Kategoriarkiv: Astronomi

Hawking: Ikke ta kontakt med fremmede planeter!

Skulle det komme til et punkt der forskere lykkes med å komme i kontakt med intelligent liv på andre planeter, advarer professor Stephen Hawing om konsekvensene. Fysikeren Stephen Hawking, som kanskje er den aller fremste eksperten på tema, har sterke meninger om det meste som foregår utenfor vår egen kloden. 75-åringen har skrevet en rekke… Les mer »

Disse menneskene skal til Mars!

NASA (National Aeronautics and Space Administration) har fått grønt lys av president Donald Trump, til å framskynde den omfattende planleggingen med reisen til Mars.  Det er satt av $20 milliarder til bruk for å gjøre NASA, Trump og USA til vinnere, hva romfarts-satsning angår. Mye arbeid gjenstår, men sjelden har optimismen rådet som nå, president Trump… Les mer »

Gigant-Asteroide nær jorda- ville vært katastrofe ved treff

Asteroiden “2004 BL86” er på størrelse med fem fotballbaner, og kunne ha utslettet en hel by om den traff kloden vår. Heldigvis har ekspertene rimelig bra kontroll på dens bane.  Thomas Bresson via Compfight Den kommer ikke nærmere enn 1,2 millioner kilometer fra kloden vår, på det nærmeste. Heldigvis. – Verdensrommet, slik dyktige astronomer har… Les mer »

Mennesket- fra villmann til intellektuelt geni?

Planeten Tellus, der  menneskene bor har eksistert i ca 4,5 milliarder år. Det moderne tenkende mennesket som vi kan sammenligne oss med har kun eksistert i ca 200.000 år. Jorden har med andre ord kun hatt mennesker i en svært kort periode av sine egen eksistens.  Problemet for vår vakre planet er at menneskene blir… Les mer »

Mennesket vet lite- det bør det jobbes mer med

En av verdens mest kjente og kanskje et av de klokeste heter Stephen Hawking har forsket på hvordan universet ble til i mange år. Han  leter etter de svar menneskene har spurt seg i millioner av år. Hvorfor er vi her? Og hvordan ble universet til? Hva var her før det var noe univers? Hva er… Les mer »

Planeten Tellus sine siste år…

Om noen år, ikke i vår levetid, ikke i dine barnebarns levetid heller, men om 1,5 til 2 milliarder år. Vil kloden bli slukt av sola. Om ikke vi mennesker klarer å ødelegge vår vakre planet innen den tid.  Kloden som vi er så avhengig av vil før eller siden nærme seg den glødende stjernen… Les mer »

Jorda vil før eller siden bli slukt av sola

Miljøforkjempere har i lang tid sagt at det er menneskeskapte utfordringer og problemer som forurensninger og  misbruk av naturens ressurser som vil ødelegge planeten Tellus. Selvsagt er det alvorlig at vi ikke gjør mer for å bevare kloden vår, men det er nok en annen årsak til jordas undergang. – SOLA blir vår skjebne. Ikke din og min,… Les mer »