente hjem seriegullet.

Antonio Conte har styrt Chelsea-skuta fra seier til seier, med til dels glitrende fotball med stjernespillere som leverer varene, nesten hver gang. Eneste uromoment i en periode rundt juletider, var Diego Costas flørt med kinesisk fotball, en flørt som muligens ble skapt av britiske medier – hva vet vi?

Det vi vet og er helt sikre på, er at denne sesongen tilhører Chelsea og ingen andre. Kanté, Willian Costa og Hazard har vært strålende. Resten har vært meget gode. Italieneren kommer til å hente 4 spillere i sommer, forsterkninger som skal gå rett inn i laget, et lag som tidvis har vært fantastiske denne sesongen.

This is the first season for me at Chelsea and for sure when you have the possibility to work more years with the team you can improve, you must improve. It’s normal. This season is very important because my players are understanding my idea of football. They are adapting to my system, to my philosophy of football. We are building something important.

Antonio Conte

Stoke City 1-2 Chelsea
Chelsea Under-18s 7-1 Spurs@ChelseaLFC 7-0 Doncaster

A good weekend all round for the Blues! ? pic.twitter.com/SgXXAY8l1i

— Chelsea FC (@ChelseaFC) March 19, 2017

Liverpool har hatt en middels sesong, som startet bra. Slått ut av lille Wolves i FA-Cupen, mistet alt for mange poeng mot antatt svakere motstand i serien – særlig på bortebane. Tapene mot Hull og Bournemouth var tunge for fansen. Skal man være med å sloss om seriegull, bør særlig disse kampene gi tre poeng. Klopp kommer til å rydde stallen i sommer.

Arsenal åpnet svært bra, men har etterhvert dummet seg ut i kamp etter kamp og er nå helt nede på en 6. plass. Mulig har spekulasjonene rundt Arsene Wengers framtid vært et for stort uromoment i troppen. Denne avgjørelsen er nå tatt og franskmannen blir værende på Emirates, kanskje kan de få en verdig avslutning på en begredelig sesong, tross alt.

Tottenham er det eneste laget som er igjen, som har en viss sjanse til å ta igjen Chelsea, men bare om man er spurs-fan, eller matematisk geni som ser noe vi andre ikke klarer å regne oss fram til. Mauricio Pochettino har fått fart på spillerne sine, men litt krise å miste viktige Harry Kane resten av sesongen. Møter dessuten både Arsenal, Manchester United og Chelsea i løpet de siste ukene av sesongen. Sistnevnte i semifinalen av FA-Cupen.

Manchester United har spilt mange kamper siden de gikk til finalen og vant ligacupen, helt siden i høst har det vært en stigende kurve for de røde djevlene. De er med i Europa League og har spilt lenge i FA-cupen samt tett program i serien.

Har snudd en dårlig trend med svake resultater til seire og sanket poeng. Gikk forbi Arsenal på tabellen etter å ha banket Middlesbrough nylig. José Mourinho har ikke tapt i Premier League siden 23. oktober, da Chelsea vant hele 4-0. Spiller for ofte uavgjort til å ligge høyere enn den 5. plassen de innehar på tabellen foreløpig. Har absolutt los på en topp fire plassering, som gir kvalifisering til Champions League. Ligger 4 poeng etter Liverpool, med to kamper mindre spilt.

Manchester City var av mange tippet som den største favoritten før sesongstart, men har ikke innfridd under Pep Guardiolas første sesong i engelsk fotball, enda det begynte svært bra. Ble rundspilt og sendt hjem som slakt i Champions League, spiller for ofte uavgjort og fra oktober, har det kladdet ofte for City. Møter tøff motstand i serien, både Chelsea og Arsenal borte i starten av april. De skal slite med å holde på 3. plassen. Både Liverpool på fjerde, men kanskje aller helst Manchester United kommer halsende bak, som har én kamp mindre spilt. Pep og hans menn har ikke annet å sloss for enn en hederlig plassering i serien, ligger hele 12 poeng bak Chelsea – når det er 10 kamper igjen å spille.

End of the Match & Celebration vs Stoke City#CFC #Conte #Chelsea pic.twitter.com/Ch8ZmyuDLd

— CFCVID (@CFCvid) March 18, 2017

Pep, Mourinho, Wenger, Klopp, Ranieri, Pochettino og Conte. Bordet var dekket, men festen ble vel strengt tatt et antiklimaks, fordi Chelsea har vært for suverene.

Sesongen 2016/2017 skulle bli tidenes sesong med tidenes beste managere på sidelinjen. Kun Pochettino og Conte får godkjent fra oss. Sesongen som forsvant har innhold mye som absolutt er verdt å ta med, men spenningen uteble for tidlig, overraskende nok.

Fantastiske Zlatan, burde ha fått et kapittel alene, vidunderlige Kevin de Bruyne, årets spiller fram til jul, men dabbet av etter å ha blitt rammet av skader. Chelseas Kanté og Hazard vil sloss om den tittelen etter 28 kamper, kanskje også etter 38. Et ungt Tottenham nekter å tape mange kamper, og Pochettinos spillere, om de blir værende på White Hart Line – vil snart stå på toppen av et-eller-annet.

Liverpool er Liverpool, bare nesten begynner å bli slitsomt for et trofé-hungrig publikum på Anfield, vil komme til å bruke “sinnsyke-summer” i sommer, på forsterkninger. Må avgjøre jevne kamper og makte å stå løpet helt ut i kamper de i utgangspunktet er store favoritter. Klopp har stjernestatus. Fortsatt.

Manchester United og Mourinho har en jobb å gjøre. Få langt mer ut av rekordkjøpet Paul Pogba, kommer til å selge Wayne Rooney og forsterke med en rekke stjernespillere, deriblant Antoine Griezmann. Det er ventet at Zlatan tar en sesong til.

Arsenal vil neppe vinne flere trofeer under Wenger, burde kanskje ha sparket ham opp i systemet for å gi laget en ny giv. Spillerene under franskmannen ser ofte ut til å kjede seg på fotballbanen, sjeldent et godt tegn.

Overgangsvinduet vil nok engang være brennhett sommeren 2017.

Lagene fra Premier League henger etter i toppen av Europa, hvilket av de beste og rikeste vil ta steget opp og fram kommende sesong? Vi tror på Chelsea, kanskje Manchester City og helt sikkert Tottenham.

Vargas

Pin It on Pinterest