Priskrigen har kun én vinner, og konkurransen om å være billigst, raser i Norge, og nivået er brennhet.

Hvem som er vinneren kommer vi tilbake til. Hvor langt den respektive kjede er villig til å gå, har vi ikke sett slutten på.

Nordmenn bruker milliarder av kroner, på mat, det er en høy gevinst å hente for prisvinneren, som stadig er forskjellige kjeder. Alle de tre nevnte i denne artikkelen, har vunnet i løpet av 2016, så vær på vakt.

Rema 1000 startet det nye året med en gedigen nedtur, en Æ-app som de fleste har lastet ned, men som ikke har slått an som forventet. Rema teppe-banker i tillegg alle TV-kanaler, med sin TV-reklame i et desperat forsøk på å knuse konkurrentene.

Priskrigen har kun én vinner ...
Priskrigen har kun én vinner ...
Kilde: SSB.no

Appen gir trofaste Rema-kunder 10% rabatt på frukt & grønt, samt 10% rabatt på det du handler ofte. hvordan nøyaktig dette regnes ut, hva som er “ofte” og ikke, vites foreløpig ikke. KIWI kontrer mot Rema ved å øke rabattene med 17% rabatt på alt frukt & grønt, på KIWI-pluss kortet.

Konkurransen og priskrigen stopper åpenbart ikke der.

COOP-Extra vil selvsagt være med i kampen om kundene. Derfor får du 11% rabatt, om du har medlemsappen for COOP. Rabatten gjelder også i alle kooperativets kolonialforretninger.

Du bør legge på minnet at det uansett hvor du handler, er det penger å spare på være prisbevisst.

Priskrigen har kun én vinner …

Men, og det er et stort men. Du sparer betydelig mer penger på å ha lavest mulig rente på boliglånet, og riktig bank for ditt lån. På mat kan du spare noen tusenlapper per år, om du finner lavest mulig pris, men på boliglånet, kan det være snakk om titusenvis av kroner å spare. Om du presser banken, sørger for å ha de beste betingelser og leverer en ny verdivurdering for boligen.

I et budsjett på en husholdning på fire, to voksne og to barn, utgjør penger, brukt på mat, kun 12% og nær tre ganger så mye på bolig, strøm og brensel.

Men det er altså priskrigen i dagligvarebransjen dette handler om – og vinneren av priskrigen? Det er selvsagt forbrukerne og kundene som får lavere pris på mat. Taperne, er produsentene, men ikke alltid. Kjedene tar støyten selv også, ved å selge mat med tap, nettopp for å være billigst.

For å spare penger over tid, bør du ikke bare være prisbevisst, men ha disiplin på lommeboka, hver gang du handler. Samt gjør en innsats for å bruke lite drivstoff, sjekk strømleverandør og bytt om nødvendig, og ta kampen mot grådige banker.

Din privatøkonomi er ditt ansvar. Sett opp budsjett i dag og spar penger, både på kort og lang sikt.

Vargas

Pin It on Pinterest