vargas12.com You are perfect! 2017-10-17T13:00:36Z http://www.vargas12.com/feed/atom/ WordPress vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Regjeringen lukker øynene for barna]]> http://www.vargas12.com/?p=34980 2017-10-16T12:09:39Z 2017-10-16T12:09:39Z Hun kom på skolen med synlige blåmerker, uten mat og i møkkete klær. Usikkerheten, angsten og omsorgssvikten kunne leses i de blanke øynene som så ofte var fylt med tårer. Nettopp slik kommer mange barn til barnehagen eller skolen – hver eneste dag i dette landet. Nok et barn, sviktet av den sittende regjeringen.  Hundrevis, … Fortsett å lese Regjeringen lukker øynene for barna

The post Regjeringen lukker øynene for barna appeared first on vargas12.com.

]]>
Hun kom på skolen med synlige blåmerker, uten mat og i møkkete klær. Usikkerheten, angsten og omsorgssvikten kunne leses i de blanke øynene som så ofte var fylt med tårer. Nettopp slik kommer mange barn til barnehagen eller skolen – hver eneste dag i dette landet.

Nok et barn, sviktet av den sittende regjeringen. 

Hundrevis, ja faktisk tusenvis av unger i alle aldre – er i et miljø de burde ha vært beskyttet og fjernet fra. Barnevernet jobber med ryggen mot veggen og får stadig flere barn å hjelp, men stadig mindre ressurser.

På årets statsbudsjett er det ikke satt av mer enn smuler til å bekjempe et omfattende samfunnsproblem; vold, mishandling, overgrep og omsorgssvikt i nære relasjoner. Barneombud, Anne Lindboe er oppgitt og meget skuffet over den manglende satsningen fra politikernes side, til de sommer de svakeste i samfunnet – og som så nødig trenger hjelp fra det offentlige, til å komme seg unna de som burde og skulle ha passet på, men som sviktet.

 

I følge Aftenposten.no, er det ikke bare barneombudet som mener Regjeringens manglende satsning på å bekjempe folkesykdommen, som ser ut til å forbli et samfunnsproblem i uoverskuelig framtid. Også UNICEF kaller regjeringen patetisk og oppsiktsvekkende, at det ikke settes av resurser  til å styrke barnevernet, til å øke kunnskapen i skolen, og til å øke antall barnehus; som er den beste måten å håndtere barn i livskrise. Kompetente fagfolk behøves for å kunne avdekke overgrep mot barn som ikke makter å sette ord på hva de har vært gjennom.

Ikke all omsorgssvikt er synlig med blåmerker. Alt for mange opplever psykiske lidelser, ved manglende omsorg og kjærlighet – slik de fleste barn opplever å få.  På bakgrunn av denne omsorgssvikten over flere år, fra foreldre som noen ganger ikke er klare over hvilke skader barnet deres påføres, lider tusenvis av barn i det usikre.

De aller fleste barn, som opplever manglende oppfølging fra mor of far, er lojale til det siste, og vil ikke forlate hjemmet – uansett. Derfor er barnevernets arbeid utsatt og svært komplisert, og derfor omdiskutert.

Regjeringens manglende vilje til å se bak statistikk og skattelette til de rikeste og de allerede formuende, er et spark i ansiktet på alle barn som er vokst opp blant andre enn sine biologiske foreldre. Behovet for Beredskap- og fosterhjem er skrikende, i alle av landets kommuner. Erna Solberg og hennes blåblå regjering, burde ha satt av 500 millioner kroner, som det var håp om, tidligere i år. I stedet setter Siv Jensen av skarve 54 millioner kroner, som er intet mindre enn en skandale, og ikke mer enn hva det koster å drifte de få barnehusene som allerede eksisterer.

Erna Solbergs andre periode som statsminister er knapt begynt, men store mangler og slett arbeide for de aller svakeste i samfunnet har vist seg synlig. De velgerne som valgte å stemme Høyre, kan grine blod på vegne av de stakkars jentene og guttene som lever med foreldre, som ikke bryr seg om dem.

Selvsagt er det foreldrenes ansvar å gjøre sitt ytterste for egne barn, men samfunnet vi lever i viser en annen skremmende virkelighet. Barn i Norge blir seksuelt misbrukt, blir slått, lugget, pisket og oversett. Psykisk og fysisk vold fra mor, far eller begge – forekommer hver eneste dag i Norge, og politikerne snur ryggen til elendigheten. Det offentlige, som har ansvaret for sikkerheten til alle innbyggere i landet, makter ikke å følge opp når alarmen går.

Takk, Erna, for at du gir faen i ungene i dette landet.

Er du selv barn, eller kjenner barn som ikke har det som de burde i eget hjem, ta kontakt med: Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111.

 

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

The post Regjeringen lukker øynene for barna appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Diogo Jota – merk deg navnet!]]> http://www.vargas12.com/?p=34973 2017-10-16T07:35:35Z 2017-10-15T11:07:27Z Portugiseren Diogo Jota (20) tar Championship med storm, har gjort 7 mål på 12 kamper og er brennhet for Wolves. Ulvene leder den nest øverste divisjonen i England, mye takket være den lynraske spissen. Lørdag var det ambisiøse Aston Villa som ble utspilt og løpt i senk med 2-0. Det kunne ha vært både fire … Fortsett å lese Diogo Jota – merk deg navnet!

The post Diogo Jota – merk deg navnet! appeared first on vargas12.com.

]]>
Portugiseren Diogo Jota (20) tar Championship med storm, har gjort 7 mål på 12 kamper og er brennhet for Wolves. Ulvene leder den nest øverste divisjonen i England, mye takket være den lynraske spissen.

Lørdag var det ambisiøse Aston Villa som ble utspilt og løpt i senk med 2-0. Det kunne ha vært både fire og fem mål til fra hjemmelaget.

Den portugisiske invasjonen som er blitt den tradisjonsrike klubben fra West Midlands tildel, har vært en dundrende suksess. Mye takket være manager Nuno Espirito Santo, men også agenten Jorge Mendes, som har stilt sitt arsenal av spillere til disposisjon. Nunos erfaring fra Porto og flere av hans elever fra den lokale ligaen i Portugal, er årsaken til at Wolves fosser gjennom Championship – så langt denne sesongen.

Wolves har vunnet 8 av 12, spilt to uavgjorte og tapt mot Cardiff og Sheffield United. Det gir marsfart til opprykk om vinnerkulturen opprettholdes, noe manager, Nuno Santo har store planer om å gjøre.

De fleste som kjenner engelsk fotball, vet at den nest øverste divisjonen, den rett under sin berømte storebror, Premier League, er en jævlig vanskelig liga å komme seg ut av. 46 kamper fra august til mai, mot mange gode lag som vil bort, og helst opp fra “bakgårdsligaen”, er ingen dans på roser.

Diogo Jota of Wolverhampton Wanderers celebrates after scoring a goal to make it 1-0 Foto: Wolves.co.uk

Midtbaneankeret Romain Saiss (27) kom i august 2016, fra det franske laget, Angers. Sammen med stortalentet Ruben Neves, som ble kjøpt i sommer, fra Porto for £15 mill. noe som er overgangsrekord for en spiller til Championship, har de styrt midtbanen hos Wolves, også franskmannen vært strålende denne sesongen.

Mange eksperter pekte på Mendes, de styrtrike, kinesiske eierne i  Fosun Group, og den portugisiske manageren Santo, og ristet på hodet. Den engelske fotballen kunne neppe passe til de fintspillende portugiserne, som er vant til 20 grader pluss og tørre, grønne baner. Så feil kan ekspertene ta.

Helder Costa (23), Diogo Jota, Ruben Neves (20) , Ivan Cavaleiro (23), Ruben Vinagre (18) Roderick Miranda (26) er spillere som har satt sitt særpreg på Nunos lag etter 12 spilte kamper. Samtlige er fra Portugal, samtlige har spilt på aldersbestemte landslag, og alle disse ville sette sitt preg på Premier League, kanskje allerede neste sesong – og sannsynligvis med Wolves.

Det er sterke ord, etter bare spilte 12 kamper.

Ingen rykker opp i oktober, men når Nunos unge lag fyrer på alle sylindere, er det ingen lag i Championship som er i nærheten av å spille som Wolverhampton Wanderers. Vi kan faktisk ikke se noen hovedmotstander denne sesongen, kanskje bortsett fra Leeds United.

Garvede journalister nær klubben og Molineux Stadium, mener at de ikke har sett en bedre utgave av et Wolves-lag, noen gang. I januar har styret allerede akseptert et åpent sjekkhefte, Nuno kan hente hvilken spiller som helst, men ikke til stallfyll. En spiss står på ønskelisten, og en spiss vil signere så snart overgangsvinduet åpner.

Kaptein og midtstopper, Danny Batth (27) har vært i klubben siden han var 15 år, har sin beste sesong etter å ha spilt 233 kamper for Wolves. Går som hånd i hanske med sine portugisiske venner. Også høyreback, Matt Doherty (25) har vært lenge i klubben (7 år) og nærmere seg 200 kamper for ulvene. En av de første Nuno setter opp i første-ellveren på kampdagen.

Også visekaptein og forsvarsspiller Conor Coady (24)  må nevnes. En klippe i forsvaret, som utvilsomt har fått en ny vår under Nunos ledelse.

Venstre backen, skotten Barry Douglas (28), ble i sommer hentet fra tyrkiske Konyaspor, og har vært en ubetinget suksess, også han.

Jeff Shi, ny sjef for Wolves, og represenatant for Fosun Group Foto: Wolves.co.uk

Etter at bomben gikk av rett før seriestart i sommer, med den triste nyheten om at legenden og målvakten, Carl Ikeme led av akutt blodkreft (Leukemi) ble John Ruddy (31) hentet inn, på free transfer fra Norwich, samtidig som stortalentet, Will Norris (23) ble kjøpt fra Cambridge United.

Spissen Leo Bonatini fra Brasil har gjort sin saker meget godt og gjort 5 mål på 12 seriekamper. Han vil få sunn konkurranse med den nye spissen som kommer i januar, men vil åpenbart være en av flere viktige spillere i det som ser ut til å bli en meget god sesong for Wolves.

Administrerende direktør, Laurie Dalrymple har vært et positivet innslag, i tospann med styreformann og øverste sjef, Jeff Shi, fra Fosun Group. På en bortekamp tidligere i sesongen, ble de to lederne oppdaget på pub, hvor de spanderte pints like godt på alle Wolves-fans i 30 minutter, før kamp.

Alle piler peker i riktig retning for Wolves i skrivende stund.

For et drøyt år siden, rett før Fosun Group bladde opp £45 mill. og kjøpte Wolverhampton Wanderers og Molineux Stadium fra Steve Morgan – så det slett ikke bra ut. Verken sportslig eller økonomisk. Nå, 15 måneder senere har Wolves tatt store steg i retning opprykk til Premier League. De spiller fotball som imponerer og underholder et kresent publikum, og klubben har aldri hatt bedre økonomi.

Diogo Jota leder an som den aller beste på et meget solid lag, som ikke står tilbake for noen. Manchester City bør passe seg, serielederen er nemlig Wolves’ neste skalp på programmet, etter Preston-kampen til helga, de møtes på Etihad i ligacupen.

30,239 tilskuere så Wolves slå Aston Villa i lokaloppgjøret lørdag. Det største tilskuertallet på ærverdige Molineux siden 1981, da det var ståplasser bak begge målene. Og en viktig kuriositet til – Wolves har ikke vært på toppen av tabellen i Championship siden 2009. Mange håper Wolves er kommet for å bli på toppen, noe som gir opprykk til Premier League i mai 2018.

I mellomtiden skal Jota og co spille 34 ligakamper til. Det er bare å glede seg. Bring on Manchester City!

 

Vargas

The post Diogo Jota – merk deg navnet! appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Har du innetid på partneren din?]]> http://www.vargas12.com/?p=34971 2017-10-13T08:41:35Z 2017-10-13T08:41:35Z Hva er innetid, tenker du kanskje? Innetid er det samme som du har for tenåringen. “Husk å være hjemme til klokka 22:00”, eksempelvis.  Men er det innafor å ha det på en voksen kjæreste, ektefelle eller partner? Nei. Det er det selvsagt ikke. Man eier ikke sin partner, enda man har ring på fingeren, deler … Fortsett å lese Har du innetid på partneren din?

The post Har du innetid på partneren din? appeared first on vargas12.com.

]]>
Hva er innetid, tenker du kanskje? Innetid er det samme som du har for tenåringen. “Husk å være hjemme til klokka 22:00”, eksempelvis.  Men er det innafor å ha det på en voksen kjæreste, ektefelle eller partner?

Nei. Det er det selvsagt ikke. Man eier ikke sin partner, enda man har ring på fingeren, deler seng og har de samme utgiftene. Man bør gi hverandre såpass tillit og slakk at man ikke føler seg bundet til et bestemt tidspunkt for noe som helst. Eller bundet til sin partner.

Lest? Ti grunner til å forbli singel

Selvsagt bør man gi beskjed om man blir forsinket, drar på “nach” eller kommer senere hjem enn avtalt, av andre grunner. Men å ha innetid på partneren er kanskje starten på slutten for forholdet. Noen menn liker at kona bestemmer alt, men setter ned benet når han skal på pub med gutta – og kommer kanskje hjem ravende dritings på morrakvisten, men det er heller ikke greit.

Å være i et forhold, er ikke det samme som å eie, eller bestemme alt hva det andre foretar seg. Man bør gi hverandre frihet til å leve sitt eget liv, parallelt med forholdet. Et forhold blir sterkere med to robuste mennesker som får utfolde seg på eget initiativ, og ikke forlengelsen av den andres ønsker.

Lest? Partnerdrap – lever du farlig?

Et forhold handler om tre viktig punkter for å fungere og vare over tid. Det handler om kjærlighet, tillit og respekt. Om én av disse holdepunktene ikke er konstant hos en av partene i forholdet, vil det  sannsynligvis før eller siden bli slutt. Derfor kan man verken bestemme hva den andre foretar seg, eller forlange at partneren skal være inne til et viss klokkeslett. Det handler også om kommunikasjon, man må komme til enighet om å gjøre ting sammen, men så absolutt også hver for seg, der tilliten kommer på bordet.

Stoler du på kjæresten din, fullt og helt – har du ingenting å frykte.

Husk også at det er variasjoner gjennom livet, disse hverdagene det er flest av, og som kommer og går, uke etter uke, at man skal kjenne på den ekte og viktige følelsen av kjærlighet. Dyrk hverandre en torsdagskveld, gi partneren din en overraskelse, en gave, et reisegavekort, hvor vedkommende kan ta med seg en venninne, en venn – vær raus og klok. Så beholder du kanskje partneren din lengre enn gjennomsnittet. Dere skal jo tross alt være sammen resten av livet, vis at du mener det.

Forlanger du innetid, vil du sannsynligvis kjenne på det neste gang du skal på fest, på julebord eller i operaen sammen med andre enn din partner, og møter deg selv i døra.

 

Vargas

The post Har du innetid på partneren din? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Liverpool vs Manchester United, Klopp ute med tap?]]> http://www.vargas12.com/?p=34968 2017-10-10T15:26:25Z 2017-10-10T15:26:25Z Årets sesong har ikke svart til forventningene, og kommende kamp er det Manchester United som venter på andre banehalvdel. Det kan bli skjebnesvangert. Hvor mange bitre nederlag tåler Liverpool-styret, før Klopp er ferdig? Å ikke slå nyopprykkede Newcastle i siste kamp før landslagspausen, var bare én av flere svake resultater, under Klopps ledelse for Liverpool. … Fortsett å lese Liverpool vs Manchester United, Klopp ute med tap?

The post Liverpool vs Manchester United, Klopp ute med tap? appeared first on vargas12.com.

]]>
Årets sesong har ikke svart til forventningene, og kommende kamp er det Manchester United som venter på andre banehalvdel. Det kan bli skjebnesvangert.

Hvor mange bitre nederlag tåler Liverpool-styret, før Klopp er ferdig?

Å ikke slå nyopprykkede Newcastle i siste kamp før landslagspausen, var bare én av flere svake resultater, under Klopps ledelse for Liverpool. Allerede syv poeng bak lederlagene Manchester City- og United, på kun syv kamper er åpenbart ikke bra nok, ikke for noen i og rundt Merseyside-klubben. Et braktap hjemme på Anfield kan bli for mye for noen og enhver. Liverpool-by og alle som elsker den røde delen – holder pusten før møte med erkerivalen.

Sadio Mané skal ha skadet seg i landslagssammenheng, og vil være ute i 6-8 uker. Liverpools viktigste spiller, sammen med Philippe Coutinho, og svært dårlig nytt. Dessverre.

For gjestene har det meste gått riktig bra denne sesongen.

José Mourinho og hans spillere har vunnet seks av syv kamper, og holder tritt med favorittene i blått. Manchester United må finne seg i å være favoritter, også mot Liverpool, det er åpenbart noe Klopp liker svært dårlig. begge lag har noen skader på sentrale spillere, men Mourinho kan tåle å tape, det tåler neppe Liverpool og deres manager.

Måten Liverpool spiller på, gjør det til ren bingo om Jurgen Klopps menn slipper inn mål eller ikke. Så langt denne sesongen har det blitt 12 mål i mot, mot Manchester Uniteds 2. Det er ikke noe i veien med Liverpools ballbesittelse og sjanser, men det er som kjent scoringer som er avgjørende, og her sliter Klopp og co. Gjøre sjanser om til mål, og holde tett bak.

Når målsetningen før seriestart er ligagull, må man vinne mange kamper i Premier League. Da skal man score flere mål enn man slipper i nesten hver kamp. Med kun tre seire på syv kamper, brenner det allerede for medaljeplass for Liverpool, om den ujevne formen fortsetter.

Liverpool har scoret 13 mål på 7 kamper, mot Manchester Uniteds 21 på samme antall kamper. Da peker alle piler i feil retning for Klopp, og noe må gjøres snarest. For fansen betyr kampen mot Manchester United alt. Makter Klopp å snu den vonde trenden, med å vinne mot fienden, så har tyskeren om ikke annet kjøpt seg litt tid. Kampene kommer tett som hagl på denne tiden av året, med deltagelse i Champions League rekker ikke Klopp å gjøre annet enn å endre formasjoner, og bytte på de spillerne han har tilgjengelig. Utfordringene for den tidligere så populære manageren – er at Tottenham venter hjemme i neste seriekamp.

Se ikke bort fra at det er Klopps siste for Liverpool, med tap også her.

Som Liverpool-sympatisører, ønsker vi mer enn gjerne at Klopp skal lykkes, og at laget hans spille skjorta av de aller fleste motstandere de møter, men vi makter ikke å se at forsvaret holder mål. Framover bør det være mer enn god nok kvalitet til å tukte de fleste, men vi våger påstanden at forsvaret er for dårlig per i dag, og at Jordan Henderson burde byttes ut som kaptein.

Lørdagens kamp mellom de to gigantene er den viktigste for Liverpool på svært mange sesonger. Med Manchester United-seier, blir det bråk på Anfield.  Ingen vinner ligaen i oktober, men målsetningene må justeres underveis, så lenge seiersrekkene uteblir.

La oss håpe på en overraskende seier til Klopp og co. Men vi tror dessverre Manchester United vinner lett.

 

Vargas

The post Liverpool vs Manchester United, Klopp ute med tap? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Truls á la Hellstrøm – har kokken humor?]]> http://www.vargas12.com/?p=34958 2017-10-10T08:38:24Z 2017-10-10T08:09:44Z Norges største kokke-kjendis, Eyvind Hellstrøm (68) skal i to spann med Norges morsomste mann, Truls Svendsen – reise verden rundt å lage mat. Et unikt konsept som kanskje kan bli en publikumssuksess, om kokken har humor. Hva kan egentlig gå galt, når Norges beste kokk skal reise land og strand, for å lage mat i … Fortsett å lese Truls á la Hellstrøm – har kokken humor?

The post Truls á la Hellstrøm – har kokken humor? appeared first on vargas12.com.

]]>
Norges største kokke-kjendis, Eyvind Hellstrøm (68) skal i to spann med Norges morsomste mann, Truls Svendsen – reise verden rundt å lage mat. Et unikt konsept som kanskje kan bli en publikumssuksess, om kokken har humor.

Hva kan egentlig gå galt, når Norges beste kokk skal reise land og strand, for å lage mat i fra alle verdenshjørner, sammen med Norges morsomste?

– Jeg har gått svanger med denne ideen om å reise i matens univers for å møte personligheter, begavelser, lidenskap, fantastiske produkter, råvarer og kompromissløse mennesker. Alle dem som står last og brast med kvalitet i alle ledd, intet mindre. Dette er en reise for å møte kunnskap og urokkelighet.

Eyvind Hellstrøm

Vi har jo sett begge på TV gjennom en hel haug med forskjellige program. Truls Svendsen (45) har vært side kick hos Thomas og Harald, programleder for “E6 – en reise i nordmenns hverdag” han har vært på tur med Hurtigruta, vært på førstesiden i samtlige aviser i Norge, for å drikke seg dritings på cocktail i forbindelse med en James Bond-premiere og ikke minst – gått med ski og pulk over Grønnland, med en liten gravid Sunnmøring. Imponerende.

Foto: TV2 Underholdning

Den morsomme mannen fra Tromsø, har etter hvert blitt hele Norges Truls. Hva kan han bidra med hos den hissige kokken, som tryller fram de aller største kulinariske rettene, fra en boks hermetikk? Det er dette programmet “Truls á la Hellstrøm” handler om. To vidt forskjellige typer mennesker, sammen om å gi norske kresne TV-seere, noe å le av og kanskje vi kunne få snappe opp et par tips fra kjøkkenet også. Skjønt, Truls skal visst også være assistent for Hellstrøm i kokke-antrekk, noe som kan by på utfordringer for begge.

Vi har en mistanke om at det kan bli noen dramatiske scener, der Hellstrøm som utvilsomt er sjefen på denne reisen i matens tegn, vil fortelle Truls Svendsen hvor skapet skal stå.

Kokken, som har kommet med gullkorn som “Jeg er faen meg ikke kokken din!” fra TV-serien “Hellstrøm ordner opp” er godt kjent for sitt voldsomme temperament. Og i følge ham selv, brakk kjendis-kokken armen, i et intervju, da han skulle ansette servitører til sin restaurant, nå nedlagte “Bagatelle”.

Eyvind Hellstrøm har vunnet en rekke priser, som gourmetkokk, drevet restauranter som har fått heder og ære, også som programleder og anses som mentoren blant kokker i Norge.

Er det ett program du skal se på TV denne høsten, er det Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøms reise i maten univers. Om kokken har humor, på lik linje med sin makker, vil vise seg.

“Premiere på “Truls á la Hellstrøm” kan du se på TV2 onsdag 11. oktober.

 

Vargas

The post Truls á la Hellstrøm – har kokken humor? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Hun er kanskje verdens flotteste …]]> http://www.vargas12.com/?p=34951 2017-10-08T10:24:48Z 2017-10-08T10:24:48Z Hun får de beste filmtilbudene, hun er bare 26 år, men en av de mest ettertraktede skuespillerne og modellene som finnes. Jennifer Lawrence er sannsynligvis blant de mest sexy kvinnene på kloden for tiden. Hun får i hvert fall de mest ettertraktede og best betalte jobbene. Vi nordmenn husker henne kanskje best som “Katniss Everdeen” … Fortsett å lese Hun er kanskje verdens flotteste …

The post Hun er kanskje verdens flotteste … appeared first on vargas12.com.

]]>
Hun får de beste filmtilbudene, hun er bare 26 år, men en av de mest ettertraktede skuespillerne og modellene som finnes. Jennifer Lawrence er sannsynligvis blant de mest sexy kvinnene på kloden for tiden. Hun får i hvert fall de mest ettertraktede og best betalte jobbene.

Vi nordmenn husker henne kanskje best som “Katniss Everdeen” fra filmene “The Hunger Games“men, smellvakre Jennifer har allerede rukket å ha vunnet sin aller første Oscar-statuett. Denne fikk hun for beste kvinnelig hovedrolle, fra filmen “Silver Linings Playbook” i 2013. Den eneste kvinnen i verden som er født på 90-tallet, med det gjeve trofeet.

Skjønnheten og fotomodellen er per i dag, den best betalte kvinnelige skuespilleren i verden – hvor hennes filmer har gjort henne søkkrik.

 

Jennifer Lawrence har alltid som modell, og skuespiller vært bevisst sitt utseende, og aldri villet fokusere på kroppen som et problem. Hun har alltid sagt at hun bærer sin “overvekt” med stolthet. Sannheten er jo at 26-åringen er blant de mest omtalte og flotteste skuespillerne i verden. Hun får også de aller beste filmtilbudene fra Hollywood.

I’m excited to be seen as sexy. But not slutty.

Jennifer Lawrence

Den ekte blondinen har i følge Forbes, en formue på pene $1,4 milliarder, og vil utvilsomt holde seg på lønnstoppen så lenge hun er på A-listen over de kvinnelige skuespillerne som får de aller beste tilbudene.

Så langt, sin unge alder til tross, har Lawrence rukket å spille i 18 filmer, blant annet i “American Hustle” og “X-men” med stor suksess. Men i desember 2016 kom filmen “Passengers” hvor Jennifer Lawrence spilte mot Chris Pratt, hvor Morten Tyldum var regissør – den eneste filmen som har fått blandede kritikk, hvor Lawrence har hatt en av hovedrollene.

I september i år, hadde den travel og meget dyktige skuespilleren premiere på storfilmen “Mother!“med Javier Bardem og Ed Harris.

Jennifer Lawrence på jobb som modell Foto: Vanity Fair

I 2018 kan du glede deg til å se den flotte kvinnen i nok en film. Da kommer spionfilmen “Red Sparrow” hvor Jennifer Lawrence spiller den vakre, Dominika Egorova, i den reneste James Bond-stilen. denne filmen har premiere 2. mars, neste år.

Å sammenligne kvinner ut i fra utseende har vært gjort siden tidenes morgen, og meningen er og blir delte – både rundt skjønnhets-dyrkelser og konkurranser, men også rundt kroppsfokuset som blir de vakreste til del.  Like fullt har vakre og suksessrike kvinner fascinert, både kvinner og menn – nesten like lenge.

Jennifer Lawrence har åpenbart også vunnet en rekke priser og tildelinger som ettertraktet modell.

 

Vargas

The post Hun er kanskje verdens flotteste … appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Norges kåteste?]]> http://www.vargas12.com/?p=34940 2017-10-07T09:35:36Z 2017-10-07T09:35:35Z Du vet de finnes, har kanskje gjemt unna noen selv også, innerste i skapet, låst ned i en kiste under sengen eller kanskje kamuflert innerst i nattbordskuffen? Sex-leketøyet! Din beste venn!   Dildoen, vibratoren, butt-pluggen eller penisringen – eller kanskje alle sammen og enda litt forskjellig snadder, i deilige nøytrale esker rett hjem i postkassen. … Fortsett å lese Norges kåteste?

The post Norges kåteste? appeared first on vargas12.com.

]]>
Du vet de finnes, har kanskje gjemt unna noen selv også, innerste i skapet, låst ned i en kiste under sengen eller kanskje kamuflert innerst i nattbordskuffen? Sex-leketøyet! Din beste venn!

 

Dildoen, vibratoren, butt-pluggen eller penisringen – eller kanskje alle sammen og enda litt forskjellig snadder, i deilige nøytrale esker rett hjem i postkassen. Du kjenner det kribler når du endelig henter lekene du bestilte, alene, eller sammen med kjæresten.

Ifølge en rekke sexleketøy-distributører, selges det fortsatt enorme mengder med forskjellige leker til kåte nordmenn. Men, faktisk ikke alle. Sitter du på gjerdet fortsatt og har fryktelig lyst, men tør liksom ikke å ta skrittet fullt ut, enda du kanskje er Norges kåteste kvinne eller mann? Her er noen konkrete tips.

Mine gode venner hos Erotikknett.no har absolutt alt du trenger, og faktisk det du ikke viste fantes, av leketøy for voksne. Nå er tiden inne, for deg som er singel og kåt, eller for dere som vil utvide dere erotiske horisont, sammen.

Kåthet og glede er viktig for de aller fleste, og med litt fantasi, fetisjer og vovete tanker kommer man langt i forholdet rundt tema sex. Men, det er ikke alltid like enkelt å lykkes for begge når det kommer til orgasmens hemmeligheter, og det er her lekene kommer til nytte for veldig mange. Noen liker søsteren, andre foretrekker moren – smaken er som kjent forskjellig. Derfor finnes det et rikt utvalg av hjelpemidler, sex-leketøy og stimulerende virkemidler som hjelper deg å komme. Få utløsning og orgasme, som jo er viktig for alle for at sexlivet skal være godt nok.

 

Ja, for du er selvsagt klar over at det finnes tusenvis av leker for menn også? Det er lenge siden sex-leketøy var forbeholdt kvinnene. Markedet og behovet fra forbrukerne, er det produsentene ser på når nye artikler ser dagens lys. At menn elsker analsex er ingen hemmelighet, og kun kunnskapsløse homo-hatere mener å vite at det kun er homsene som bruker mannens G-punkt ved sex. Prostata-kjertelen er et følsomt punkt, som gir mannen de sterkeste orgasmer, og som kan stimuleres med en butt-plugg, eksempelvis.

Norske kvinner har gjennom flere tiår blitt vant til å få det som de vil, hva det perfekte stimuleringsapparatet angår. Noen vil fylles helt, mens klitoris stimuleres, andre skal kun så vidt kjenne en fjærlett berøring, før orgasmen velter opp i henne. Andre igjen skal ha det hardt og brutalt – i alle hull, samtidig.

Vargas12.com er bloggen som tar de tabubelagte temaene opp i dagslys, for at du som sitter i tenkeboksen, og ikke får ut fingeren, skal få informasjon som faktisk kan endre livet ditt. Gjennom mer enn syv år, har denne bloggen lært deg å sette pris på deg selv, din kropp og ditt liv – gjennom tusenvis av blogginnlegg om sex, kropp, ungdom, livet og døden.

Gjør deg selv og partneren din en tjeneste, ved å velge ut hver deres gave til hverandre, i jakten på et enda bedre sexliv. Bruk Norges mest spennende nettbutikk og slå dere løs. Dere har ingen tid å miste.

Bare dere vet om hemmeligheten, at dere er Norges kåteste par!

 

Vargas

The post Norges kåteste? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Jul i oktober?]]> http://www.vargas12.com/?p=34936 2017-10-10T07:25:21Z 2017-10-06T07:10:51Z Det er ikke mer enn 45 dager siden skolene tok til igjen, med et nytt semester – etter sommerferien, og julemarsipan og julebrus er allerede på plass i butikkhyllene. Hva synes du om det? Norske juleartikler diskuteres hver eneste høst i dette landet. Og det er langt flere som irriterer seg over jule-emballerte Sosisser og … Fortsett å lese Jul i oktober?

The post Jul i oktober? appeared first on vargas12.com.

]]>
Det er ikke mer enn 45 dager siden skolene tok til igjen, med et nytt semester – etter sommerferien, og julemarsipan og julebrus er allerede på plass i butikkhyllene. Hva synes du om det?

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

Norske juleartikler diskuteres hver eneste høst i dette landet. Og det er langt flere som irriterer seg over jule-emballerte Sosisser og rødkål, julebrus med julemotiv på, og melkekartonger med julenisse i oktober, enn de som finner julestemningen, midt på høsten. Er det ikke grusomt?

Jo, for vi har det så bra i dette landet at vi ikke har så mye mer enn for bratte fartsdumper, for tidlige julevarer i forretningene og dyr bensin og irritere oss over. I hvert fall ikke så mye. Vi har nok penger, et fantastisk helsevesen, vi blir ca 80 år og ser ikke ut til å bli fornøyd med noe som helst. Været er vi også gode på å klage over også. Særlig gjennom høsten kanskje.

Men for å være helt ærlig, dette med julevarer i oktober – handler bare om penger, og større omsetning for de styrtrike eierne av de få kjedene vi har i dette landet. Kan irritere noe og enhver.

Familien Reitan og Rema 1000 eier ca 23,7%. Norgesgruppen eier 43,2% der butikkene Meny, KIWI, Spar, Joker – med fler inngår.  COOP har ca 29,2% av markedet, og Bunnpris fra barteland har ca 3,9% av den totale omsetningen i Norge. Alle disse vil åpenbart tjene mer penger for hver time som går, året gjennom. Det er utvilsomt hovedbeskjeftigelsen til kjedene, å bli rikere og større enn konkurrentene. Konkurranse er sunt, og slik har det alltid vært.

Men handelstanden ser ut til å øke både jul- og påskesortimentet til mange måneder utenfor den faktiske sesongen. Det blir veldig feil.

En handelslekkasje til Sverige på mer enn 15 milliarder kroner, snakkes det ikke så høyt om, hverken fra kjedene eller politikerene. Gjett om det viskes på de respektive kjede-kontorene. Tobakk, kjøtt og alkohol består av en vesentlig del av det Ola og Kari Nordmann drar med seg over grensene fra Sverige, og avgiftene skal ned hos naboene og sannsynligvis opp her hjemme. Noe som gjør forskjellene enda større på sikt.

Svenskene er neppe det spor bedre, hva julevarer i oktober angår. Det er heller ikke poenget, vi får feie for egen dør så får svenskene ta i mot nordmenn som er prisbevisste nok. Poenget er at rikingene som selger maten vår, gjerne ville ha solgt julevarer i mai om de fikk lov – for det er det handler om. Økt omsetning og å vinne priskrigen.

Om man skulle tatt seg tid til å spørre den jevne nordmann, om når det passet seg, for julestemningens skyld – når skulle man ha funnet juleprodukter som pepperkaker og juleribbe i butikkene?

4. oktober, vil neppe være svaret.

 

Vargas

The post Jul i oktober? appeared first on vargas12.com.

]]>
4
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[For stor regningsbunke? Les!]]> http://www.vargas12.com/?p=34928 2017-10-05T07:10:33Z 2017-10-05T07:10:33Z Mange nordmenn sliter med for stor gjeld, ofte med for høye lån, med for dyr rente – som gir dårlig personlig økonomi. Det kan du faktisk ordne opp i selv, det skulle jo bare mangle, din personlige økonomi er ditt eget anliggende, som du bør fikse. Det er enklere enn du tror.  Lest? Student og … Fortsett å lese For stor regningsbunke? Les!

The post For stor regningsbunke? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
Mange nordmenn sliter med for stor gjeld, ofte med for høye lån, med for dyr rente – som gir dårlig personlig økonomi. Det kan du faktisk ordne opp i selv, det skulle jo bare mangle, din personlige økonomi er ditt eget anliggende, som du bør fikse. Det er enklere enn du tror. 

Lest? Student og dårlig råd? Les!

Få en oversikt over de største utgiftene, og hva du betaler i renter på dine lån. Har du dyre forbrukslån, bør disse samles til ett større lån, med bedre betingelser. At du får postkassen fulle av regninger du sliter med å betale, kommer av at du mangler oversikt.

Du bør si opp dyre abonnement, selge unna ting du kan og bør avse i en trang økonomisk situasjon og bruke minimalt med penger. Er du samboer, gift eller er singel – avgjør mye på din eller deres privatøkonomi. Som singel, vil banken neppe snakke med deg om flere lån, og du må be om nåde hos en rik onkel, eller hos foreldre, eller eventuelt selge bilen eller huset.

Er det to inntekter i husstanden, vil nok banken snakke med dere.

Sørg for å ta en verdivurdering av boligen, denne har sannsynligvis steget i verdi over tid, til tross for at boligprisene har flatet ut det siste året. Sjekk også strømbruk og strømleverandør, betaler dere for mye? Bytt, snarest. Tykk regningsbunke handler om å prioritere. Du eller dere har i en gitt periode brukt mer penger enn dere burde. Nå er det på tide og snurpe igjen pengesekken.

Lest? Trenger du å annonsere eller markedsføre et produkt?

 • Selg unna alt du kan, bil nr 2 også – dere klarer dere med 1
 • Få en ny verdivurdering på boligen, som kan gi refinansiering
 • Samle alle mindre og dyre lån til ett større, få ned renten
 • Si opp alle dyre abonnement
 • Kutt ut impulskjøp og dyre lunsjer – gjør store innkjøp innimellom
 • Spør banken om å betale bare renter i en begrenset periode
 • Kast de dyreste kredittkortene, disse bør brukes med omhu
 • Sett opp ett budsjett som gir deg god oversikt over inntekt og utgifter
 • Bruk aldri mer penger enn du har
 • Får du ikke bedre rentebetingelser etter ny verdivurdering – bytt bank
 • Det vil alltid være forskjell på “dårlig råd” og dårlig vurderingsevne

Gir du bort pengene dine av ren dumhet? Slutt med det. Har du barn, venner eller andre familiemedlemmer som maser om penger, skaff en sparegris og lær ungene og spare til det de ønsker seg.

Dropp lunsjen på bensinstasjonen eller 7-eleven, smør matpakke og kutt ut bruken av røyk og eller snus. Det er ikke bare dyrt, men skadelig for helsa. Mange unge mennesker som har dårlig råd, velger å ta en ekstra jobb på si. Dette er noe du bør vurdere seriøst, og kan være klokt i en periode. Det er ikke dumt om du ikke er ung lengre, men sliter økonomisk også.

Lest? Skoleveske til 9000 kr er helt ok!

Mange nordmenn tror pengene i ett kredittkort er penger man låner av banken, til samme pris som ett boliglån. Feil. Her er rentene både skyhøye og de kan øke til uanet høyder – om du lar være å betale i tide. Ett godt kredittkort bør kun brukes når ved betaling av reiser (gunstig reiseforsikring) og når du vet du kan betale hele beløpet etter 45-50 rentefrie dager.

Å la være å åpne regningene dine, er noe av det dummeste du kan gjøre. Ta heller kontakt med banken eller dine kreditorer, de er alltid behjelpelig med å få deg på rett kjøl igjen. Kreditorene vil nemlig heller ha litt penger, enn ingen penger.

Har du spørsmål om privatøkonomi – bruk kommentarfeltet, det er gratis, du kan være anonym, og du vil få både svar og hjelp.

 

Vargas

The post For stor regningsbunke? Les! appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Hvor er Thea?]]> http://www.vargas12.com/?p=34920 2017-10-04T19:39:45Z 2017-10-04T14:00:05Z Har Thea blitt kidnappet, stukket av, eller blitt utsatt for noe annet kriminelt og ikke får sagt hvor hun er? Lever hun? Hvor Thea er, er utganspunktet for TV2s SKAM-satsing.  Theas venninne er skuespilleren og forfatteren Iben Akerlie, som du har sett i “Mammon”, spiller Liv. Har du sett bestevenninnen min? Hun heter Thea Vinger, … Fortsett å lese Hvor er Thea?

The post Hvor er Thea? appeared first on vargas12.com.

]]>
Har Thea blitt kidnappet, stukket av, eller blitt utsatt for noe annet kriminelt og ikke får sagt hvor hun er? Lever hun? Hvor Thea er, er utganspunktet for TV2s SKAM-satsing. 

Theas venninne er skuespilleren og forfatteren Iben Akerlie, som du har sett i “Mammon”, spiller Liv.

Har du sett bestevenninnen min? Hun heter Thea Vinger, og ble sist sett på Parkteatret på Grünerløkka i Oslo fredag 15. september. Hun kom aldri hjem igjen slik hun skulle, og jeg er redd det har skjedd noe.

Liv

La det være sagt med det samme, om du håper på en SKAM-kopi, så blir du skuffet. Dette er først og fremst en serie om to jenter som bor i et kollektiv, scenen er satt da Livs venninne, Thea, forsvinner brått og uventet, stedet er Oslo og Grünerløkka og du får en liten snutt hver dag på Sumo, som blir til én lengre episode – hver torsdag. Altså slik vi husker SKAM ble framstilt for en stadig voksende seer skare på NRK.no.

Og en ting til, gå ikke ut og let etter Thea, dette er altså fiksjon.

Liv og Thea Foto: Liv

Liv lager en blogg, som følgerne, eller seerne om man vil, kan følge og kommentere på, i jakten på å finne ut hva som kan ha skjedd med Thea. Fiktivt og spennende, men man skal ikke gå så langt fra TV-serien til den brutale virkelighet. Den danske 17-åringen Emilie Meng, ble meldt savnet fra byen Korsør i Juli 2016.

Det er nemlig ingen tilfeldighet at dansk TV2 har kjøpt opp “Hvor Er Thea?” uten sammenligning for øvrig, det kan som sagt like godt være SKAM-suksessen, som ble nesten like stor i Danmark som i Norge.

Hvor Thea befinner seg, er som kjent den røde tråden i Livs liv.

«En serie om nettet som fører oss sammen og isolerer oss, om hvor lite man vet om de man tror man kjenner, og hvor lett det er å miste seg selv.»

TV2

Serien kan minne om SKAM i flere frekvenser, det er norsk, det er unge mennesker i starten på voksen livet, som gjør dumme ting, som forsøker å være fornuftig, og som leter etter seg selv først og fremst, men så går det rett til helvete – noen ganger.

Liv er glad i Thea og vil strekke seg langt for å finne sin samboer fra kollektivet. Men har du sett filmen “Det er noe med Thelma” vil du fort kunne få deg en aha-opplevelse. Likhetstrekkene er ikke mange, men de vi finner, er slående.

Første episode av Hvor er Thea? er allerede tilgjengelig på Sumo. Det er produksjonsselskapet Anti som har gjort jobben for TV2, og det er Jørn Berge Larsen og Tina Rygh idéskapere. Produsent er Birgitte Bruusgard.

Hvor er Thea” følger NRKs publiseringsmodell av SKAM, via P3. TV2s SUMOs egen storsatsning, er heldigvis gratis for alle som ønsker å være med på å lete etter Thea.

Serien har allerede fått sin egen fanside, på Facebook.

 

Kilde: Kampanje.com

Vargas

The post Hvor er Thea? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Farmen-paret deler seng?]]> http://www.vargas12.com/?p=34914 2017-10-04T07:26:30Z 2017-10-04T07:09:51Z Det er ikke hvert år det blir romantikk på Farmen, men denne sesongen er det utvilsomt full klaff mellom en kvinne og en mann. Sandvika gård har fått det som fort kan bli Farmen-paret 2017. Vi skriver selvsagt om flotte Amalie (21) og storbonden Mats (28) Lest? Sex med Lothepus? At den vakre blondinen er … Fortsett å lese Farmen-paret deler seng?

The post Farmen-paret deler seng? appeared first on vargas12.com.

]]>
Det er ikke hvert år det blir romantikk på Farmen, men denne sesongen er det utvilsomt full klaff mellom en kvinne og en mann. Sandvika gård har fått det som fort kan bli Farmen-paret 2017. Vi skriver selvsagt om flotte Amalie (21) og storbonden Mats (28)

Lest? Sex med Lothepus?

At den vakre blondinen er plukket ut som hjelper for storbonden, er åpenbart ikke tilfeldig, da det stakk seg svært tidlig ut, en helt egen stemning mellom de to. Trym, som så langt har delt storbonde-sengen med Mats må nok finne seg et annet sted å sove, all den tid Amalie og Mats ser ut til å ville dele mer og mer tid sammen.

Farmen 2017 begynte med at ei dundre fra nord, storkjefta Line, tok drittsekk-rollen, skjelte ut alle rundt seg og bestemte seg for å bli sånn passe upopulær at ingen ønsket å ha henne på gården. Slikt blir man som kjent førstekjempe av. Line endte opp i tvekamp med Sunniva, en konkurranse Line tilsynelatende vant, men slo ikke den ene bolten langt nok ned med slegga, og tapte.

 Mats og Amalie, årets Farmen-par Foto: TV2

Også Thale er allerede ferdig med oppholdet på gården, før det hele tok til. Magevondt, sult og hjemlengsel gjorde oppholdet kort for fotomodellen som skulle vinne Farmen med sjarm og vakre smil.

Utfordringen for STRIX, som produserer Norges mest populære reality-serie for TV2, er Farmen kjendis. Kjendiser som Lothepus og Petter Pilgaard, er etter vår erfaring så mye mer interresante å følge på en gård i konkurranse øye med. Vilt fremmede, slik Farmen har vært i 13 sesonger, ser ut til å bli dørgende kjedelig TV, etter at kjendisene fikk sitt gjennombrudd med dundrende suksess.

Lest? Jordbærmus-forfatter – inn på Farmen kjendis

Jo, det er noen spennende mennesker med i år også, men kjendisenes status er så mye sterkere og det faktum å kunne følge noen på Farmen, mange mener å vite hvem er og til og med – kjenne godt. Da hjelper det lite om to vakre unge mennesker finner tonen og kliner litt i mellom busker og kratt, og den vakre skjærgården på Sørlandet.

Nå når mattyven er avslørt og sendt hjem, framstår de 12 forpaktere som one big happy family, noe som gir dørgende kjedelig TV. Heldigvis er det tidlig på sesongen, Farmen skal sendes nesten helt til julegrana tennes på torvet i Kristiansand, mye kan skje, og de mest kreative har sett et gryende vennskap mellom Eunike som foretrekker kvinner, og blide Karianne. Kan det bli noe mer? De bader da naken sammen – gjør de ikke?

Vidar med håret, har vært svært anonym, noe som kan bety at han kommer lengre enn de fleste i konkurransen om å vinne hele dritten. Sjefen sjøl, Halvor, fra de dype skoger, klarer ikke å stagge sin iver i å vise hvor dyktig han er i alle de forskjellige oppdrag og gjøremål. Han vil utvilsomt framstå som den farligste, og vil bli valgt som førstekjempe, om storbonden tør.

Tom har tørket tårene etter at “datteren” Thale forlot gården. Læreren fra Mesnali har påtatt seg forsørgerrollen og spiller pappa for de som trenger en skulder, men gråter altså like mye selv.

Trønderen Camilla nekter å slakte noe som helst, noe vi har hørt i hvert eneste program, siden Farmen 2017 tok til. Ikke rart seertallene synker i ett med overdreven bruk av kattebilder og vakker natur.

Presten, Geir, som egentlig er selger, møter motstand og hans listige andakter får motstand. De andre deltagerne har gjennomskuet hans plan om å samle sin egen gjeng med disipler.

Kristian fra Gjøvik, har vel så langt vært den eneste fargeklatten på Farmen. Den første storbonden, som fikk ukesoppdraget i havn, kniv i beltet og som ble helt for de andre, for å ha baller nok til å velge bråkebøtta Line som førstekjempe.

Om ikke Mats feier over deilige Amalie, slik at vi får litt action, og noe å snakke om fra gården – vil ikke Farmen slik vi kjenner det i dag, bestå som Norges mest populære, av noe som helst. Enten må langt mer ekstreme personligheter plukkes ut som deltagere, slik at vi får diskusjoner, krangling og håndgemeng fra første episode, eller så må Farmen satse hele potten på kjendisene. Dessverre.

 

Vargas

The post Farmen-paret deler seng? appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[TV-aksjonen 2017 går til UNICEF]]> http://www.vargas12.com/?p=34907 2017-10-03T16:31:15Z 2017-10-03T16:31:15Z UNICEF står for United Nations International Children’s Emergency Fund, men det visste du sikkert. Men det at UNICEF når flest barn av alle hjelpeorganisasjoner av alle, er ikke like kjent. UNICEF ble opprettet 11. desember 1946 for å hjelpe europeiske barn etter 2. verdenskrig. Det var meningen å legge ned organisasjonen da etterkrigsarbeidet var avsluttet. Det … Fortsett å lese TV-aksjonen 2017 går til UNICEF

The post TV-aksjonen 2017 går til UNICEF appeared first on vargas12.com.

]]>
UNICEF står for United Nations International Children’s Emergency Fund, men det visste du sikkert. Men det at UNICEF når flest barn av alle hjelpeorganisasjoner av alle, er ikke like kjent.

UNICEF ble opprettet 11. desember 1946 for å hjelpe europeiske barn etter 2. verdenskrig. Det var meningen å legge ned organisasjonen da etterkrigsarbeidet var avsluttet. Det store behovet for hjelp til barn i Afrika, Asia og Latin-Amerika gjorde at man isteden utvidet UNICEFs mandat til å gjelde absolutt alle barn i hele verden.

For hver hundrelapp du gir, går 75 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn. For å være effektive må arbeidet planlegges, tilpasses lokale forhold og organiseres godt.  Vi bruker 22 kroner på å få inn enda flere hundrelapper – inntektsgivende arbeid som kampanjer, utsendelser og produksjon av informasjonsmateriell. 3 kroner går til administrasjon.

Vi er medlem av Innsamlingskontrollen.

UNICEF

Derfor er det hyggelig og lett å delta, være med å gi og til og med bidra til – at UNICEF får enda mer penger, for å hjelpe enda flere barn, som trenger det mest elementære. TV-aksjonen 2017 skal bidra til å gi organisasjonen penger, som skal hjelpe barn i krig og konflikt til en tryggere fremtid.

Klarer du å avse 9 kroner dagen, noe som er mindre enn én kopp kaffe på café? Så er du med å hjelper barn i ytterste nød i konfliktfylte områder eller krigssoner der mangelen er prekær. De mangler skoler, mat, vann og mange steder – et trygt sted å sove. Mange barn er foreldreløse, som et resultat av krig. Da er UNICEF på plass for å hjelpe i 190 forskjellige land. 9 kroner dagen, eller 250 kroner måneden – er det du betaler for å bli UNICEF-fadder. Har du råd?

Verdens barn er uskyldig tredjepart i enhver krig.

Vi nordmenn, som lever i det tryggeste hjørnet av Europa, med rikdom og overflod bør kanskje bidra til at andre barna får en tryggere tilværelse, skolegang, viktige vaksiner, rent vann og sted og sove. Alt dette som vi nordmenn tar for gitt for våre barn.

Vis at du bryr deg ved å gi, eller ta del i denne viktige dagen, TV-aksjonen 2017, søndag 22. oktober. Mye av aksjonen og framdriften i alle innkomne midler kan du følge på NRK1.

Programledere for TV-aksjonen er Line Andersen, Mikkel Niva, Leo Ajkic og Benedicte Bendiksen, og som skal lose oss gjennom direktesendingen som kommer til å var i mer enn seks timer. Sett av dagen og bli med på aksjonen, søndag 22. oktober.

Ønsker du å bli fadder, ta kontakt med UNICEF direkte: giver@unicef.no eller på telefon 241 45 100 hvis du har spørsmål.

 

Vargas

The post TV-aksjonen 2017 går til UNICEF appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Seksuell utpressing mot barn -ny trend!]]> http://www.vargas12.com/?p=34881 2017-10-04T12:26:27Z 2017-10-03T10:35:10Z Den eneste måten å ikke havne i ditt livs største krise, er å unngå ta nakenbilder, verken på mobil, via PC, eller legge disse ut på de forskjellige sosiale mediene. Blir du tatt bilder v i dusjen på skolen – bør du ta det opp med rektor, foreldre og politiet. Det er straffbart å ta … Fortsett å lese Seksuell utpressing mot barn -ny trend!

The post Seksuell utpressing mot barn -ny trend! appeared first on vargas12.com.

]]>
Den eneste måten å ikke havne i ditt livs største krise, er å unngå ta nakenbilder, verken på mobil, via PC, eller legge disse ut på de forskjellige sosiale mediene.

Blir du tatt bilder v i dusjen på skolen – bør du ta det opp med rektor, foreldre og politiet. Det er straffbart å ta bilder av andre, uten samtykke, både med og uten klær.

Lest? Barn tar selvmord! Årsak: Mobbing!

Kripos, Politiet og “Slettmeg.no” har lenge vært klar over problemet, men slår nå alarm. Aldri før har det vært så mange unge som med bunnløs fortvilelse, har måttet fortelle foreldrene sin om utpressing og trusler, av seksuell karakter.

 Foto: Marco Vaglieri / NRK.no

Dessverre har det resultert i selvskading, foreldre som blir sykemeldte og selvmord. Seksuell utpressing mot barn er en ny og farlig trend som ødelegger mange liv, et problem som er vanskelig og kompleks. Framgangsmåten de utspekulerte nett-trollene bruker er kjent for politiet, men fortsatt er det mange som slipper unna straff. Her er noen eksempler via Kripos:

 • Noen kartlegger barna i forkant for å avdekke relasjoner, interesser, hva de snakker om osv.
 • Kommuniserer på barnas premisser. De vet hvordan barna uttrykker seg, hvilken sjargong de benytter.
 • Utgir seg for å være samme eller motsatt kjønn.
 • Utgir seg for å være i samme aldersgruppe.
 • Introduserer seksuelle tema ofte gradvis. De utnytter at barn også utforsker egen seksualitet på internett.
 • Samme gjerningsperson benytter flere profiler for å “gå god for” andre profiler personen besitter. Slik skaper de en illusjon om at denne personen er til å stole på.

Dersom man blir utsatt for seksuell utpressing:

 • Stopp kommunikasjonen
 • Ikke del flere bilder eller videoer
 • Ikke betal penger
 • Ta kontakt med en voksen du stoler på og politiet ( tlf. 23 20 80 00 eller på epost: kripos@politiet.no)

Ifølge Kripos, er det gutter og jenter i alle aldre som blir forsøkt utpresset og dermed får livet sitt ødelagt av kyniske kriminelle, på jakt etter kortsiktig vinning.

Å være i starten av voksenlivet og måtte ta opp slike temaer med de nærmeste, med skolen eller politiet, er skambelagt, flaut og nedverdigende, men akk så nødvendig. Uten at politiet får kjennskap til den faktiske dialog mellom den som truer og den som mottar truslene, kan ingen bli tatt for ugjerningene.

Gjør deg selv en tjeneste, logg av når en eventuell samtale peiler inn på sex eller nakenhet.

 

Kilde: Kripos og NRK.no

Vargas

The post Seksuell utpressing mot barn -ny trend! appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Wolves er i rute til opprykk!]]> http://www.vargas12.com/?p=34865 2017-10-01T21:41:28Z 2017-10-01T20:35:38Z Oktober er skrevet og Championship er kommet godt i gang med elleve spilte kamper. Revolusjonen hos den “sovende giganten” har startet. Wolves er i rute til opprykk til verdens viktigste liga – Premier League. Lest? Wolves-revolusjonen er komplett! Å forutse fotballresultater er noe vi nordmenn har bedrevet i uminnelige tider – eller i mer enn … Fortsett å lese Wolves er i rute til opprykk!

The post Wolves er i rute til opprykk! appeared first on vargas12.com.

]]>
Oktober er skrevet og Championship er kommet godt i gang med elleve spilte kamper. Revolusjonen hos den “sovende giganten” har startet. Wolves er i rute til opprykk til verdens viktigste liga – Premier League.

Lest? Wolves-revolusjonen er komplett!

Å forutse fotballresultater er noe vi nordmenn har bedrevet i uminnelige tider – eller i mer enn hundre år i hvert fall, da den engelske fotballen begynte å rulle på ball-øya, har det også vært av interesse for oss hvordan lagene som senere har blitt mange nordmenns favorittlag, har gjort det. Ikke i starten, men sakte, men, sikkert har vi nordmenn trykket England, og den engelske fotballen til vårt bryst.

The Golden Palace, Molineux Stadium Foto: Wikipedia.org

Rent profesjonelt, ble det ikke satt penger på fotballen før Norsk Tipping startet med tippekupongen, 13. mars 1948. Tippekampen slik vi husker den fra den startet på NRK i 1969, (Wolverhampton-Sunderland 1-0) har vært en helt avgjørende årsak til nordmenns elsk på engelske lag, engelsk tippekamp, på engelsk gress. Av og til en åker i tidlige år. Engelsk åker, men det var favorittlaget som spilte, Nottingham, Everton, Tottenham, Manchester City og United, Liverpool, derby, QPR, Arsenal, Chelsea, Leeds og Wolves – med sine karakteristiske drakter, med tre ulver ovenfor hverandre, orange, eller Old god and Black, som de lokale påstår å vite at farven heter.

Lest? Wolves revolusjonerer Championship!

På femtitallet var ulvene like god som de aller beste er i dag. Europa-Cup spill mot Juventus og Wolves vant det som den gang het 1. divisjon hele tre ganger, med Stan Cullis som manager, men det var på femtitallet, altså ca. 60 år siden. Alle snakket om Wolves den gang, en av de eldste klubbene i ligasystemet, og som ble stiftet i 1877.

I moderne tid, ble det ikke snakket om andre enn Steve Bull, som gjorde en fantastisk karriere og skjøt den gamle storklubben fra 4. divisjon til 1. divisjon på 80 og 90-tallet. Bully gjorde 306 mål og hele 18 hat-trick for Wolves. Men det ble ikke skikkelig suksess igjen før en eldre herre, en tidligere fan, en styrtrik fyr, som het Sir Jack Hayward – som kjøpte sin barndoms favorittklubb, bygde ut stadion og bygde nye treningsfasiliteter som ikke ligger tilbake for noen toppklubb i dag. Molineux Stadium tar 33.000 tilskuere, og treningsanlegget Compton ble Haywards stolthet, som selvsagt bærer hans navn.

Compton Fasilitetene Foto: Wolves.co.uk

Sir Jacks lykkeligste øyeblikk, var kanskje Play Off-finalen på Millenium Stadium, mai 2003. Etter å havnet på 5. plass måtte man spille om den siste plassen til opprykk til Premier League. Manager var Dave Jones, og Neil Warnock ( nå manager i Cardiff) og hans Sheffield United sto på den andre bane halvdelen og Wolves vant 3-0. med påfølgende nedrykk sesongen etter.

9. august 2007, solgte den eldre herren, Sir Jack, som får sin statue utenfor Molineux Stadium neste sommer – klubben sin til Steve Morgan for £10, med garantier for at det måtte investeres et minimumsbeløp på £30 mill. noe Morgan fullførte, uten særlig sportslig suksess. Ståle Solbakken, som nå er sjef i FC København, fikk i sin tid sparken av Morgan etter kun 6 måneder som manager. Eiendoms-magnaten solgte seg ut til kinesiske investorselskapet Fosun Group – resten er historie. En fantastisk historie som er i ferd med å bli denne revolusjonene vi så pent innledet med.

I juli 2016 er kjøpet fra Morgan til Fosun et faktum og Kenny Jacket blir erstattet med keeperlegende fra Italia, Walter Zenga som ny manager. Han får kun 14 kamper før eventyret i England er over for hand del, og erfarne Paul Lambert blir ansatt for få skuta på rett kjøl, men forrige sesong blir en fiasko for Fosun og Co. 15. plass gir ingen opprykk og Lambert blir også fjernet.

“Her må noe gjøres” sier Jeff Shi, på sitt karakteristiske kinesisk,  den nyinnsatte sjefen og direktøren på Molineux. Pengesekken blir åpnet og Portos tidligere manager, Nuno Espirito Santo blir ansatt. Superagent Jorge Mendes får grønt lys til å kontakte alle mulige spillere han har i sin portefølje, det gir Wolves unike muligheter til å få god kvalitet på sine nysigneringer. En hel haug med portugisiske spillere blir hentet inn. Deriblant Ruben Neves som kostet £18 millioner som er rekord for en spiller kjøpt til Championship. Diogo Jota blir hentet på lån fra Atletico Madrid, Helder Costa £13 mill) og Ivan Cavaleiro (£8 mill.) ble hentet allerede i fjor sommer, og alt begynner og flaske seg. Intet mindre enn 11 spillere av meget godt kaliber har blitt Santos elever i Old Gold, og Wolves begynner sesongen på best mulig vis og slår sine argeste rivaler, én etter én.

Lest? Mendes og Nuno sender Wolves til Premier League!

Middlesbrough, Derby og Hull får kjenne på revolusjonens makt. Wolves er i rute, og det ser unektelig bra ut. Men det er en lang sesong, med hele 46 kamper, bare i ligaen. Gjør man det bra i både liga- og FA-cup – kan man komme opp i 55-60 kamper gjennom en sesong. Det tærer åpenbart på spillergruppa, men Wolves har så langt, svært få skader. Midtstopper Willy Boly, på lån fra Porto, er ute noen uker, men ellers er de fleste fit for fight.

I slutten av sommerens overgangsvindu, ville mange ha på plass en ny spiss, siden Nouha Dicko ble solgt. Med kun brassen Leo Bonatini og Bright Enobakhare som rene spisser sammen med langtidsskadde, Michal Zyro, som endelig er tilbake etter 18 måneders skade – virket noe tynt. Ingen ny spiss ble hentet inn, men av de 19 målene som er gjort, er det hele 12 forskjellige målgjørere. Manager Nuno sier i annet hvert intervju, at det er hele laget og lagånden som skal gi sportslig suksess. Ingen enkeltspillere.

I skrivende stund, ligger Wolverhampton Wanderers på 2. plass etter 11 spilte kamper. To tap har det blitt, for Sheffield United og Cardiff. Men med 23 poeng og seire i 7 av kampene, er Wolves utvilsomt i rute til opprykk. For det er en helt annen mentalitet i spillergruppa, på og rundt Molineux, i følge fans og journalister som følger klubben tett. Enda ingen rykker opp før i mai 2018, er det en udelt positiv holdning blant alle som følger med Wolverhampton Wanderers.

I Ligacupen har ulvene også gjort det brukbart, og har slått ut blant andre Southampton på bortebane, noe som har gitt kvalifisert motstand i femte runde; nemlig Manchester City på Etihad.

Tippekampen som vi husker den er historie, men aldri før har det blitt satset mer på engelsk toppfotball til norske fans, på norsk TV – heldigvis. Neste sesong kan du få oppleve å se Wolves i Premier League, noe som utvilsomt vil gi en ny dimensjon og nye overskrifter, på godt og vondt. Nuno ser ut til å ha en god plan for sine unge og sultne spillere.

Sir Jack ville ha vært stolt over å se sitt favorittlag i dagens utgave.

 

Vargas

The post Wolves er i rute til opprykk! appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Manchester City stjerner ute med skade]]> http://www.vargas12.com/?p=34860 2017-09-29T07:01:04Z 2017-09-29T07:01:04Z Både superspissen Sergio Aguero, og forsvarsspilleren, Benjamin  Mendy blir ute for Manchester City til juleprogrammet tar til. Franskmannen spiller neppe mer denne sesongen etter å ha røket korsbåndet mot Crystal Palace. Pep Guardiola fortalte media etter at Mendys skade ble bekreftet som alvorlig, at de ville se på mulighetene til å erstatte forsvarsspilleren i neste … Fortsett å lese Manchester City stjerner ute med skade

The post Manchester City stjerner ute med skade appeared first on vargas12.com.

]]>
Både superspissen Sergio Aguero, og forsvarsspilleren, Benjamin  Mendy blir ute for Manchester City til juleprogrammet tar til. Franskmannen spiller neppe mer denne sesongen etter å ha røket korsbåndet mot Crystal Palace.

Pep Guardiola fortalte media etter at Mendys skade ble bekreftet som alvorlig, at de ville se på mulighetene til å erstatte forsvarsspilleren i neste overgangsvindu, i januar.

Lest: Mourinhos temperament – Uniteds akilles?

Aguero reiste i en Taxi i Nederland, som krasjet i en stolpe da argentineren skulle til hotellet sitt, etter å ha vært på konsert. Vi kjenner til skade-historikken til Vincent Kompany, som et langt smertefullt mareritt. Belgieren skal være på vei tilbake, men hvor lenge kapteinen holder denne gang, vites ikke.

Sergio Kün Aguero Foto: Wikipedia.org

Tyskeren Ilkay Gündogan er en annen Manchester City-spiller som har slitt med skader i lang tid. Nå ser det endelig ut til at midtbanespilleren er friskmeldt og klar for innsats.

Brennhete Kevin de Bruyne og kompisene hans i Manchester City vil nok sloss om hvert eneste poeng, til tross for å ha mistet sentrale spillere nylig. Pep Guardiola har en bred stall og god dekning på de fleste plasser, enda det blir vanskelig å erstatte de aller beste, over så mange kamper som er igjen av denne sesongen. Aguero kan være ute til desember.

Lest? Klopp og Liverpool i blindgate?

Man skulle tro en rekke lag i Premier League “gleder seg” over nyhetene om skadene i City, men nye Wolves, er nok det laget som fryder seg mest. Intet mindre enn 5500 fans, kommer til Etihad til oppgjøret i Carabao Cup (tidligere Ligacupen) Og med flere av de største kanonene ute med skade, ser Championship klubben sitt snitt til å gå videre til kvartfinale. Guardiola har skjelt ut den minst viktige turneringen og kalt den for “bortkastet energi”.

Manchester Uniteds rekordkjøp, Paul Pogba er også ute med skade, sannsynligvis til etter Chelsea-kampen og som tilsvarer ca seks uker til.

Carlos Ancelotti fikk beskjed om å forlate Bayern Münchens manager-kontor etter tapet mot PSG i Champions League-kampen denne uken. Men italieneren vil ikke være lenge borte fra treneryrket. West Ham har vært lynraskt ute og visket den meriterte eks Chelsea-manageren noen lovnader i øret.

Slaven Bilic og Evertons Ronald Koeman, leder den dystre “oddslisten” over managere som ligger dårlig an – for sine respektive klubber.

 

Vargas

The post Manchester City stjerner ute med skade appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[QATAR Airways – gjør verden mindre]]> http://www.vargas12.com/?p=34849 2017-09-28T08:32:10Z 2017-09-28T08:32:10Z Når du endelig skal ut på drømmereisen, bør selvsagt også flyturen være av aller beste kvalitet. Enhver reise – starter jo i det øyeblikket du går ut av døren, og varer til du er hjemme igjen. QATAR Airways gjør reisen kortere, fordi du som reisende er deres gjest, med kompromissløst gjestfrihet. Hva er det QATAR … Fortsett å lese QATAR Airways – gjør verden mindre

The post QATAR Airways – gjør verden mindre appeared first on vargas12.com.

]]>
Når du endelig skal ut på drømmereisen, bør selvsagt også flyturen være av aller beste kvalitet. Enhver reise – starter jo i det øyeblikket du går ut av døren, og varer til du er hjemme igjen. QATAR Airways gjør reisen kortere, fordi du som reisende er deres gjest, med kompromissløst gjestfrihet.

Hva er det QATAR Airways har, som ikke andre flyselskap kan tilby, tenker du sikkert. Sett bort i fra de aller mest moderne flyene i verden, ikke mer enn fem år i snitt, der både giganten Airbus A380 og Dreamliner Boeing 787 inngår, er det selvsagt flere grunner. For det er selvsagt den overtrufne kvaliteten på servicen om bord, som gjør QATAR Airways til et av de aller beste flyselskapene i verden.

Lest? Turfolket!

Uansett reisemål, er det ofte til de aller mest eksklusive destinasjonene man finner flyene til QATAR Airways. Blant annet til eksotiske Dubai eller kanskje Doha?

QATAR Airways er konkurransedyktige på alt fra pris, kvalitet og sikkerhet, til punktlighet, service og komfort. Med sine moderne fly, frakter det populære flyselskapet titusenvis av fornøyde reisende, til mer enn 150 forskjellige destinasjoner, verden over.

Hos Qatar Airways, jobber det mer enn 46000 profesjonelle aktører som hver eneste dag, jobber for at nettopp du skal oppleve den perfekte reisen. Og det er når du først kommer om bord i flyet at du forstår hva det er snakk om. God plass er et stikkord, og mer enn 3000 forskjellige underholdningskanaler, én annen detalj som vil overraske deg.

Lest? Høstferiens muligheter for liten og stor

Siden starten i 1997, har Qatar Airways endret luftfarten. Med en bevisst profil der ingenting er overlatt til tilfeldighetene, der designe, stil og eleganse har stort fokus, har flyselskapet vunnet en rekke internasjonale priser for årets flyselskap, og nylig vunnet prisen “confidence of the travelling public” for 2017.

Qatar Airways har oppdaget at suksessen ligger i detaljene. Hver eneste passasjer er viktig, uansett alder, uansett destinasjon eller reisens formål. Hos dette suksessrike flyselskapet – er alle reisende VIP-gjester.

På din neste reise, bør du velge QATAR Airways, for å merke forskjellen, og oppleve at verden blir mindre, med luksus i luften.

God fornøyelse!

 

Vargas

The post QATAR Airways – gjør verden mindre appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Din TV-hverdag revolusjoneres]]> http://www.vargas12.com/?p=34838 2017-09-26T16:13:03Z 2017-09-26T16:13:03Z Prisen på en TV har falt dramatisk de siste 8-10 årene, og aldri har det vært rimeligere. Du kan få én 50-tommer flatskjerm til noen få tusenlapper. Rimeligere og bedre teknologi, samt stor konkurranse og lavere kostnad for produsentene og et mettet marked, presser prisene på TV-ene ned. Du får en bedre TV i dag, … Fortsett å lese Din TV-hverdag revolusjoneres

The post Din TV-hverdag revolusjoneres appeared first on vargas12.com.

]]>
Prisen på en TV har falt dramatisk de siste 8-10 årene, og aldri har det vært rimeligere. Du kan få én 50-tommer flatskjerm til noen få tusenlapper.

Rimeligere og bedre teknologi, samt stor konkurranse og lavere kostnad for produsentene og et mettet marked, presser prisene på TV-ene ned. Du får en bedre TV i dag, som også er rimeligere enn den forrige.

Nordmenn ser i snitt ca 3 timer hver eneste dag, på det som kalles lineær TV. NRK, TV2 osv. Legger man til grunn alle andre skjermer man har tilgjengelig, med enda større, og kanskje bedre tilbud som via Netflix, via nettbrett, PC og andre underholdningstjenester. Via SMART-TV, kan man nå surfe på nettet og dermed få internettet som en egen “TV-kanal”.

OLED-teknologien har vært på manges lepper i en årrekke, men det som er er nytt i år er at den teknologien både har blitt bedre og billigere. Disse skjermene som byr på den aller beste bildekvaliteten, og er virkelig et syn for de som er vant med vanlige skjermer.

Tek.no

Foreløpig bruker man mest tid på Lineær TV, men innen få år, vil dette tallet være endret, og det er internettet som styrer det meste. Film-kanalene HBO, Viafree, Sumo, Netflix samt nisje-produkter man finner med én enkel app f.eks, blir det som styrer TV-hverdagen din i framtiden.

Foto: Tek.no

TVOV ( TV and online video) er altså motpolene eller rivalene om du vil, til det Lineære TV som vi kjenner så godt til fra før. Folk flest, og i alle aldre, ser mindre TV nå enn før, og det er åpenbart at det massive tilbudet utenfor den ordinære TV-kanalene som er årsaken. Hvorfor skal man sitte og se på “Kontrapunkt” på NRK3 når det går “Game of Thrones” på HBO? For eksempel.

Det er faktisk ikke mange år siden at mange nordmenn ikke hadde TV overhode. Det var den gang Microsoft hadde kalkulert med at det ville være behov for ca 5 PCB-maskiner – i verden. Sånn ca. Plutselig ble tilbudet endret, alle hadde tilgang til TV, med farger. Etter enda noen tiår, hadde nesten alle også PCB-maskiner, eller lap top, som vi kaller det i dag. Resten er som kjent historie, men ikke helt. TV-hverdagen vår revolusjoneres fortsatt, og den flate greia på veggen, blir ensa litt større, enda litt bedre og kan snart gi deg all verdens tilbud. Billigere blir det sannsynligvis også.

Per 2017 holder det om du investerer i det aller siste på markedet – et eller annet merke vi ikke ønsker å påvirke deg på, men det bør være minimum 4K oppløsning, med OLED-teknologi, (organic light-emitting diode, eller organisk lysdiode) så er du sikret et godt TV-bilde.

Om det ikke finnes dyre TV-er? Selvsagt gjør det det. Men til vanlig hjemmebruk for en familie på fire, så har det neppe vært rimeligere å kjøpe TV enn akkurat nå. Men som med det meste man bruker penger på – jo dyrere, jo bedre.

Ikke alle er like glade for endringer i den teknologiske verden, men lar du ekspertene få en sjanse, vil du garantert bli overrasket. Din nye TV-hverdag vil også gi deg et revolusjonerende TV-bilde, men også underholdningen vil bare gå én vei.

Det du vil se på TV om få år, visste du ikke eksisterte.

 

Kilde: Kampanje.com

Vargas

The post Din TV-hverdag revolusjoneres appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Vokt dem for elgen …]]> http://www.vargas12.com/?p=34829 2017-09-26T13:23:27Z 2017-09-26T08:23:54Z Elgjakta er endelig i gang. Termos og varme sokker er pakket godt ned i sekken sammen med kilovis med ammunisjon og blankpusset børse. Da er alt klart for årets viktigste happening for kvinner og menn i de dype skoger. Elgen skal tas – tålmodigheten skal atter en gang settes på prøve. DU kan bli satt … Fortsett å lese Vokt dem for elgen …

The post Vokt dem for elgen … appeared first on vargas12.com.

]]>
Elgjakta er endelig i gang. Termos og varme sokker er pakket godt ned i sekken sammen med kilovis med ammunisjon og blankpusset børse.

Da er alt klart for årets viktigste happening for kvinner og menn i de dype skoger. Elgen skal tas – tålmodigheten skal atter en gang settes på prøve.

DU kan bli satt på prøve, det er nemlig alle elgjegeres drøm.

Å få en flere hundrekilos tung elgokse gjennom kikkertsiktet, er hakket bedre enn gjennom frontruta.

Pulsen øker i det øyeblikket du hører det knekker i kvister et sted bak deg. Ingen har meldt om elg i ditt område på radioen, du skimter en skygge, noe stort, som beveger seg sakte i mot deg. Du løfter rifla, legger kolbekappa opp i skuldergropa og lukker det ene øyet. Hjertet hamrer inne i beingrinna – du får øye på en storokse, med 16 tagger, ruslende med sakte bevegelser i mot deg. Den største elgen du har sett på dine 25 år som elgjeger, et imponerende syn som nesten tar pusten fra deg. Børsa blir tung i hendene. Du er så tørr i munnen at tunga fester seg i ganen. Avstanden bedømmer du til åtti, kanskje nitti meter. Du har ditt livs sjanse, og idet oksen vender seg med breisida til, får du din mulighet. PANG!

Foto: KENT MILLER / NPS

Elgen skvetter til i det øyeblikket  6,5 x 55 Lapua Mega-ammoen går inn i pelsen som kniv i smør og treffer like over hjertet på det tunge dyret. Den vakler et par skritt fram og to til siden. Du vet at skuddet var vellykket. Elgen velter over på siden og blir liggende. Du hører hjerteslagene og pulsen som dundre i kroppen, du fjerner øreproppene for å høre ekkoet fra skuddet ljome gjennom dalen. Noen sier ett eller annet i radioen, men adrenalinet herjer i kroppen din, du får det ikke med deg, du løfter radioen til munnen, hånden skjelver fortsatt, du klemmer inn samtaleknappen og sier med dirrende stemme: “Dæven, æ traff!”

Drømmen for hundrevis av elgjegere som i disse dager gjør seg klare for nettopp en slik opplevelse. Å treffe den største elgen, på manns minne, midt i hjertet, midt i skogen, midt i elgjakta.

Alle forberedelsene, de tunge skrittene i myrer og over åser, kilometer på kilometer, forventingene, samtalene rundt bålet og strategien i forkant og all tålmodigheten som må til for å lykkes – er bare noen få andre detaljer som gjør elgjakta for kvinner og menn til noe rituelt. Noe magisk og helt spesielt som ikke glemmes så fort.

Når elgbiffen ligger på tallerkenen, sammen med poteter, grønnsaker, hjemmelaget tyttebær og brunsaus, er det lett å huske hvorfor man setter pris på selvskutt middag. Du er glad du trakk av.

God jakt!

 

Vargas

The post Vokt dem for elgen … appeared first on vargas12.com.

]]>
0
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Ti grunner til å forbli singel]]> http://www.vargas12.com/?p=34820 2017-09-25T06:59:47Z 2017-09-25T06:59:47Z Forhold og relasjoner, forelskelse og kjærlighetssorg – helt til man finner den rette og kan leve lykkelig i alle sine dager. Vel, det siste er tatt fra eventyrverden. Livet blir sjelden slik. Den første setningen derimot, er langt mer en snev av virkelighet og derfor velger mange heller singeltilværelsen, fordi den gir en rekke fordeler. … Fortsett å lese Ti grunner til å forbli singel

The post Ti grunner til å forbli singel appeared first on vargas12.com.

]]>
Forhold og relasjoner, forelskelse og kjærlighetssorg – helt til man finner den rette og kan leve lykkelig i alle sine dager.

Vel, det siste er tatt fra eventyrverden. Livet blir sjelden slik. Den første setningen derimot, er langt mer en snev av virkelighet og derfor velger mange heller singeltilværelsen, fordi den gir en rekke fordeler.

Lest? Cougar – modne kvinner tenner deg

Ikke for alle, men for svært mange nordmenn som bevisst velger å bo og leve alene, som singel.

Mange tror at man blir ensom som singel, men faktisk kan det være veien til et langt mer sosialt liv, fordi du kan møte hvem du vil, når du vil. Elskere, venner eller venninner, uten å måtte gå inn i tunge diskusjoner med en sjalu kjæreste, som vil ha kompromiss for alle avtaler.

 

Så kan man lett tenke over alle de situasjonene det hadde vært fint å ha noen ved sin side også. En å dele måltider sammen med, en å våkne sammen med, en å elske – og en å bli elsket av. Vi er flokk dyr, vi mennesker, og ikke skapt for å være alene over tid.

Lest? Modne kvinner tenner unge menn

Men så var det dette med relasjoner da; man skal selvsagt forsøke å leve i et forhold, få den erfaringen det gir, kjenne på smerten ved å dele fjernkontrollen, kjenne på prumpen fra badet, og måtte rydde etter en rotete partner, hver dag i flere år. Mange vil få klaustrofobi av mindre.

Derfor dundrer vi til med ti helt forskjellige og tilfeldige årsaker til at du kan klare deg meget godt som singel:

 • Du slipper å se filmer du ikke liker på kino
 • Du slipper å irritere deg over dårlige vaner hos en partner
 • Du slipper å måtte på besøk hos hans familie
 • Du slipper å måtte trene når du heller vil ligge på sofaen å sappe
 • Du slipper uendelige diskusjoner om regninger som er forfalt
 • Du slipper å fortelle hvor du har vært på byen med venner
 • Du slipper å få kjærlighetssorg
 • Du slipper dårlig samvittighet for ikke å ha tid til vennene dine
 • Du slipper å spørre hvor du skal reise på sommerferie
 • Du slipper å ta hensyn til noen vedrørende sex

Vargas12.com har skrevet flere hundre artikler om hvor fantastisk det er å være to, være forelsket og leve sammen med den du elsker. Men slett ikke like mange blogginnlegg om det å være singel, som jo er en stor fordel om man liker den friheten og uavhengigheten det gir.

To ting du bør legge på minne når det kommer til jakten på det perfekte liv, for deg selv i forhold eller som singel. Husk at mennesket, er menneskets glede, og husk at du kan være din egen herre og sjef, til tross for at du deler pute med din sjelevenn, elsker og kjæreste.

Gjennom et langt levd liv, vil man kjenne på singeltilværelsen som grusom eller fantastisk, forholdet som paradis, men også et helvete. Det er det som er livet, disse dager som kommer og går – hverdager som helg. Enten du opplever de alene, eller sammen med en helt spesiell.

 

Vargas

The post Ti grunner til å forbli singel appeared first on vargas12.com.

]]>
1
vargas12 http://vargas12.com/ <![CDATA[Mourinhos temperament Uniteds akilles?]]> http://www.vargas12.com/?p=34818 2017-09-24T13:04:58Z 2017-09-24T13:04:58Z José Moutinho har en egen evne til å havne i trøbbel med dommerne, på grunn av sitt voldsomme temperament. Kan det være med å ødelegge for Manchester United, når han må sone flere kampers karantene på tribunen? Lest? En sensasjon For det er hevet over enhver tvil at portugiserens korte lunte, har også vært med … Fortsett å lese Mourinhos temperament Uniteds akilles?

The post Mourinhos temperament Uniteds akilles? appeared first on vargas12.com.

]]>
José Moutinho har en egen evne til å havne i trøbbel med dommerne, på grunn av sitt voldsomme temperament. Kan det være med å ødelegge for Manchester United, når han må sone flere kampers karantene på tribunen?

Lest? En sensasjon

For det er hevet over enhver tvil at portugiserens korte lunte, har også vært med på å skaffe ham en unik posisjon, som en av verdens beste fotball-managere – for de aller beste klubbene i verden. Kanskje er det hans lynne og personlighet som er med på å gjøre ham til en manager som går over grensene, for å vinne? Vi vet at Mourinho velger å være kontroversiell – for å ta mye av støyen vekk fra spillergruppa.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

 

Manchester United har ikke begynt en sesong så ofte, mye bedre enn denne, og Mourinho ligger á poeng med erkerival Pep Guardiola og Manchester City, som ser veldig gode ut for tiden. De lyseblå fra Manchester scorer masse mål i hver kamp og slo Stoke med 4-0 på bortebane.

Manchester United vil sloss om de gjeveste trofeene, både i ligaen og i Champions League, og de lærde strides om Mourinhos menn er gode nok. Romelu Lukaku scorer på bestilling og ble matchvinner mot Southampton, men mot slutten av bortekampen ble altså José Mourinho sendt på tribunen for å ha for mye å mene om dommer Craig Pawsons avgjørelser.

Dette er noe mange har sett før. Mourinho greier ikke å holde kjeft når det begynner å brenne på dass, han går over lik eller provoserer dommerne. Ubevisst, eller nøye kalkulert for å kjøpe seg tid?

Kampene kommer tett som hagl på høsten. Nå er det ny runde i Champions League, der United møter CSKA Moskva borte og Crystal Palace, hjemme i serien. Manchester City møter Shakhtar Donetsk i den gjeveste Europaligaen og Chelsea hjemme i serien.

Lest? Klopp og Liverpool i blindgate?

Skal man være best, spiller det liten rolle hvem man møter, man skal helst vinne så ofte som mulig. Alt tyder på at mye skal stå mellom de to lagene fra Manchester, samt Chelsea, som kommer halsende rett bak på tebellen.

Pep Guardiola har vært, og er engasjert, ivrig og gestikulerende på sidelinjen, slik vi kjenner Antonio Conte i Chelsea, men sjelden rasende og villsint på dommeren – slik vi så ofte har sett José Mourinho. Dommerne kjenner disse managerne godt, og slår ned på deres misnøye ganske raskt. Nettopp derfor er det et tankekors, og smått utrolig at en så erfaren fotballfyr som Mourinho gjør den samme tabben, igjen og igjen.

Eller er det planlagt og bevisst?

 

Vargas

The post Mourinhos temperament Uniteds akilles? appeared first on vargas12.com.

]]>
1