vargas12.com You are perfect! 2017-08-22T17:10:31Z http://www.vargas12.com/feed/atom/ WordPress vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Camilla er søsteren til Lisbeth Salander …]]> http://www.vargas12.com/?p=34468 2017-08-22T17:10:31Z 2017-08-22T17:10:30Z Bøkene og filmene om den tynne og magre hackeren Lisbeth Salander, ble først introdusert i bøkene til Stieg Larsson, senere i filmatiseringen via Millenium-trilogien.  Fantastiske bøker solgt i millioner av eksemplar og senere filmatisert med stor suksess med premiere i 2009. Filmer som er gjort minnerike gjennom Noomi Rapces-skikkelse, som Lisbeth Salander og Michal Nyquist… Les mer »

The post Camilla er søsteren til Lisbeth Salander … appeared first on vargas12.com.

]]>
Bøkene og filmene om den tynne og magre hackeren Lisbeth Salander, ble først introdusert i bøkene til Stieg Larsson, senere i filmatiseringen via Millenium-trilogien

Fantastiske bøker solgt i millioner av eksemplar og senere filmatisert med stor suksess med premiere i 2009. Filmer som er gjort minnerike gjennom Noomi Rapces-skikkelse, som Lisbeth Salander og Michal Nyquist som nylig gikk bort. Nyquist spilt Mikael Blomkvist som også var svært sentral, sammen med Rapace i alle tre filmene.

Vi tør å påstå at filmene aldri hadde blitt like populær, uten Noomi Rapace som Lisbeth Salander.

Men det er altså Camilla Salander vi snart blir enda bedre kjent med. Første gang vi hørte om Lisbeths tvillingsøster, var i den fjerde boken om Lisbeth Salander, “Det som ikke dreper oss” eller “The Girl in the Spider’s Web” ført i pennen av David Lagercrantz, etter avtale med Stieg Larssons familie.

Det samme gjelder den neste boken der også Lisbeth Salander har hovedrollen.

Foto:  Gyldendal

Vi vet også at det er Sony som sitter på TV-rettighetene til en eventuell filmatisering.

Lest: Menn som hater kvinner i sosiale medier 

Den femte og kanskje viktigste boken om Lisbeth Salander, der søsteren Camilla blir svært sentral – har fått navnet “The Girl who takes An Eye for An Eye“, hvem av søstrene tittelen er ment for, vet ikke ennå. Men det får vi vite 7. september. Da slippes boken i mer enn 30 land, samtidig.

Vi vet ikke mer om Camilla enn at hun har lurt Mikael Blomkvist opp i stry i den fjerde boken, at hun er direkte ondskapsfull og at hun var sin far; Alexander Zalachenkos lille diamant. I motsetning til Lisbeth, som ble forsøkt drept av sin far, best kjent som Zala, og som hatet sin ene datter, like mye som hennes mor, Agneta Sofia Salander.

Er det en bok du bør lese, og en film du bør se – er det åpenbart fortsettelsen av den eventyrlige historien om jenta som lekte med ilden, da hun var 13 år og havnet på mentalsykehus, etter å ha forsøkt å drepe sin egen far – ved å tenne på ham etter å helt bensin i ansiktet på ham.

Det er brutalt, det er voldsomt, det er svensk og startet altså med Stieg Larssons bøker, nå ført videre av den svenske forfatteren David Lagercrantz, som blant annet står bak boken “Jäg er Zlatan“.

Arven etter Stieg er det hans bror og far som tar hånd om, og det er de som ønsker at historien skal videreføres og tas vare på, men til stor diskusjon i forum og media, der ekspertene mener det er å spotte Stieg Larssons verk – å fortsette hans bøker.

Mulig var Lisbeth Salander en bad-girl som også gjorde mye galt, men i følge ryktene, er søsteren Camilla – et vandrete helvete på jord …

Boken “The Girl who takes An Eye for An Eye” kommer snart!

 

Vargas

The post Camilla er søsteren til Lisbeth Salander … appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Lønnstrekk? Les!]]> http://www.vargas12.com/?p=34459 2017-08-21T18:57:25Z 2017-08-21T18:57:25Z Har din viktige privatøkonomi gått såpass til helvete, at din arbeidsgiver blir pålagt å trekke deg i lønn? Da har du virkelig trøbbel og gode råd er dyre. Du skal likevel få noen helt gratis, siden du er såpass oppegående å leser denne bloggen. Å bli trukket i lønn, i såkalt lønnstrekk, er noe namsmannen… Les mer »

The post Lønnstrekk? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
Har din viktige privatøkonomi gått såpass til helvete, at din arbeidsgiver blir pålagt å trekke deg i lønn? Da har du virkelig trøbbel og gode råd er dyre.

Du skal likevel få noen helt gratis, siden du er såpass oppegående å leser denne bloggen.

Å bli trukket i lønn, i såkalt lønnstrekk, er noe namsmannen kan pålegge arbeidsgivere hos personer som ikke har gjort opp for seg. Da er det ikke snakk om en regning eller to på noen hundrelapper som er gått over forfall, men ofte langt større beløp som har eskalert gjennom ubetalt inkasso.

Lest? Westerns-filmenes røde tråd 

Er du i denne situasjonen og får en redusert inntekt hver måned fordi Staten ikke har fått det de mener å ha rett på. Et tvangstrekk kan svi voldsomt på økonomien, og være så alvorlig for den det gjelder – at han ikke kan klare å betale verken strøm eller husleie.

Da skal man ikke sitte og synes synd i seg selv, men ta ansvar og forsøke å rydde opp.

Har man lønnstrekk, får man neppe kriselån eller hjelp i banken – om man ikke har helt særskilte avtaler. Man bør kanskje forsøke å selge bolig, bil, hytte, båt, motorsykkel eller andre eiendeler av større verdi, for å skaffe penger raskest mulig. Mange har slalåmski og sko, kjelker, skøyter, sykler og annet man kan få noen tusenlapper for, til sammen. Alle monner drar når det brenner på dass.

Det beste og kanskje smarteste man kan gjøre, er å ta direkte kontakt med Statens innkrevningssentral og be om godt vær og kanskje en avtale som du kan leve med.

Har du rike og snille foreldre eller gode venner, kan de kanskje kausjonere for det lånet du har på boligen, du kan også ta en ny verdivurdering på boligen, den har etter all sannsynlighet steget i verdi. På sikt kan det bety lavere renter på boliglånet.

Dårlig styring, ingen kontroll på inntekt- og utgiftspostene er starten på elendigheten. Men at du bruker mer penger enn du bør, selve årsaken til at du havner i en slik alvorlig økonomisk situasjon.

Har du riktig yrke og inntekt i forhold til ditt forbruk, bør du vurdere en annen jobb, eller kanskje en jobb til, der en biinntekt kan berge stumpene? Rydder du ikke opp i lønnstrekket, kan du oppleve at leiligheten er avlåst når du kommer hjem en dag. Det betyr at du ikke har noe sted å bo.

 

Vargas

The post Lønnstrekk? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Western-filmenes røde tråd]]> http://www.vargas12.com/?p=34455 2017-08-22T11:20:55Z 2017-08-21T12:21:24Z Du husker å ha sett det mange ganger på film. Der sheriffen i småbyen, lukker øynene for gangsteren som har en høy premie på sitt hode, og som rir inn i byen etter nattens frambrudd, går inn i saloonen og setter seg ved spillebordet. Filmens første skyte-scene ender med at alle spillerne foruten den etterlyste… Les mer »

The post Western-filmenes røde tråd appeared first on vargas12.com.

]]>
Du husker å ha sett det mange ganger på film. Der sheriffen i småbyen, lukker øynene for gangsteren som har en høy premie på sitt hode, og som rir inn i byen etter nattens frambrudd, går inn i saloonen og setter seg ved spillebordet.

Filmens første skyte-scene ender med at alle spillerne foruten den etterlyste ligger strødd rundt bordet. En av de var for nervøs og treg på avtrekkeren. Ett ess i ermet og pang!

Dessverre går det alt for lang tid mellom hver gang det lages fantastiske spillefilmer med gamblere, cowboyer og indianere. Ikke spilles det Black Jack og poker som før på film heller.

 

Så nært du kan komme ekte gambling slik du husker det fra de aller beste filmene, er å logge inn på Redbet Norge som gir online casino, enten du er førstegangsbruker eller proff. Premiene er bedre enn du kan forvente og det beste med det hele – alt er selvsagt på norsk.

Brukerstøtte, menyer, tilbud og brukermanualer er lagt til rette for alle typer spillere.

Her kan du faktisk spille poker som de gjorde på filmene, heldigvis er det en vesentlig forskjell. Du risikerer ikke å bli skutt om du forsøker deg på noen raske triks. Men du kan fortsatt vinne hele potten, alene. Du kan bli rik. Veldig rik. Men du skal også legge på minnet at det kan være smart å ikke satse mer enn man har råd til å tape.

I lys av western-filmenes storhetstid, er det noen gang lov å drømme seg tilbake og være helt for en stakket stund, med revolver i beltet. Spiller du falskt har du tapt. Er du en gambler av rang, kan du sitte igjen med potten i både pokerspillet og på det enda mer krevende Black Jack-bordet.

Tør du være med å satse?

 

Vargas

The post Western-filmenes røde tråd appeared first on vargas12.com.

]]>
1
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Forventer terror på norsk jord]]> http://www.vargas12.com/?p=34453 2017-08-21T06:27:04Z 2017-08-21T06:27:04Z Europa skjelver etter nok et terrorangrep, der en av Spanias mest besøkte byer i vakre Barcelona var åsted for rå og brutal ondskap nylig. 14 mennesker mistet livet, deriblant flere barn, en jente på 3 år og en gutt på 7. PST ser det som sannsynlig at det kan komme et angrep på norsk jord.… Les mer »

The post Forventer terror på norsk jord appeared first on vargas12.com.

]]>
Europa skjelver etter nok et terrorangrep, der en av Spanias mest besøkte byer i vakre Barcelona var åsted for rå og brutal ondskap nylig. 14 mennesker mistet livet, deriblant flere barn, en jente på 3 år og en gutt på 7.

PST ser det som sannsynlig at det kan komme et angrep på norsk jord.

Tog og bane, oljeinstallasjoner i Nordsjøen, flyplasser, broer og terrormål med høy sårbarhet, som sentrumsgater med mye publikum er utsatt. Politiets sikkerhetstjeneste tror at det finnes terrorceller som har Norge som mål – og at et angrep kan komme i løpet av året.

17. mai i år var annerledes i flere større byer i Norge, der busser og større kjøretøy blokkerte de travleste gatene, utelukkende for å stoppe eventuelle angrep på norske borgere. Mange etterlyser flere permanente sperringer for å gjøre f.eks Karl Johans gate i hovedstaden tryggere.

 

Siden 22. juli 2011 har hundrevis av mennesker blitt drept av ulike grupperinger av terrorister i Europa. På 6 år har det blitt en markant økning av terrorisme, der sivilbefolkningen har vært ofre – der kjøretøy, skytevåpen og kniver er tatt i bruk.

Dessverre er det grunn til å tro at det er nettopp et slikt angrep som kan komme i en av de større byene i Norge, neste gang. Debatten om bevæpnet politi i Norge, blusser opp med jevne mellomrom etter et terroranslag.

Hvis et angrep kommer på digre Gardermoen flyplass, og politiet brått behøver skytevåpen for å ta ut én eller flere terrorister, må tjenestemennene løpe til bilene sine for å låse ut våpnene. Noe som vil ta unødig lang tid, og som vil kunne sette menneskeliv i fare. Norge er et av svært få land som ikke har permanent bevæpnet politi.

Det er all grunn til å tro at norsk politi blir permanent bevæpnet, etter at neste angrep på norsk jord er gjennomført, og etter at flere borgere er skadd og i verte fall, drept.

I en mer usikker og turbulent verden, der også Europa står på randen av stor militær aktivitet, bør man ikke være naiv og tro at Norge er forskånet for noe som helst. Det mange spør seg; er om norske politikere har våknet fra dvalen, siden Anders Behring Breivik endret nasjonen for all framtid.

Mye tyder på at neste angrep er nært forestående, norsk politi går fortsatt uten våpen – forstå det den som kan. Her har politikerne tatt grundig feil, og noe må gjøres. Bruk stemmeretten din!

 

Vargas

The post Forventer terror på norsk jord appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Etter svik – kan du finne kjærligheten på ny?]]> http://www.vargas12.com/?p=34443 2017-08-19T07:39:49Z 2017-08-19T07:39:49Z De fleste husker det med et smil rundt munnen, den aller første kjærligheten. Smilet forsvinner brått da tankene rundt det smertefulle bruddet kommer opp. Hva er vel verre enn mislykket og ufullkommen kjærlighet? Er det vits å prøve igjen, når den du elsket så inderlig – plutselig forsvant med en annen? Kan du bli lykkelig… Les mer »

The post Etter svik – kan du finne kjærligheten på ny? appeared first on vargas12.com.

]]>
De fleste husker det med et smil rundt munnen, den aller første kjærligheten. Smilet forsvinner brått da tankene rundt det smertefulle bruddet kommer opp.

Hva er vel verre enn mislykket og ufullkommen kjærlighet?

Er det vits å prøve igjen, når den du elsket så inderlig – plutselig forsvant med en annen? Kan du bli lykkelig med en ny? De første ukene og månedene vil du synke i jorden og ikke møte noen. Bare være alene med smertene, tårene og sorgen over tapet av din umistelige kjæreste. Uansett hvordan bruddet kommer, er det ofte forbundet med smerte om man ville bli værende i forholdet.

Hva er kjærlighet? Er det når du får hjertebank når kjæresten ringer? Eller er det å gjøre alt man kan for et annet menneske, uten å tenke på konsekvenser? Er kjærligheten lett å bytte ut, slik man bytter partner? Ikke lett å svare på, siden den aldri er konkret, men faktisk bare en følelse. Man får ofte forskjellige svar på det spørsmålet, fordi kjærlighet er så mye.

Lest? Vanskelig å få deg til å føle kjærligheten min 

 

Smellvakre Adele, den britiske artisten som har tatt verden med storm de siste årene, med nesten utelukkende bitre kjærlighetslåter, kjærlighetssorg og smerte – er kanskje den beste til å sette ord på sin sorg gjennom sine ballader. Hennes egen ulykke med eks-kjæresten ble til tidenes hit i “Someone Like You” en låt som gjorde Adele verdensberømt og styrtrik – en låt som nærmer seg 1 milliard avspillinger på musikknettstedet Youtube.

Vi kjenner historien om Romeo og Julie, tragisk kjærlighet der to som elsker hverandre ikke kan få leve sammen. Skapt av verdens mest kjente forfatter William Shakespeare, og siden har forfattere og filmskapere gjort kjærligheten til en rød tråd i millioner av historier, med ulik utfall.

Så til sviket og tiden etter.

Kan du rette ryggen, tørke tårene og på ny; kaste deg ut i jakten på en annen å elske, enn den som nylig har sviktet deg på verst mulig måte? Det er åpenbart ikke bare enkelt. Du får destruktive tanker, hva om du blir sviktet på ny, etter å ha lagt ut ditt hjerte for en annen, tenker du kanskje?

Lest? Bruddet?

Du trenger framfor alt tid til å fordøye det som har skjedd tidligere, med det være helt overbevist om at du er klar til å starte på ny. Hva er vel mer pinlig enn å bruke navnet på eksen i et av de første hete møtene med en ny?

Når du vet du er klar, vær trygg på hva du vil.

Skal dere være samboere umiddelbart, eller bli sammen og heller ta flytting når det føles riktig. Hva med bonusbarn? Er du klar for å bli en reserve-forelder til to tenåringer eller et bleiebarn i tillegg til de to du har fra det smertefulle bruddet? Mange tanker og en hel haug viktige elementer å måtte ta stilling til – etter at sorgen og smerten ikke lenger er bokstavlig. Ikke bare for deg selv, men alle involverte.

Er du villig til å flytte til en ny by og kanskje til og med bytte jobb for å bo sammen med en ny kjæreste? Skal dine barn måtte bytte skole og miste sin venner for at du er forelsket?

Uansett hvor store utfordringer du får etter et samlivsbrudd og stor kjærlighetssorg, bør du aldri gi opp. Du fortjener en å elske og du fortjener en som elsker deg. Du må aldri gi opp håpet og troen på kjærligheten.

Aldri!

 

Vargas

The post Etter svik – kan du finne kjærligheten på ny? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Klar til skolestart?]]> http://www.vargas12.com/?p=34426 2017-08-18T06:42:22Z 2017-08-18T06:42:22Z I disse dager er en lang sommerferie over for alle som skal på skolebenken. Enten det er den ferske førsteklassingen eller den garvede universitetseleven, som fortsatt ikke er sikker på hva han skal bli når han blir stor. Skolestart er nytt, spennende og litt skummelt for de fleste. Man skal inn på et nytt pensum, møte… Les mer »

The post Klar til skolestart? appeared first on vargas12.com.

]]>
I disse dager er en lang sommerferie over for alle som skal på skolebenken. Enten det er den ferske førsteklassingen eller den garvede universitetseleven, som fortsatt ikke er sikker på hva han skal bli når han blir stor.

Skolestart er nytt, spennende og litt skummelt for de fleste. Man skal inn på et nytt pensum, møte nye lærere, nye medelever og få nye venner, kanskje møte opp på en ny skole for aller første gang.

Felles for de fleste som skal bo på hybel, borte fra mor og fars trygge havn – er fokuset på to viktige ting, nemlig skaffe nok penger til alkohol og om det bor noen å ha sex med i umiddelbar nærhet. Noen skoleelever, særlig fra universitetet er villig til å selge sex, for å spe på økonomien. Ikke alle selvsagt, men noe er faktisk så desperate. Noe man bør revurdere, da du lett kan komme opp i farlige situasjoner, ofte i et belastet miljø.

Lest? Student og dårlig råd? Les!  

Å begynne på et nytt og langt skoleår, når man er både skole-lei og ville egentlig ha brukt tiden på noe annet, er vanskelig. Da bør man finne ut hva man vil med livet og forsøke å forstå hva utdanning har å si, på sikt. Det er åpenbart dustete å gå på helsefag-studier om man heller er mer interessert i å mekke bil.

Har man ikke brukt studieveiledningen fornuftig, er det dessverre for sent å gjøre noe med dette nå når skolene begynner. Da bør du kanskje heller ta et friår fra skole og velge å jobbe i stedet, men husk – da mister du viktige studiepoeng.

Å være ufaglært kan være enkelt å takle om man er så heldig å få seg inntekt uten.

Det finnes en haug med gode eksempler på personer som har tjent millioner, uten verken å ha utdanning eller fagbrev, men, det er en usikker vei å gå. Du bør vite hva du driver med, om du skal starte for deg selv, bli forfatter, gründer eller fisker – uten å ha åpnet en bok først.

Studiemiljøet er spesielt og det er her man lett kan få venner for livet, finne den rette som senere skal bli din elsker og beste venn, ja til og med din ektefelle og forelder til dine barn. Man bør ikke søke seg inn på Høgskoler rundt om i landet med det som hovedårsak, men la skjebnen gjøre jobben for deg. Det som skjer i livet ditt, la det skje.

Lest? Matpakken!

Mange velger å ta utdanningen i utlandet. Fordelen med dette er at man kan lære et nytt språk på tvers av studietiden, få venner fra forskjellige kontinent og få kunnskap om andre kulturer. Utfordringen om å reise til f.eks Australia for å studere, er at du er fryktelig langt hjemmefra – om noe uforutsett skulle skje, vil du måtte bruke masse tid og penger på å komme deg hjem.

Visste du at det er mange som velger Forsvaret som yrkesvei og som endel av utdanningen? Det er en rekke fordeler med å bruke et år av utdanningen i uniform, hvor du får en grundig opplæring og forståelse av hva våre militære styrker jobber med til daglig. Enten du velger Luftforsvaret, Sjøforsvaret eller Hæren.

Hva du egentlig trenger en utdanning til, kan du lese mye mer om her.

Lykke til med nytt skoleår!

 

Vargas

The post Klar til skolestart? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Før ELVIS var det ingenting …]]> http://www.vargas12.com/?p=34414 2017-08-16T07:15:00Z 2017-08-16T07:15:00Z Det velkjente sitatet er lånt fra John Lennon, og det er kloke ord for å hylles kongen. Før Elvis Presley var det ikke mange heltene å skrive hjem om, ikke var det skikkelig musikk heller.  Elvis Aaron Presley 8. januar 1935 – 16. august 1977. 16. august 1977 kom sjokkbeskjeden til fans verden over. Kongen… Les mer »

The post Før ELVIS var det ingenting … appeared first on vargas12.com.

]]>
Det velkjente sitatet er lånt fra John Lennon, og det er kloke ord for å hylles kongen. Før Elvis Presley var det ikke mange heltene å skrive hjem om, ikke var det skikkelig musikk heller. 

Elvis Aaron Presley 8. januar 1935 – 16. august 1977.

16. august 1977 kom sjokkbeskjeden til fans verden over. Kongen var død. Elvis var død. Fansen gråt – verden ble aldri den samme igjen. I dag, 16. august er det 40 år siden.

Det er blitt skrevet bøker, laget filmer og sunget sanger som er relatert til kongens liv, Elvis Presley ble bare 42 år gammel, men klarte å sette uforglemmelige spor. Fortsatt valfarter fansen til Graceland, stjernenes hjem, som er et av USAs mest populære turistmål.

Elvis Presley, slik fansen vil huske ham Foto: NME.com

 

Elvis var forut for sin tid på mange måter. Han beveget seg slik ingen hadde gjort før ham på scenen. Kameraføringen måtte passe på å ikke få med Elvis’s hofter, som på den tiden var sterk kost for konservative kirkegjengere i USA.

Språket, stilen, musikken, klærne og utseende til Elvis var så ulik alt annet. Verden var i sjokk og elsket det. Alle ville ha endel av denne nye, flotte og fantastiske mannen som oste av sex og selvtillit.

Den aller første TV-sendingen som ble sendt direkte via satellitt fra USA til Europa, var kongen uforglemmelige konsert fra Hawaii. Aloha from Hawaii er en konsert og et album som mange fans ser på som det aller beste. Konserten var også den første globale livesendingen verden hadde sett, og året var 1973. Elvis var på topp, men kom aldri tilbake i samme form.

John Lennon var en av mange artister som hyllet Elvis mens han levde, og skal ha innrømmet at uten Elvis, hadde aldri Beatles blitt noe av. En hel haug med andre store artister har på ulike måter hyllet Elvis og hans udødelige musikk.

Faktisk er det fortsatt ulike arrangement, særlig i USA, der Elvis-imitatorer konkurrerer med hverandre, om å være så lik rocke-kongen som mulig. Her hjemme har vi Kjell-Elvis i Kjell Henning Bjørnestads skikkelse, som synger de fleste av originalens låter, bemerkelsesverdig godt.

Elvis hadde blitt svært rik på sin karriere som verdens største stjerne over flere tiår. Han valgte å dele av sin formue og kunne gi bort både biler og leiligheter til mennesker han ikke kjente. Også bandet hans fikk dyre gaver av Elvis.

Hans store kjærlighet, skuespilleren Priscilla ble Elvis’ kone i 1967, og de fikk datteren Lisa Marie 9 måneder senere. Det er en kjent historie at problemene med misbruk av medisiner og økte helseproblemer som ble starten på slutten.

Etter 12 år som kjærester og 6 år som ektefolk, fikk Priscilla fra Elvis, året var 1972. Etter konserten på Hawaii, gikk det raskt utforbakke med Elvis. For nøyaktig 40 år siden i dag, var eventyret over.

Verden vil aldri få tilbake en foregangsmann, en stjerne og artist så stor som Elvis Presley. Minnene og musikken lever heldigvis fortsatt. Lenge.

Takk Elvis!

 

Vargas

The post Før ELVIS var det ingenting … appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Therese Johaug ferdig som skiløper?]]> http://www.vargas12.com/?p=34410 2017-08-15T15:19:16Z 2017-08-15T15:19:16Z Dommen i dopingsaken mot Norges ski-prinsesse, fantastiske Therese Johaug nærmer seg. Er dommen for streng, kan skiesset miste OL og dermed er også sjansene store for at  en av Norges størst stjerner – forsvinner fra nasjonal idretten. Det er mektige CAS (idrettens voldgiftsrett) som skal avgi dommen, der Therese kan åpenbart anke, om dommen blir… Les mer »

The post Therese Johaug ferdig som skiløper? appeared first on vargas12.com.

]]>
Dommen i dopingsaken mot Norges ski-prinsesse, fantastiske Therese Johaug nærmer seg. Er dommen for streng, kan skiesset miste OL og dermed er også sjansene store for at  en av Norges størst stjerner – forsvinner fra nasjonal idretten.

Det er mektige CAS (idrettens voldgiftsrett) som skal avgi dommen, der Therese kan åpenbart anke, om dommen blir for streng, men noe som er ensbetydende med at OL i Pyeongchang i vinter, går uten en av Norges beste utøvere.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket dommen Johaug fikk, på 13 måneder – derfor gikk leppekrem-saken helt til CAS, som sjelden kommer med uttalelser på når dommene blir avgjort og publisert.

Therese Johaug (29) Foto: Wikipedia.org

Hele Norge sto stille de famøse dagene i oktober i 2016, da det ble kjent at Norges største skistjerne etter Marit Bjørgen, var tatt i doping.

Therese Johaug hadde brukt det forbudte stoffet clostebol, i en salve som landslagslege Fredrik S. Bendiksen kjøpte på apotek i byen Civitavecchia, da landslaget var på treningsleir i Livigno, høsten 2016. Legen oppdaget ikke at leppekremen inneholdt et forbudt stoff som står på dopinglisten – skandalen var et faktum.

Dessverre for Therese Johaug, har FIS gjort denne saken til en fanesak, og ville statuere et eksempel på hva som kan skje med utøvere som selv ikke har 100% kontroll på hvilke stoffer de putter i kroppen. Johaug skal ha sjekket med legen og spurt om kremen var trygg å påføre en sår leppe; noe Bendiksen bekreftet.

En fantastisk karriere kan være over, det er nemlig ikke sikkert at Therese Johaug orker å holde kroppen i form helt til vinteren 2019. Da vil OL og VM-vinneren være 31 år, og alt for lang tid ha gått siden hun sist var aktiv i et skirenn, våren 2015 – noe som kan få henne til å legge opp som skiløper og en fantastisk karriere vil være over.

FIS, de mektige pampene i det internasjonale skiforbundet har vunnet fram sin sak. Norge vil gå glipp av en av de aller beste kvinnene i skisporten gjennom alle tider, utelukkende på grunn av tungrodd byråkrati, en uoppmerksom lege og et lovverk i gråsonen av sunn fornuft. Når dommen kommer, vet bare pampene i CAS.

Therese Johaug som skiløper og menneske, har satt sitt spor i norsk langrenn til evig tid.

 

Vargas

The post Therese Johaug ferdig som skiløper? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Overvektig etter ferien?]]> http://www.vargas12.com/?p=34403 2017-08-15T07:37:27Z 2017-08-15T07:37:27Z Mange har brukt sommerferien til å spise mer enn man egentlig behøver, og klemt i seg alvorlige mengder med alkohol og annen sukkerholdig drikke – så overdrevent at man har blitt betydelig overvektig.  Noen trives med å være stor og tung, andre vil helst være litt chubby, nok til å makte å knyte på seg… Les mer »

The post Overvektig etter ferien? appeared first on vargas12.com.

]]>
Mange har brukt sommerferien til å spise mer enn man egentlig behøver, og klemt i seg alvorlige mengder med alkohol og annen sukkerholdig drikke – så overdrevent at man har blitt betydelig overvektig. 

Noen trives med å være stor og tung, andre vil helst være litt chubby, nok til å makte å knyte på seg skoene og komme seg til bussen i tide. Sommerferien kan være en prøvelse for alle som er glad i mat og god drikke. Det er vel de fleste?

Lest? Mat på P!

Disse ostefylte grillpølsene, de største hamburgerne og den saftige biffen med hjemmelaget marinade, fløtegratinerte poteter og herlige dressinger. Man kjenner bukselinningen presse seg inn i valken av mindre.

Å ha blitt fet av dårlig selvdisiplin og digre menyer, kaldt øl og kostbare rødviner er ingen andre enn din egen skyld. Selvsagt bør man kose seg ekstra de stakkars få dagene man endelig har sommerferie, men det er visse grenser for hva man skal kunne presse inn i kjeften, på tre til fire uker og. Mange behøver ikke å gå på badevekta for å få konstatert at arbeidantrekket man gladelig la vekk i juni – er blitt et nummer for lite. Noe må gjøres.

 

Kunnskapen om trening, kosthold, overvekt og det gode liv, som er de flestes målsetning er stor i Norge. Vi vet at man blir overvektig av å spise for mye usunt for ofte, særlig kombinert med lite bevegelse og ingen trening. At dette også er helseskadelig har vi også visst lenge. Men likevel havner vi i saksa etter sommerferien. Vi har ikke klart å spise så klokt som vi ønsket og vi har heller ikke trent så mye som vi burde – ergo så har kroppsvekten økt med flere kilo.

Da er det faktisk bare to ting å gjøre. Spise sunnere og bevege seg mer.

Man behøver åpenbart ikke å løpe til nærmeste treningssenter for å få trent nok og riktig. Man behøver heller ikke å løpe til dyre slankekurs eller leve på kaninfór til neste sommer for å redusere vekt. Faktisk er det nok å gå i 30 minutter daglig, legge om kostholdet ved å spise regelmessig. Kutte ut sukkeret og de fete pølsene med fisk og grønnsaker.

Lest? Sliter du med vekta?

Man kan bli overrasket over hvor fort kiloene raser av, om man kombinerer riktig kosthold med mosjon eller trening. Svømming, sykling, klatring, sex og en topptur en gang i blant, kan til og med være bra for din mentale helse også. Det finnes nemlig studier som viser at man kan spise og trene seg frisk, om man er deprimert og nedstemt. Det kan jo ramme noen og enhver, når forholdet skranter og det er et helt år til neste sommer og alle klærne er minst ett nummer for små.

Fysisk aktivitet fremmer helsen, gir deg mer energi i hverdagen, reduserer stress, gir deg bedre humør og kan forebygge psykiske plager og lidelser. Det finnes ingen gode grunner til å la være å legge om livsstilen. Skal du leve lenge nok til å få oppleve neste sommer, sammen med de som betyr så mye for deg – bør du legge om stilen i dag. Du behøver ikke kalle det slanking – kall det heller en livsstilsendring.

Hva venter du på? På med treningstøyet, joda, du klarer å presse kroppen inn i treningsdressen om du forsøker litt til. Kom igjen, press på!

 

Vargas

The post Overvektig etter ferien? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Småbarnsmødre arbeidsskye og late?]]> http://www.vargas12.com/?p=34388 2017-08-14T13:07:05Z 2017-08-14T13:07:05Z Småbarnsmødre i Norge kan være hjemme med barnet i lang tid med fullt betalt lønn, eller litt kortere og 80% lønn, sitte på kafé og sladre med venninne sine. Få har det bedre enn norske kvinner som nylig har fått ett eller flere barn. Har hun den eldste i barnehagen og den yngste ved puppen,… Les mer »

The post Småbarnsmødre arbeidsskye og late? appeared first on vargas12.com.

]]>
Småbarnsmødre i Norge kan være hjemme med barnet i lang tid med fullt betalt lønn, eller litt kortere og 80% lønn, sitte på kafé og sladre med venninne sine.

Få har det bedre enn norske kvinner som nylig har fått ett eller flere barn. Har hun den eldste i barnehagen og den yngste ved puppen, kan hun altså sitte der med en halv mill i året og bare nyte dagene.

Lest? Fete hvite menn som pusher femti! 

Noen velger å forbli hjemme med barna og faktisk si opp jobben og være “husmor” på heltid. Sove litt på sofaen når den yngste sover en av flere “lurer” etter mat. Nyte late dager, være småkåt og klar til gubben kommer fra jobb. Han må jo få tømt seg stakkars.

Er det slik å være småbarnsmor i Norge i det 21. århundre tror du?

Småbarnsmødre gjør åpenbart en viktig jobb, som ofte er usynlig for alle andre enn dem selv og de berørte. En undersøkelse fra USA, viser at det være hjemmeværende mor slett ikke er noen dans på roser, 2000 mødre var med, som hadde barn i alderen 5-12 år, jobbet effektiv i 14 timer – 7 dager i uken. Fra klokken 6:23 til klokken 20:31 var mødrene aktiv med å gjøre noe som var relatert til mamma-rollen.

Vi andre, fedre og menn som mener å vite at mødre er late og arbeidsskye, bør holde snavla. Du din klovn, kan jo forsøke å jobbe 100 timer per uke selv – og høre om fisen brått ikke får en annen lyd.

Lest? Norske menn sliter, kvinner styrer alt

Om det er bleieskift (for de yngste) frokost, lunsj, matpakke-smøring, klesvask, husvask, innkjøp, middag eller kvelds. Kvinnene, eller rettere sagt mødrene er drivhjulet i de fleste familier – kanskje særlig der det er yngre barn involvert.

Kjenner du deg igjen?

Fortsatt i følge undersøkelsen, sliter 72% av de spurte, med å tilby eller få i sine barn et helsemessig fornuftig måltid per dag. Ikke fordi de ikke kan eller ikke vet hvordan, men fordi tiden ikke alltid strekker til å lage sunne måltider for barna.

Norske menn og småbarnsfedre er mer aktive og delaktig i rollen som far i dag, enn f.eks for hundre år siden. Likevel er det mor som tar de største og tøffeste øktene, ofte fordi det er mor som tar permisjon og er lengt hjemme med barna når de er små.

Alle bør hedre morsrollen og den jobben småbarnsmødre gjør, legg også godsiden til, når du ser en hektisk mamma ruller ut puppen i ditt nærvær – det er ikke for å provosere, men fordi barnet er sulten og trenger mat.

Lar du deg provosere av ammende mødre, bør du reise hjem og skamme deg.

 

Vargas

The post Småbarnsmødre arbeidsskye og late? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Krise i Chelsea!]]> http://www.vargas12.com/?p=34383 2017-08-14T06:32:14Z 2017-08-14T06:32:14Z Antonio Conte og Chelsea åpnet med tap hjemme mot lille Burnley, og lå under 3-0 etter kort tid. Med to reduseringer og sjanser til å utligne, maktet London-klubben å pynte på resultatet, men 3-2 mot et lag som er tippet på nedre halvdel av tabellen, er ikke godt nok. Et slikt resultat alene, gir ingen… Les mer »

The post Krise i Chelsea! appeared first on vargas12.com.

]]>
Antonio Conte og Chelsea åpnet med tap hjemme mot lille Burnley, og lå under 3-0 etter kort tid. Med to reduseringer og sjanser til å utligne, maktet London-klubben å pynte på resultatet, men 3-2 mot et lag som er tippet på nedre halvdel av tabellen, er ikke godt nok.

Et slikt resultat alene, gir ingen krise for noen. Det er alt som har skjedd etter at Chelsea vant på imponerende vis forrige sesong, at man kan begynne å se konturene av fiasko for Conte og hans luftslott denne sesongen. Alle forsøk på å gjøre laget bedre og klare til en ny suksess har falt til jorden som en fiasko.

Til og med en ny og forbedret kontrakt med eieren, Roman Abramovich lot vente på seg.

Chelsea coach Antonio Conte, ALBERTO PIZZOLI/AFP/ (Getty Images)

Måten Diego Costa, fjorårets toppscorer i Premier League, er behandlet på, og mangelen på å hente de spillerne han har på blokka, gjør alle eksperter oppmerksom på at Antonio Conte er i ferd med å grave sin egen grav i Chelsea. Det kom tydelig fram i den første kampen som var alt annet enn godkjent.

Den målrettede og nådeløse eieren, mangemilliardæren Roman Abramovich er i jævlig dårlig humør fra før, grunnet problemer på hjemmebane. Da bør ikke Conte plundre så alt for mye med hobbyen hans, Chelsea, før han ryker på dør. Om det ikke brenner på dass for Conte, så bør han få orden på spillergruppa før det er for sent.

Salget av Matic til Manchester United, jakten som slo feil på den tidligere spiss-reserven, Romelu Lukaku, valgte Manchester United framfor Chelsea og gjorde to mål i serieåpningen for sin nye arbeidsgiver. I tillegg lar Conte Diego Costa, som tjener flere millioner kroner per uke, gå for lut og kalt vann – beordret til å trene med reservelaget, uten tilgang til A-lags garderoben.

Antonio Conte har fantastiske resultater å vise til både som spiller og trener i Juventus. Italieneren vant på første forsøk med Chelsea på engelsk jord, men svært få om noen managere hos Abramovich reiser fra London med sportslig suksess, etter å ha fått sparken.

Ifølge Costa skal manageren hans ha sendt ham en tekstmelding der det tydelig kom fram at han ikke var med i de videre planene til Antonio Conte, han sto dermed fritt til å forlate Chelsea.

Problemet for Costa, er at hans eneste klubb han vil spille for, Atletico Madrid, ikke kan signere spillere pga overtredelse av reglementet om å signere spillere under 18 år. Costa er villig til å streike gjennom hele sesongen, for å tvinge gjennom et salg, tilbake til Atletico Madrid. Spanjolen føler seg behandlet som en kriminell av sin manager.

Chelsea vant ligaen forrige sesong med stil, de kan vinne dennes sesongen også, enda slikt skjer heller sjeldent, men da må Antonio Conte hente forsterkninger for de spillerne som er borte og kanskje enda viktigere, forsterke laget ytterligere, siden de skal sloss om fire viktige trofeer.

Manchester United har lykkes med denne bragden hele fire ganger, å vinne to sesonger på rad, alle under Sir Alex Fergusons æra, og nettopp Chelsea under Mourinhos første periode.

Slik Chelsea framstår i dag, med en manager vingeklipt, frustrert og rådløs kan Antonio Conte være en av de første managerne som får sparken i Premier League. Bare Shakespeare i Leicester, Benitez i Newcastle og Hughes i Stoke er foran på listen hos odds setterne – på hvilken manager som må gå først. Akkurat her bruker ekspertene å ha  rett.

Om ikke Conte får orden på Chelsea-skuta innen overgangsvinduet stenger – kan han være borte før det første høstløvet faller. Neste hinder for Antonio Conte i ligaen; Tottenham borte, søndag 20. august.

Hvem sa at det skal være enkelt å forbli på toppen?

 

Vargas

The post Krise i Chelsea! appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Lyver du for partneren din?]]> http://www.vargas12.com/?p=34377 2017-08-12T06:49:29Z 2017-08-12T06:49:04Z Å bli tatt i en real løgn mot den man deler seng med, kan være starten på slutten på forholdet, alt etter hva innholdet i usannheten er.  Lest? Vold – lar du deg bli mishandlet? Det finnes mange gode grunner til at man velger en hvit løgn, framfor å si den brutale og kanskje smertefulle… Les mer »

The post Lyver du for partneren din? appeared first on vargas12.com.

]]>
Å bli tatt i en real løgn mot den man deler seng med, kan være starten på slutten på forholdet, alt etter hva innholdet i usannheten er. 

Lest? Vold – lar du deg bli mishandlet?

Det finnes mange gode grunner til at man velger en hvit løgn, framfor å si den brutale og kanskje smertefulle sannheten – særlig om man oppriktig bryr seg om vedkommende.

Om han spør: “Ser jeg ok ut i denne rosa skjorten, kjære?” Så svarer du heller med en forskånet usannhet, f.eks slik: “Du ser bra ut, men kanskje du skulle ha tatt den blå, som passer bedre til de buksene der.” Valget blir enkelt for mannen som vet lite om slikt. Og du har berget situasjonen for begge.

En løgn er en usann påstand eller erklæring fremstilt som en sannhet. Løgn foregår mellom mennesker når løgneren uttaler noe han eller hun vet er usant, med den hensikt å få noen til å tro det er sant.

Married couple have open relationship for Hannah Ferrett

Løgnen får større konsekvenser i det øyeblikket den er ment til å skjule noe langt verre, som utroskap, eksempelvis. Særlig om han er sjalu i utgangspunktet og velger å bruke vold som kommunikasjonsmiddel.

Da skal man være sikker på å ikke bli avslørt, om man farer med bevisste løgner. Faktisk så kan det koste deg livet. Mang en kvinne har fått livet avsluttet – nettopp fordi hun ville ut av forholdet, og ble tatt i å lyve. Han taklet ikke løgnen og tok livet av henne, i noen tilfeller også av seg selv. Brutalt, men sant.

I de aller fleste forhold der begge ønsker det skal vare lengst mulig, fungerer det best med å være ærlige med hverandre. Tillit kommer ikke av seg selv og man skal ha selvdisiplin og moral for å faktisk snakke sant, der situasjonen enkelt kunne vært langt enklere med en liten uskyldig løgn.

Politikere for eksempel, pynter på sannheten eller lyver så det renner av dem, så snart de får en sjanse. Nettopp fordi at hvert enkelt politisk parti, vil ha flest mulig stemmer ved valget, fordi stemmer gir makt. Dessverre er det akseptert at politiker vrenger på sannheten.

Lest? Aldersforskjellen viktig? 

Noen tillater og tåler at kjæresten eller ektefellen tar en løgn med jevne mellomrom, fordi vedkommende velger å gjøre det selv også. Problemet med en ekte løgner i kommunikasjonen mellom to som lever med hverandre, er at man til slutt ikke husker alt man har valgt å ikke fortelle sannheten om. Da vil man kanskje lyve til flere og man blir snart tatt med buksene nede – som en løgner.

Man kan trygt si at det er en uvane å lyve framfor å fortelle sannheten.

En person som viker unna krevende og vanskelige situasjoner, fordi vedkommende er konfliktsky eller ikke tør å stå for egne meninger, velger ofte å heller lyve enn å fortelle sannheten.

Vil du framstå som en pudding, kan du bare fortsette å lyve. Vil du framstå med ryggrad og stå for det du mener, bør du fortelle sannheten. Hver gang du åpner munnen. For din egen skyld.

 

Vargas

The post Lyver du for partneren din? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Stjernespiller tapt for Liverpool!]]> http://www.vargas12.com/?p=34370 2017-08-11T13:34:48Z 2017-08-11T13:34:47Z Philippe Coutinho (25) skal ha levert inn transfer request, som betyr at han ønsker å forlate klubben og heller spille for Barcelona. Det er starten på slutten for Liverpools beste spiller. Lest? Manchester vinner Premier League!    Philippe Coutinho er tapt for Liverpool, Foto: Goal.com/ Getty Den brasilianske klassespilleren har blitt nektet å forlate sin… Les mer »

The post Stjernespiller tapt for Liverpool! appeared first on vargas12.com.

]]>
Philippe Coutinho (25) skal ha levert inn transfer request, som betyr at han ønsker å forlate klubben og heller spille for Barcelona. Det er starten på slutten for Liverpools beste spiller.

Lest? Manchester vinner Premier League! 

 

Philippe Coutinho er tapt for Liverpool, Foto: Goal.com/ Getty

Den brasilianske klassespilleren har blitt nektet å forlate sin arbeidsgiver, saken er fortsatt i det blå, men vi er rimelig sikre på at Coutinho er tapt for Liverpool nå. Det er sjeldent smart å tvinge en spiller til å bli værende – all den tid han har levert og gjort en god jobb, uten å være drittsekk.

Manager Jurgen Klopp har hele tiden vært klokkeklar på at ingen av hans beste spillere skal selges, ei heller Philippe Coutinho, som har vært linket til Barcelona fra det øyeblikket Neymar ble solgt til PSG for £222.000 mill.

Nå ser det ut til at saken har endret karakter fordi Coutinho har levert en søknad om å få dra.

30. januar 2013 ble brasilianeren kjøpt for 85 millioner kroner fra Inter. Han har sagt at elsker Liverpool og fansen, men nå får han en unik mulighet til å spille for et av de aller beste og kanskje den største klubben i verden. Liverpool kan ikke stå i mot dette presset.

De aller fleste spillerne som får dette tilbudet, takker åpenbart ja.

Klopp er tvunget til å selge. Et stort tap, og et spark i ballene på Liverpool-fans verden over – bare timer før Premier League-sesongen starter.

Så langt i dette overgangsvinduet har ikke Liverpool lykkes nevneverdig med å få inn forsterkninger. Forsvinner Coutinho slik vi tror, skal Klopp slite med å forsvare en plass blant topp fire og klubben viser til fansen at de ikke klarer å beholde sine beste menn. Et negativt signal som ingen rundt Anfield liker.

Andrew Robertson fra Hull og Mohamed Salah fra Roma er de eneste spillerne som er kommet inn. Fire spillere er allerede solgt eller gått på fri transfer.

Barcelona er større og bedre enn de fleste andre klubbene i Europa – også Liverpool.

Vi tar med at Zlatan er i samtaler med Manchester United om en ny kontrakt.

 

Vargas

The post Stjernespiller tapt for Liverpool! appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Student og dårlig råd? Les!]]> http://www.vargas12.com/?p=34357 2017-08-10T15:16:45Z 2017-08-10T15:16:45Z Alle studenter har en ting felles, en anstrengt økonomi gjør at man blir en mester i å finne de rimeligste varene og de beste rutinene på å spare penger.  Skolestart er rett rundt hjørnet for både barneskoleelever, Ungdomskole- videregående og høyskole. Til og med universitetene fylles opp i løpet av august. Heldigvis kan elevene på… Les mer »

The post Student og dårlig råd? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
Alle studenter har en ting felles, en anstrengt økonomi gjør at man blir en mester i å finne de rimeligste varene og de beste rutinene på å spare penger. 

Skolestart er rett rundt hjørnet for både barneskoleelever, Ungdomskole- videregående og høyskole. Til og med universitetene fylles opp i løpet av august. Heldigvis kan elevene på de første trinnene og i ungdomsskolen leve en stund til på mor og far. De fleste andre skal klare seg selv for aller første gang.

Lest? Markedsføring via nettsider?

Nærbutikken blir saumfart på jakt etter rimelig middag og nedsatte varer til halvpris eller andre varer som er på tilbud – nettopp for å spare en slant. Det er jo snart helg, studentene skal på fest og øl er dyrt. Gode råd mottas med takk. Kjenner du deg igjen?

Forskudd på arv, salg av bil, hytte eller annen eiendom, refinansiering eller å betale boliglånet over lengre tid, eventuelt bare betale renter i en gitt periode; foreldre med sine håpefulle på skolebenken, boende på hybel er ofte svært kreative – for å hjelpe til med å lette den økonomiske perioden studentlivet varer for sine håpefulle.

Lest? Allerede blakk i sommer? Les! 

Ingen er mer prisbevisste enn blakke studenter, ingen er mer dritt lei av knekkebrød med magerost, nudler og ris heller. Mange studenter har grint seg i søvn fordi fester har blitt gjennomført uten at man har hatt noen mulighet til å delta, grunnet trang økonomi.

Priskrigen som foregår i matvarebransjen, er kjærkomment for alle studenter. Problemet er at KIWI, Rema 1000, Prix og Bunnpris, nekter å publisere eller offentliggjøre hvilke varer som til enhver tid er presset på pris. Det er nemlig ikke bare ved høytider som jul og påske forretningene dumper prisene.

I dag koster f.eks en Troika-sjokolade, kun 12 kr på Rema 1000 i Fredrikstad.

Det skal ikke forundre meg at en pose rosenkål er nede i 9 kroner, og at rosiner koster et par kroner og risengrynsgrøt er sterkt prisredusert i samme forretning – 4 måneder før jul. En bagett til lunsj, kjøpt på bensinstasjon – hver dag, kan fort runde 20.000 kr. per år.

Men det er på boligutgifter de fleste studenter betaler mest. Bo sammen med andre i kollektiv, hos tante eller en venninne. Kom deg ut av sentrum og reis kollektivt. For å vite hvor pengene havner, kan det være smart å sette opp en oversikt, slik at du vet hva du har. Et budsjett er undervurdert av mange, et glimrende verktøy til å få kontroll over hvor blakk du faktisk er.

Noen studenter lykkes med å jobbe ved siden av å studere. Det kan være krevende, men også svært nyttig mht økonomi. Man må ikke på død og liv jobbe døgnet rundt, men i ferier og helger. Det hjelper garantert.

Trøste deg med at den dagen du er ferdig å studere, har betalt ned studielånet og har skaffet deg hus, bil, møbler og familie – vil du se tilbake på studietiden, som en eneste lang fest. Enda du var blakk hele tiden.

 

Vargas

The post Student og dårlig råd? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
1
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Manchester vinner Premier League]]> http://www.vargas12.com/?p=34347 2017-08-10T06:56:48Z 2017-08-09T19:36:24Z Vi tror ikke på Arsenal, vi tror ikke nok på Liverpool eller Tottenham, vi tror ikke nok på at Antonio Conte skal makte å være så suveren som forrige sesong, men heller slite med å vinne nok kamper til å holde seg innenfor topp fire. Da står vi igjen med to lag fra samme by.… Les mer »

The post Manchester vinner Premier League appeared first on vargas12.com.

]]>
Vi tror ikke på Arsenal, vi tror ikke nok på Liverpool eller Tottenham, vi tror ikke nok på at Antonio Conte skal makte å være så suveren som forrige sesong, men heller slite med å vinne nok kamper til å holde seg innenfor topp fire. Da står vi igjen med to lag fra samme by.

Igjen er det Manchester – som skal få tilbake dette gjeve trofeet.

Lest? Skråblikk på Premier League 2017/2018

De røde og blå fra Manchester, United og City har hver sin manager fra øverst hylle. De tidligere kompisene og kollegaene José Mourinho og Pep Guardiola. Den ene fra Portugal, den andre fra Spania. begge har vunnet det aller meste, men Pep har ingen tittel fra Premier League. Det er på høy tid nå.

Peps menn sviktet etterhvert forrige sesong. Et lite klokt valg var nok avgjørende, å sparke landslagskeeper Joe Hart og erstatte ham med Bravo tapte City endel poeng på. Nå er knallgode Ederson (23) Manchester Citys førsteskanse, keeperen kom fra Benfica for 377 millioner kroner.

Borte er Fernando, Iheanacho, Navas og Kolarov og Nolito. Men inn har Manchester City hentet meget gode spillere – alle i absolutt verdensklasse. Danilo fra Real Madrid for £27 mill., Benjamin Mendy fra Monaco for £50 mill. og Kyle Walker fra Tottenham for £45 mill. Vi er rimelig sikre på at det kommer flere store navn inn portene på Etihad.

Pep Guardiola har én fiende denne sesongen, bortsett fra seg selv. Det er selveste José Mourinho.

Mourinho og United har forsterket laget med flere gode spillere, men vi tviler på at det blir seriegull allerede nå.

En bonus som er iferd med å utspille seg, er at selveste Zlatan kan bli en joker og blir med å avgjøre Premier League, etter nyttår. For Manchester United.

Fra før har “The Special One” hentet Lukaku, Lindelöf og Matic, men det er nok tid til å hente flere spillere – der prisen ikke har nevnverdig betydning. Bale-saken er lagt død i følge den ambisiøse manageren. Han har åpenbart andre spillere på blokka.

Mourinho og Zlatan, fortsetter suksessen?

Manchester City er vår favoritt til å vinne denne omstridte, tøffe og akk så populære ligaen. Eierne på Etihad, de styrtrike sjeikene forlanger trofeer, og forrige sesong ble det ingen. Denne sesongen er det heller ingen steder å gjemme seg for Pep. Med en rekke gode signeringer, med fantastiske Aguero på topp og undervurderte Kevin de Bruyne, er det på tide med en topp-plassering for Manchester City.

Lest? Championship – skyggenes dal …

Vi tror altså Manchester City tar seriegullet, vi tror Manchester United kommer på andre plass, Chelsea på tredje og Arsenal tar den viktige fjerdeplassen. Vi tror også at Klopp og Liverpool vil slite, det samme vil Tottenham. Kanskje kan et lag som Everton, med en hel haug med nye signeringer, ta en plass foran f.eks Tottenham.

Ikke bare fordi Tottenham lar være å signere spillere, med en for tynn stall når svært mange kamper skal spilles. Men også fordi hjemmekampene skal spilles på digre Wembley Stadium– i påvente av at den nye stadion skal bli ferdig. Utvilsomt en ulempe for Pochettino og hans menn.

Mye blir avgjort de neste ukene i overgangsvinduet. En solid forsterkning for de fleste lag – kan være avgjørende for suksess eller fiasko. Om du er Spurs-fan og venter på Gareth Bale, sorry. Det skjer ikke.

Antonio Conte sloss med ryggen mot veggen. Alt gikk på skinner forrige sesong, så langt har det meste gått på tverke siden. Det er den rike og nyskilte russeren Roman Abramovich som sitter med all makt og tar de fleste avgjørelser. Derfor mistet Chelsea Matic til Manchester United, mot managerens vilje.

Mange eksperter tror ikke Conte holder mer enn til jul.

Slik er det i engelsk fotball for tiden. Det har aldri blåst mer på toppene, og kanskje har det ikke vært mer ensomt heller, men alle sparkede managere, drar rikere, enn da de kom til Stamford Bridge – for Antonio Conte, vil det garantert være en mager trøst.

Så lenge det er andre enn manageren som styrer spillerkjøp- og salg og signeringer – sitter vedkommende på lånt tid. I Manchester-klubbene bestemmer managerne nok til å vite hvem som er i troppen til enhver tid, slik tror vi det er også i Liverpool, men her stopper potensielle kjøp i media.

Det som er så fascinerende med Premier League, er at ekspertene tar feil og noen helt andre enn favorittene kan gå hen og vinne hele dritten. Faktisk er det bare nettopp her, på ball-øya slikt kan hende.

Er det rart vi elsker engelsk fotball?

 

Vargas

The post Manchester vinner Premier League appeared first on vargas12.com.

]]>
1
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Premier League skråblikk 2017/ 2018]]> http://www.vargas12.com/?p=34338 2017-08-08T15:02:08Z 2017-08-08T15:02:08Z Aldri før har det blitt brukt mer penger på spillerkjøp hos de engelske lagene i Premier League. Hvem har kjøpt klokest, hvilke managere har gjort den beste jobben med sin respektive tropp, og hvem vinner det gjeve trofeet? Mange spørsmål vi ikke får svar på før våren 2018, men som det blir svært spennende og… Les mer »

The post Premier League skråblikk 2017/ 2018 appeared first on vargas12.com.

]]>
Aldri før har det blitt brukt mer penger på spillerkjøp hos de engelske lagene i Premier League. Hvem har kjøpt klokest, hvilke managere har gjort den beste jobben med sin respektive tropp, og hvem vinner det gjeve trofeet?

Mange spørsmål vi ikke får svar på før våren 2018, men som det blir svært spennende og følge utviklingen på. Premier League er bare timer unna. Vi tror som de fleste andre at det vil stå om seks lag.

Følg nedtellingen på TV2 Premium allerede fra mandag 7. august.

Manchester United har styrket laget med gode spillere og vi vet det er flere store navn på blokka til José Mourinho. Mannen som har brukt mest penger av alle topp-managere i verden, har rundet £1,1bn i sine 17 år som sjef og trofe-sanker rundt om i Europa. Se ikke bort fra at Gareth Bale faktisk signerer for Manchester United.

Vi tipper de røde djevlene helt i toppen gjennom kommende sesong, og de kan vinne. Sergi Roberto er også sterkt linket til Manchester United fortsatt.

Foreløpig er Victor Lindelöf, Nemanja Matic og Romelu Lukaku hentet inn. Mulig også Zlatan blir værende.

Manchester City  og Pep Guardiola har spilt glitrende fotball i treningskampene, og har siktet seg inn på Monacos juvel Kylian Mbappe (18) som sin viktigste signering. City har penger nok og har bevist at de er villig til å bruke mye penger også, spørsmålet er om unggutten vil vente én sesong med å flytte fra fyrstedømmet.

Foreløpig er Danilo, Walker og Mendy hentet inn, men det er fortsatt fire uker å handle på. Kommer 18-åringen, vinner Manchester City. Så god er den franske spissen, at han nevnes som Messis arvtager.


José og pep Foto: Skysports

Chelsea har gjort mye rart etter å ha vunnet serien rimelig imponerende i den sesongen som skulle være både tett og vanskelig for alle topplagene. Antonio Conte har spilt kortene sine overraskende svakt, om ryktene stemmer om at han sparker spillere via tekstmeldinger, hvilket vi faktisk tviler på. Chelsea tapte mot Arsenal i generalprøven, uten at det er nødvendig å legge for mye i en slik kamp. Men å krangle om kontraktsforlengelse i media, er lite klokt.

Alt tyder på at Conte vil få problemer kommende sesong med den stallen han nå besitter, med fire viktige titler å sloss om.

Matic er allerede solgt, Costa og kanskje Hazard forsvinner, noe som utvilsomt svekker seriemesterne. Alt annet enn ro i troppen, preget Conte på pressekonferansen etter Community Chield-tapet. Vi tviler litt på om Bakayoko, Rudiger og Morata er tilstrekkelig forsterkninger til å forsvare ligatittelen. Foreløpig er Roman Abramovichs lag, det største spørsmålstegnet av topplagene – bare dager før seriestart. Fordelen er at det er nok penger å ta av.

Arsenal og Arsene Wenger er som et gammelt ektepar. De holder sammen på gammel vane. Vi er litt usikre på om franskmannen kan komme tilbake til gammel storhetstid. For mange spillere har primadonnanykker, og vi er ikke sikre på om veteranen i managerstolen, er riktig mann for Arsenal. Alexandre Lacazette er eneste signering og kostet £46,5 noe som er klubbrekord.

En spiss i verdensklasse med 129 mål på 275 kamper for Lyon, og kan utvilsomt bli toppscorer kommende sesong. Vi tror “The Gunners” har et godt nok lag til å makte en av de fire øverste plassene, men heller ikke særlig høyere. Skal Arsenal vinne Premier League, må stjernespillerne vise Wenger at de er villig til å blø for drakta, det har de ikke gjort på en stund.

Liverpool har for liten stall og kjøpt for få forsterkninger, i tillegg ser det ut til at lagets kanskje beste spiller i Philippe Coutinho, forsvinner. Klopps menn ser ut til å havne utenfor topp fire, bare dager før seriestart, men vi håper vi tar feil. Liverpool Football Club hører alltid til i toppen av engelsk fotball. La oss håpe kjøpene kommer.

Salah fra Roma og Robertson fra Hull er skuffende få – for alle som liker Liverpool.

Nettopp dette overgangsvinduet, skulle være Klopps viktigste, all den tid det nok engang ble stang ut forrige sesong. Stallen er for tynn, de store navnene er ikke “gode nok” og savnet etter en sjef som Gerrard og scoringsmaskin som Suarez, merkes så det svir på Anfield. Pengene sitter heller ikke løst nok hos eierne, noe som faktisk er avgjørende i den moderne fotballen.

Tottenham og Harry Kane avsluttet forrige sesong fantastisk, men skal Spurs holde tritt med de andre store kanonen, i tillegg til å kjempe harde kamper i Champions League, med andre svært gode lag, bør troppen bli større og sterkere. Så langt kan vi ikke se at de makter å forsvare 2. plassen fra forrige sesong.

Vi tipper Tottenham utenfor topp fire, om de ikke snart åpner lommeboka. Man kan ikke spare seg til trofeer i ‘pengegaloppens liga’, da gjelder det å være med på leken – til tross for at Mourinho mener at nettopp Tottenham er vinneren i overgangsvinduet, for å ha unngått å bruke penger.

Tapet av Kyle Walker er ikke nødvendigvis så avgjørende, men å spille kampene på en helt ny og større stadion enn gode gamle White Hart Line, i digre Wembley – kan også være en ulempe. Vi tror Daniel Levy tvinges til å gjøre noen kjøp, særlig om Tottenham har lyst til å beholde meget dyktige Mauricio Pochettino når de skal åpne sin nye flotte arena, neste sesong.

Dette var det de største overskriftene i de fem første årene i Premier League fra 1992-1997. 

Her er den foreløpige terminlisten for Premier League-sesongen 2017/2018

Vi synes det er for tidlig å tippe en vinner av Premier League kommende sesong, men synes Manchester-lagene vil mest og har forsterket best. Chelsea har gjort mye rart, Liverpool dummer seg ut i overgangsvinduet, og Arsenal er for ofte stang ut.

Det står mellom de gamle kompisene José og Pep. Foreløpig. Om få dager er ventetiden endelig over.

 

Vargas

The post Premier League skråblikk 2017/ 2018 appeared first on vargas12.com.

]]>
1
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Den teknologiske utviklingen har skutt fart]]> http://www.vargas12.com/?p=34332 2017-08-08T14:34:41Z 2017-08-08T14:30:20Z Som leser av denne bloggen regner vi med at du også er en ivrig bruker av Internett som har revolusjonert hverdagen vår de siste 20 årene. Det er tross alt ikke mer enn 20 år siden folk flest ikke visste hva Internett var, og mange forståsegpåere dømte det nye mediet nord og ned. Sånn skulle det ikke gå,… Les mer »

The post Den teknologiske utviklingen har skutt fart appeared first on vargas12.com.

]]>
Som leser av denne bloggen regner vi med at du også er en ivrig bruker av Internett som har revolusjonert hverdagen vår de siste 20 årene. Det er tross alt ikke mer enn 20 år siden folk flest ikke visste hva Internett var, og mange forståsegpåere dømte det nye mediet nord og ned.

Sånn skulle det ikke gå, og Internett har i dag blitt allemannseie i den norske befolkningen. Utviklingen av nettet som massemedium har i tillegg ført til en voldsom teknologisk utvikling. I kjølvannet av nettet har vi blant annet fått smarttelefonen, slik at vi kan være online hele dagen.

Spillbransjen ligger i forkant

Gamblingbransjen var således tidlig ute med å sikre seg et fotfeste i markedet. Allerede på 1990-tallet bestemte enkelte aktører seg for å utfordre det norske spillmonopolet. I begynnelsen var nok mange skeptiske til å opprette en konto hos en utenlandsk aktør, men etterhvert som spillkontoene ble allemannseie oppdaget stadig flere nordmenn fordelene ved å spille på nett.

På begynnelsen av 2000 -tallet begynte stadig flere nettcasinoer å etablere seg på Malta. Et eksempel på dette er Betsson casino, som så dagens lys i 2001 og er et godt eksempel på hvordan selskaper nå til dags tilbyr både sportsbetting, casino og poker online, og samtlige tilbyr brukerne en hjemmeside tilpasset norske spillere. I begynnelsen vektla de fleste selskapene tradisjonell oddstipping, men de siste årene har det også dukket opp rendyrkede kasinoer tilpasset det norske markedet. De aller fleste spillsidene tilbyr også kundeservice på norsk, sånn at du alltid kan få svar på ditt eget språk hvis det er noe du lurer på.

Fra enkelt til avansert

I begynnelsen tilbød alle nettcasinoer relativt enkle løsninger med odds på viktige idrettsarrangementer. Den teknologiske utviklingen og aktører som NetEnt og Microgaming var allikevel raskt på banen med å utvikle spilleautomater som kunne spilles direkte i nettleseren. Dette førte til at nesten alle veddemålssidene har sitt eget nettcasino i dag, hvor menyene er intuitive og innholdet stadig utvides med nye tilbud, sånn at man kan spille alt fra 3D-skrapelodd til tradisjonell bingo.

Framtidens løsninger

TV-baserte løsninger er derfor noe vi kommer til å se mye mer av i årene som kommer. De fleste spillselskapene tilbyr allerede TV-strømming av mange arrangementer i dag, men disse er av heller laber kvalitet. Vi føler oss derfor sikre på at live-betting er noe som kommer til å vektlegges i nettcasinoer framover. I framtiden kan derfor de fleste spillerne følge en kamp i HD direkte på enheten sin, samtidig som de legger inn nye veddemål.

Den samme trenden ser vi med opprettelsen av live casinoer, og spillbransjen kommer derfor til å tilby en enda bedre totalopplevelse i årene som kommer. Vi ser blant annet for oss en enda større utvikling av live casinoer, som kommer til å gi spilleren følelsen av å være direkte på plass i Las Vegas. Den virtuelle virkeligheten entrer således de tusen hjem for fullt, og spillbransjen kommer definitivt til å være en drivkraft i utviklingen av denne.

 

Vargas

The post Den teknologiske utviklingen har skutt fart appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Student? PC eller Mac?]]> http://www.vargas12.com/?p=34317 2017-08-09T16:09:40Z 2017-08-08T07:18:49Z Studenter har dette spørsmålet hende over seg i lang tid, hva skal man velge? En solid og rask PC, som passer en students budsjett eller den sikre og langt dyrere Mac-en? Svaret for oss som kjenner til begge er nådeløst enkelt. Velg Mac, alltid! Ja, den er dyrere, men også så mye mer solid og… Les mer »

The post Student? PC eller Mac? appeared first on vargas12.com.

]]>
Studenter har dette spørsmålet hende over seg i lang tid, hva skal man velge? En solid og rask PC, som passer en students budsjett eller den sikre og langt dyrere Mac-en?

Svaret for oss som kjenner til begge er nådeløst enkelt. Velg Mac, alltid! Ja, den er dyrere, men også så mye mer solid og holdbar. En Mac holder i 10 år, uten virusprogram og vedlikehold og oppdateringer.

Joda, en gang i året kan det komme en oppdatering her også, men den er gratis og tar et øyeblikk. kjøper du en PC må du ha beskyttelse, kanskje til og med eksperthjelp for å få den til å virke. Mac-en kan man bare åpne og vips, er du online.

Lest? TV-høsten 2017 

Vår erfaring med de respektive maskinene er to forskjellige verdener.

En PC tar tid å starte, den trenger oppdateringer, den kan bråke langt mer enn et Apple-produkt og den kan henge seg opp og den kan havarere, og den er mottakelig for virus. De fleste foretrekker PC, men det kommer av to ting. Bruksbehov og pris.

PC har høy standing blant gamere da PC-produsentene er tidlig ute med ny teknologi. PC-produsentene skreddersyr unike PC-er for gaming satt sammen med nøye utvalgte komponenter. Mac derimot er kjent for gode skjermer, og er med dette populære til bilde- og videoredigering.

Komplett.no

Om Mac-en kan få virus? Ja, faktisk, men det svært mindre utbredt enn på en PC.

Selvsagt trenger man ikke en dyr Mac til 12.000 – 15.000 kroner for at poden på seks skal spille spill via apper eller spille sjakk med nabogutten. Da kan man like greit klare seg med ett rimelig nettbrett. Skal man invester i en Mac, for det er det det er, en investering – bør man ha behov for en maskin som skal kunne det aller meste, studenter bør faktisk gjøre denne investeringen først som sist. samtlige studenter vi kjenner eier en Mac, og angrer ikke.

Lest? Den teknologiske utviklingen har skutt fart

Den gangen man med fordel kan kjøpe en stasjonær PC i stedet for Mac, er når man skal spille digre spill, online, mot andre aktører online, som f.eks World of Warcraft og dets like, med store prosessorer, god ytelsesevne, fantastisk grafikk og  høy oppløsning. Drømmemaskinen for alle gamere, men behovet for en PC, stopper også der, mener vi.

Forskjellen på PC og Mac er åpenbart innholdet og operativsystemet maskinene kommer med.

Microsoft Windows er et operativsystem som går på tvers av alle typer PCer, uansett fabrikasjon. Programvaren og maskinen kan produseres av ulike aktører, men går som hånd i hanske med Microsoft Windows. I en Mac-maskin kommer alle komponenter og operativsystem fra én og samme produsent – Apple.

Eier du f.eks en iPhone, men er i eierskap av en PC og ikke en MAC, går du glipp av det fantastiske samspillet en iPhone kan ha med en MAC-maskin. Enkelt fortalt kan Apple-produktene snakke sammen og samkjøres, slik at du har alle oppdateringer, meldinger, bilder og e-poster på samtlige produkter. Har du Apple Watch? Selvsagt kan denne også implementeres med alle de andre Apple-produktene dine.

Vi er klar over prisforskjellen som kan være en utfordring, men også her har vi gode råd.

Dårlig økonomi er synonymt med å ha dårlig råd. Med snille og rike foreldre, løser det seg for de fleste. Alle andre trenger annen hjelp, og da bør man søke om et bra bankkort, med god kredittgrense, eller betale i rater over flere måneder. Spar opp til nødvendig beløp – eller bruk stipendet til en solid Mac.

En Mac er vakrere, bedre, mer solid og holder mye lengre enn en PC. Men aller viktigst, du er online på et øyeblikk og behøver ikke irritere deg over hyppige oppdateringer og frykt for ødeleggende virus.

Velg Mac – alltid.

 

Vargas

The post Student? PC eller Mac? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Markedsføring via nettsider?]]> http://www.vargas12.com/?p=34299 2017-08-14T16:07:54Z 2017-08-06T06:35:42Z Det er hos de største bloggerne det skjer og det er her du kan få god markedsføring for dine annonser. Vargas12.com har solgt annonseplasser for næringslivet og privatbedrifter i 7 år. De fleste kommer tilbake, igjen og igjen – nettopp fordi det er en lukrativ, smart og svært rimelig måte å dele sitt budskap på.… Les mer »

The post Markedsføring via nettsider? appeared first on vargas12.com.

]]>
Det er hos de største bloggerne det skjer og det er her du kan få god markedsføring for dine annonser. Vargas12.com har solgt annonseplasser for næringslivet og privatbedrifter i 7 år.

De fleste kommer tilbake, igjen og igjen – nettopp fordi det er en lukrativ, smart og svært rimelig måte å dele sitt budskap på. Enten vi skriver om sex, casino, fotball eller mat, annonsørene ser potensiale i gode blogginnlegg og lar oss få tillit til å skrive artiklene på oppdrag, og vi leverer disse innen 24 timer.

Lest? Markedsføring? Les!

Via blogginnlegg og artikler som er relevant for din forretning eller formål, kan våre lesere finne sin nisje eller genre gjennom linker som plasseres i artikkelen. Vi skriver selvsagt innlegget for deg, sender dette tilbake for godkjenning og publiserer aldri før du som kunde – er hundre prosent fornøyd.

Har du artikkelen klar og ønsker denne plassert på bloggen, med linker implementert, fikser vi det også.

Artikkelen blir fortløpende publisert i alle våre kanaler av sosiale medier – Facebook, Twitter, Instagram, via e-post, via YouTube i visse og passende tilfeller, og i kommentarfeltet hos relaterte bloggere.

Vips så er din artikkel spredt på nettet og har dermed tusenvis av potensielle kunder.

Reklame koster, og jo flere som kan nås, jo mer koster det. Det vil si at en annonse i Norges største nettavis, som når ut til drøyt to millioner mennesker er priset deretter, men er tilgjengelig for en begrenset periode; så er en artikkel hos en godt besøkt blogger, evig og langt rimeligere. Mulig den ikke når ut til like mange over natten, men på sikt vil den kunne nå langt flere potensielle kunder.

Lest? Annonsering på internett – Bloggerne tar potten

Å bruke noen få tusenlapper på en god artikkel med linker til din nettside, som spres i sosiale medier i rasende fart, vil alltid være en god investering. Men aller beste tilbud og det som gir deg den beste markedsføringen – er å plassere artikkelen/ blogginnlegget eller banneret på bloggens hovedside i menyen til høyre, som vist på denne bloggen. Da blir man svært godt synlig på alle av bloggens sider – uansett hva leserne klikker på.

Du vil ikke kunnet gjette på hvor lite du må betale for en slik avtale på f.eks. Vargas12.com.

Ikke bruk hele markedsføringsbudsjettet på dyre annonser i aviser som ikke gir deg noe tilbake. Bruk heller bloggerne som ofte har de viktigste leserne, som er din beste potensielle kunder. Ble du nysgjerrig og ønsker å vite mer om annonsering for bloggere og markedsføring på nettet? Ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Du vil garantert komme tilbake for flere annonser, slik de fleste av våre kunder har gjort gjennom årene.

 

Vargas

The post Markedsføring via nettsider? appeared first on vargas12.com.

]]>
1
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Championship – skyggens dal …]]> http://www.vargas12.com/?p=34285 2017-08-08T13:03:59Z 2017-08-03T08:51:16Z Championship, denne utskjelte ligaen i skyggen av Premier League starter opp igjen som sedvanlig en uke før storebror. Bakgårdsligaen, det forgjettede land der de nest beste holder til. De som enten har rykket ned etter en lang kamp om å overleve, eller som har rykket opp fra League One, den gamle andre divisjonen, eller det… Les mer »

The post Championship – skyggens dal … appeared first on vargas12.com.

]]>
Championship, denne utskjelte ligaen i skyggen av Premier League starter opp igjen som sedvanlig en uke før storebror. Bakgårdsligaen, det forgjettede land der de nest beste holder til.

De som enten har rykket ned etter en lang kamp om å overleve, eller som har rykket opp fra League One, den gamle andre divisjonen, eller det laget som har gått gjennom år, uten å lykkes med å komme vekk. Opp. Til den gjeveste divisjonen – Premier League.

Der de sovende gigantene fortsatt sover. Lag som Derby, Middlesbrough, Birmingham, Norwich, Leeds, Nottingham og Wolves.

Fredag 4. august er ventetiden over for tusenvis av fotballfans, både norske og britiske som har tatt dette livsviktige valget. Det å velge et lag på de britiske øyer. Dette valget som skal vare livet ut. Man bytter som kjent partner, bosted og bil, men aldri favorittlag. Aldri!

Why Wolves portuguese imports will be success at Molienux  

Wolves ble laget som jeg ønsket å følge og har fulgt siden 1974, uvisst av hvilken grunn fordi det er så lenge siden. Sannsynligvis var det en bag og et krus i gave – kombinert med et viss antall tippekamper på NRK som gjorde utslaget. Wolverhampton Wanderers var nemlig gode den gangen på syttitallet. Den gang ingen hadde hørt om Premier League og det var første divisjon som var toppen. Resten er historie.

Heldigvis går det opp og ned i fotballen, men er det et lags tilhengere og fans som har vært med på de fleste opp og nedturene som er mulig i fotballen, så er det oss. Vi som valgte laget med de karakteristiske draktene, noen kaller de orange, men det er veldig feil. De vakre og fantastiske draktene er i “Old Gold and Black” intet mindre.

Nedturene, for å ta det verste først tar det for lang tid og smerte og gå gjennom. Men det har vært et sant helvete siden gode gamle Wolves var helt ned i 4. divisjon, etter først og ha falt fra de høye tinder og toppen av 1. divisjon i Tippekampenes glansdager. Så kom Steve Bull – vår største helt, banket inn 306 mål på 474 kamper, mellom 1986-1999. En spiller av dets like kommer neppe tilbake. Lojal og elsket. Fortsatt.

Konturene av en opptur kom da milliardæren, Sir Jack Hayward kjøpte sin elskede barndomsklubb i mai 1990. Han begynte å bygge et fantastisk treningsanlegg og bygge om Molineux Stadium. Sir Jack bør få æren for at Wolves står med de fasiliteter de har per i dag, blant de aller beste på balløya. Eierens legendariske sitat blir brukt av fans den dag i dag. Sir Jack døde i januar 2015, 91 år gammel.

Glad to have helped

Sir Jack

I mai 2003 rykket Wolves opp til Premier League, den gang med Dave Jones som manager, og etter 19 sesonger i Championship ble fansens bønner endelig hørt. Suksessen ute ble og laget rykket ned etter endt sesong.

Lets make Molineux great again! 

Steve Morgan kjøpte Wolverhampton Wanderers av Sir Jack i 2007, ansatte en hel haug med managere, deriblant Ståle Solbakken, for deretter og sparke én etter én.

Mick McCarthy var den andre manageren med nevneverdig suksess for Wolves, og rykket opp til Premier League i 2009. For deretter og rykke ned igjen etter holdt seg opp i én sesong. Steve Morgan gadd ikke mer etter 7 år som eier av et av Englands mestvinnende fotball-lag. Han solgte klubben til Fosun Internasjonal Group, sommeren 2016 og takk for det.

Oppturen kom ikke umiddelbart, men etter en sommer med en behagelig fønvind fra Portugal i regi av fotballagenten Jorge Mendes – ser vi endelig lyset i tunnelen. “Out of darkness cometh light” et annet slagord Wolves-fansen har trykket til sitt bryst, forståelig nok.

Eierne i Fosun ansatte Nuno Espirito Santo, en ny epoke tar til, optimismen har ikke vært større, det samme gjelder for antall billetter og sesongkort, pilene peker rett til værs. Middlesbrough venter i første kamp, og det har ikke vært flere tilskuere på Molineux siden 1975 – enn det som kommer denne lørdagen. Aner vi konturene av sportslig suksess med portugisisk hjelp? Alt tyder på at Nuno kan være mannen vi har ventet på i førti år. Wolves er blant favorittene til opprykk.

Årsaken er altså Portos gode velvilje til å låne vekk gode nok spillere, samt at Fosun har gitt Wolves lov til å kjøpe Ruben Neves fra samme klubb for £15 mill. I fjor kom Ivan Cavaleiro for £7 mill og Helder Costa for 13£ mill. begge fra Portugal, selvsagt. Diogo Jota, en annen av Portos unge talenter, med erfaring fra Champions League er også kommet på lån.

Fosun har hårete ambisjoner og fansen elsker det. Så langt denne sommeren i dette overgangsvinduet – har den sovende giganten fått inn 11 nye spillere, 11 har blitt solgt eller lånt ut. Wolves-revolusjonen er et faktum.

Er det rart vi elsker engelsk fotball?

Endelig er galskapen i gang. Måtte ulvene våkne opp skrubbsultne på suksess.

 

Vargas

The post Championship – skyggens dal … appeared first on vargas12.com.

]]>
1