vargas12.com http://www.vargas12.com You are perfect! Mon, 18 Dec 2017 07:07:12 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.1 14344937 Kevin De Bruyne – årets spiller! http://www.vargas12.com/2017/kevin-bruyne-arets-spiller/ http://www.vargas12.com/2017/kevin-bruyne-arets-spiller/#respond Mon, 18 Dec 2017 07:07:12 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35402 Vi velger å gjøre det allerede før jul, utnevne Manchester City som vinner av Premier League, og fantastiske Kevin De Bruyne som årets spiller.  Alle eksperter mente det ville bli en spennende og jevn sesong, med de to Manchester lagene og Chelsea som de argeste konkurrentene. Så feil kan man altså ta. United er allerede … Fortsett å lese Kevin De Bruyne – årets spiller!

The post Kevin De Bruyne – årets spiller! appeared first on vargas12.com.

]]>
Vi velger å gjøre det allerede før jul, utnevne Manchester City som vinner av Premier League, og fantastiske Kevin De Bruyne som årets spiller. 

Alle eksperter mente det ville bli en spennende og jevn sesong, med de to Manchester lagene og Chelsea som de argeste konkurrentene. Så feil kan man altså ta. United er allerede 11 poeng bak, på kun 18 spilte kamper. Manchester City har avgitt kun to fattige poeng, med sitt uavgjort-resultat mot Everton i andre serierunde i august.

Vi vet selvsagt at det skal spilles 20 kamper til, men det er avgjort.

Manchester City will hold contract talks with manager Pep Guardiola in the summer as they aim to build a dynasty to rival that of Manchester United.

United won eight of the first 11 Premier Leagues titles under former manager Sir Alex Ferguson, and City would like to replicate that dominance

BBC Sport

Når andre tyngre og større nettaviser og bloggere kommer til å kåre sin vinner vet vi ikke, men spenningen i engelsk toppfotball, er allerede over. Pep Guardiola hadde kniven på strupen før sesongen ble sparket i gang, han har ikke sett seg tilbake siden, vunnet 16 kamper på rad – som er en fantastisk rekord i Premier League.

Mye av æren bør den 26 år gamle belgieren, Kevin De Bruyne få.

Kevin De Bruyne, verdens beste midtbanespiller foto: Wikipedia.org

 

Totalt skal det spilles 38 kamper gjennom en lang og tøff Premier League-sesong, men slik ligalederen har framstått, ser vi ikke noen som er i nærheten av å gjøre det like bra. Skader vil komme, formsvikt vil også ramme de beste. Men så lenge Kevin De Bruyne og  Manchester City framstår som bedre enn Barcelona på sitt beste, vil spenningen utebli. Punktum.

Et svakhetstegn for Premier League, at et lag stikker av flere måneder før sesongen er over? Nei, ikke så lenge det spilles en type fotball vi ikke har sett maken til. Manchester United under Sir Alex Ferguson var gode på sitt beste, men kan ikke måle seg med årets utgave av City.

Det eneste laget som ikke har sluppet inn mål mot Manchester City denne sesongen i ordinær spilletid, er Manchester City utgaven av et Championship-lag, nemlig Wolverhampton Wanderers. Det ble riktig nok seier til City på straffer til slutt i ligacupen, men Wolves gjør det imponerende bra i Championship, uten sammenligning forøvrig.

Pep og hans menn møter Leicester i kvartfinale i ligacupen, og Manchester City møter Basel i februar, for sluttspillet i Champions League. Skulle de gå hele veien i de fleste turneringene, vil det innbære mer enn 60 kamper i løpet av én sesong.

Manchester City har fantastiske spillere over hele fjøla.

Raheem Sterling, Agüero og Gabriel Jesus har totalt gjort 38 mål, legger man til Sanés 8 og De Bruynes 7 er det lett å forstå at City sitter med en målforskjell på 44 mål.

Den nyinnkjøpte keeperen Ederson, som kom fra Benfica i sommer, har sluppet inn kun 12 mål og må betegnes som et bra kjøp, til tross for prislappen på £35 millioner.

En av årsakene til at verdens beste midtbanespiller får den rosen han fortjener, er at han er assistkonge for sine medspillere. Hele 11 ganger har Kevin De Bruyne vært nest sist på ballen ved scoring, og han har hele 38 skuddforsøk på mål. Bare Agüero har mer.

Hva José Mourinho tenker, kan man bare gjette seg til. Han brukte belgieren for lite i sin tid i Chelsea. De Bruyne ville ha mer spilletid og reiste til Wolfsburg og gjorde en god figur med å bli årets spiller i Tyskland. Pep Guardiola hentet midtbanespilleren for £55 millioner, som var klubbrekord i 2015. Spanjolen angrer neppe på at han gav sin juvel 5-års kontrakt.

Storavisen The Telegraph følger Premier League tett, og gir Kevin De Bruyne ni av ti mulige poeng og bestemannsprisen mot Tottenham. Det som skulle bli et durabelig toppoppgjør mellom to av de beste, ble en maktdemonstrasjon av Manchester City, som vant lett 4-1.

Manchester City har vunnet mot alle sine argeste konkurrenter, og vil sannsynligvis fortsette å vinne kamper. Men intet tre vokser inn i himmelen uten nye utfordringer. Skader på sentrale spillere kan gjøre det vanskeligere å forbli så suverene. Viktige Aguero er misfornøyd med for lite spilltid, Alexis Chanchez kan være på vei fra Arsenal.

Man skal som kjent ikke forandre på noe som fungerer optimalt. Men i den moderne fotballen endres mye på kort tid. Hva som skjer i overgangsvinduet i januar kan påvirke resultatene. Citys konkurrenter makter dog ikke kjøpe spillere som kan gå utenpå Kevin De Bruyne og hans lagkamerater.

Takk for kampen, og gratulerer med ligagullet, Manchester City!

 

Vargas

The post Kevin De Bruyne – årets spiller! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/kevin-bruyne-arets-spiller/feed/ 0 35402
Billigst julemat! http://www.vargas12.com/2017/billigst-julemat/ http://www.vargas12.com/2017/billigst-julemat/#respond Sun, 17 Dec 2017 20:28:29 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35398 Priskrigen gagner alle nordmenn, sliter ut bonden og stressede kjøpmenn. Billigst julemat får du ved å kjøpe klokt. Se bort fra annonsene og snok deg rundt i kjedebutikkene. Lest? Priskrigen for julen 2017 er i gang! Bunnpris har per dags dato billigst sjokolade, Coop-Extra ligger litt over sine argeste konkurrenter, mens KIWI og Rema 1000 … Fortsett å lese Billigst julemat!

The post Billigst julemat! appeared first on vargas12.com.

]]>
Priskrigen gagner alle nordmenn, sliter ut bonden og stressede kjøpmenn. Billigst julemat får du ved å kjøpe klokt. Se bort fra annonsene og snok deg rundt i kjedebutikkene.

Lest? Priskrigen for julen 2017 er i gang!

Bunnpris har per dags dato billigst sjokolade, Coop-Extra ligger litt over sine argeste konkurrenter, mens KIWI og Rema 1000 – sloss om små kroner for å være lavest på pris. Så vidt vi kan bedømme er KIWI fortsatt lavest på pris én uke før julaften.

Skal du derimot spare mye penger på julematen, bør du reise lengre enn til din lokale kjøpmann. Tyskland og Danmark har billigst kjøtt, Sverige har forøvrig alt du trenger. Nettopp derfor er det også kø fra morgen til kveld, utenfor Systembolaget og de fleste store handlesenter hos ‘søta bror’ før jul.

Norske politikere lukker øynene for grensehandelen som i 2018 vil bli enda større enn i år. Økt moms i Norge og lavere moms på en rekke varer i Sverige, kan bety tapte arbeidsplasser her hjemme.

Foto: Fighting Fifty

Mange har gått helt siden slutten av oktober og ventet på priskrig. Nå er den endelig i gang for alvor. Finner du de billigste produktene, er det penger å spare fra ordinære priser.

KIWI, Rema 1000 og COOP Extra kjempet side om side, siden julen 2016, der trønder-kjeden til slutt gikk seirende ut og ble kåret til Norges billigste matvare kjede i fjor. Siden har det meste gått på tverke for Rema 1000 og familien Reitan.

Lest? Slik blir du rik i 2018!

Æ-appen ble tidenes mageplask, tabben om å kaste ut lokale produsenter, til fordel for andre større konkurrenter i det såkalte bestevennstrategien – har kostet Reitan hegemoniet som Norge billigste kjede. KIWI er nå lavest på pris.

Heldigvis er konkurransen kjedene i mellom, tøffere og hardere enn noen gang. Dette gagner deg som forbruker, bøndene derimot får lite igjen for kjøttet de selger, men også kjedene selv må være med å ta endel av tapet. Å selge ribbe til 39,90, julepølse til 10,00 per snabb og julebrus til 6 kr per 1,5 ltr. må koste dyrt for noen.

Marginene på prisforskjellen på de respektive juleproduktene er små. Men å vinne priskrigen, betyr millioner av kroner i økt omsetning – derfor kaster nesten de hardeste konkurrentene, maten etter kundene, de siste dagene ført jul.

I følge avisen E24, er det størst prisforskjell på Edamerost, pepperkaker, risgrøt, marsipanpølser, svisker, julebrus og Waldorfsalat. Altså typiske julevarer. Som nevnt tidligere, blir aldri disse varene annonsert, derfor må man lete etter pris på hyllereolen.

Nordmenn bruker mer penger enn de fleste andre land vi kan sammenligne oss med. 40% mer enn svenskene og 20% mer enn danskene bruker kjøpe-kåte nordmenn. Totalt i desember, på gaver, mat, pynt og klær vil hver og én av oss bruke 8300 kroner i gjennomsnitt. Totalt, på årets siste måned, tilsvarer dette beløpet 52 milliarder kroner.

Ønsker du virkelig å spare penger, er det slett ikke på mat du skal være på vakt, men på eiendom, aksjer og riktig yrke.

 

Vargas

The post Billigst julemat! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/billigst-julemat/feed/ 0 35398
TV2 – en sex-bastion? http://www.vargas12.com/2017/tv2-sex-bastion/ http://www.vargas12.com/2017/tv2-sex-bastion/#respond Sun, 17 Dec 2017 19:39:20 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35396 I Norges største mediehus, TV2 med hovedkontor i Bergen, og med lokaler og studio på Karl Johan i Oslo, har det ulmet bak kamera i flere år – skal man tro ryktene som nå blir offentlig kjent.  Lest? Porno-bruk årsak til mange overgrep Med bakgrunn i den internasjonale #metoo-kampanjen, var det som et bombe gikk … Fortsett å lese TV2 – en sex-bastion?

The post TV2 – en sex-bastion? appeared first on vargas12.com.

]]>
I Norges største mediehus, TV2 med hovedkontor i Bergen, og med lokaler og studio på Karl Johan i Oslo, har det ulmet bak kamera i flere år – skal man tro ryktene som nå blir offentlig kjent. 

Lest? Porno-bruk årsak til mange overgrep

Med bakgrunn i den internasjonale #metoo-kampanjen, var det som et bombe gikk av – da det ble kjent at TV2 har en svært dårlig arbeidskultur. Kvinner har blitt tafset på, sjikanert og trakassert i mange år, av menn som trodde det var greit å kjøre hele hånden opp under skjørtene – på sine kvinnelige kolleger.

På hvilken arbeidsplass er det innafor?

Med fare for å tråkke noen uskyldige på tærne, vil ikke denne artikkelen inneholde navn eller bilder av noen av de impliserte, men ikke tro vi ikke vet hvem dere er.

Forfatter, live-reporter, journalist og TV2-personlighet, Trude Teige er den siste som velger å ta bladet fra munnen. TV2 var en mannsdominert arbeidsplass der det seksualiserte språket var en del av arbeidshverdagen.

I følge Nettavisen, skal Trude Teige etter lang tids sykdom ha valgt å satse på forfatteryrket, framfor å fortsette i tv-kanalen med mannlige ledere. Ledere som hadde en lederstil og hersketeknikk som gikk utover flere av damene som ble ansatt.

Bråket i TV2 startet da medieprofiler Aleksander Schau skrev en rekke Twitter-meldinger, om hvordan det hadde vært å jobbe i TV2 gjennom flere år. Der seksuell trakassering fra menn – til kvinnelige kolleger var den røde tråden. TV2 ledelsen kom endelig på banen og innrømte at de visste om fem tilfeller av seksuelle tilnærmelser, som hadde blitt rapportert.

I følge Trude Teige som skrev bok om forholdene i TV2 så langt tilbake som 2009, skal en mannlig sjef har ordlagt seg på denne måten:

Kvinner på denne kanalen skal være slik våre kvinnelige seere drømmer om å være: Proffe, dyktige, velpleide, velkledde og pene. Og de skal være slik at våre mannlige seere får (..) våte drømmer

Nettavisen

Lett å forstå at det ikke kunne være lett å være kvinne, ansatt i TV2, med en kåt drittsekk som sjef. Tragedien i Norges største kommersielle tv-kanal ser ikke ut til å være over. Flere mannlige ansatte vurderer fortsatt sine stillinger på bakgrunn av #Metoo kampanjen, som har rammet flere titalls kjente institusjoner, men der TV2 utvilsomt har vært hardest rammet.

Lest? Ikke rør meg!

En svak ledelse som ikke har tatt utfordringene på alvor, bør nå ta ansvar, finne det fornuftig å trekke seg tilbake, og la andre få styre TV2-skuta. Her burde hoder ha rullet for lenge siden.

Et mediehus med flere hundre ansatte, må ha sterke ledere som respekterer alle sine ansatte, fra konsernsjef, til vikarer og vaskepersonell, mellomledere og direktører. Hvor det har sviktet i TV2, kan man bare gjette seg til. Dessverre har aksepten for å være mannssjåvinist vært større – enn ønske om å være en god kollega mellom ulike kjønn.

En bedrift så stor som TV2 må styres fra toppen.

Alle ledere på alle nivåer burde åpenbart hatt nulltoleranse for sexfiksert munnbruk, sjikane og seksuelle overgrep. Alle ledere som observerte, visste om eller fikk slike saker i fange, burde ha tatt grep på et langt tidligere tidspunkt.

Et tankekors at ikke annonsørene har trukket seg vekk fra TV2, som her har framstått som sex-bastion, uten kontroll på sine ansatte. Råtne epler som forsurer et arbeidsmiljø finnes over alt  – problemet forsvinner aldri, før sterke nok ledere tør å stå fram for å få fjernet dritten.

 

Vargas

The post TV2 – en sex-bastion? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/tv2-sex-bastion/feed/ 0 35396
Jakter du den perfekte orgasme? http://www.vargas12.com/2017/jakter-perfekte-orgasme/ http://www.vargas12.com/2017/jakter-perfekte-orgasme/#respond Sat, 16 Dec 2017 15:54:25 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35387 Kvinner og menn har sin egen måte å jakte orgasmen på. De fleste lykkes kanskje best alene, mens andre liker at ‘noen’ ser på. Andre igjen trives best med en håndlanger. Sex er viktig gjennom store deler av livet; fra man er nysgjerrig tenåring, voksen og nygift, nyskilt og frustrert – til man er pensjonist. … Fortsett å lese Jakter du den perfekte orgasme?

The post Jakter du den perfekte orgasme? appeared first on vargas12.com.

]]>
Kvinner og menn har sin egen måte å jakte orgasmen på. De fleste lykkes kanskje best alene, mens andre liker at ‘noen’ ser på. Andre igjen trives best med en håndlanger.

Sex er viktig gjennom store deler av livet; fra man er nysgjerrig tenåring, voksen og nygift, nyskilt og frustrert – til man er pensjonist. I flere av periodene gjennom livet har man partner, eller er singel. Felles for alle disse er at man har større eller mindre glede av sex.

Gjennom nitidig forskning har fagfolk kommet fram til at det er visse ‘ting’ som gjør det mer behagelig for noen å bruke sexleketøy i jakten på den perfekte orgasme. Her er det viktig å huske på det selvfølgelige – ingen plastdings erstatter kjæresten eller elskeren, men kan være med å pirre forholdet og gi en ekstra dimensjon til fantasien.

Foto: Erotikknett.no 

 Når du har funnet din dildo, vibrator, Butt-plugg, kostymer, undertøy eller dine foretrukne oljer og glidemidler, tar det bare få dager, før du mottar en herlig eske i posten – med alt dette fantastiske som er med på å gjøre sexlivet så mye mer spennende.

Visste du at Erotikknett.no alltid leverer sine produkter i anonyme esker for din ønsket diskresjon? Det skulle selvsagt bare mangle. Men det mange ikke er klar over – er de fantastiske prisene du finner i Norges mest spennende leketøysbutikk for voksne.

Siden Vargas12.com tar vare på sine lesere og har skrevet om orgasmer, sprutorgasmer og nytelse i 8 år – vil vi her og nå komme med tre anbefalinger for han, hun og dere.

 • Til det unge kjæresteparet, passer det alltid bra med oljer som begge kan bruke på hverandre, og lærer dermed å bruke tid på hverandre. Til de mer rutinerte og erfarne, passer det kanskje bedre med husker eller binde-leker? 
 • Sexleketøy for menn har blitt milliardindustri alene. Endelig har også menns seksualitet blitt tatt på største alvor av produsentene. Her kommer det litt an på erfaring alder, lyst og ønsker, men vi påstår bestemt at alle menn som ikke har forsøkt anale gleder – ikke vet hva ekte orgasmer handler om. Passer åpenbart ikke for alle, men du bør ha forsøkt
 • Alle kvinner fortjener sitt eget leketøy og de fleste har et også. Hva man setter pris på i jakten på den perfekte orgasme er svært individuelt. Noen kvinner tenner på det andre ikke finner opphissende i det hele tatt, andre må ha både i pose og sekk. Derfor vil vi anbefale ekspertenes tale, en Womanizer PRO40 skal være det produktet med størst orgasme-garanti – på vei inn i 2018

Alle forhold har sine perioder der sex er viktige enn ellers. Om man er småbarnsforeldre eller godt voksne, tenåringer eller pensjonister – er det ikke orden på sexen, vil det andre svikte også, sakte, men sikkert.

Derfor bør man alltid sette av nok tid til å snakke sammen, om ønsker, fantasier og gleder ved sexlivet som kan gjøre ting lettere i hverdagen. Oppnår man ikke orgasme i forholdet – er det smart å få utfordringen opp på bordet, eventuelt ta kontakt med fastlegen.

Alle fortjener å komme i blant, nå klimaks, få orgasme og nyte av sexlivets gleder. Har du først fått smaken på den perfekte orgasmen gjennom nye og spennende leker, vil du tilbake igjen og igjen. Et par tastetrykk unna ligger en verden av nytelse.

Erotikknett.no har tilfredstilt det norske folk siden 1999!

 

Vargas

The post Jakter du den perfekte orgasme? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/jakter-perfekte-orgasme/feed/ 0 35387
Krangler dere om barna i julen? http://www.vargas12.com/2017/krangler-barna-julen/ http://www.vargas12.com/2017/krangler-barna-julen/#respond Fri, 15 Dec 2017 14:09:54 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35383 Skilte foreldre sliter mer i høytider som jul og nyttår ifølge familievernkontorene rundt om i landet. Mor har fått en ny kjæreste og vil presentere barna for ham og hans familie. Hun insisterer på å ha barna – enda det egentlig, etter tidligere avtaler, er eksen altså barnas fars tur. Kjenner dere dere igjen i … Fortsett å lese Krangler dere om barna i julen?

The post Krangler dere om barna i julen? appeared first on vargas12.com.

]]>
Skilte foreldre sliter mer i høytider som jul og nyttår ifølge familievernkontorene rundt om i landet. Mor har fått en ny kjæreste og vil presentere barna for ham og hans familie.

Hun insisterer på å ha barna – enda det egentlig, etter tidligere avtaler, er eksen altså barnas fars tur.

Kjenner dere dere igjen i problemstillingen? Er det ikke litt flaut og?

Julen er en sår tid for alle som ikke har det bra. Både voksne og barn, men her har faktisk barna forkjørsrett, de er ikke endel av foreldrenes skilsmisse, men en uskyldig tredjepart. De fleste barn så gjerne at mor og far feiret julen spesielt, sammen med de. Og det er det heldigvis mange familier som gjør, til tross for skilsmisse der nye forhold er etablert. Hurra for dere.

Foto: Simpson Millar LLP

En skilsmisse er smertefull, men ikke nødvendigvis avgjørende for at barn må lide. Alt kommer an på hvordan foreldrene takler forholdet til den andre forelderen. Hvis man kan skilles som venner, unngå å baksnakke den andre, og gi slakk på hvem som skal ha barna til enhver tid, vil det åpenbart gagne de unge også.

Familievernkontorene er statlige og gir tilbud om behandling og familierådgivning når det oppstår vansker, konflikter eller kriser. De foretar også megling etter ekteskapsloven og barneloven.

Dagsavisen

Å søke råd hos fagfolk for å få løst en langvarig eller intens konflikt gir ingen garantier. Det er foreldrenes innstilling til alle de utfordringene som ligger i bunnen av en smertefull skilsmisse, som er viktig å få på plass. Man må virkelig legge godviljen til for at alle skal bli fornøyde, med en gunstig plan som først og fremst gagner barna.

Barn bør under alle omstendigheter, slippe å megle mellom egne foreldre.

Barna er og blir aller viktigst, uansett hvor vanskelig, sorgtung og bitter skilsmissen er – mellom to som en gang elsket hverandre. Når barna har fylt 10-12 år, bør de få lov til å være med på å avgjøre sin egen skjebne og hvem de skal bo sammen med.

Finnes det andre familiemedlemmer som onkler og tanter; besteforeldre eller andre som står barna nær, bør disse brukes framfor at barna opplever en helvetes jul – fordi foreldrene ikke makter å roe gemyttene.

Alle foreldre har et ansvar for at barna får en trygg og fredfull julefeiring i trygge omgivelser. Dessverre vises tall fra ‘Alarmtelefonen for barn og unge’ at så ikke er tilfelle. Alt for mange foreldre i Norge, maler sin egen egoistiske kake, framfor å tenke på barna.

Dere burde skamme dere!

 

Kilde: Dagsavisen.no

Vargas

The post Krangler dere om barna i julen? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/krangler-barna-julen/feed/ 0 35383
Julegavehandel på kreditt? http://www.vargas12.com/2017/julegavehandel-pa-kreditt/ http://www.vargas12.com/2017/julegavehandel-pa-kreditt/#respond Fri, 15 Dec 2017 07:10:50 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35377 I ukene og dagene rett før julaften; går bankterminalene varme, grunnet kjøpekåte nordmenn, som ønsker å glede og imponere sine nærmeste med fine julegaver. Å handle på kreditt har blitt en vane for mange nordmenn, og en gunstig måte å gjøre innkjøp på – særlig for alle de som har evnen til å betale tilbake … Fortsett å lese Julegavehandel på kreditt?

The post Julegavehandel på kreditt? appeared first on vargas12.com.

]]>
I ukene og dagene rett før julaften; går bankterminalene varme, grunnet kjøpekåte nordmenn, som ønsker å glede og imponere sine nærmeste med fine julegaver. Å handle på kreditt har blitt en vane for mange nordmenn, og en gunstig måte å gjøre innkjøp på – særlig for alle de som har evnen til å betale tilbake innen fristen. 

Lest? Slik blir du rik i 2018!

Alle som går rundt og tror at pengene man betaler for, fra ett kredittkort, er egne penger, får ofte trøbbel med å gjøre opp for seg i tide. Dessverre er det skyhøye renter på kredittkort-bruk, etter 45-50 dager. Betaler man før, er det både smart og gratis.

All kreditt, er lånte penger, som skal betales tilbake – før eller siden.

Hvilke forventinger man setter seg til julegavene man skal gi bort, avhenger hvor mye penger man skal bruke. Ønsker man å imponere kjæresten, men har egentlig ikke penger – bør ikke kredittkortet være raskeste vei til løsning.

Foto: Wikimedia Commons

Så kan man spørre seg, hvor viktig er dyre julegaver? Kjøpt av en person som ikke har forsvarlig økonomi, og som kanskje får betalingsproblemer i ettertid? Uansett pris blir de fleste gaver glemt etter kort tid, den som har betalt derimot, kan risikere å måtte sitte igjen med regningen ett helt år. Da er det vel neppe verdt det?

Kanskje holder det med en langt billigere julegave, som ikke slår deg helt ut, rent økonomisk. En mulighet er å slå sammen noen ideer og spleise på en julegave til den som fortjener noe helt spesielt.

For alle de som bruker kredittkortet riktig og ofte, vet at dette er en fantastisk og gunstig betalingsmåte. Man kan med beste samvittighet betale med kredittkort, så lenge man betaler beløpet i tide, før dyre renter begynner å løpe. Man kan også vente med å betale, om man har penger til å gjøre opp etterhvert, på kort tid blir ikke beløpene store. Å la være å betale over tid, koster flesk, rentene på de fleste kredittkort er rundt tjue prosent.

Lest? Kan nok penger bety alt for deg? 

For å unngå å gå i kredittkort-fella, kan du skaffe deg kontanter ved å selge unna ting og tang du ikke trenger. Gå gjennom kjeller og loft, skuffer og skap – du vil bli overrasket over to ting. Over hvor mye rart du har liggende å slenge, og hvor lett det er å selge. Alt av elektronikk, høyttalere, platespillere, DVD-spillere, fotoapparat og gamle spill – går som varme hvetebrød på nettet.

Dine venner, foreldre eller kjæreste blir nok glade for gavene de får til jul, uten at du skal risikere din privatøkonomi for å imponere.

I en undersøkelse gjort av inkassoselskapet Lindorff, tømte fjorten prosent av det norske folk, kredittkortet før jul i fjor. I år ser det ut til at tolv prosent må bruke maks kreditt – for å få råd til de planlagte julegavene. 600.000 nordmenn har i undersøkelsen innrømmet at de vil slite med å gjøre opp for julehandelen i år.

Vi spør igjen. Kan det virkelig være verdt det?

 

Kilde: Lindorff.no

Vargas

The post Julegavehandel på kreditt? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/julegavehandel-pa-kreditt/feed/ 0 35377
Barn i krise? Ring etter klokken 15:00 http://www.vargas12.com/2017/barn-krise-ring-klokken-1500/ http://www.vargas12.com/2017/barn-krise-ring-klokken-1500/#comments Thu, 14 Dec 2017 15:18:03 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35372 Det er trist og skremmende at barn og unge som opplever krise på kroppen, ikke har noe sted å kunne ringe, før etter kokken 15:00 på ettermiddagen.  Å oppleve å finne sin egen mor, oppløst i tårer, med avføring over hele kroppen, dopet på stokk eller dritings av alkohol – gjør noe med en syvåring. … Fortsett å lese Barn i krise? Ring etter klokken 15:00

The post Barn i krise? Ring etter klokken 15:00 appeared first on vargas12.com.

]]>
Det er trist og skremmende at barn og unge som opplever krise på kroppen, ikke har noe sted å kunne ringe, før etter kokken 15:00 på ettermiddagen. 

Å oppleve å finne sin egen mor, oppløst i tårer, med avføring over hele kroppen, dopet på stokk eller dritings av alkohol – gjør noe med en syvåring.

Det er mange gode grunner for å etablere en nødtelefon for barn og unge, men viktigst av alt er at:

 • Alle barn og unge skal ha ett nummer de kan ringe når de opplever vold i hjemmet, er utsatt for overgrep, er redd for tvangsgifte eller opplever andre akutte og vanskelige situasjoner.
 • Nødtelefonen 116 111 er gratis
 • Alle telefoner blir besvart av voksne som har lang erfaring i å hjelpe barn og unge
 • Også voksne som er bekymret for barn og unge – eller har mistanke om at de utsettes for vold og overgrep kan ringe Alarmtelefonen 116 111

 

Maten som burde ha vært i denne boksen, hos denne gutten i reklamefilmen for fosterhjem, ble ikke smurt. Moren eller faren var mer opptatt av sitt, enn å sende med sønnen sin maten han så sårt trengte på skolen. En video som bør gå rett i hjertet på alle som har barn, jobber med barn, eller som vet hvilke rettigheter barn har.

Mødre og fedre over hele landet gjør det hver eneste dag. Overser, glemmer eller lar andre ta omsorgen over deres barn. På jakt etter piller, status eller dop. Nylig ble det kjent at barn uten nære omsorgspersoner, oppsøker pedofile miljøer, fordi der er det voksne som bryr seg, åpenbart på feil grunnlag.

Vil du at din sønn eller datter skal logge seg på det mørke nettet, hvor de pedofile holder til, for å bli sett, hørt og tatt på alvor – men kanskje heller blir tatt i rumpa?

Omsorgssvikt er barnemishandling, det er forbudt og det er så skadelig for de barna som rammes. Tusenvis av barn og unge, mangler trygghet, omsorg og kloke voksne  å kunne spørre når ting blir vanskelig.

Tusenvis av barn og unge trenger et nytt hjem, fordi mor og far ikke makter å ta seg av dem – av ulike årsaker. Har du en seng ekstra, et hjerte som slår for barn i nød, er det barn som trenger deg.

Det faktum at barn i nør ikke engang har noen å ringe til, bortsett fra til politiet, er et samfunnsproblem politikerne har oversett i mange tiår.

Heldigvis er det hjelp og få, etter klokken 15:00 – for da er det noen som svarer hos Alarmtelefonen for barn og unge,

Ring Alarmtelefonen 116 111, om du sliter i hjemmet.

 

Vargas

The post Barn i krise? Ring etter klokken 15:00 appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/barn-krise-ring-klokken-1500/feed/ 1 35372
Annonsørene på Facebook lurer deg! http://www.vargas12.com/2017/annonsorene-pa-facebook-lurer/ http://www.vargas12.com/2017/annonsorene-pa-facebook-lurer/#respond Wed, 13 Dec 2017 07:08:31 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35366 Du har sett det mange ganger, kanskje til og med likt og delt noen av annonsene selv også. De som vil at du skal like og dele, for å få muligheten til å vinne gull og grønne skoger. Svindel i de aller fleste tilfellene. Joda, noen aktører er seriøse, og har faktiske premier som noen … Fortsett å lese Annonsørene på Facebook lurer deg!

The post Annonsørene på Facebook lurer deg! appeared first on vargas12.com.

]]>
Du har sett det mange ganger, kanskje til og med likt og delt noen av annonsene selv også. De som vil at du skal like og dele, for å få muligheten til å vinne gull og grønne skoger.

Svindel i de aller fleste tilfellene.

Joda, noen aktører er seriøse, og har faktiske premier som noen kan vinne i en potensiell trekning. Men å tro at man vinner tur til Karibien, USA eller Maldivene – ved å dele et innlegg eller ved å trykke ‘liker’. Da kan man like godt tro på julenissen.

Lest? Nettsvindel – naive nordmenn enkle offer lurt for millioner

Facebook-eierne og de som drifter dette sosiale medium, tjener gode penger på annonser, men kunne ikke brydd seg mindre om annonsene er ekte, eller om premiene som loves ut, faktisk blir utdelt.

Visst er det gratis å klikke ‘liker’, og du kan håpe på at du vinner fete, dyre og eksklusive premier. Men ditt liker-klikk kan også påvirke andre til å tro at dette faktisk er en reel reklame-annonse, og det er det kanskje også – men, noen premie deles ikke ut. Din troverdighet står på spill. Du blir lurt.

Kanskje er det smartere å være litt kritisk til hva man liker og deler på Facebook, kanskje er det ikke gull alt som glimrer? Med noen få klikk, kan du lett finne ut om annonsøren som fanger din oppmerksomhet faktisk er en reel aktør, troverdig eller ikke.

Lest? Svindlet på nettet? Ikke du vel?

Sosiale medier generelt, og Facebook spesielt gir bedrifter gode muligheter for å bli sett, likt og dermed øke omsetningen gjennom sine annonser. Dessverre er det alltid useriøse aktører i et hav av tilbud, som ødelegger for de seriøse. Du kan være med å skille ut disse, ved å la være å dele de som driver med snusk.

Jo større og dyrere premie, jo større er sjansen for at du blir lurt.

I ytterste konsekvens kan du bli svindlet, når det annonseres for biler, dyre klokker og vesker, ser du kanskje tusenvis av ‘likes’, og vil delta. Det som skjer er at du finner deg selv i å fylle ut sensitiv informasjon om deg selv, som svindlere er interessert i å få tak i, og  som ofte lykkes.

Vær kritisk til alt som ser ut til å være for godt til å være sant.

 

Kilde: NRK.no 

Vargas

The post Annonsørene på Facebook lurer deg! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/annonsorene-pa-facebook-lurer/feed/ 0 35366
KIWI dro i gang priskrigen! http://www.vargas12.com/2017/kiwi-dro-gang-priskrigen/ http://www.vargas12.com/2017/kiwi-dro-gang-priskrigen/#respond Tue, 12 Dec 2017 20:54:03 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35361 KIWI vant VG’s pristest før jul, og KIWI ser ut til å dra igang priskrigen. Forsinket sammenlignet med i fjor, men nå dumpes prisene på enkelte produkter – uten å bli annonsert.  Lest? Priskrigen for julen 2017 er i gang!  Julens omsetning for butikk-kjedene er svært viktig, derfor gjøres det grep for å vinne priskrigen … Fortsett å lese KIWI dro i gang priskrigen!

The post KIWI dro i gang priskrigen! appeared first on vargas12.com.

]]>
KIWI vant VG’s pristest før jul, og KIWI ser ut til å dra igang priskrigen. Forsinket sammenlignet med i fjor, men nå dumpes prisene på enkelte produkter – uten å bli annonsert. 

Lest? Priskrigen for julen 2017 er i gang! 

Julens omsetning for butikk-kjedene er svært viktig, derfor gjøres det grep for å vinne priskrigen og kundens gunst. Jungeltelegrafen er kjedens viktigste kilde for å få prisjusteringen kjent. På Facebook er det hundrevis av  åpne og lukkede grupper, hvor ansatte og butikksjefer skryter anonymt av sine respektive kjeder. For å “lure” kunder til sine butikker.

Konkurransen har neppe vært større.

Vi tipper at både COOP Extra og Rema 1000 vil gå KIWI nøye etter i sømmene for å senke prisene tilsvarende, for ikke å tape nye prisundersøkelser, fram mot jul.

Her er noen eksempler på priser som er justert ned de siste dagene, hentet fra KIWI Sarpsborg:

 • Pizza Grandiosa 16,60,-
 • Gilde Kjøttpølse 450g. 15,00,-
 • Troika  10,00,-
 • Klementiner  17, 80 per kilo ( vil snart være nede i 7,80 )
 • Yoghurt 4pk 10,00,-
 • Poser med pizzadeig og pizzafyll fra Toro 10,00,-
 • Mandelpotet 2 kg 9,90,-
 • Julebrus 1,5 ltr 9,90 + pant
 • Surkål 4,90

Dette er åpenbart bare starten på priskrigen som kommer til å vare ut året. Mange har som hobby å sammenligne priser i de respektive kjedene. Faktum er at det vil bli ganske likt på totalsummen, men KIWI ser ut til å være tøff nok til å dra i gang julehandelen for alvor.

En eske Sfinx konfekt medium, koster fortsatt 105.- på Rema 1000 samme produkt koster 95.- på KIWI. I fjor kostet en eske Sfinx 55.- begge steder.

Du kan regne med at prisene på bakevarer går ned ytterligere, det samme vil riskrem, edamerost, pepperkaker og en hel haug med andre varer, som ikke blir annonsert. Du må altså i butikken(e) får å finne laveste pris. Eller lete opp riktig Facebook-gruppe på nettet.

Lest? Slik blir du rik i 2018!

Skal du spare penger på juleinnkjøpene, burde du ha vært i Tyskland, Danmark eller i hvert fall i Sverige for å spart noen kroner ekstra. Fyller du eksempelvis bensin på riktig dag, sparer du faktisk flere hundre kroner mot normal listepris på drivstoff.

Ergo er det ikke hos Rema 1000 eller KIWI du kan gjøre deg rik, ved å sparen noen kroner på ribba, julepølse eller julebrus, men hos banken, strømleverandøren og forsikringsselskapet. Her er det titusenvis av kroner å spare, om du velger å planlegge litt, og sjekke prisene du betaler i renter på boliglånet.

På jakten etter beste pris, bør vi kanskje skjenke den norske bonden en liten tanke, som må ‘gi bort grisekjøttet’ til produsentene – for at vi skal få billig ribbe.

Paradokset er at det er i Sverige, vi får billigst norsk juleribbe, til 19,90 per kilo. Eller var det Danmark?

 

Vargas

The post KIWI dro i gang priskrigen! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/kiwi-dro-gang-priskrigen/feed/ 0 35361
Champions League – storkamper i kø! http://www.vargas12.com/2017/champions-league-storkamper-ko/ http://www.vargas12.com/2017/champions-league-storkamper-ko/#respond Tue, 12 Dec 2017 08:17:52 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35355 Sluttspillet av Champions League skiller ut de nest beste fra de aller beste, nå er det nesten bare giganter igjen – når trekningen av de siste 16 lagene i verdens største og viktigste fotballturnering møtes. Lest? Fotball-VM 2018 i Russland – gruppene! Storkampene står i kø utover våren, og et sikkert vårtegn er nemlig når … Fortsett å lese Champions League – storkamper i kø!

The post Champions League – storkamper i kø! appeared first on vargas12.com.

]]>
Sluttspillet av Champions League skiller ut de nest beste fra de aller beste, nå er det nesten bare giganter igjen – når trekningen av de siste 16 lagene i verdens største og viktigste fotballturnering møtes.

Lest? Fotball-VM 2018 i Russland – gruppene!

Storkampene står i kø utover våren, og et sikkert vårtegn er nemlig når den gjeveste fotballen begynner å rulle igjen 13. februar, skjønt det er vinter og snøen kan ligge i hauger her hjemme.

Her er det du har å se fram til når Champions League skal inn i sluttspillfasen:

 • Tirsdag 13. februar 2018, Basel – Manchester City
 • Tirsdag 13. februar 2018,  Juventus – Tottenham
 • Onsdag 14. februar 2018, Real Madrid – PSG
 • Onsdag 14. februar 2018, Porto – Liverpool
The UEFA Champions League cup is pictured prior to the ceremony for the quarter-final draw of the quarter-final draw for the UEFA Champions League football tournament at the UEFA headquarters in Lyon on December 17, 2017. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

 • Tirsdag 20. februar 2018, Bayern München – Besiktas
 • Tirsdag 20. februar 2018, Chelsea – Barcelona
 • Onsdag 21. februar 2018, Shakhtar Donetsk – Roma
 • Onsdag 21. februar 2018, Sevilla – Manchester United

Motsatte oppgjør og andre runde av sluttspillet, spilles henholdsvis 6. – 7. mars og 13. – 14. mars 2018.

Som du sikkert har lagt merke til, er det hele fem engelske lag blant de siste 16 lagene i Champions League. Dette har aldri skadd før, for noen nasjoner og må sies å være en honnør til Premier League som en av de aller gjeveste ligaene i verden – kanskje den beste også.

Det brukes sjelden større floskler rundt fotballkamper på dette stadiet. PSG, den franske storklubben som svir av mer enn 2 milliarder kroner på én enkeltspiller i brasilianske Neymar, må selvsagt finne seg i være blant favorittene. Og bør kanskje vinne ut i fra pengebruken.

Manchester City spiller kanskje den beste fotballen man har sett siden Barcelonas TikI-taka-fotball under, ja nettopp, Citys nåværende manager, Pep Guardiola. Som leder Premier League med hele 11 poeng.

Vi makter ikke med beste vilje, å se at José Mourinho skal komme særlig lengre med sitt Manchester United, enn å slå ut Sevilla fra sluttspillet. Man vinner ikke viktige kamper i den gjeveste turneringen med å spille destruktiv fotball. United har noen gode enkeltspillere, men som lag skapes det for lite og de scorer rett og slett for få mål.

Real Madrid og Ronaldo må alltid regnes med i sluttfasen av enhver turnering de spiller. Portugiseren er ikke like scorings-kåt som tidligere, men vant gullballen for femte gang, et bevis på at han er verdens beste fotballspiller. Real har dog hatt en trøblende sesong så langt.

Barcelona og Messi er det alltid gøy å se på. Leder La Liga med 31 poeng etter 15 kamper, hele 8 poeng foran erkerival Real Madrid. Skal møte et svakt Chelsea som sliter med en frustrert manager i Antonio Conte, med sin spede tropp og for mange kamper.

Liverpool og Tottenham møter henholdsvis Porto og Juventus. Her tror vi mest på Klopp og Co, mest fordi at Porto er et svakere lag enn Juventus, men også fordi Liverpool er bedre enn Spurs i de fleste oppgjør denne sesongen. Intet har vært hyggeligere enn at begge de engelske lagene gikk videre.

Bayern München sparket kontroversielle Carlo Ancelotti i september etter å tapt 0-3 for PSG. 72 år gamle Jupp Heynckes har tatt over det tyske storlaget ut sesongen. Et lag man ikke skal undervurdere, med en hel haug med spillere med bred erfaring fra å vinne fotballkamper på øverste nivå.

Bayern München leder Bundesliga med 8 poeng foran Leipzig etter 15 kamper. Tyskerne van Champions League, med flere av spillerne som fortsatt er med i sesongen 2012-13.

Beşiktaş, Basel, Shakhtar Donetsk, Roma, Porto og Sevilla har ikke gode nok lag til å vinne Champions League, denne sesongen etter vår mening. Til og med normalt så gode Juventus – må nok se at andre lag avanserer videre på dere bekostning. “Den gamle dame” sliter også i Serie A, hvor Inter leder og Juve ligger på tredjeplass etter 16 kamper, to poeng bak. Napoli holder andre plassen.

Tre av de fire siste sesongene er vunnet av av Real Madrid. Siste gang et engelsk lag vant denne viktige turneringen, var Chelsea i 2011/2012 i München.

Vi håper på en annen vinner denne gang og ser på Manchester City eller PSG mot Barcelona i finalen – om vi skulle få velge.

Finalen i Champions League, spilles i Kiev i Ukraina 26. mai 2018.

Billetter til disse sluttspillkampene kan du bestille her.

 

Vargas

The post Champions League – storkamper i kø! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/champions-league-storkamper-ko/feed/ 0 35355
Hvem ønsker du å være i 2018? http://www.vargas12.com/2017/onsker-a-vaere-2018/ http://www.vargas12.com/2017/onsker-a-vaere-2018/#respond Tue, 12 Dec 2017 06:48:59 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35351 De fleste nordmenn ønsker å være den beste utgaven av seg selv, men hvordan gjør man det? Slikke sjefen opp etter ryggen, påtar seg ansvaret for dugnaden i borettslaget og svare “ja” på alle spørsmål for ektefellen?  Å være en bedre utgave av seg selv, handler kanskje mer om å lykkes med de målsetningene man … Fortsett å lese Hvem ønsker du å være i 2018?

The post Hvem ønsker du å være i 2018? appeared first on vargas12.com.

]]>
De fleste nordmenn ønsker å være den beste utgaven av seg selv, men hvordan gjør man det? Slikke sjefen opp etter ryggen, påtar seg ansvaret for dugnaden i borettslaget og svare “ja” på alle spørsmål for ektefellen? 

Å være en bedre utgave av seg selv, handler kanskje mer om å lykkes med de målsetningene man setter seg. Enten alene eller sammen med andre. Progresjon kan være så mangt. Å slå ned noen på gata en lørdagskveld, for så å la være helgen etter, er jo også en progresjon.

Lest? Nå dine mål med riktig innstilling til livet

Setter du deg hårete mål og kloke nyttårsforsetter, bør du selvsagt gjøre alt for å lykkes. Ønsker du å være den beste utgaven av deg selv for det nye året, vil du sannsynligvis lykkes, om du vil det nok. Med god planlegging og en fornuftig strategi, vil du lykkes. Faktum er at målsetningene bør stå i stil med hvem du er og hva du vil med livet ditt.

Foto: Pinterest

Er du liten og butt, tung og treg, vil sjansene for å sette ny rekord på 400 meter hekk, være begrenset. Med litt trening og en fandenivoldsk innsats, kan du selvsagt få en viss progresjon, men burde kanskje heller satset på bowling. Å innse sine begrensinger er en god egenskap. For 2018 kan bli ditt beste år, hvis du vet hva du vil, planlegger hvordan du skal opptre ovenfor andre og går i deg selv for å nå målet.

Enten det gjelder et bedre samliv med din partner, skole, jobb, utdanning, trening eller oppdragelse av ufordragelige og vanskelige barn – livet er full av utfordringer hver eneste dag. Du lykkes ikke ved å gå inn i oppgaven med hodet under armen.

Lest? Positive tanker kan være med å avgjøre hvordan livet ditt leves 

Snart er det OL i Sør-Korea, og Marit Bjørgen er et eksempel vi gjerne bruker i sammenheng med suksess, innstillingen til livet og egen innsats, både fysisk og mentalt.

Med 18 VM-gull og 5 OL-gull (foreløpig) er mamma-Marit mestvinnende gullmedaljer på kvinnesiden i all idrett. Et forbilde, en gigant, Norges stolthet og mest respekterte idrettsutøver. Men først og fremst, om du spør Marit selv, er hun mamma for lille Marius. Hun har fått perspektiv på livet og vet hva som er viktigst.

Til tross for denne mentale endringen i Marit Bjørgens liv, der å gå fort på ski ikke lenger er viktigst i livet, har hun både treningsgrunnlaget, stayerevnen og erfaringen til å lykkes i OL også. Det handler om vilje og god planlegging. Derfor finnes det enere i samfunnet vårt, som lykkes hundre prosent, fordi de vet å gjøre ting litt bedre enn sine konkurrenter, på detaljnivå.

Om du ikke skal gå inn for å vinne OL, bør du kanskje allerede nå, helt på slutten av året 2017, sette deg smarte og hårete, men også realistiske mål for 2018. Du kan sannsynligvis lykkes hvis du planlegger nok og riktig. Det handler om innstilling.

Hvem den beste utgaven av deg selv egentlig er, vet bare du.

 

Vargas

 

The post Hvem ønsker du å være i 2018? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/onsker-a-vaere-2018/feed/ 0 35351
Julemat på alle fat http://www.vargas12.com/2017/julemat-pa-fat/ http://www.vargas12.com/2017/julemat-pa-fat/#respond Mon, 11 Dec 2017 08:14:25 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35347 Tiden er inne, kjøleskapet skal fylles til randen av julemat som skal vare til langt inn i romjulen. Har du ikke skrevet handleliste, er det på tide å begynne å kladde. Skal du være vert på julaften eller i løpet av julen, er det ikke småtteri som skal kjøpes inn. Lest? Norge i desember? Nei … Fortsett å lese Julemat på alle fat

The post Julemat på alle fat appeared first on vargas12.com.

]]>
Tiden er inne, kjøleskapet skal fylles til randen av julemat som skal vare til langt inn i romjulen. Har du ikke skrevet handleliste, er det på tide å begynne å kladde. Skal du være vert på julaften eller i løpet av julen, er det ikke småtteri som skal kjøpes inn.

Lest? Norge i desember? Nei takk! 

Om du tror det er i den billigste matkjede-forretningen du sparer mest penger på julematen, tar du feil. Du bør ha tatt turen til Tyskland, eller Danmark for å ha gjort kloke innkjøp, men det begynner å haste – kanskje er Sverige redningen for mange. Ribbe ned i 29,90 per kilo er nesten skammelig.

Hjemmelaget julesylte, sosisser, mandelpotet og rosenkål, julepølse og medisterkaker, svisker og kalkun, torsk og pinnekjøtt. Man kan formelig smake ribbefettet i munnen. Ikke rart svenskene elsker handlekåte nordmenn, som svir av 15-17 milliarder kroner, bare i Sverige, mye av omsetningen gjøres på Systembolaget. Vi må jo ha noe digg å skylle ned alt svineriet vi klemmer i oss gjennom julen.

Er det rart nordmenn dauer som fluer av hjerte- og karsykdommer? Blodet stopper jo opp i årene, på stadig fetere og misfornøyde mennesker, som aller helst fant all mat gratis i butikkene. Grådige og på evig jakt etter de aller beste tilbudene – er vi nordmenn på vei til å ete oss til døde. Mer om det i et senere blogginnlegg.

Lest? Priskrigen for julen 2017 er i gang! 

Tanken på at maten skal vare gjennom hele julen, gjør at mange fyller handlevognen til randen, og vell så det. Mange fortrenger det faktum at butikkene er åpen til kl 22:00 lillejulaften, og mange åpner igjen allerede andre juledag, særlig de som kan. Sannsynligvis vil ingen sulte ihjel de få timene butikkene holder stengt. Kommer sviger mor og tante Augusta på julaften, kan du handle inn alt du trenger – kort tid før middagen skal på bordet.

Planlegging er viktig for å lykkes med julemiddagen.

Ingenting er verre enn å ha glemt noen innkjøp, da mor endelig står i julekjolen, far har klemt innpå den første drammen og svigermor er i ferd med å dø av sult. Derfor skal du få en ferdig handleliste, som du kan kopiere, dermed er julehandelen sikret for i år. Krydderet du trenger, får du skrive opp selv – vi kan ikke skjemme dere helt bort heller.

 • Juleøl, poteter, gulrøtter, rosenkål, svisker,  medisterkaker,
 • Pinnekjøtt, torsk, Pizza Grandiosa (mer enn halvparten av det norske folk har pizza på julaften.) Ta to!
 • Juleribbe, julesylte, jule-leverpostei, majones, egg, brød, melk,
 • Roastbiff, sylteagurk, juleskinke, julebrus, klementiner, epler,
 • Ribberull, lammerull, Nugatti, rødbetter, sennep, brød, sild,
 • Smør, bacon, mel, gjær, andre grønnsaker, kalkun
 • Risgrøt, rødsaus, is, karamellpudding, vaniljesaus
 • Ikke glem husdyrene og fuglene

Sprø svor på ribba? Slik gjør du det!

Uansett hvor mange som kommer til middag på julaften, glem aldri at det er menneskene rundt bordet som er de viktigste. Også de minste. Vis respekt for at julehøytiden skal og bør være hyggelig for alle. Kork flasken(e) i tide.

Tenn en fakkel eller to på trappa, tenn lys i vinduene og på bordene og du kan la julestemningen og roen senke seg. Klokken 17:00 synger Sølvguttene julen inn på NRK1.

Vel bekomme.

 

Vargas

The post Julemat på alle fat appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/julemat-pa-fat/feed/ 0 35347
Kjedelig forhold? Les! http://www.vargas12.com/2017/kjedelig-forhold-les/ http://www.vargas12.com/2017/kjedelig-forhold-les/#respond Sun, 10 Dec 2017 15:30:53 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35344 Vi oppfordrer ingen til å være utro, men vi oppfordrer alle i et forhold til å tenke selv. Du bør åpenbart vite konsekvensene om du blir oppdaget, og du bør vite om du vil bli værende i forholdet med din partner.  De fleste aksepterer ikke at du er utro, noen finner det spennende, og til … Fortsett å lese Kjedelig forhold? Les!

The post Kjedelig forhold? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
Vi oppfordrer ingen til å være utro, men vi oppfordrer alle i et forhold til å tenke selv. Du bør åpenbart vite konsekvensene om du blir oppdaget, og du bør vite om du vil bli værende i forholdet med din partner. 

De fleste aksepterer ikke at du er utro, noen finner det spennende, og til og med tiltrekkende og pirrende, men du er kanskje singel før du vet ordet av det – er du utro, bør du tenke på konsekvensene. Enten du er kvinne eller mann, gift eller samboer. Å være utro bak ryggen på den du deler seng med, er sjofelt, falskt og hyklersk. Men det skjer, hver dag.

Lest? Har du sex med vennene dine?

Er du i et kjedelig forhold og ønsker en elsker som kan sette fyr på sexlivet hvor du kjenner deg attraktiv og verdig, bør du planlegge godt. Kanskje er et sidesprang det som skal til for at du ser kjæresten din på riktig måte, kanskje er forholder deres verdt å kjempe for likevel?

Married couple have open relationship for Hannah Ferrett

I et forhold kan det være mange årsaker til gnisninger, ikke bare manglende oppmerksomhet og dårlig kjemi. Stram økonomi, sjalusi, daglige gjøremål, dine, mine og våre barn – samt husarbeid og ansvarsfordeling forøvrig. Å ha en ‘hemmelig venn’ en knullekompis eller elsker, kan gi den enkelte et personlig løft som gjør livet mer spennende.

Lest? Lyver du for partneren din?

Har forholdet blitt mindre romantisk, og man tar hverandre for gitt, kan det hende at den ene eller begge – velger å søke spenning, oppmerksomhet og sex andre steder enn i hjemmet. Det kan skje han, henne eller deg.

Sex og tilhørighet, kombinert med varme følelser, bør være det viktigste mellom to mennesker. Noen stenger følelsene ute og velger  heller å ha lidenskapelig sex, for å få utløp for opparbeidet frustrasjon over tid, i et komplisert og vanskelig forhold.

Stadig flere, kvinner som menn, velger å ha sex, for sexens skyld. Uten kjærlighet, bare rå lidenskapelig sex. Sex er og blir viktig i alle forhold, uansett hvor langt forholdet har blitt. Mange velger å vente med sexen til forholdet er en realitet, andre har sex først, for å se om dette er noe å satse videre på.

Kvinner er utro, menn er utro, men ofte er det altså manglende oppmerksomhet, eller dårlig sex som kan være årsaken. Er du kynisk nok, får du i både pose og sekk – om du finner deg en elsker – helt til du blir avslørt.

Moderne teknologi gir deg alle muligheter til å finne en elsker eller ny partner. Via nettet eller rapper på din smarttelefon, finnes det tusenvis av potensielle, spennende mennesker som jakter på det det samme som deg.

Du kan grave så dypt du vil i en verden av uhemmet synd og hinsides elskov, men du må tåle å sitte igjen alene om din partner ikke vil dele.

Er det verdt det?

 

Vargas

The post Kjedelig forhold? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/kjedelig-forhold-les/feed/ 0 35344
Ingen trygghet for utøver i OL i Sør-Korea http://www.vargas12.com/2017/trygghet-utover-ol-sor-korea/ http://www.vargas12.com/2017/trygghet-utover-ol-sor-korea/#respond Sat, 09 Dec 2017 11:50:32 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35340 Utøverne selv tør ikke å garantere sin egen deltagelse i OL i Pyeongchang i Sør-Korea, forståelig nok. Den spente situasjonen i regionen, med Nord-Koreas kontroversielle diktator, Kim jong-un på den ene siden, og med Donald Trump og USA på den andre – kan gi et amputert OL. Marit Bjørgen legger sin lit til Olympiatoppen, som … Fortsett å lese Ingen trygghet for utøver i OL i Sør-Korea

The post Ingen trygghet for utøver i OL i Sør-Korea appeared first on vargas12.com.

]]>
Utøverne selv tør ikke å garantere sin egen deltagelse i OL i Pyeongchang i Sør-Korea, forståelig nok. Den spente situasjonen i regionen, med Nord-Koreas kontroversielle diktator, Kim jong-un på den ene siden, og med Donald Trump og USA på den andre – kan gi et amputert OL.

Marit Bjørgen legger sin lit til Olympiatoppen, som på sin side får info fra politikerne og PST, som følger den utrygge situasjonen nøye. Utfordringen er at ingen kan vite hva makthaverne finner på. Kina skulle ha all grunn til å holde Nord-Koreas leder, best kjent som “The rocket man” av Trump, i ørene, men alt tyder på at så ikke er tilfelle.

Hva Sør-Korea, som vertsnasjon for det 23. olympiske vinter-OL har tenkt å foreta seg, vedrørende sikkerheten til utøverne kan man kanskje tenke seg. Et militært angrep på Sør-Korea under OL-lekene er utenkelig, men det er i utgangspunktet all militær aktivitet. Sikkerheten må komme først, men vil Nord-Korea statuere et eksempel på at de ikke lar seg diktere av noen – vil all fokuset et OL gir, være den ‘perfekte’ anledning til handling.

Kim jong-un Nord-Koreas diktator

Frankrikes idrettsminister, vurderer å holde de franske deltagerne hjemme fra Sør-Korea, utelukkende på bakgrunn av Nord-Koreas trusler.

– Hvis konflikten med Nord-Korea blir verre, og vi ikke kan få garantier om at det er trygt å reise til Sør-Korea, så vil OL-utøverne våre forbli i Frankrike. Vi kan ikke utsette utøverne våre for fare.

Laura Flessel

USAs president, Donald Trump har ikke gjort noe for å tone gemyttene, men heller kastet bensin på bålet ved å true Nord-Korea til taushet, om de ikke slutter med sin prøveoppskytninger av langdistanseraketter. “Vi skal ta hånd om saken” var Trumps melding, da Nord-Korea hadde gjort sin test av nye missiler.

IOC-president Thomas Bach hevder at det er ingen grunn til uro rundt vinterlekene, uten å kunne garantere noe som helst. Om ikke Nord-Korea bruker militær makt, finnes det alle muligheter for terror, beordret direkte fra Kim jong-un, fordi han ønsker å markere seg – når all verdens fokus er på naboen i sør.

OL i Sør-Korea arrangeres fra 9. februar til 25. februar 2018. Det betyr at det fortsatt er tid til å sette diktatoren til veggs, for unngå at vinterlekene blir rammet av uroligheter, terror eller krigshandlinger. Selv om det er heller tvilsomt at det skjer.

 

Kilde: Aftenposten.no 

Vargas

The post Ingen trygghet for utøver i OL i Sør-Korea appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/trygghet-utover-ol-sor-korea/feed/ 0 35340
Vargas12.com vil levere i 2018! http://www.vargas12.com/2017/vargas12-com-levere-2018/ http://www.vargas12.com/2017/vargas12-com-levere-2018/#respond Fri, 08 Dec 2017 15:48:23 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35334 Slik vi har levert siden tidlig i 2010, vil bloggen Vargas12.com bestå, også i 2018. Vi vil sjokkere, imponere, trigge og levere fantastiske artikler til vårt store publikum – ute og hjemme. Vi vil skrive gode tekster for våre gode kunder, og vi vil ønske nye velkommen. Nysgjerrige blogglesere med lav moral leter etter Nora … Fortsett å lese Vargas12.com vil levere i 2018!

The post Vargas12.com vil levere i 2018! appeared first on vargas12.com.

]]>
Slik vi har levert siden tidlig i 2010, vil bloggen Vargas12.com bestå, også i 2018. Vi vil sjokkere, imponere, trigge og levere fantastiske artikler til vårt store publikum – ute og hjemme. Vi vil skrive gode tekster for våre gode kunder, og vi vil ønske nye velkommen.

Nysgjerrige blogglesere med lav moral leter etter Nora Mørk

Det er litt gøy å bla tilbake til starten og se hva vi skrev om, og til hvem. Noen artikler har blitt redigert, noen slettet og andre skrevet helt om. Vi har lært på veien og vært nådeløse mot egen integritet. Fellesnevner for Vargas12.com er noen overskrifter vi aldri vil stoppe å skrive om, og som du vil lese på denne bloggen i året som kommer.

Vi har gitt bort billetter til Justin Bieber-konserten på Telenor Arena, vi har blitt sjikanert av typen til fotballfrue, vi har opplevd å ha mer enn 37.000 klikk på én dag, og vi opplever en endring i folks klikkemønster. Jo mer sjokkerende overskrifter, jo mer avslørende og mer sex-fikserte – jo flere lesere.

Blogglesere er nysgjerrige, og klikker etter Nora Mørks stjålne bilder, men innrømmer ikke å ha delt. Det liker vi dårlig. Vi digger Nora Mørk, derfor finner du ingen stjålne bilder her.

Moralen blant leserne våre har falt i takt med antall lesere som har økt jevnt og trutt i snart åtte år. Vi håper trenden snur, vi ønsker en nyansert og saklig debatt i våre kommentarfelt og blant våre lesere.

Fotball, sex, omsorg, økonomi og underholdning

Manglende omsorg for barn og unge, mobbing, selvmord, engelsk fotball og sex. Temaer vi ser mange liker å lese om, temaer som opptar folk og som skaper debatt. I tillegg vil vi sette fokus på alt det du snakker med dine kolleger om i lunsjpausen. Underholdning fra nett og TV, gambling, økonomi og forelskelse.

Foto: vargas12.com

Det vi er mest stolt av å leve til det norske folk og blogglesere forøvrig, er relasjonen mellom kvinner og menn eller andre partnere som forsøker å finne en partner. Eller hvordan man skal lykkes med å leve lenge i et forhold – det finnes som kjent ingen fasitsvar.

Og selvsagt å bryte alle de unødige tabuene som fortsatt finnes i dagliglivet hos mange. Sexleketøy, for både kvinner og menn, Selvdigging i sosiale medier, dårlig privatøkonomi, for dårlig selvbilde angst og bekymringer – Vargas12.com skriver for deg!

Bloggen som er drevet forfatteren Øyvind Teige, har mange tusen lesere hver eneste uke, og artiklene kan være skrevet av hvem som helst. Vi publiserer all tekst vi føler fortjener å stå på trykk. Et tips om du ønsker å få dine innlegg publisert på denne bloggen. De aller fleste er signert Vargas, fordi våre skribenter ønsker å være anonyme.

Også de er artikler vi publiserer for våre kunder, er alltid signert Vargas, om ikke annet er avtalt eller ønskelig.

Casino, gambling, artikler, blogg, bannere og reklame

Vi mottar med jevne mellomrom ferdige artikler fra aktører som ønsker å bli sett, lest og klikket på av potensielle kunder. Ja, vi liker casino og gambling-innlegg, også fordi vi spiller selv, men fordi disse artiklene gir leserne muligheter til å velge blant massene. Sannsynligvis finnes det titusenvis av forskjellige aktører som vil ha deg som kunde.

En god blogg har større slagkraft på sine reklameannonser – enn en middels stor riksavis. Kanskje er det nettopp på en slik blogg du får endret dine dårlige resultater til betydelig bedre?

Vi vil gjerne ha deg eller din bedrift, som vår faste kunde som kommer tilbake til oss igjen og igjen, vi kan skrive dine artikler, eller vi kan publisere din tekst, dine bannere eller linker. Du bestemmer, og det er rimeligere enn du tror.

Om du har et favoritt-tema du ønsker å se på din favorittblogg, er det bare å bruke kommentarfeltet for det det er verdt. Vi lover å ikke bite, og du kan være anonym. Både ris og ros mottas med et ydmykt, takk.

Skulle vi få be om en aldri så liten tjeneste, for din egen del? Følg oss på Facebook, slik at du blir oppdatert med siste nytt, raskest.

 

Øyvind Teige for

Vargas12.com

The post Vargas12.com vil levere i 2018! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/vargas12-com-levere-2018/feed/ 0 35334
Søknadsskjema for Farmen 2018 her! http://www.vargas12.com/2017/soknadsskjema-farmen-2018/ http://www.vargas12.com/2017/soknadsskjema-farmen-2018/#respond Thu, 07 Dec 2017 12:34:44 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35322 Nå har du sett på Farmen i hele høst og du føler at dette er noe for deg, og du vet du kan makte 11 uker hjemmefra for å vinne. Da bør du sende inn din søknad nå, skjema finner du her. Her er søknadsskjema!  Å vinne bil og hytte, bør ikke være den eneste … Fortsett å lese Søknadsskjema for Farmen 2018 her!

The post Søknadsskjema for Farmen 2018 her! appeared first on vargas12.com.

]]>
Nå har du sett på Farmen i hele høst og du føler at dette er noe for deg, og du vet du kan makte 11 uker hjemmefra for å vinne. Da bør du sende inn din søknad nå, skjema finner du her.

Her er søknadsskjema! 

Å vinne bil og hytte, bør ikke være den eneste forutsetningen for å sende inn søknad til å bli en av 14 deltagere. Du bør komme med konkrete eksempler på hvorfor TV2 skal velge nettopp deg, blant ca 6000 andre søkere.

Har du noe helt konkret som skiller seg ut i mengden av andre søkere, bør du fremheve dette i søknaden. Er du hundevisker, synsk, heks, troll, tryllekunstner, Norgesmester i melkespannkasting, kjerring-bæring eller spiller Beethoven på sag – alt er av interesse.

Skille deg ut i massene bare.

Svar ærlig og utfyllende på spørsmålene, og ikke vær redd for å by på deg selv!

Før du begynner, pass på at du har bilder av deg selv klare; bilde av ansikt, helfigur og et valgfritt. Vi anbefaler deg også å lage en kort og enkel videopresentasjon. Denne kan du filme med mobilkamera.
Hvis du søker sammen med noen, må de selv fylle ut og sende inn en egen søknad.

Farmen spilles inn over 11 uker sommer/høst 2018.

Søknadsfrist er 01. april 2018.

TV2.no

Her er de 14 som gjorde mer enn mindre ut av seg på Farmen 2017 Foto: TV2 underholdning

Tåler du ikke å bo tett på folk, hater svettelukt og dårlige manerer, må sove alene og ha det både stille og mørkt når du sover – er ikke Farmen-deltagelse noe for deg.

Tåler du derimot å gå sulten over lang tid, er psykisk forberedt å være hjemmefra i 11 uker gjennom sommer og høst, elsker å stelle med dyr, tåler å bli kjeftet på og bo tett på vilt fremmede uten tilgang til dusj, PC og vennene dine – bør du selvsagt sende inn din søknad med det samme.

Farmen 2017 har vært et sirkus, hvor vi har stiftet bekjentskap med en rekke personligheter, hvor det sitter igjen tre verdige semifinalister i Eunike, Amalie og bonden sjøl, storfavoritten, Halvor. Fra Østerdalen.

Nå er det vel på tide å gjøre drøm til virkelighet ved å søke selv? Du får sannsynligvis en opplevelse for livet. Venner for livet også.

Problemet for mange, som ønsker mer enn noe annet å få oppleve Farmen fra innsiden, er å bli plukket ut til å få delta. Derfor bør du legge din flid i å skrive en søknad som skiller seg ut, men den må åpenbart være sann, være om deg og gi et godt bilde av hvem du er.

Er du vinneren av Farmen 2018, bør du tenke over hvilken status du sitter igjen med, foruten en premie verdt 1,2 millioner kroner, er navnet ditt på alles lepper, og tryne ditt på alle førstesider i rikspressen og på TV.

Du blir sakte, men sikkert kjendis. Tåler du det, bør du søke!

Hvem tror du vinner Farmen 2017?

Her er søknadsskjema for Farmen 2018!

 

Kilde: TV2.no

Vargas

The post Søknadsskjema for Farmen 2018 her! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/soknadsskjema-farmen-2018/feed/ 0 35322
Mourinho mot Pep – United mot City http://www.vargas12.com/2017/mourinho-mot-pep-united-mot-city/ http://www.vargas12.com/2017/mourinho-mot-pep-united-mot-city/#respond Thu, 07 Dec 2017 11:53:37 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35318 Søndag 10.desember stilles verdens fotball-fokus mot Old Trafford og den røde delen av Manchester by. De blå kommer på besøk. Denne kampen er så mye mer enn et lokaloppgjør.  United mot City er en aldri så liten storkamp, en seriefinale. Mye kan avgjøres med resultatet fra denne kampen mellom de to tidligere kompisene, Pep Guardiola … Fortsett å lese Mourinho mot Pep – United mot City

The post Mourinho mot Pep – United mot City appeared first on vargas12.com.

]]>
Søndag 10.desember stilles verdens fotball-fokus mot Old Trafford og den røde delen av Manchester by. De blå kommer på besøk. Denne kampen er så mye mer enn et lokaloppgjør. 

United mot City er en aldri så liten storkamp, en seriefinale. Mye kan avgjøres med resultatet fra denne kampen mellom de to tidligere kompisene, Pep Guardiola og José Mourinho.

Maktkampen står skrevet i neonlysene fra den majestetiske stadion. Det står om tre viktige poeng, om tittelen og statusen mellom de to managerne.

Lest? Premier League – julen 2017

For vinner Manchester City på søndag, vil de lede den engelsk Premier League-tabellen med 11 poeng. Det vil bli vanskelig for noen å ta igjen – til tross for at det skal spilles 22 kamper til etter denne.

Vinner Manchester United mot City på søndag derimot, er det full kamp om ligatittelen, som både Guardiola og Mourinho har fryktelig lyst på. Da vil United ligge kun 5 poeng bak, og kan lettere ta igjen City på sikt. Vi tror derimot at begge lag frykter et tap for mye til å kaste sitt beste mannskap framover, vi tror på uavgjort i toppoppgjøret. Dermed like stor avstand på tabellen, 8 poeng, som gir fordel Pep og City.

Paul Pogba dummet seg ut i forrige seriekamp og fikk rødt kort. En viktig spiller for Mourinho og United så langt denne sesongen, men som må sone karantene i denne kampen, det kan fort bli utslagsgivende mot City.

Som vi skrev allerede før sesongstart, vil denne sesongen stå mellom Manchester-lagene, Pep mot Mourinho og City mot United. Så langt har de to lagene sanket flere poeng enn sine motstandere, men de nest best begynner å rasle med sablene. Særlig Liverpool har spilt meget bra, Arsenal og Chelsea vinner også oftere og oftere. Denne sesongen er ikke avgjort, men vi tror fortsatt Manchester City vinner.

Pep har det beste laget; som spiller best fotball, scorer mest mål og har flere gode enkeltspillere som kan avgjøre fotballkamper til sin fordel. Vi ønsker å nevne Kevin de Bruyne, som har vært den beste spilleren i Premier League denne sesongen, og Raheem Sterling har ikke vært langt bak, etter vår mening.

Lest? Premier League skråblikk 2017/2018 

Overgangsvinduet åpner som kjent 1. januar 2018, og gir alle lag muligheter til å endre på spillerstallen. Dette gir åpenbart alle lag med midler til å forsterke, og kvitte seg med feilkjøp. Tidligere har ikke ‘januar-vinduet’ gitt de helt store signeringene. Det er midt i sesongen, de fleste lag kvier seg derfor fra å selge.

Manchester United hjemme på Old Trafford er en vrien nøtt for alle som kommer på besøk. Mer enn 40 kamper på rad har lag forsøkt å vinne, uten å lykkes. Mourinho har fått skikk på sin tropp, både foran og bakover på banen. Ingen av de gjestende lag har vært så gode som Manchester City, men vi tror begge parkerer hver sin ‘buss’, foran hvert sitt mål. Denne kampen skal ikke tapes, tror vi Mourinho og Pep forteller sine spillere.

Paradoksalt nok, er United og City vinnere av hver sin gruppe i Champions League og dermed videre til kvartfinaler. Hvor også Tottenham, Chelsea og Liverpool også er videre. For aller første gang har en nasjon fem lag videre blant de siste 16 lagene. Imponerende.

Rent teoretisk, er det sjanser for at City og United møtes i avgjørende kamper i Champions League også. Og nevner bare i forbifarten at finalen spilles 26. mai 2018, på Olympiastadion i Kiev, Ukraina.

Sett av tid til kampen om Manchester, søndag 10. desember.

 

Vargas

The post Mourinho mot Pep – United mot City appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/mourinho-mot-pep-united-mot-city/feed/ 0 35318
Bekymret? Vil du ha trøst? http://www.vargas12.com/2017/bekymret-vil-du-ha-trost/ http://www.vargas12.com/2017/bekymret-vil-du-ha-trost/#respond Tue, 05 Dec 2017 20:53:31 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35315 Alle kan huske å ha kjent på følelsen av bunnløs fortvilelse, sorg, angst og bekymring med jevne mellomrom. Noen kan oppleve å ha én eller flere av disse plagene ofte – da kan livet bli vanskelig.  Selvsagt er det ingen feil ved å sørge ved tapet av nære og kjære, ei heller ha sunn og fornuftig bekymring, … Fortsett å lese Bekymret? Vil du ha trøst?

The post Bekymret? Vil du ha trøst? appeared first on vargas12.com.

]]>
Alle kan huske å ha kjent på følelsen av bunnløs fortvilelse, sorg, angst og bekymring med jevne mellomrom. Noen kan oppleve å ha én eller flere av disse plagene ofte – da kan livet bli vanskelig. 

Selvsagt er det ingen feil ved å sørge ved tapet av nære og kjære, ei heller ha sunn og fornuftig bekymring, som jo holder oss i live om vi utsettes for fare. Mentale plager, for det er jo det der, når tankene forstyrrer våre daglige rutinger og forringer vår livskvalitet – kan ramme hvem som helst.

Fagfolk på område; som f.eks professor Ingvard Wilhelmsen som driver Norges eneste hypokonder-klinikk i Bergen, vet å sette kloke ord på tanker mange ser på som tunge og belastende.

I boken “Sjef i eget liv” skriver Wilhelmsen om kognitiv terapi, hvor du som leser kan få svar på en rekke vanskelige spørsmål, som kan få brikkene til å falle på plass, rent mentalt.

Dersom noen skal være sjef i ditt liv, må det være deg selv. Forutsetningen for å utøve denne lederrollen på en god måte er at dine holdninger til de grunnleggende temaene i livet er på plass. Synet vi har på oss selv, andre mennesker, fortiden, døden og verden, avgjør hvilke automatiske tanker og følelser vi opplever i en gitt situasjon.

Hva styrer mine følelser? Hvordan kan jeg finne mine grunnholdninger? Er det mulig å skille mellom ekte og tenkte problemer? Hvordan kan jeg endre meg?

Fra boken Sjef i eget liv av Ingvard Wilhelmsen

Det å finne løsninger, knapper å trykke på, mentalt, når tankene blir mange og vanskelige, er selve nøkkelen til et bedre liv. Spiseforstyrrelser, selvmordstanker, panikklidelse, katastrofetanker,  tvangstanker og sosial angst. Mentale plager, sykdommer og lidelser finnes i mange forskjellige former. Noen trenger langvarig psykiatrisk behandling, andre kan faktisk hjelpe seg selv ved å tenke “riktig”.

Professor Wilhelmsen fortalte i et intervju med Nettavisen nylig, om hvilke pasienter som kom til ham med sine plager. Mange kom med med allerede tenkte tanker, som var blitt en plage, ikke faktiske plager. Mange går rundt i livet og bekymrer seg helt uten grunn, ifølge legen fra hypokonderklinikken. Legger vi bort bekymringen rundt tema vi ikke kan få gjort noe med, først da kan vi bli sjef i eget liv, sier Wilhelmsen, som har lang fartstid som lege og spesialist i psykiatri.

Mange tenkte tanker er det reneste tullball, og vil man komme forbi problemene og videre i livet, må man endre tankemåte, endre holdninger å ta tilbake livet, sier Wilhelmsen til Nettavisen.

De unødvendige tankene som handler om unødig angst og bekymring må bort. Du kommer ikke videre i livet om du ikke legger vekk viktigheten av hva andre mennesker mener om deg. For det er, ifølge professor Wilhelmsen – fryktelig lite viktig. At du har det bra rent mentalt, er svært viktig for deg, hvorfor da bruke energi og engstelse på hva andre mener?

Klarer du å bli sjef over egne tanker og eget liv, makter du raskt å styre negative følelser og tanker vekk – og livet begynner endelig å ta form igjen.

For det er faktisk forskjell på innbilte bekymringer og faktiske bekymringer. Gir du plass til begge disse, er det opp til deg å velge hvilke som styrer livet ditt.

Mange bekymrer seg særlig for døden, at enten de man er glade i skal gå bort for tidlig, eller man kan bekymre seg for selv å bli syk og dø. Da kan man si til seg selv: “Jeg ikke vil bekymre meg én gang for mye, men heller ta livet som det kommer.” Og leve deretter.

Det blir alltid bortkastet energi å bekymre seg to ganger for ting man ikke får gjort noe med. Dine barn bekymrer seg ikke for deg og ditt liv – kanskje på tide å slutte å bekymre seg for dem også? Heller ta livet ditt tilbake med tanker som gir deg glede, positivitet og god energi.

Husk at du er sjefen.

 

Kilde: Nettavisen.no

Vargas

The post Bekymret? Vil du ha trøst? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/bekymret-vil-du-ha-trost/feed/ 0 35315
Jesus http://www.vargas12.com/2017/jesus/ http://www.vargas12.com/2017/jesus/#respond Tue, 05 Dec 2017 10:07:02 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35308 Denne langhårede fyren som etter sterke rykter skal ha levd på jorden for mer enn 2000 år siden, og som har skapt et ettermæle få kan måle seg med. Hvem var han? Jesus fra Nasareth, født av Jomfru Maria. Kun ulvedebatten skaper mer uro og større overskrifter enn religion, i hvert fall her i Norge. … Fortsett å lese Jesus

The post Jesus appeared first on vargas12.com.

]]>
Denne langhårede fyren som etter sterke rykter skal ha levd på jorden for mer enn 2000 år siden, og som har skapt et ettermæle få kan måle seg med. Hvem var han? Jesus fra Nasareth, født av Jomfru Maria.

Kun ulvedebatten skaper mer uro og større overskrifter enn religion, i hvert fall her i Norge. Vi ønsker ikke å ta del i noen av disse for å skape nye diskusjoner, uten sammenligning forøvrig, men fortelle, spørre og nyansere bildet av Jesus – han har jo bursdag snart, må vite.

Sannsynligvis en karismatisk fyr med nese for å få med seg massene.

Menn som levde for mer enn 2000 år siden, var derimot neppe lik den Jesus vi så gjerne ser for oss i glorifiserte filmer fra USA. Høyreist med langt hår, blendahvitt smil og talegaver som en amerikansk president – før Donald Trump. Menn på den tiden var ca 160 cm, hadde dårlig tenner og svært liten kunnskap om det meste, også religion.

Allikevel fikk han hovedrollen i verdens mest kjente, og solgte bok. Imponerende.

Peterskirken i Vatikanet, alle kirkers mor Foto: Wikipedia.org

Jesus må uansett ha imponert mange, noe voldsomt, for han har tross alt fått oss til å tro at han hadde rett. Enda Pontius Pilatus og hans meningsfeller mente at mannen var forrykt og hengte ham på korset. Innen år 2050, vil allikevel nær tre milliarder mennesker velge den kristne tro, altså velge å ha Jesu ord som sin religion.

Tenk hvor mange likes Jesus hadde fått på Facebook, eksempelvis?

Hva norske barn vet og tror om Jesus? Sikkert ikke en dritt. Norske barn tror nok at julen handler om et hav av julegaver og overflod av mat og godteri. Og julenissen. Dessverre har også den norske skolen tatt to skritt tilbake, når det kommer til Jesus’ åndelige nærvær i julehøytiden. Noe som igjen gjør at mange unge ikke bryr seg eller ikke vet hvorfor vi feirer jul.

Historien slik vi har blitt den fortalt gjennom det nye testamentet, er rimelig heavy. Kanskje det er like greit og, at vi ikke belemrer våre etterkommere denne eventyrhistorien om denne Jesus? Mannen som ifølge svært gamle skrifter, skal være født av en Jomfru, i en stall, i Bethlehem. Englesang og full jubel skulle så skje; der konger møtte opp med gaver, gull, røkelse og myrra. Når ikke en kjeft visste hvor Josef og Maria holdt til? Nei, ærlig talt.

Stjernen på himmelen fortalte hvor Jesus ble født sier du? Julestjernen da eller? Eller Betlehemstjernen?

Hvordan kan man tro på slikt? Hvordan kan milliarder av mennesker tro på en historie så gammel og utgått at til og med prestene selv vil endre tekstene. Til og med vårt ‘Fader Vår’ er endret og modernisert. Hvordan ser det ut om et par hundre år til? Skrevet som et limerick eller som en hiphop-tekst?

Maleri av Jesus Kristus av Anthonis van Dyck, Wikipedia.org

Disiplene som fulgte Jesus gjennom ild og vann i tiden før korsfestelsen, viste seg å være menneskelige til slutt. Jesu ord og lære falt for døve ører, flere av disiplene gadd ikke engang vente til den tredje dag, for å se om det var hold i hans ord. Om å stå opp fra de døde på den tredje dagen etter korsfestelsen. Tok de så feil?

Judas Iskariot er godt kjent for å være den som sviktet og forrådte Jesus. Men sett i lys av hva som sannsynligvis skjedde på den tiden, var det kanskje han som gjennomskuet svindelen, og hadde baller nok til å si det som det var, sludder og vås? Vi bare spør.

Det er ikke vanskelig å forstå at det finnes tvilere. Eller er det det?

Milliarder av mennesker har valgt å tro på bibelens ord, på historien om og fra Jesus, senere fra hans disipler med Peter i spissen. Om du har sett gudstjenesten, midnattsmessen fra Roma, fra Peterskirken, alle kirkers mor – så er det raskt langt enklere å forstå at Jesus, hvem det nå enn var. Hadde rett.

Jesus var- og er sannsynligvis Guds sønn. Jesus var sannsynligvis hel ved. Jesus sitter ved Gud den allmektiges høyre hånd, og skal derfra komme igjen for å dømme levende og døde.

Om du velger å tro, er selvsagt helt opp til deg selv.

 

Vargas

The post Jesus appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/jesus/feed/ 0 35308
Norge i desember – nei takk! http://www.vargas12.com/2017/norge-desember-takk/ http://www.vargas12.com/2017/norge-desember-takk/#comments Mon, 04 Dec 2017 06:44:50 +0000 http://www.vargas12.com/?p=35304 På tide å komme seg vekk fra gamle landet, til sol og varme, lange strandlinjer og nydelige utsikt. Å oppholde seg i Norge vinterstid, er ikke en bare en prøvelse for de eldre. På tide å pakke og dra. Thailand next! Noen kommer plutselig på hva som skjedde i Asia, julen 2004, om man nevner … Fortsett å lese Norge i desember – nei takk!

The post Norge i desember – nei takk! appeared first on vargas12.com.

]]>
På tide å komme seg vekk fra gamle landet, til sol og varme, lange strandlinjer og nydelige utsikt. Å oppholde seg i Norge vinterstid, er ikke en bare en prøvelse for de eldre. På tide å pakke og dra.

Thailand next!

Noen kommer plutselig på hva som skjedde i Asia, julen 2004, om man nevner Thailand i samme setning som julen.

Tsunamien som tok så mange liv, brått, uventet og nådeløs. Man kan ikke frykte nye tsunamier og unngå å reise når paradiset ligger der og venter. Det ville være uklokt og ikke reise, enda man skal vokte seg vell for å bli hovmodig.

Heldigvis skjer slike katastrofer svært sjeldent og det ligger i bakhodet, hva som skjedde den gang. Det uvirkelige marerittet.

Thailand, det virkelige paradiset? Foto: The Telegraph

Minnene om monsterbølgene som knuste alt på sin vei, var skremmende nok, og hjerteskjærende for alle de tusenvis av fastboende og turister som opplevde marerittet på nært hold 2. juledag i 2004. Jordskjelvet og tsunamien – som til slutt tok 284.881 mennesker med seg i døden, var en av de største naturkatastrofene i moderne tid.

Vi velger å legge det bak oss, med en tanke til de etterlatte.

Lest? Reisemål Gaustatoppen – toppen av Telemark!

Hva har Thailand å by på, som du ikke kan få andre steder tenker du kanskje. Vel, det kan vanskelig beskrives, men må oppleves. Atmosfæren, kulturen og ikke minst det gjestfrie folket som ønsker deg velkommen – er unikt og du merker gjestfriheten med det samme.

Ja, det er høy luftfuktighet, men mellom november og februar, når det er på det kaldeste her hjemme, er det også mindre luftfuktighet i Thailand. Her finner du de hviteste sandstrender, kun et steinkast fra ditt luksushotell med digre svømmebasseng. Få andre steder i verden, kan du finne uvirkelig luksus til en overkommelig pris.

Om du velger deg Phuket, Pattaya, Bangkok eller kanskje Chiang Mai i nord, er det alltid verdt besøket når du kommer til disse plassene. Mye folk ja da, men også du og ditt reisefølge er veldig velkommen, uansett reisemål.

Om du velger å bruke tiden din på shopping, dykking, eller safari, så glem ikke å forsøke den utsøkte maten i Thailand. Her får du alt hva hjertet begjærer og sannsynligvis mye du aldri har smakt før. Enten det er på hotellet eller ved en av de mange bodene langs de travle gatene.

Tusenvis av nordmenn reiser til ‘smilets land’ for å oppleve kulturen, varmen, gjestfriheten og luksusen som flommer over på flere av de mulige reisemålene. Velger du et femstjerners hotell i Thailand, vil du få en opplevelse du sent vil glemme.

Velger du å bo mer spartansk, og mer som en backpacker og sove der du finner det fornuftig, vil du sannsynligvis bli tatt i mot som en VIP gjest likevel. Kanskje er det den største forskjellen – på å besøke Thailand, framfor et land i Europa. Folket.

God tur!

 

Vargas

The post Norge i desember – nei takk! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/norge-desember-takk/feed/ 1 35304