Kategoriarkiv: Film

Camilla er søsteren til Lisbeth Salander …

Bøkene og filmene om den tynne og magre hackeren Lisbeth Salander, ble først introdusert i bøkene til Stieg Larsson, senere i filmatiseringen via Millenium-trilogien.  Fantastiske bøker solgt i millioner av eksemplar og senere filmatisert med stor suksess med premiere i 2009. Filmer som er gjort minnerike gjennom Noomi Rapces-skikkelse, som Lisbeth Salander og Michal Nyquist… Les mer »

Western-filmenes røde tråd

Du husker å ha sett det mange ganger på film. Der sheriffen i småbyen, lukker øynene for gangsteren som har en høy premie på sitt hode, og som rir inn i byen etter nattens frambrudd, går inn i saloonen og setter seg ved spillebordet. Filmens første skyte-scene ender med at alle spillerne foruten den etterlyste… Les mer »

Fifty Shades Darker – Christian søker Anastasia …

Du har enten lest bøkene, sett filmen, eller kanskje begge deler – og gleder deg til neste film. “Fifty Shades Darker” tar møtet mellom Anastasia og Christian Grey et skritt videre, inn i BDSMs mørkeste kroker. Heldigvis. Denne filmen vil du huske lenge. Ikke nødvendigvis fordi den er så fordømt bra, men fordi den stilner din… Les mer »

Lisbeth Salander – Millenniums fjerde film kommer!

Stieg Larssons fantastiske Milleniumtrilogi kunne ha stoppet etter hans død. Heldigvis har forfatteren David Lagercrantz, i samarbeide med Larssons familie – holdt liv i Lisbeth Salander. Nå blir den fjerde boken “Det som ikke dreper oss“, til film.  Les også: Ny bok om Salander, hva får vi vite? Om du ikke husker det, siden er… Les mer »

WESTWORLD – der mennesker er roboter og roboter er …

 Underholdningsbransjen har aldri vært tøffere. TV-kanalene sliter med liten oppslutning og labre seertall. Konkurransen fra de nettbaserte kanalene som Nettflix og HBO tar stadig større andeler av seerne. Kanskje ikke så rart når man blir tilbudt serier som “Game of Thrones” og den nye serien “Westworld“. Verken NRK eller TV2 kan noen gang makte å… Les mer »

Fifty Shades Darker – nå vet vi hvorfor …

 Valentines Day, medio februar 2017, får vi vite sannheten. Film to av tre eller kanskje fire om Anastasia og den sex-gale beileren, milliardæren Christian Grey. Den første filmen skuffet et forventningsfullt verdenspublikum, til de grader.  Nå tyder alt på at regissørene har snudd litt på flisa og gjort husmorpornoen om til en thriller i stedet.… Les mer »

Fifty Shades Darker – historien om Anastasia og Christian fortsetter …

Du har enten lest bøkene, sett filmen eller begge deler. Kritikerne var enige, de store forventnigene til filmen ble til skuffelse for mange. Omtalen filmen fikk i media, gav den allikevel så mye oppmerksomhet at den spilte inn milliarder av kroner, verden over.   Bøkene om turtelduene, Anastasia og Christian,  skrevet av E.L. James var på… Les mer »

ISTID 5: SID er tilbake!

Takket være animasjons-kunsten, har vi fått fantastiske filmer som blant annet “Istid“. Nå 14 år etter vi ble kjent med “Sid”, “Buck”, “Manny” og “Diego”; kommer “På Kollisjonskurs”, som er den femte i rekken og filmen blir godt mottatt av kritikerne.  Film er som kjent best på kino. La det være sagt med det samme,… Les mer »