vargas12.com http://www.vargas12.com You are perfect! Tue, 28 Feb 2017 06:43:01 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.2 14344937 Vårens viktigste målsetning … http://www.vargas12.com/2017/varens-viktigste-malsetning/ http://www.vargas12.com/2017/varens-viktigste-malsetning/#respond Tue, 28 Feb 2017 06:43:00 +0000 http://www.vargas12.com/?p=33038 Få en bedre hverdag med deg selv. Hvordan gjør du det? Ta grep. Sliter du på jobben, ta det opp med med en kollega, en leder du stoler på eller sjefen din. Sliter du på hjemmebane, er det også mulig å gjøre noe med det. Kanskje trenger du en time out? Småbarnsforeldre sliter med tidsklemma,… Les mer »

The post Vårens viktigste målsetning … appeared first on vargas12.com.

]]>
Få en bedre hverdag med deg selv.

Hvordan gjør du det? Ta grep. Sliter du på jobben, ta det opp med med en kollega, en leder du stoler på eller sjefen din. Sliter du på hjemmebane, er det også mulig å gjøre noe med det. Kanskje trenger du en time out?

Småbarnsforeldre sliter med tidsklemma, godt voksne sliter med overgangsalderen og de eldre sliter med for mye tid. De yngste har ikke tid til noen ting – annet enn å spise og fylle bleien. Og å sove.

Les også: Markedsføring? Les!

Alt for mange nordmenn sliter seg gjennom livet, med angst og depresjoner, livredd for å ta grep for eget velvære. Alt for mange tør ikke å konfrontere overordnede med utfordringer på jobben, for de vil ikke være til bry eller bli pekt på som trøbbelmaker. Folk har fått sparken for mindre tidligere, tenker man kanskje.

Another swarming beach scene

Adrian Midgley via Compfight 

Dessverre sliter også mange med hverdagen, fra morgen til kveld. Med alt fra mindre angstanfall til total noia. Selvsagt bør man sørge for å få profesjonell hjelp, om man føler at livet er i ferd med å rakne.

Likevel er det faktisk mulig å gjøre endringer selv, for egen helse. Noe som bør være vårens viktigste målsetning – om man ikke har det bra i livet. Det faktum at vi er ferdig med vintermånedene og raser inn i våren 2017, er jo positivt for mange. Lysere dager, høyere temperaturer og større muligheter for behagelige ute aktiviteter, har mange sett fram til.

Enten man er født i feil kropp, har mistet en kjæreste, venn eller jobben – det finnes håp for de aller fleste. Man bør begynne med å tenke litt lengre framover. Legg positive planer for morgendagen, en reise og en ferie du vet kan bli bra for deg og den du liker å omgås.

Les også: 2017 – ditt beste år?

For å få en bedre hverdag, bør man forstå at livet ikke er en dans på røde roser, men kan arte seg som et helvete fra tid til annen, også for oss nordmenn som er født med et helt gull-bestikk i kjeften. Vi har det fortsatt veldig mye bedre her i landet, enn svært mange andre. Men det hjelper lite å fortelle det, til en som tror taket skal rase i hodet på vedkommende, i det han eller hun kliver ut av senga, hver morgen.

Det er liten vits i å be en suicidal om ta seg sammen, eller en som sliter med alkohol og dop om å la være å drikke eller sette neste sprøyte, fordi man kan dø av det. Ønske om endringer i liv og holdning må komme fra den enkelte, fra innsiden.

Heldigvis er det håp for framtiden for den som sliter mest. Helseminister Bent Høie, ønsker nemlig å gi barn i barnehagealder, hjelp for psykiske problemer, hvordan dette skal foregå i praksis er ikke kjent, men riktig vei å gå.

Husk at den som ønsker å forkorte livet, lykkes i stor grad, fordi de er dyktige til å skjule sine lidelser. Og et endt liv er så endelig og fullstendig, aldri reversibelt. Derfor bør du ta grep for egen helse allerede i dag.

Ikke bli en i statistikken, ikke bli en av de 600 menneskene som ender sitt eget liv i 2017. Alle vanskeligheter og utfordringer kan gjøres noe med, du må bare være villig til å forsøke.

 

Vargas

The post Vårens viktigste målsetning … appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/varens-viktigste-malsetning/feed/ 0 33038
Unike Zlatan! http://www.vargas12.com/2017/unike-zlatan/ http://www.vargas12.com/2017/unike-zlatan/#respond Sun, 26 Feb 2017 11:05:57 +0000 http://www.vargas12.com/?p=33033 Noen nordmenn har hatt suksess i Manchester United og i andre storklubber rundt om i Europa. Men én svenske har hatt suksess i hver eneste storklubb han har spilt. Zlatan Ibrahimovic er unik, både som fotballspiller, men også som menneske. Sveriges største stjerne over alle andre har også suksess som 35-åring i storklubben Manchester United.… Les mer »

The post Unike Zlatan! appeared first on vargas12.com.

]]>
Noen nordmenn har hatt suksess i Manchester United og i andre storklubber rundt om i Europa. Men én svenske har hatt suksess i hver eneste storklubb han har spilt. Zlatan Ibrahimovic er unik, både som fotballspiller, men også som menneske.

Sveriges største stjerne over alle andre har også suksess som 35-åring i storklubben Manchester United. Alt tyder på at han tar en sesong til – da er han få måneder unna sin 37 årsdag når han legger opp, om han noen gang gjør det.

Les også: England – mesterne har sparket manageren 

 Zlatan, legenden Zlatan Foto: Ian Hodgson, Dailymail

Unike Zlatan har en fysikk som en 25-åring, da han skulle ta den medisinske testen da José Mourinho hentet sin tidligere elev til Old Trafford, slo han alle andres tidligere fysiske tester, med glans.

“Ibra” har gjort 24 mål totalt så langt i sesongen i alle turneringer og vil runde 30 mål om han holder seg skadefri. Zlatans kropp tåler mye juling og mange kamper, på grunn av sin fysiske styrke, er han heller nesten aldri skadet.

Asked whether Ibrahimovic has been one of the players of the season, the United manager said: “I think he has made an amazing achievement, so ‘yes’.

Mourinho

Forrige sesong gjorde Zlatan 55 mål for PSG, 113 total på 122 kamper. Siden eventyret startet i hjembyen Malmö i 1999, har svensken gjort 326 mål i sin karriere. Unike Zlatan er og blir en levende legende, som verden neppe vil se maken til på mange år.

Les også: Paul Lambert – ferdig i Wolves? 

Zlatans gode venn fra tiden i Inter Milan, Manchester Uniteds manager José Mourinho påstår at veteran-spissen hans er bedre enn tidligere. I et intervju med britiske medier sier portugiseren at Zlatan forstår mer av spillet gjennom mange år i de forskjellige landene han har spilt, og han er mer sulten på suksess enn noen gang.

Med de fysiske kvalitetene på plass, og med en scoringseffektivitet som hans, vil det kanskje resultere i ny kontrakt med Manchester United og utmerkelsen, året spiller i Premier League.

Zlatan har hatt ubetinget suksess i alle lag han har vært ansatt som “lirare”. I Malmö, i Ajax, i Juventus, i Inter, i Barcelona, i Milan, i PSG og nå England og Manchester United.

Om du tror du kan finne Zlatan blant glitter og stas i fjonge barer og på luksushoteller for å brife seg selv, tro om igjen. Zlatan er hjemme med kona, Helena Seger og sine to sønner, Maximilian og Vincent – eller i sitt private treningsstudio. Zlatan vet bedre enn noen andre at de fysiske forutsetningene som skal til for å lykkes på øverste nivå i den internasjonale fotballen, krever sin mann og treningsiver.

Er du ung og ambisiøs, og ønsker å bli best mulig på fotballbanen, bør du utvilsomt ha Zlatan som ditt forbilde – uansett hvilket favorittlag du har. Unike Zlatan har også brukt mye av sine opptjente millioner på vanskeligstilte og fattige barn, verden over. Bare en kuriositet over hvor unik 35-åringen er.

Mulig arrogant og kanskje høy på seg selv i visse perioder, men med alle de resultater Zlatan kan vise til. Har han faktisk lov til å brife litt om seg selv. For etterpå går han og trener enda litt hardere enn alle andre.

 

Vargas

The post Unike Zlatan! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/unike-zlatan/feed/ 0 33033
Paul Lambert ferdig i Wolves? http://www.vargas12.com/2017/paul-lambert-ferdig-wolves/ http://www.vargas12.com/2017/paul-lambert-ferdig-wolves/#respond Sat, 25 Feb 2017 15:07:37 +0000 http://www.vargas12.com/?p=33029 18 POENG på 16 kamper er fasit for Paul Lambert, med fem strake tap, ser det mørkt ut for den rikeste og mest ambisiøse klubben i Championship. Eierne, styrtrike Fosun Group er åpenbart ikke fornøyde med tingens tilstand. Det er fortsatt mulig å berge klubben fra et katastrofalt nedrykk, men et lag som ikke scorer… Les mer »

The post Paul Lambert ferdig i Wolves? appeared first on vargas12.com.

]]>
18 POENG på 16 kamper er fasit for Paul Lambert, med fem strake tap, ser det mørkt ut for den rikeste og mest ambisiøse klubben i Championship. Eierne, styrtrike Fosun Group er åpenbart ikke fornøyde med tingens tilstand. Det er fortsatt mulig å berge klubben fra et katastrofalt nedrykk, men et lag som ikke scorer mål og taper kamp etter kamp, vil rase nedover tabellen. Foreløpig ligger Wolves på 20. plass av 24 lag. kUN 5 poeng fra nedrykksstreken.

Når det i tillegg er investert stort i å forsterke laget, med hele 15 spillere, deriblant med Helder Costa fra Benfica (£13 millioner) som signerte en treårskontrakt i januar, etter å ha imponert til tider siden han kom på lån i sommer – er det nær en tragedie, om klubben med de kjente og karakteristiske draktene, skulle rykke ned til League One.

Wolves ville ha investert enda mer, skulle klubben ha lykkes med å nå opprykk til Premier League, som faktisk var eierens ønske og målsetning da italieneren Walter Zenga ble hentet inn i sommer. Han fikk 17 kamper og erstattet med langt mer erfarne Paul Lambert, som tok Norwich til Premier League, men hadde mindre hell i Blackburn og Aston Villa. Så langt har det et blaff med gode resultater i FA Cupen der både Stoke og Liverpool ble slått på bortebane, vært Lambert eneste opptur.

Da seriemester Chelsea kom på besøk i den gjeveste av cupene, var også det eventyret over.

Zenga vant 6 av 17 kamper og fikk fyken. Nå har Lambert vunnet 6 av 18 kamper. Og et blått lys er tent. Fansen er utålmodige og misfornøyde. Å tape lokaloppgjør på hjemmebane i England er ofte starten på slutten fort mange managere. Mick McCarthy fikk sparken etter å ha blitt banket 5-1, også det på Molineux i sin tid som manager for Wolves.

How worried is Lambert about relegation? “When you’re above the line everyone thinks you’re okay, but you’re not okay, we have to eat, sleep and drink it to make sure we’re never in this position again.”

Paul Lambert

Paul Lambert har så langt overlevd på Molineux med hederlige tap, noen få seire, så fem svake tap rad, sist i lokaloppgjøret mot Birmingham, en kamp som ifølge manageren var en nøkkelkamp som skulle vinnes. Og som var den absolutt største testen for skotten, som han absolutt ikke bestod, der de blå vant fortjent 2-1, med 10 mann i ca 40 minutter. Tap mot lille Burton og Wigan holder selvsagt ikke mål når målsetningen er opprykk, tap mot erkerival Birmingham, er som å kaste bensin på et allerede stort bål.

Når det i tillegg verken skapes sjanser eller scores mål, ser det ut til at Fosun Group tvinges til å gjøre viktige endringer, der både Paul Lambert og sportsdirektør Kevin Thelwell må erstattes for å berge den tradisjonsrike klubben fra total katastrofe. Et paradoks at Wolverhampton Wanderers hadde 31200 tilskuere mot Chelsea og mer enn 27.000 mot Birmingham. Wolves har m.a.o alt, både en fantastisk stadion, meget god økonomi, blant de aller beste fans i hele England – bare ikke et lag som vinner kamper.

Wolves-fansen, som får ros og gode skussmål, uansett hvilken stadion de høres i hopetall – vil si at dette scenario, med å ikke lykkes sportslig, faktisk er typisk Wolves.

Spillerne ser ikke ut til å tro på Paul Lambert befalinger og strategi. En enslig spiss blir for alene i et 4-5-1 system der sjanser uteblir i hver eneste kamp. Samhandlingene og løpene innenfor motstanderens 16-meter uteblir, midtbanen har for få taklingssterke spillere og forsvaret har ikke imponert noen på flere år. Laget knirker i sammenføyningene og de siste 14 kampene i serien i Championship, blir dobbelt så viktig som enhver FA Cup-kamp som Wolves imponerte i, tidligere i sesongen.

Alt tyder på at det er en ny manager som tar over Wolves, før sesongen er over.

 

Vargas

The post Paul Lambert ferdig i Wolves? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/paul-lambert-ferdig-wolves/feed/ 0 33029
Markedsføring? Les! http://www.vargas12.com/2017/markedsforing-les/ http://www.vargas12.com/2017/markedsforing-les/#respond Sat, 25 Feb 2017 09:44:42 +0000 http://www.vargas12.com/?p=33024 OM du er privatperson, eller markedsansvarlig for en mindre- eller større bedrift – vet du selvsagt at det er i sosiale medier din største kundemasse finnes. Hvordan skal du nå ut til alle disse, tenker du sikkert? Facebook kanskje? Eller avisannonser? Nope! Det koster ofte mer enn det smaker og får ikke den effekten du… Les mer »

The post Markedsføring? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
OM du er privatperson, eller markedsansvarlig for en mindre- eller større bedrift – vet du selvsagt at det er i sosiale medier din største kundemasse finnes. Hvordan skal du nå ut til alle disse, tenker du sikkert? Facebook kanskje? Eller avisannonser? Nope! Det koster ofte mer enn det smaker og får ikke den effekten du helst ønsker. Derfor bør du heller betale det halve, for enten annonser eller bannere, eller gode artikler om dine produkter – som lenker direkte til din nettbutikk og pang! Omsetningen øker fra første time.

Les også: Dårlig økonomi? Les!

OM det er sex-leketøy, bingo, casino, fiskeredskaper, hvitevarer eller dine kunnskaper innen IT eller teknologi. Bare fantasien setter begrensinger for hva man kan markedsføre på World, Wide, Web. Og det er hos de aller største bloggerne du får den aller beste reklamen og markedsføringen, med best resultat.

 

Hemmeligheten ligger åpenbart i alle leserne, men også det nettverket vi bloggere har i nettopp sosiale medier. Vi poster dine artikler, som vi skriver for deg, og som ikke blir publisert, før du er 100% fornøyd – til alle våre forskjellige Facebook-grupper, via Twitter, e-post, Google+, hos andre bloggere og i diverse nettaviser disse passer inn. Du når med andre ord en langt større kundegruppe, med et godt innlegg eller en artikkel via en stor blogg.

Les også: Personlig assistanse?

REKLAME er dyrt, men bransjen er i stadig endring. Papiravisene dør, det er foreløpig internettet som regjerer, til og med foran TV-reklame, om du har nok lesere. TV-kanalenes tøffe konkurranse med streaming-tjenestene gir lavere inntjening og en mindre andel seere gir dårligere omsetning, se bare på TV2, som må sparke halve staben. Ikke engang “Farmen kjendis” med 1,2 millioner seere kan berge stumpene.

Skal du bruke reklamekronene dine fornuftig, tenk stort. Tenk BLOGG. Vi står klare til å servere deg ditt innlegg eller artikkel slik du vil ha den markedsført. Det er også langt rimeligere enn du tror.

 

Vargas

The post Markedsføring? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/markedsforing-les/feed/ 0 33024
Paradise Hotel 2017 – 13. mars! http://www.vargas12.com/2017/paradise-hotel-2017-13-mars/ http://www.vargas12.com/2017/paradise-hotel-2017-13-mars/#respond Fri, 24 Feb 2017 10:51:44 +0000 http://www.vargas12.com/?p=33020 Paradise Hotel svikter aldri og nå er datoen endelig satt. Fra 13. mars kan du følge deltagerne fra hotellet i Mexico. Innspillingen har allerede pågått en stund. Se også: Meld deg på Farmen 2017 nå! Heldigvis, er det Norges mest sexy programleder som kjører showet. Triana Iglesias!  Foto: Triana Iglesias/ Instagram Som du vet, alt… Les mer »

The post Paradise Hotel 2017 – 13. mars! appeared first on vargas12.com.

]]>
Paradise Hotel svikter aldri og nå er datoen endelig satt. Fra 13. mars kan du følge deltagerne fra hotellet i Mexico. Innspillingen har allerede pågått en stund.

Se også: Meld deg på Farmen 2017 nå!

Heldigvis, er det Norges mest sexy programleder som kjører showet. Triana Iglesias!

 Foto: Triana Iglesias/ Instagram

Som du vet, alt kan skje på Paradise Hotel, når du minst aner det.

Norges mest omtalte reality-serie, sett bort fra Farmen kjendis, er utvilsomt alle intrigene, festingen, knullingen og alle sammensvergelsene og baksnakkingen på hotellet.

Se også: Slik blir du en bedre kjæreste

Du som er fan har ventet lenge, nok engang vil det skje endringer i oppsettet og handlingen på Paradise Hotel. Er mødre igjen involvert, eller er det kanskje fedre som kommer som en overraskelse? Eller er det nok en kjendis som er ormen i paradis?

Sett av 13. mars du også, fra da av kan du puste normalt igjen, fordi din favoritt-serie er tilbake på skjermen. Husk at du kan se alle episoder via TV3, eller gratis på Viafree.

Om du håper på forelskelser, krangling, spill i kullissene, tårer og fyll. Da bør du se Paradise Hotel 2017. Underholdningen som tar livet som det kommer – enten du liker det eller ikke.

Er det en reality-serie dine venner snakker om fra medio mars, er det selvsagt Paradise Hotel. Skal du være oppdatert i debatten, må du være med fra start. Vi kommer til å komme med hyppige oppdateringer og masse nyheter om Paradise Hotel, alt du trenger å gjøre, er å følge Vargas12.com på Facebook for å være mest mulig oppdatert.

Snart presenteres deltagerne …

 

Kilde: TV3.no (se promovideo her)

Vargas

The post Paradise Hotel 2017 – 13. mars! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/paradise-hotel-2017-13-mars/feed/ 0 33020
England – mesterne har sparket manageren! http://www.vargas12.com/2017/england-mesterne-sparket-manageren/ http://www.vargas12.com/2017/england-mesterne-sparket-manageren/#comments Thu, 23 Feb 2017 22:41:15 +0000 http://www.vargas12.com/?p=33013 Claudio Ranieri (65). “The Thinkerman”. Italieneren som reiste hjem til sin gamle mor, i stedet for å feire ligagullet med sine Leicester-spillere, da sensasjonen var et faktum i mai 2016. Ni måneder senere – er en av de mørkeste dagene i klubbens historie. En skammens dag. Claudio Ranieri med trofeet Foto: Wikipedia.org Mange managere har… Les mer »

The post England – mesterne har sparket manageren! appeared first on vargas12.com.

]]>
Claudio Ranieri (65). “The Thinkerman”. Italieneren som reiste hjem til sin gamle mor, i stedet for å feire ligagullet med sine Leicester-spillere, da sensasjonen var et faktum i mai 2016. Ni måneder senere – er en av de mørkeste dagene i klubbens historie.

En skammens dag.

Claudio Ranieri med trofeet Foto: Wikipedia.org

Mange managere har forsøkt før ham, å vinne nok kamper i Premier League til å overleve som nyopprykket lag. Leicester overlevde så vidt den første sesongen, før Claudio tok over. Klubben var de aller største favorittene til å rykke ned. Claudio Ranieri brukte mindre midler enn fleste av sine konkurrenter, men nektet å tape kamper. Svært mange meget kvalifiserte managere hadde forsøkt før ham – uten å lykkes.

Leicester ledet serien i de tre første kampene av den magiske sesongen 2015/2016, da klubben ble satt på fotball-kartet for alltid. Claudio Ranieri dro spillerne sine inn en drømmeverden ingen hadde sett maken til. Med noen få uavgjort og kun tre tap – ledet Leicester Premier League f.o.m 22. serierunde, og ledet til det hele var over, da var det spilt 38 kamper.

Resten er historie.

En trist og grådig historie nå, om eiere som ikke ser det menneskelige aspektet i å vinne trofeer og som ikke vet å behandle sin mester-trener med respekten han fortjener. Fotballverden er i sjokk. Claudio Ranieri, som av alle blir omtalt som den perfekte managere, en gentleman og filosof blant fotball-ledere, burde åpenbart fått en bedre behandling av den thailandske presidenten, Vichai Srivaddhanaprabha.

Leicester City hadde vunnet Premier League til 5000 ganger pengene. Og de vant med hele 10 poeng foran Arsenal på andre, og ekspertene hevder fortsatt at det er tidenes overraskelse i den moderne fotballen. Da fortjener manageren bak bragden en bedre behandling.

Klubben har utvilsomt slitt denne sesongen, men gjort det bedre enn forventet i Champions League, som er Leicesters første sesong blant de aller beste, og er dermed i en læringsprosess. Er det da riktig å sparke en manager som har vunnet det aller gjeveste trofeet i England, et trofé som ikke engang Liverpool har maktet å vinne?

Hadde de rike eierene i Leicester hatt et snev av sunn fornuft, burde Claudio Ranieri fått bli værende i klubben, i en eller annen rolle – som en gest og en takk for jobben han har gjort. Ikke bli kastet på dør som en 65 år gammel pensjonist som ikke fortjente trygden sin.

Det er assistenmanager Craig Shakespeare og førstelagstrener Mike Stowell som vil ta ansvaret for laget fram til en ny manager er klar. Roberto Mancini, Jürgen Klinsmann og Alan Pardew er navn som nevnes til å ta over Leicester skuta.

En trist dag for engelsk fotball, en flau dag for ledere og eiere i Leicester City.

 

Kilde: BBC.com

Vargas

The post England – mesterne har sparket manageren! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/england-mesterne-sparket-manageren/feed/ 1 33013
VM i Lahti 2017 – Norge mot Sverige, et skifte? http://www.vargas12.com/2017/vm-lahti-2017-norge-sverige-skifte/ http://www.vargas12.com/2017/vm-lahti-2017-norge-sverige-skifte/#respond Thu, 23 Feb 2017 08:15:16 +0000 http://www.vargas12.com/?p=33006 Uten Therese Johaug og Petter Northug i toppslag, er det duket for et aldri så lite skifte i VM i Lahti. Vi snakker selvsagt om Norges nasjonalidrett og det faktum at Sverige kan ta flere medaljer enn Norge. Det er spesielt på kvinnesiden i langrenn de svenske jentene kan vise seg fram, og da på… Les mer »

The post VM i Lahti 2017 – Norge mot Sverige, et skifte? appeared first on vargas12.com.

]]>
Uten Therese Johaug og Petter Northug i toppslag, er det duket for et aldri så lite skifte i VM i Lahti. Vi snakker selvsagt om Norges nasjonalidrett og det faktum at Sverige kan ta flere medaljer enn Norge.

Det er spesielt på kvinnesiden i langrenn de svenske jentene kan vise seg fram, og da på de korteste og raskeste distansene, best kjent som sprint. Charlotte Kalla kan selvsagt hamle opp med Marit Bjørgen og Co på de lengre distansene, sammen med unge lovende  Stina Nilsson og Anna Haag.

Er det noe som gjør nordmenn dirrende forbannet, er det at Sverige tar medaljer, på bekostning av Norge. Heldigvis har vi Marit Bjørgen, dronningen over alle dronninger – arvesølvet og nasjonalskatten Bjørgen, som har et enormt ansvar på sine skuldre.

Savnet av Therese Johaug vil bli som et blødende og smertefullt sår gjennom hele VM. Dessverre.

På herresiden vil vi merke at Petter Northug, Norges største skiess siden Bjørn Dæhlie herjet skisporet, trolig ikke er tilbake der vi husker ham som best.

For de svenske herrene er det først og fremst Marcus Hellner, Calle Halfvarsson og kanskje Emil Jönsson som skal forsvare de svenske fargene. Bli ikke overrasket om det står mellom nettopp Norge og Sverige i begge stafettene i VM.

Norwegian flag

Wouter de Bruijn via Compfight

 

Norge har endel andre gode løpere enn Marit Bjørgen, jada, vi vet. Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Mari Eide, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Kathrine Harsem vet hva det handler om. Kvinnetroppen er solid og vil ta medaljer, men det blir knalltøft, ja kanskje verre å vinne enn på lenge fordi de andre nasjonene har blitt bedre, ikke bare Sverige heller.

Amerikanske Jessica Diggins har en kanonsesong, og Kikkan Randall og Sophie Caldwell er begge innenfor topp 10 i verdenscupen. Se også opp for de finske utøverne som har mye å bevise i hjemme-sporet og glem aldri Justyna Kowalczyk, som alltid må regnes med i mesterskap, og en outsider til seier på 10 km klassisk.

Den norske herretroppen ser slik ut: Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Håvard Solås Haugbøl, Simen Hegstad, Anders Gløeresen, Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Sindre Bjørnstad Skar, Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Finn Hågen Krogh.

På kvinne- og herresiden slipper vi brysomme russere, men også her er Sverige gode. Matti Heikkinen (Finland), Alex Harvey (Canada) og Dario Cologna (Sveits) ligger foran de fleste norske utøveren på verdenscuplista, når 24 av 31 løp er gjennomført. Marcus Hellner ligger på 5. plass og har bare Martin Johnsrud Sundby av de norske foran seg.

Her er den svenske troppen i sin helhet. Menn: Marcus Hellner, Jens Burman, Calle Halfvarsson, Emil Jönson, Martin Johansson, Johan Olsson, Teodor Peterson, Daniel Richardsson, Oskar Svensson, Karl-Johan Westberg.

Kvinner: Emma Wikén, Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson, Hanna Falck, Jonna Sundling, Anna Haag, Anna Dyvik og Charlotte Kalla.

Enda godt at Norge møter Sverige i bokseringen, slik at Cecilia Brækhus kan berge den norske æren, om Sverige, mot all formodning, skulle vinne mer og ta flere medaljer enn oss.

Brækhus setter alle beltene sine på spill da hun 24. februar møter Sveriges beste bokser, Klara Svensson i Oslo Spektrum.

Vi gleder oss alltid til store mesterskap og heiser det norske flagget allerede fra start, men advarer altså mot Sverige, som den argeste konkurrent, og dermed kan vi også få et meget spennende ski-VM i Finland.

Russland? Nei de driver med doping, derfor får du ikke sett de aller beste russiske skiløperne i VM-løypene i Lahti. Heldigvis.

Heia Norge. Og Sverige.

 

Vargas

The post VM i Lahti 2017 – Norge mot Sverige, et skifte? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/vm-lahti-2017-norge-sverige-skifte/feed/ 0 33006
Slik blir du en bedre kjæreste http://www.vargas12.com/2017/slik-blir-du-en-bedre-kjaereste/ http://www.vargas12.com/2017/slik-blir-du-en-bedre-kjaereste/#respond Thu, 23 Feb 2017 06:41:55 +0000 http://www.vargas12.com/?p=33000 Om du trodde det fantes én måte, blir du skuffet. Det finnes ingen fasitsvar, du må forsøke å føle deg fram. Du blir kanskje en bedre kjæreste i ditt forhold ved å spille på lag med din utvalgte. Kommuniserer godt og er ærlig med hverandre. Les også: Vår og jakten på en kjæreste er i… Les mer »

The post Slik blir du en bedre kjæreste appeared first on vargas12.com.

]]>
Om du trodde det fantes én måte, blir du skuffet. Det finnes ingen fasitsvar, du må forsøke å føle deg fram. Du blir kanskje en bedre kjæreste i ditt forhold ved å spille på lag med din utvalgte. Kommuniserer godt og er ærlig med hverandre.

Les også: Vår og jakten på en kjæreste er i gang

Vargas12.com har skrevet flere hundre artikler om hvordan ditt forhold blir best mulig, hvordan du skal trives som singel, får deg kjæreste og hvordan forholdet skal vare lengst mulig.

Løsning sitter dere på selv. Siden dere har funnet veien til hverandres hjerte, er det grunnlag for at det kan vare, men det gjør seg som kjent ikke selv. Du blir den beste utgaven som kjæreste ved å være deg selv, på godt og vondt. Du bør tørre å kreve noe fra din utvalgte. Blant annet dette:

 • ubetinget kjærlighet, intet mindre
 • ærlighet
 • tillit
 • å bli hørt
 • få hjelp uten å måtte mase
 • massasje
 • nok sex, og god sex
 • en god venn
 • la deg snakke ferdig
 • la deg vinne en krangel
 • være villig til å diskutere de vanskelige temaene
 • være villig til å ha felles prosjekt
 • gi hverandre rom og tid med venner
 • gjør aldri økonomi til et problem
 • i gode og onde dager, ikke la problemer, sykdom e.l rokke ved dere kjærlighet

Lexington Lovers

Ross Pollack via Compfight

Selvsagt må du være villig til å gi tilbake det du forlanger av din partner.

Alt for mange par går hver til sitt på grunn av dårlig kommunikasjon. Derfor bør dere faktisk bli enige om å lytte, minst like mye som dere snakker, setter dere oppriktig inn i den andres tanker, og ser dilemma fra den andres side. Ikke bare egne problemer og utfordringer.

Et godt og langt forhold krever hardt arbeide, hver eneste dag – fra begge.

Alt for mange par går hver til sitt på grunn av utroskap. Hva var årsaken til at hun ville ha sex med en annen enn deg? Spenning? Bedre sex? Bekreftelse? Eller har hun gått hen og forelsket seg i en annen? Det finnes alltid en årsak – der du kan være svaret.

Velger man å se på sitt forhold som et langtidsprosjekt, der begge bør legge ned en stor dose innsats for at dere begge skal lykkes – vil dere det i langt større grad, om dere er på samme bølgelengde. Fortell partneren din i detalj hvordan du ser for deg framtiden sammen med vedkommende. På den måten kan dere justere veien inn i framtiden. Sammen.

Les også: Singel og lykkelig?

For å være en god kjæreste, handler det om å trives i hverandres selskap og å være sammen. Men det handler om å gi hverandre rom, tid og muligheten til å savne og reflektere. Du har godt av å savne – og bli savnet.

Du blir den beste kjæresten man kan drømme om, ved å være åpen og ærlig, stille like krav til partneren din som du selv villig til å fire på. Noen forhold ryker, nettopp fordi den ene ikke klarer å sette seg selv til side, men går gjennom livet som en egoist. Man må gi av seg selv, med hud og hår, for å kunne kreve noe tilbake.

Du eier ikke din partner, og det er sjeldent smart å nekte vedkommende å dra på guttetur på fjellet fordi dere skal i bursdag til tante Tutta. På lik linje som det er dumt å nekte henne å få reise en uke til Syden med bestevenninnen, slik de har gjort hvert år siden før dere møttes.

Er du den sjalu typen, som gjør at det blir både vondt og vanskelig å gi slipp, bør tema på banen tvert. Alle som elsker en annen, kan ved noen tilfeller og i visse situasjoner kjenne på det å være redd for å miste. Det er endel av det å elske.

Gjensidig tillit, nok kjærlighet og god kommunikasjon – bør være bærebjelkene i et hvert forhold. Er disse punktene på plass, vil dere lykkes. Sammen.

Lykke til!

 

Vargas

The post Slik blir du en bedre kjæreste appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/slik-blir-du-en-bedre-kjaereste/feed/ 0 33000
SKAM sesong 4! http://www.vargas12.com/2017/skam-sesong-4/ http://www.vargas12.com/2017/skam-sesong-4/#respond Wed, 22 Feb 2017 14:45:07 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32996 Det nærmer seg veldig nå. NRK holder kortene tett til brystet. Hvem blir valgt som hovedrolle for den nye sesongen av “SKAM”? Vi vedder på at du har din favoritt, og for å veie for eller i mot, kan du sette din stemme her på hvilken karakter du vil se i de 10 neste episodene… Les mer »

The post SKAM sesong 4! appeared first on vargas12.com.

]]>
Det nærmer seg veldig nå. NRK holder kortene tett til brystet. Hvem blir valgt som hovedrolle for den nye sesongen av “SKAM”?

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

Vi vedder på at du har din favoritt, og for å veie for eller i mot, kan du sette din stemme her på hvilken karakter du vil se i de 10 neste episodene av verdens deiligste ungdomsserie?

En serie som blir lagt merke til, også langt utenfor den gruppen seere den er ment for. Tenåringene. Mor, far, onkel, tante, morfar og bestemor sitter som fjetret når “SKAM” sendes. Så populær har serien blitt, at regissør og manusforfatter Julie Andem, i desember 2016 fikk Nordens språkpris.

SKAM-jentene Foto: NRK

Det er også godt kjent at både svenske og danske seere har fått laget sin egen oversettelses-bibel, kun for å bedre forstå hva som sies i hver enkelt scene i “SKAM”. Er det ikke smått utrolig?

La oss håpe at redaksjonssjefen i NRKP3, Håkon Moslet, er dritt lei av å holde kjeft til alle som maser på ham, når den nye sesongen kommer. At han bare publiserer navnet først som sist. For da slippes jo alle hemmeligheter løs, både hvem sesongen skal fokusere på og hva handlingen skal fokusere på.

Festing, sjekking, puling, baksnakking, vennskap, utroskap, homo-sex, religion, voldtekt og intriger er noen av “SKAMs” innhold. Nettopp slik livet arter seg for unge, norske gutter og jenter i starten på voksen livet. For det er utvilsomt det utilslørte ekte og usensurerte livet, produsert så autentisk som mulig, for og med deltagerne i serien, som har gjort den som utrolig populær.

I skrivende stund sitter det TV-seere, fra halve Europa og ser det vi nordmenn allerede har trykket til vårt bryst, gjennom de tre første sesongene. I USA er det allerede planlagt en amerikansk versjon av “SKAM.”

Til og med politiet heier på “SKAM” og sendte tommel opp, da Noora hudflettet Williams bror, Nicolai, for at han truet henne med å publisere nakenbilde av henne.

Til deg som har planer om å legge ut nakenbilder av andre, uten deres samtykke. Les hva Noora sa, som fikk politet til å juble:

«Du befinner deg rett og slett i den situasjonen at du kommer til å bli dømt for barnepornografi. Ifølge straffeloven paragraf 204a er straffen for å produsere og besitte en henstilling som seksualiserer barn fengsel inntil tre år. Når jeg er under 18 så regnes jeg i følge norsk lov fortsatt som et barn. Så det nakenbildet du har av meg. Ikke bare er det ulovlig at du tok det, men at du oppbevarer det er ulovlig. Så hadde jeg vært deg hadde jeg vært jævlig forsiktig med å spre det …»

Noora

Du lurte kanskje på hvorfor f.eks William var en av de du kunne stemme på – det har kanskje ikke slått deg at NRK som produserer denne serien, kunne ha fått med Thomas Hayes igjen, på sin egne premisser, om han fikk hovedrollen? Større under har skjedd.

Se heller ikke bort fra at det kan være en helt ny “helt” som skrives inn i TV-serien. En du verken har sett før, eller kjenner navnet på, og vær ikke så sikker på at det ikke kan være en av de som allerede har vært mye i fokus fra før.

Noora var populær nok til å få en sesong til, enda det er mindre sannsynlig.

Stem gjerne på den du ønsker å ha som hovedperson i sesong 4.

Følg med! Ting skjer om kort tid!

 

Foto og kilde: NRK.no

Vargas

The post SKAM sesong 4! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/skam-sesong-4/feed/ 0 32996
Manchester United-legende ferdig! http://www.vargas12.com/2017/manchester-united-legende-ferdig/ http://www.vargas12.com/2017/manchester-united-legende-ferdig/#respond Mon, 20 Feb 2017 14:49:56 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32981 Selveste Wayne Rooney er ferdig i Manchester United. Legenden med flest scoringer for storklubben, har takket ja til en svimlende avtale som skal være verdt nær én million kroner per uke.  Det er den kinesiske storklubben Beijing Guoan, som ønsker å sikre seg 31-åringens signatur, før det kinesiske overgangssvinduet stenger om en uke. Hasegawa Takashi… Les mer »

The post Manchester United-legende ferdig! appeared first on vargas12.com.

]]>
Selveste Wayne Rooney er ferdig i Manchester United. Legenden med flest scoringer for storklubben, har takket ja til en svimlende avtale som skal være verdt nær én million kroner per uke. 

Det er den kinesiske storklubben Beijing Guoan, som ønsker å sikre seg 31-åringens signatur, før det kinesiske overgangssvinduet stenger om en uke.

Wayne Rooney will be fit for England’s World Cup qualifiers, says Manchester United manager David Moyes By Mark Ogden, Donetsk, telegraph.co.uk David Moyes insisted that Wayne Rooney would be fit for England’s World Cup qualifiers this month after the for

Hasegawa Takashi via Compfight

Wayne Rooney har 18 måneder igjen av kontrakt som gjør ham til en av de best betalte spillerne under Mourinho. 300.000 per uke, er dog penger spart, til spillere som heller spiller fast på Manchester United. Portugiseren har gitt legenden lov til å snakke med den kinesiske klubben.

José Mourinho har ikke vist landslagskapteinen tillit siden han raskt vraket Rooney, etter at han tok over på Old Trafford. Nå tyder alt på at den tidligere målmaskinen reiser til Kina for å melke de siste millionene ut av en eventyrlig karriere.

Om overgangen skjer allerede nå, eller etter sesongen, er fortsatt uviss.

Ifølge britiske medier har en rekke klubber i den nyrike kinesiske superligaen, jaktet på Wayne Rooney, siden det ble kjent at han ikke ser ut til å være endel av Mourinhos framtidige stall.

United-kapteinen har ikke startet en seriekamp siden midten av desember, noe som utvilsomt er skadelig for enhver spiller med ambisjoner.

Wayne Rooney har hatt en meget solid formsvikt siden slutten av forrige sesong – og var kanskje “Three Lions” svakeste spiller under sommerens EM i Frankrike. Der Roy Hodgsons menn ble gjort til latter med tap mot Island i siste gruppespill-kamp.

Samtidig er det en historisk spiller som eventuelt forlater Manchester United snart.

Wayne Rooney er mestscorende spiller for de ‘røde djevlene’ med imponerende 250 mål på 545 kamper. Han debuterte for England som 17-åring og koster United £25,6 millioner i 2004, da han ble kjøpt fra Everton.

Wayne Rooney er også toppscorer som landslagskaptein med sin imponerende 53 mål på 119 kamper. En statistikk som vil bli stående i uoverskuelig framtid. 31-åringen fra Liverpool vil bli husket som en av de aller største spillerne for Manchester United, gjennom alle tider.

 

Kilde: Telegraph

Vargas

The post Manchester United-legende ferdig! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/manchester-united-legende-ferdig/feed/ 0 32981
Bloggerne – endelig kjendis! http://www.vargas12.com/2017/bloggerne-endelig-kjendis/ http://www.vargas12.com/2017/bloggerne-endelig-kjendis/#respond Sat, 18 Feb 2017 10:22:05 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32969 Alle som blogger, vil bli lest, nesten alle som blogger, vil også bli rike, berømte og kjendiser. I TV-serien “Bloggerne“, som du kan se på TV2 Livsstil og TV2 Sumo, møter du 9 bloggere som har lykkes på veien. Les også: Hvem er du sexy for? Noen av disse skriver på egne blogger fordi de… Les mer »

The post Bloggerne – endelig kjendis! appeared first on vargas12.com.

]]>
Alle som blogger, vil bli lest, nesten alle som blogger, vil også bli rike, berømte og kjendiser. I TV-serien “Bloggerne“, som du kan se på TV2 Livsstil og TV2 Sumo, møter du 9 bloggere som har lykkes på veien.

Les også: Hvem er du sexy for?

Noen av disse skriver på egne blogger fordi de allerede var kjent for folk flest fra før, og bruker bloggen som en forlengelse av, eller i tillegg til sin status som kjendis.

7 kvinner og to menn skal underholde deg utover våren 2017, i hele 24 episoder.

Foto:  Bjørn Wad/TV 2 underholdning

Bloggerne har som kjent mer makt og en sterkere status enn eksempelvis avisene. Sophie Elise Isachsen. ble i 2016, kåret til Norges mektigste kvinne i media, nettopp på grunn av sin populære blogg. Norges mest populære blogger, har valgt å takke nei til TV-serien “Bloggerne” i denne omgang.

Å lykkes med å blogge handler om å flere ting. Du bør enten være kjent for et eller annet fra før. John Arne Riise f.eks, en av Norges beste fotballspillere gjennom tidene, rik og flott – utvilsomt nok til å ha mange lesere.

Å tro at du blir rik og berømt, ved å følge “ekspertenes råd” ved å betale i dyre rater for “gratis” webinarer som ikke gir deg noe som helst, styr unna. Kjøp heller nytt antrekk eller bruk pengene på en reise i stedet. Det er nemlig en rekke aktører, noen av de også kjente, som skor seg på unge bloggere, som er villig til å gjøre “alt” for å bli en kjent blogger.

Rart det ikke finnes et lovverk hvor det kommer klarere fram hva som er forbudt, når det kommer til nett-tjenester som ikke står til forventningene eller de resultater som det annonseres for. Du blir verken god blogger eller kjendis ved å betale 7000 kr for et Webinar, med noen som tror de sitter på fasitsvaret.

Hardt arbeide, god tekst, ofte publisering og et utseende som skiller seg ut, med positivt fortegn, er løsningen, men ingen garanti. Ørjan Burøe og Marna Haugen ser bra ut, men kombinerer sine blogger med humor – en flott kombinasjon som får leserne til å komme innom igjen og igjen.

Tonje Blomseth, også hun fantastisk flott, var med i Farmen kjendis i en kort periode, men bruker bloggen sin som en eneste lang reiseblogg, kombinert med salg av egenproduserte tekstiler i reinsdyrskinn.

Anna Rasmussen, “Mamma til Michelle” har i en alder av 19 år, fått tre barn, men også hun har klatret blogglistene for sitt vakre utseende. Hun har lykkes med å bli rik og berømt for å skrive om livet som ung mor.

De aller fleste bloggerne, har også det til felles at de blogger via den samme plattformen Blogg.no. Velger du heller å stå utenfor, og tjene alle dine penger på egenhånd, uten å dele det med andre – finnes det god hjelp til å lære seg å drive sin helt egen blogg, som sin egen forretning.

Vargas12.com kan hjelpe deg om du er interessert.

 

Vargas

The post Bloggerne – endelig kjendis! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/bloggerne-endelig-kjendis/feed/ 0 32969
Kong Harald blir 80 år – gratulerer, kjære Konge! http://www.vargas12.com/2017/kong-harald-80-ar-gratulerer-kjaere-konge/ http://www.vargas12.com/2017/kong-harald-80-ar-gratulerer-kjaere-konge/#respond Thu, 16 Feb 2017 11:26:30 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32962 Norge er for andre enn nordmenn kjent for vakker natur, fjorder og fjell, lusekofte og Kongeparet. Den norske kongen og dronningen, Hans majestet Kongen og Hennes majestet dronning Sonja, blir begge 80 år i år – og det norske folk bøyer seg i ærbødighet og gratulerer. Ikke alle naturligvis. Det finnes nordmenn som mye heller… Les mer »

The post Kong Harald blir 80 år – gratulerer, kjære Konge! appeared first on vargas12.com.

]]>
Norge er for andre enn nordmenn kjent for vakker natur, fjorder og fjell, lusekofte og Kongeparet. Den norske kongen og dronningen, Hans majestet Kongen og Hennes majestet dronning Sonja, blir begge 80 år i år – og det norske folk bøyer seg i ærbødighet og gratulerer.

Ikke alle naturligvis. Det finnes nordmenn som mye heller ser Norge som en republikk, kongehuset nedlagt og monarkiet fjernet – der en eller annen president har makten, slik vi kjenner det med skrekk og gru fra f.eks USA.

Men siden det per dags dato er monarken, Kong Harald V, som er konge i Norge, er det vår plikt og vår rett og med den største glede vi kan gratulere.

I den anledning, vil vi gjengi den mye omtalte Kongens tale, som ble holdt i slottsparken i fjor sommer. I jubileumsåret 2016, hadde det norske kongeparet regjert i 25 år. En tale det kan være klokt å reflektere litt over.

Kongefamilien i Stiftsgården (1958)

Municipal Archives of Trondheim via Compfight 

Prinsesse Ragnhild, Kong Olav V, prinsesse Astrid og Kronprins Harald

Kongens tale, ord for ord

Stortingspresident,
Statsminister,
Høyesterettsjustitiarius,

Etter at vi gjennom mange år har reist rundt i det meste av landet, er det veldig hyggelig å få være vertskap for representanter fra hele Norge!

Hjertelig velkommen til oss, alle sammen!

Dere som er samlet her utgjør bredden av det Norge er i dag.
Så hva er Norge?

Norge er høye fjell og dype fjorder. Det er vidder og skjærgård, øyer og holmer. Det er frodige åkre og myke heier.

Havet slår mot landet fra nord, vest og syd.

Norge er midnattssol og mørketid. Det er både harde og milde vintre. Det er både varme og kalde somre.

Norge er langstrakt og spredt bebodd.

Men Norge er fremfor alt mennesker.

Nordmenn er nordlendinger, trøndere, sørlendinger – og folk fra alle de andre regionene. Nordmenn har også innvandret fra Afghanistan, Pakistan og Polen, Sverige, Somalia og Syria. Mine besteforeldre innvandret fra Danmark og England for 110 år siden.

Det er ikke alltid så lett å si hvor vi er fra, hvilken nasjonalitet vi tilhører. Det vi kaller hjem, er der hjertet vårt er – og det kan ikke alltid plasseres innenfor landegrenser.

Nordmenn er unge og gamle, høye og lave, funksjonsfriske og rullestolbrukere. Stadig flere er over hundre år. Nordmenn er rike, fattige og midt i mellom. Nordmenn liker fotball og håndball, klatrer fjelltopper og seiler – mens andre er mest glad i sofaen.

Noen har god selvtillit, mens andre sliter med å tro på at de er gode nok som de er.

Nordmenn jobber i butikk, på sykehus, på oljeplattform. Nordmenn arbeider for at vi skal være trygge, arbeider med å holde landet rent for søppel, og leter etter nye løsninger for en grønn fremtid. Nordmenn dyrker jorda og driver fiske. Nordmenn forsker og lærer bort.

Nordmenn er engasjert ungdom og livserfarne gamle. Nordmenn er enslige, skilte, barnefamilier og gamle ektepar. Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre.

Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting.

Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes.

Med andre ord: Norge er dere.

Norge er oss.

Når vi synger «Ja vi elsker dette landet», skal vi huske på at vi også synger om hverandre. For det er vi som utgjør landet. Derfor er nasjonalsangen vår også en kjærlighetserklæring til det norske folk.

Mitt største håp for Norge er at vi skal klare å ta vare på hverandre.

At vi skal bygge dette landet videre – på tillit, felleskap og raushet.

At vi skal kjenne at vi – på tross av all vår ulikhet – er ett folk.

At Norge er ett.

Igjen – varmt velkommen til oss – jeg håper vi får en fin stund sammen!

Kong Harald V

Mange mener så mangt om våre kongefamilie, men Kong Harald er utvilsom populær og har hatt en stigende popularitet, siden han tok over tronen etter sin far, folkekongen, Kong Olav i 1991.

Tirsdag 21. februar kan Kongen feire sin 80-årsdag sammen med sin familie og hele det norske folk. Droning Sonja fyller 80 år 4, juli i år.

Gratulerer med dagen kjære Konge!

 

Les mer om Det Norske Kongehus her.

Vargas

The post Kong Harald blir 80 år – gratulerer, kjære Konge! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/kong-harald-80-ar-gratulerer-kjaere-konge/feed/ 0 32962
Farmen 2017 – slik blir du plukket ut som deltager http://www.vargas12.com/2017/farmen-2017-plukket-deltager/ http://www.vargas12.com/2017/farmen-2017-plukket-deltager/#respond Tue, 14 Feb 2017 17:10:38 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32955 Mer enn 1 million nordmenn har sittet som lys foran TV og ønsket seg inn på Farmen kjendis, og originale Farmen i ukene før det igjen. Nå kan det endelig bli din tur! Nå skal du få noen kjappe tips som gjør deg til en av de få utvalgte, potensielle deltagerne til Farmen 2017. Vi… Les mer »

The post Farmen 2017 – slik blir du plukket ut som deltager appeared first on vargas12.com.

]]>
Mer enn 1 million nordmenn har sittet som lys foran TV og ønsket seg inn på Farmen kjendis, og originale Farmen i ukene før det igjen. Nå kan det endelig bli din tur!

Nå skal du få noen kjappe tips som gjør deg til en av de få utvalgte, potensielle deltagerne til Farmen 2017. Vi sier ikke at det garanterer deg inn blant de 14 deltagerne, men leser du dette – øker sjansene betraktelig.

HER ER SØKNADSSKJEMA! 

For at du skal lykkes med å skaffe deg produsentenes oppmerksomhet, må du skille deg ut i mengden, det er utvilsomt svært mye lettere sagt, enn gjort. Du bør ikke overdrive egne ferdigheter, fortell gjerne at du ønsker å delta for å vinne, men vær også ærlig ovenfor din kunnskap, hva du kan og hvilken målsetning du har.

Bare slått av Lothepus, Ida Gran-Jansen Foto: TV2 underholdning

Å leve som for hundre år tilbake i tid, kan være langt mer krevende og utfordrende enn mange tror.

Du skal være borte fra venner, familie, kanskje egne barn, kolleger og et “vanlig” liv du er vant til, hele tiden. Til et liv uten noen kjente rundt deg, du skal bo tett med mange du kanskje ikke engang går over ens med. Uten mobiltelefon, TV, PC, dusj, senga du liker så godt, vannklosett og komfyr.

Slik formulerer TV2 og produksjonsselskapet Strix i starten på søknadsskjema, les teksten nøye:

Svar ærlig og utfyllende på spørsmålene, og ikke vær redd for å by på deg selv!
Før du begynner, pass på at du har bilder av deg selv klare; bilde av ansikt, helfigur og et valgfritt. Husk at det er mange som søker, så vi anbefaler deg å lage en kort og enkel videopresentasjon som du kan legge ved søknaden. Denne kan du filme med mobilkamera. 
Hvis du søker sammen med noen, må de selv fylle ut og sende inn en egen søknad. 
Farmen spilles inn over 11 uker sommer/høst 2017

Fristen for å sende inn søknad er 31. mars 2017

TV2/STRIX

Noen mener de er den fødte Farmen-deltager, med evner til å tåle lite mat, høyt arbeidspress, lite søvn og ulike personligheter presset inn på en gård, med svært begrensende hjelpemidler. Er noe av disse kriteriene passende til deg og din personlighet, og du har lyst til å delta på Farmen 2017? Søk! Nå!

Her er noen flere kriterier som taler til din fordel i søknadsbunken:

 • Send søknad sammen med en kjæreste, mor, en far, søster eller bror – hvor begge ønsker å delta
 • Har du særegne ferdigheter, som kan brukes i gårds-sammenheng (Laila Lockert var agronom)
 • Det bør komme fram i søknad at dette er noe du virkelig vil, og ikke er en ferietur
 • Kollegaer kan også søke sammen, men aller viktigst er din agenda, at du fortelle hva du brenner for
 • Det hjelper ikke med rosa papir eller parfymerte brev, teksten om deg er viktigst, “bjuda på lite”
 • Innvandrer som kan lite eller ingenting om gård, men har oppholdstillatelse, kan fort bli plukket ut
 • Ofte er det et mindretall av voksne kvinner i søkerbunken, søk nå, om du er over førti
 • Ikke la premien, bil og hytte, være et påskudd i søknaden, men heller dine ferdigheter som “player”
 • Våpensmed, birøkter, bonde, kokk, prest eller elektriker, spiller ingen rolle, om søknaden ikke skiller seg ut i mengden blant de 6000 andre deltagerne. Lykkes du å skrive noe om deg selv, som stemmer med virkeligheten, som ingen andre har skrevet i sin søknad – ligger du godt an.

Husk at du må være fylt 18 år da Farmen 2017 starter.

Om du er kvinne eller mann, fysisk sterk eller liten og svak, tykk eller tynn, langt eller lav – søk.

Det er en viss forskjell for deltagerne på den originale Farmen og kjendis-utgaven. Den du søker på nå, er 11 uker ikke 6 uker som da Lothepus vant i mai 2016. Premien er også større, du kan vinne både hytte og bil. Leif Einar Lothe vant kun bil.

Kampen for tilværelsen blir ikke lettere for kommende sesong av Farmen. Har du 11 uker til overs, og vil det nok, kan det hende det blir deg, framfor noen andre. Søknadsskjema ditt avgjør, så alt er opp til deg.

Har du virkelig lyst og makter å få det til skinne gjennom i din søknad, der du tror du kan spillet og lykkes med å få venner, kan komme deg gjennom ukesoppdragene uten å sulte ihjel, samt vinne en tvekamp eller to. Da kan du bli den neste vinneren av Farmen, og bli kjendis i hele landet, for deretter å bli med på Farmen kjendis, året etter. Det hadde du ikke tenkt på?

Fristen for å sende inn søknad er 31. mars 2017!

 

Vargas

The post Farmen 2017 – slik blir du plukket ut som deltager appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/farmen-2017-plukket-deltager/feed/ 0 32955
Kjenner du ikke Magne, Morten og Paal? http://www.vargas12.com/2017/kjenner-magne-morten-paal/ http://www.vargas12.com/2017/kjenner-magne-morten-paal/#respond Sun, 12 Feb 2017 22:26:45 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32941 Da har du enten ett problem, eller for ung til å forstå. A-ha er navnet på gruppa og Morten Harket, Magne Furuholmen og Paal Waaktaar Savoy er Norges ubestridte pop-konger.  Musikk er et fag på barne-og ungdomsskolen, men å vite hvem de aller største gjennom alle tider er – det har blitt borte fra pensum… Les mer »

The post Kjenner du ikke Magne, Morten og Paal? appeared first on vargas12.com.

]]>
Da har du enten ett problem, eller for ung til å forstå. A-ha er navnet på gruppa og Morten Harket, Magne Furuholmen og Paal Waaktaar Savoy er Norges ubestridte pop-konger. 

Musikk er et fag på barne-og ungdomsskolen, men å vite hvem de aller største gjennom alle tider er – det har blitt borte fra pensum på veien. Dessverre.

Vi må ikke la tidenes utvilsom aller største internasjonale suksess-band, gå i glemmeboken for den oppvoksende generasjon. Musikken de spilte, som de slo gjennom med og som ble hyllet over hele kloden, er minst like tidløs som ABBAs musikk f.eks.

 Evige helter: Magne, Morten og Paal Foto: Wkipedia.org

I en Quiz, i en tenåringsbursdag nylig, ble jeg vitne til det tragiske. På spørsmål om hva fornavnet til artistene i gruppen A-ha var, svarte ingen korrekt. Tragedien er et faktum.

Musikksmak er så mangt, og vi ønsker slett ikke tvinge A-has musikk på den yngre garde og dagens tenåringer. Vi ønsker å gi et hint om at det finnes en norsk popgruppe, som i moderne tid, var på toppen av verden.

Fra 1985 til 2015 gav A-ha ut 10 utrolige album som har solgt enorme mengder, ute som hjem.

Vi snakker om en trio som har vunnet Spellemannsprisen ni ganger, de har solgt 75 millioner singler og de er tildelt St. Olavs Orden, som tildeles som en «belønning for utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten”, intet mindre.

 

 

A-ha, 80-tallets største helter, de la verden for sine føtter Foto: Aha.com

I 1991, spilte A-ha på Macarena stadion i Brasil, for 198.000 tilskuere, og gruppa har vunnet priser over hele verden for sin musikk. I 1984, gikk de også helt til topps på singellisten på Billboard Top 100, med “Take On Me” gruppas absolutt største hit og gjennombruddslåt. Musikkvideoen til låta ble også spilt på MTV, tusenvis av ganger da den ble sluppet. På nettopp MTV Music Awards i 1986, vant videoen 6 priser.

Jada, det er noen år siden A-ha slo gjennom, og de tre artistene begynner å dra på åra, men musikken kjære lesere, den er like god, da som nå. Er du ung og smart, finn fram dine favoritt-spillelister, last ned alt du finner av Norges største helter.

A-has musikk er tidløs, magisk og vil vare langt inn i evigheten, du som er ung bør ta del i den verden som alle nordmenn gjorde på åtti og nitti-tallet. Da A-ha stod på alle de største verdens-scenene med sin musikk.

Snart ser du gruppas frontfigur og vokalist, Morten Harket, Pappaen til Hermine, som en av fire mentorer i TV2-programmet “The Voice“. Magne Furuholmen var med i andre sesong som mentor.

Er du glad i musikk og mener du har peiling, bør du vite litt om A-has fantastiske historie og suksess. 4. desember 2010 spilte Morten, Magne og Paal sin avskjedskonsert i et fullsatt Oslo spektrum. En konsert som også ble til albumet “Ending On A High Note – The Final Consert“.

Skal du åpne munnen om musikk og norske artister eller band, vil du aldri komme unna de aller største. A-ha. Dessverre har verden endret seg så markant vedrørende musikk, at vi ser det ikke som engang hypotetisk, at et norsk band – skal få den samme suksessen internasjonalt som A-ha, noen gang.

Les mer om Norges største stjerner, på A-ha.com

 

Vargas

The post Kjenner du ikke Magne, Morten og Paal? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/kjenner-magne-morten-paal/feed/ 0 32941
Vår og jakten på en kjæreste er i gang http://www.vargas12.com/2017/jakten-pa-en-kjaereste-er-i-gang/ http://www.vargas12.com/2017/jakten-pa-en-kjaereste-er-i-gang/#comments Sat, 11 Feb 2017 10:01:01 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32924 Gjennom et helt år, må det være våren som passer aller best til å jakte på en kjæreste. Er du singel, men ønsker å endre på dette? Da er tiden inne, sett inn støtet nå, så går du tidenes sommer imøte.  Antallet single, norske kvinner og menn – stiger for hvert år. Noen velger å… Les mer »

The post Vår og jakten på en kjæreste er i gang appeared first on vargas12.com.

]]>
Gjennom et helt år, må det være våren som passer aller best til å jakte på en kjæreste. Er du singel, men ønsker å endre på dette? Da er tiden inne, sett inn støtet nå, så går du tidenes sommer imøte. 

Antallet single, norske kvinner og menn – stiger for hvert år. Noen velger å være alene, andre sliter med å finne den rette. Årsaken til at så mange er uten partner er at man vil være uavhengig, bestemme mest mulig selv, men dette er slett ikke for alle. Mange lengter etter en å dele livet tett, sammen med.

Nå er det endelig snart vår, det du trenger mest av alt er en kjæreste. Du fortjener det fordi du er den du er og trenger en å spille ball med gjennom livets reise. Noen ønsker å være alene, de om det. Det du trenger er en følges venn som gir livet ditt en ny dimensjon.  

Uansett hvor gammel du er- kjærligheten kjenner ingen aldersgrense, derfor må du aldri gi opp.

Kiss

Thomas Hawk via Compfight 

– Du er en person som trenger mye kjærlighet, men du vet med deg selv at du også har masse å gi den rette. Alle fakta må komme godt fram i din profil, vær ærlig og direkte, ikke skryt av deg selv, men skriv gjerne med litt glimt i øyet. Humor er undervurdert i de fleste forhold.

Klarer man å le av det meste; ser man lysere på liv enn mange som er gravalvorlig til enhver tid.

Søker du etter den rette, den perfekte partner for deg, den store kjærligheten? Vel, det er faktisk ikke så vanskelig som du skulle tro. Det er en der ute for deg også, garantert. Du må bare lete riktig.

– Ingen behøver å sitte ensom når man kan finne den rette på nettet. Med litt tålmodighet, riktige søk og senkede krav, så finner du en som passer deg som hånd i hanske, som kan bli din elsker, partner, beste venn og klippe livet ut.

 I din egen profil må du ha bilde, ingen skriver med noen som ikke vil vise hvem man er. Vær ærlig, en løgn blir fort avdekket ved et eventuelt møte. Hold deg til de pålagte lover og regler for det nettstedet du har din profil, blir du ekskludert, kan det bli vanskelig med en nett-date.

– Å finne den rette som er der for deg uansett, den ultimate kjærligheten. Den som bare varer og varer er alle forunt, alle fortjener å oppleve ekte vare. En gang i løpet av livet. Å være forelsket er den beste følelsen som mennesker kan dele med andre, den helt spesielle. Den som kan bli en klippe for deg i ditt liv.

Tiden føles som om den går fortere jo eldre du blir, men uansett alder, du blir aldri for gammel til å bli ruset på kjærlighet. Er du ung, ser du jo for deg livet med en å dele det med, du håper på barn, og barnebarn og la slekt følge slekters gang. Det er vanskelig alene og singel.

Skal du finne deg en partner, med langsiktige mål som en framtidig kjæreste og samboer, må du møte vedkommende ansikt til ansikt. Jo før jo bedre. Er det ingen gnist, kjemi eller gjensidig interesse, sparer dere begge masse tid og kan gå videre.

Dette vet du faktisk etter et par minutter. Sansene dine er i helspenn. Lukten, inntrykket, kommunikasjonen, smilet, øynene, hendene – alt sjekkes ut. Noen ganger klikker det. Da er det bare å kjøre på.

Heldigvis er de aller fleste, spesielt nordmenn kanskje, ærlige, redelige og skikkelige folk – på jakt etter en å dele gleder og sorger med. På jakt etter en å bli trøstet av, på jakt etter en å våkne sammen med, og en å bli elsket av. En å elske.

 

Vargas

The post Vår og jakten på en kjæreste er i gang appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/jakten-pa-en-kjaereste-er-i-gang/feed/ 1 32924
Starten på slutten for Therese Johaug? http://www.vargas12.com/2017/starten-pa-slutten-therese-johaug/ http://www.vargas12.com/2017/starten-pa-slutten-therese-johaug/#respond Fri, 10 Feb 2017 23:22:37 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32922 En av Norges største og viktigste idrettsstjerner, kan i verste fall være tapt for alltid. En dom for bruk av leppekrem, med det forbudte stoffet Clostebol – kan bil Johaugs bane.  Et blødende sår på Johaugs leppe, ble behandlet med en sårsalve som inneholdt det forbudte stoffe Clostebol. En salve som utøveren fikk av landslagslegen… Les mer »

The post Starten på slutten for Therese Johaug? appeared first on vargas12.com.

]]>
En av Norges største og viktigste idrettsstjerner, kan i verste fall være tapt for alltid. En dom for bruk av leppekrem, med det forbudte stoffet Clostebol – kan bil Johaugs bane. 

Et blødende sår på Johaugs leppe, ble behandlet med en sårsalve som inneholdt det forbudte stoffe Clostebol. En salve som utøveren fikk av landslagslegen i Livigno, på et høydeopphold i Italia i høst. Dette har, etter voldsomme nasjonale- og internasjonale oppslag, endt med en dopingdom.

Straffen i seg selv på 13 måneders utestengelse, kunne hun kanskje ha levd med, for å rekke starten av sesongen 2017/2018 som blant annet innbærer OL i Pyeongchang i Sør Korea. Et overordnet mål for Therese, som ser på saken som utmattende og langdryg.

 Therese Johaug – typisk norsk Foto: Jarle Nyttingnes

Blir dommen stående, er Therese Johaug tilbake i sporet igjen 18. november i år, og alle norske hjerter gleder seg. Dessverre kan det bli med drømmen. Mange sterke krefter jobber i mot hennes come back.

Skiesset bedyrer fortsatt sin uskyld, og mener at hennes lege, Fredrik Bendiksens forsikringer, om at kremen trygt kunne brukes – burde være nok, og til hennes fordel. Landslagslegen, er også Johaugs fastlege, noe som gjør saken enda mer uforståelig.

Stoler du på din fastleges anbefalte behandling og medesinering?

Skulle Johaug, eller en eller flere instanser, det være seg andre skinasjoner som Finland, WADA, IOC eller Antidoping-Norge, velge å anke dommen på 13 måneder. Vil også datoen for at hun kan begynne å trene med landslaget forskyves ytterligere. Da ryker trolig OL i 2018 også.

Da kan krisen være et faktum og at hun velger å ikke kjempe videre mot det tungrodde byråkratiet og velge å legge opp som skiløper. Det kan man ikke laste henne særlig for.

Therese Johaug har hatt enorm sportslig suksess, og er en av de mest meriterte norske skiløpere, med en rekke OL og VM medaljer. I tillegg har hun stor suksess i forretningslivet med merkevarenavnet “Johaug”.

For Ola og Kari Nordmann, som ser viktigheten av et klokt og fornuftig regelverk, blir det dustete og patetisk at verdens beste skiløper skal måtte tvinges i kne, bort og vekk fra det hun elsker mest – fordi legen hennes ikke gjorde jobben sin.

Vi som elsker å se gode skiopplevelser og fantastiske norske resultater i viktige mesterskap – driter i paragrafer, duste-bestemmelser fra regelryttere i Antidoping Norge, som burde ha visst bedre. Therese Johaug har aldri vært en juksemaker. Hun trenger ikke doping for å vinne.

Skiforbundets sviktende rutiner og mangel på styring i to saker på en og samme sesong, har satt skinasjonen Norge tilbake flere tiår. Vi er stemplet som dop-nasjon, noe vi må leve med, all den tiden reglene er som de er.

Både Martin Johnsrud Sundbye og Therese Johaug har blitt meget dårlig behandlet av sine egne, av inkompetente folk i svært viktige stillinger, høyt oppe i forbundet, de burde virkelig ha sluppet dette.

Johaug er 28 år gammel, hun kunne ha vunnet mange skirenn i årene som kommer, men mye tyder på at hun har gått sitt siste, med nummer på brystet. Takk for slett innsatsen, skipresident Erik Røste, det er skammelig at du ikke har tatt mer ansvar i disse sakene.

 

Vargas

The post Starten på slutten for Therese Johaug? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/starten-pa-slutten-therese-johaug/feed/ 0 32922
Skal fitta få flagre fritt? http://www.vargas12.com/2017/fitta-fa-flagre-fritt/ http://www.vargas12.com/2017/fitta-fa-flagre-fritt/#respond Fri, 10 Feb 2017 07:30:21 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32908 I likestillingen og kjønnshysteriets ånd, er det nærliggende å rope det høyt: “La fitta flagre!” Men slikt sier man ikke om skal vise respekt for kvinnens underliv, men et annet godt navn er det vel ikke å velge heller? Dette er en sak med flere sider, men vi tar de i tilfeldig rekkefølge, for ikke… Les mer »

The post Skal fitta få flagre fritt? appeared first on vargas12.com.

]]>
I likestillingen og kjønnshysteriets ånd, er det nærliggende å rope det høyt: “La fitta flagre!” Men slikt sier man ikke om skal vise respekt for kvinnens underliv, men et annet godt navn er det vel ikke å velge heller?

Dette er en sak med flere sider, men vi tar de i tilfeldig rekkefølge, for ikke å få feministene på nakken. Det hadde tatt seg ut. Vi tar loven først, av respekt for den, framfor noe annet.

Sexkjøp er forbudt i Norge, salg av sex er fortsatt like tillatt, enn så dustete det høres ut. Og det er her debatten starter hvert år. Skal man tvinge fram en endring av lovverket og la, både kjøp og salg av sex bli tillatt, eller la loven få sex-selgeren til å fortsette?

En vanskelig debatt, men her burde det kommet en endring og la likheten for loven gjelde, både kjøp- og salg, selvsagt.

Det velkjente sitatet til ultra-feministen Kari Jaquesson kan ikke la stå uimotsagt denne gang heller. “Forsøk å suge pikk 10 ganger per dag for å se om du liker det“, til Unge Venstre deltagere under 8. mars-parolen i fjor. For å presisere hverdagen til unge prostituerte. Vel, Jaquesson, som nylig var første deltager ut i velkjente “Farmen kjendis” på TV2, burde ha tenkt seg litt bedre om, før hun åpent kjeften.

Trim-dronningen snakker først og tenker etterpå, derfor gjorde hun seg også svært upopulær, på rekordtid, da hun klaget på alt og alle, spesielt mennene på Farmen. Lite klokt. Derfor måtte det gå som det gikk også.

Kjønnshysteri 

I NRK-serienInnafor” er vi med dyktige og flotte Emma Clare Gabrielsen (25) hvor hun setter fokus på fenomener som utfordrer dessert-generasjonen, på ulike måter. Her kommer hun borti unge kvinner som har lagt seg frivillig under kniven, for å reparere, fikse eller pynte på underlivet sitt. Faktisk går det så langt, at programlederen selv, får sine egne saker grundig undersøkt.

Serr, tenker du kanskje? Jo, det er faktisk helt sant. Slik er det å være ung i dag. Alt skal være perfekt, også bollemusa, cameltoe, slingrefitta eller hva nå den kalles, “dåsa” som stadig flere ønsker å fikse på. Kan ikke heller alle kvinner, unge som gamle – la fitta flagre fritt?

Ikke rart mange unge blir skrudd i hodet, når internett; les pornoen – får være fasit for hvordan man skal opptre i sengen og hvordan man aller helst bør se ut nedentil. Kom igjen da, våkne opp!

Er det ikke bare trist, at kvinnekampen som startet på 70-tallet renner ut i sanden som en platt og kjønnsløs sprut-orgasme, så ferdig med det? Vi kjenner nemlig en rekke kloke, sterke og engasjerte kvinner som er tøffere enn toget, men de farer ikke rundt og hytter nevene og skal drive kjønnskampanje i ett sett for det.

Senk skuldrene kvinner, nyt livet og innse at menn er det svake kjønn, før eller senere finner vi ut av det selv også. La fitta flagre og bry dere heller om viktigere ting i livet – som er akkurat her og nå. I dag.

 

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

The post Skal fitta få flagre fritt? appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/fitta-fa-flagre-fritt/feed/ 0 32908
Verden i endring -sistemann slukker lyset http://www.vargas12.com/2017/verden-endring-sistemann-slukker-lyset/ http://www.vargas12.com/2017/verden-endring-sistemann-slukker-lyset/#respond Thu, 09 Feb 2017 12:53:18 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32897 Hvis en krise skulle ramme Norge, i en kortere eller lengre periode? Hvor lenge klarer du deg uten myndighetene eller andres hjelp og unsettnindg? Uten tilgang på butikker, friskt vann i springen eller strøm? Dommedagsprofetiene florer fordi den nyvalgte amerikanske presidenten ikke ser lengre enn sin egen stinne lommebok, fordi Trump rasler med alle sablene… Les mer »

The post Verden i endring -sistemann slukker lyset appeared first on vargas12.com.

]]>
Hvis en krise skulle ramme Norge, i en kortere eller lengre periode? Hvor lenge klarer du deg uten myndighetene eller andres hjelp og unsettnindg?

Uten tilgang på butikker, friskt vann i springen eller strøm?

Dommedagsprofetiene florer fordi den nyvalgte amerikanske presidenten ikke ser lengre enn sin egen stinne lommebok, fordi Trump rasler med alle sablene på engang og gjør seg til uvenn med Gud og hvermann. I aller verste fall, både Russland og Kina på engang.

Da er det bare å sale opp snippeska og komme seg i sikkerhet. Sistemann slukker lyset.

Men hvor skal man reise, tenker du kanskje? Hvor er det trygt i en verden i krig og usikkerhet? Til Sverige som sist gang det begynte å brenne på dass rundt dørene her i landet? Neppe. Svenskene ville ikke hjelpe oss den gang, og har nok mer enn nok med sine egne problemer, også denne gang. Ved en eventuell krig, som som ser ut til å være like om hjørnet.

Tokyo 4120

tokyoform via Compfight 

Neida, den er ikke det.

Det er bare mer populært å være drama-Queen på desken i de aller største nettavisene her i landet. Det er ikke større fare for tredje verdenskrig nå, enn før gale-Donald kom til makten. Heldigvis finnes det mangt et klokt hode i de fleste regjeringer, i de fleste maktorganer i de fleste mektige nasjoner – med tilgang til litt for mye våpen.

Men, verden er i endring.

Du bør sørge for å være mentalt og fysisk forberedt på at Norge blir rammet av terror, byer uten funksjonell infrastruktur, uten mat i butikker, uten strøm og rent vann over tid. Du bør være mer forberedt, faktisk mer enn noen gang, å klare deg uten hjelp i kortere eller lengre tid.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har utarbeidet en liste over det du bør ha tilgang til, uten å kunne forlate huset eller leiligheten i en begrenset periode. Her finnes det variabler, men det helt elementære er også innlysende.

 • medisiner
 • tørrmat
 • nød-aggregat
 • førstehjelpsutstyr
 • tilgang til varmmat
 • kokeapparat
 • kontanter
 • lommelykt
 • batterier
 • fyrstikker
 • lommelykt m/batterier
 • ved
 • rent drikkevann
 • rødsprit
 • tålmodighet

Direktoratet vil ikke skape frykt eller gjøre folk urolige, men ber alle tenke gjennom om de ville klart seg på det de har i huset dersom unntakstilstanden inntreffer. Det vil være situasjoner der lyset kan bli borte, det kan bli kaldt, telefonen din kan slutte å virke, og måten vi lever på kan plutselig bli helt annerledes.

Er du forberedt?

Kanskje er det dommedags-pratende “Leif” i filmserien “Valkyrien” som går på NRK i disse dager, som faktisk har helt rett. Kanskje er vi de siste dagers heldige, vi som tjener mer, bygger større og vokser fortere enn de som gikk før oss? Kanskje går vi mot en dyster og livsfarlig tid i møte, der bare de som er godt nok forberedt – overlever?

Du tar lyset, ikke sant?

 

Kilde NRK.no

Vargas

The post Verden i endring -sistemann slukker lyset appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/verden-endring-sistemann-slukker-lyset/feed/ 0 32897
Takk Torp! http://www.vargas12.com/2017/takk-torp/ http://www.vargas12.com/2017/takk-torp/#respond Wed, 08 Feb 2017 07:38:33 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32890 NRK-veteranen Ole Nicolai, har en stadig økende seerskare, skal man tro debattantene han makter å få til sitt program ved samme navn – “Torp”. Politikere og forretningsfolk fra øverste hylle. Bergenseren Ole Torp (65) har vært korrespondent for rikskringkastingen i både USA og Kina, og vært programleder for en rekke debattprogram i NRK i mange… Les mer »

The post Takk Torp! appeared first on vargas12.com.

]]>
NRK-veteranen Ole Nicolai, har en stadig økende seerskare, skal man tro debattantene han makter å få til sitt program ved samme navn – “Torp”. Politikere og forretningsfolk fra øverste hylle.

Bergenseren Ole Torp (65) har vært korrespondent for rikskringkastingen i både USA og Kina, og vært programleder for en rekke debattprogram i NRK i mange år. Men fra 2016 fikk Torp sitt eget program som har blitt svært populært.

Et samtale- og aktualitetsprogram, med aktuelle gjester i tiden vi lever i. Kvinner og menn i alle aldre.

Mulig er det måten Torp ser i kamera på, den finurlige, ofte høflige, men også spisse måten; den karismatiske veteranen spør sine gjester på – som gjør programmet severdig.

 Ole Nicolai Torp Foto: Wikipedia.org

Ole Torp er et velkjent navn blant politikere, kjendiser, forretningsmenn- og kvinner over det ganske land. Det har blitt prestisje, ser det ut til, å få lov til å havne i gjestestolen hos den kunnskapsrike og kloke Torp.

NRK er best på debatter, utvilsomt. Her har TV2 og Nyhetskanalen mye å lære. Man bør sette av tid til de dype samtalene, de riktige spørsmålene og ikke minst – de riktige gjestene. Ikke bare tanke for antall reklame-minutter man kan makte å skvise inn i en klokketime.

Mange stusset da Ole Torp, med sin første gjest sa velkommen til Norges mektigste medie-kvinne i 2016 – Sophie Elise Isachsen. Men det var bare starten på en viktig programserie.

En god start til et program som setter viktige tema på dagsorden, der programlederen forsøker å komme litt under huden på sine gjester, med elegante og velplasserte spørsmål. Både av offentlig og privat karakter.

Med sine erfaringer som journalist gjennom et langt liv, har Ole Torp skaffet seg et godt fundament til å bli et fremragende programleder i eget program. Gjestene han hanker inn er åpenbart viktige, men hans evne til å gjøre den gode samtalen interresant nok for seerne, er Ole Torps gevinst.

I en hektisk, urolig og mer usikker verden er det kanskje viktigere enn noen gang, å snakke sammen og lytte til erfarne og kloke menneskers meninger. Det er gjennom gode samtaler vi andre, altså tilhørerne, eller i dette tilfelle seerne, tilegner oss kunnskap vi ikke kan lese oss til.

Ikke nødvendigvis bare politikere, men også høytstående embetsmenn og kvinner, yrkesbefal og journalister med erfaringer fra et liv i felten. Fra innsiden eller fra kilder man ellers hører lite fra. Programmet ser du på NRK2, hver tirsdagskveld.

Takk NRK, for at dere sender programmer som” Torp.”

Takk Ole Torp, for at du stiller de riktige spørsmålene til de riktige gjestene.

 

Vargas

The post Takk Torp! appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/takk-torp/feed/ 0 32890
10 grunner til å kjempe for forholdet http://www.vargas12.com/2017/10-grunner-a-kjempe-forholdet/ http://www.vargas12.com/2017/10-grunner-a-kjempe-forholdet/#respond Tue, 07 Feb 2017 21:48:24 +0000 http://www.vargas12.com/?p=32880 Enten man er gift, samboere, særboere i forhold eller i partnerskap – det var en årsak til at det ble dere to. Det er denne grunnen dere må lete etter, hvis forholdet skranter, men begge vil bli. For voksne, gifte par, er det ikke like enkelt å skille seg, som det er å gjøre det… Les mer »

The post 10 grunner til å kjempe for forholdet appeared first on vargas12.com.

]]>
Enten man er gift, samboere, særboere i forhold eller i partnerskap – det var en årsak til at det ble dere to. Det er denne grunnen dere må lete etter, hvis forholdet skranter, men begge vil bli.

For voksne, gifte par, er det ikke like enkelt å skille seg, som det er å gjøre det slutt med hverandre som ung. For de mer etablerte med felles barn, hus, boliglån og hytte på fjellet, er det litt av en papirmølle å løse opp i, om man velger å gå hver til sitt.

Noen velger faktisk å bli i forholdet, nettopp av den grunn, noe som neppe er smart over tid.

Man skal selvsagt ikke bli værende i et forhold som er like tørt som kanel, like kjedelig som å se maling tørke eller like givende som en heisatur til Nord-Korea med en gjeng party-svensker – uten alkohol. Hvor man går store omveier, idet man møter hverandre i samme rom.

Spøk til side.

Simon via Compfight 

Et havarert ekteskap, er og blir et mareritt for de involverte og det kan i noen tilfeller, være mange offer i et brudd. Svigerfamilien mister svigerdatter eller sønn, barna mister sine trygge foreldre, de er vant til å være sammen med, og ektefellen mister sin kjæreste og ofte beste venn og partner i en og samme person.

Her har vi valgt å sette opp noen få punkter som kan gi deg og din partner et håp i kampen om å redde forholdet. Vi sier ikke at dette er noen fasit, vi vil bare gi dere et lykke til på veien.

 1. Hva falt dere for den gangen, kan dere huske hvor forelsket dere var? Del det med hverandre
 2. Det er alltid lønnsomt for norske husholdninger å ha to inntekter, dyrere for begge med kun én
 3. Konsekvensene ved et brudd er store, det berører felles venner også barnas venner
 4. Å eldes alene, behøver ikke å bety ensom, men tør du ta sjansen?
 5. Krangling er en konsekvens av utålmodighet og dårlig kommunikasjon, snakk, men lytt også
 6. Penger kan være kilde til bråk og brudd, hva med adskilt økonomi? Kan løse floker
 7. Tillit gir styrke, din beste venn, din klipp i ditt er der for deg i alt – du blir elsket, god grunn til å bli
 8. Senk kravene, kanskje er du veldig heldig som har funnet den rette uten å se det?
 9. Når du irritert og sliten, forsøk å sette deg inn i den andres sted, kanskje din partner har det slik og?
 10. Uten gnist, ingen kjærlighet, bruk tid på hverandre, nyt tosomheten og gjør hyggelig ting sammen

Et brudd kan, i verste konsekvens få mennesker til å velge døden, framfor et liv i ensomhet, uten den man elsker. Så visst, ikke noe å spøke med. Dessverre kan desperasjonen få fram det verste i den tapende part, noe som kan ende med en gedigen tragedie, med flere drepte i samme familie – så også i Norge. Ikke ofte heldigvis.

Når gnisten forsvinner mellom to mennesker, er det alltid en bakenforliggende årsak.

Da handler det om at man har sklidd fra hverandre, man har ikke snakket godt nok sammen over tid, man har kanskje for få felles interesser, eller den ene har funnet en annen å elske. Så enkelt, så brutalt og så endelig kan bruddet være.

Er du helt sikker, og vil ut av forholdet for en hver pris – til tross for et langt og godt forhold med felles barn og gode felles venner, der dere har god økonomi og alt annet er på stell. Da bør du gå. Da er du ferdig med vedkommende.

Husk bare, at du som går; har allerede bearbeidet bruddet en stund alene, den du bryter med, begynner sorgprosessen i det øyeblikket bruddet er et faktum. Det kan ta tid å fatte og forstå. Konsekvensene kan være vanskelig å ta innover seg. I lang tid.

Et absolutt minimum kreves av alle som bryter ut av et forhold med felles barn. Dere bør, for barnas skyld, forsøke å skilles som venner – eller i det minste oppføre dere som voksne folk. Aldri la barna få skylden for, eller bli megler mellom mor og far. Barn er aldri en årsak til en skilsmisse.

Om du går fordi du tror du får det så mye bedre som singel?

Lykke til da.

 

Vargas

The post 10 grunner til å kjempe for forholdet appeared first on vargas12.com.

]]>
http://www.vargas12.com/2017/10-grunner-a-kjempe-forholdet/feed/ 0 32880