Kategoriarkiv: Krig

Tredje verdenskrig, ikke lenger utopi

Menneskehetens trusler er konstant. Ikke bare fra menneskeskapt klimaendring, ved krig, atomkrig og ondskap, men også ved globale pandemier som Ebola, trusselen ved kunstig intelligens, eller kollaps av økosystem.  Mange mener at klimaendringene alene er farlig nok. Årsaken til at ekspertene ønsker å få en fortgang i å finne alternative muligheter til å flykte, er av… Les mer »

Julen 2016 er avlyst!

Det hadde tatt seg ut! Tenk hvor mange skuffede barn vi har fått her i landet. Om julen ikke ble noe av. Og barna ikke hadde fått det de ønsket seg til jul. For det er jo det julen handler om ikke sant? Julegaver? For norske barna er det naturligvis det. Også for danske, svenske… Les mer »

Abu har drept 173 IS-soldater, foreløpig …

Abu Tahseen (63) sluttet seg til de lokale folkelige mobiliseringsenheter som frivillig, til å forsvare Irak fra ISIS, den Islamske Stat, som vi stort sett kaller IS her hjemme. Han er født i 1953 og vil forsvare sitt land mot terroristene. Han er en snikskytter-veteran av hele fem væpnede konflikter. Yom-Kippur krigen, Iran-Irak-krigen, invasjon av… Les mer »

Er alle muslimer terrorister?

“Mulla, mulla, mulla – alle skal bli knulla, dere er alle samme ulla” synger Norges mest undervurderte rappere “Karpe Diem” i låta “Lett å være rebell i kjellerleiligheten din.” Ei låt som forøvrig fikk terningkast 6 av VG i november da den ble sluppet på markedet. Et spark i lysken på justisminister Anders Anundsen ble… Les mer »

Der det er hjerterom – har du plass til en syrisk familie på fem?

Vest-Europa flommer av syriske flyktninger. Ikke bare syriske, men også afrikanske, iranske, irakiske og tunisiske flyktninger kommer til Norge. Noen for å berge livet. Andre for å melke det norske velferdssamfunnet for det det er verdt. Det er verdt mye for mange. Nedlagte institusjoner blir gjort om til asylmottak, våre nye landsmenn må ta til… Les mer »

Den døde gutten…

Vi har hørt om krig og tragedier i nyhetene hver dag så lenge vi kan huske. Vi tenker og sier kanskje: “Huff så trist, tenk på de stakkars barna.” Men da et bilde av en død gutt blir publisert, verden over – ser det ut til å gjøre noe med så mange flere av oss.… Les mer »

Putin neppe bak russisk ubåt-funn i Sverige!

Eksperter på undervanns aktivitet i form av krigføring har sett bilder av den russiske ubåten som er funnet på hemmelig sted, 3 km fra svenskekysten. En skjærgård hjemsøkt av sin mektige nabo i øst gjennom historien. Funnet hadde vært langt mer dramatisk, om det hadde vært en nyere og langt mer moderne ubåt  – en… Les mer »