Kategoriarkiv: Politikk

Verden i endring -sistemann slukker lyset

Hvis en krise skulle ramme Norge, i en kortere eller lengre periode? Hvor lenge klarer du deg uten myndighetene eller andres hjelp og unsettnindg? Uten tilgang på butikker, friskt vann i springen eller strøm? Dommedagsprofetiene florer fordi den nyvalgte amerikanske presidenten ikke ser lengre enn sin egen stinne lommebok, fordi Trump rasler med alle sablene… Les mer »

Statsbudsjettet 2017 byr på få overraskelser

Det foreslåtte statsbudsjettet for 2017 som ble fremlagt av regjeringen på torsdag inneholder som ventet få overraskelser. Marginale avgiftskutt balanseres av marginale avgiftsøkninger: Årsavgiften reduseres mens bensinprisene øker, og skatt på alminnelig inntekt senkes mens satsene på de trinnvise innslagspunktene øker. Venstresiden har vært ute og brust med miljøfjærene, men budsjettet viser seg å være… Les mer »

Dagen i dag – Internasjonal dag for lese- og skriveferdighet

Nordmenn elsker å lese og ser det som en selvfølge at man kan både lese og skrive. Allerede fra første skoledag, kan de aller fleste norske seksåringer, begge deler. I andre deler av verden er det slett ingen selvfølge. I dag, 8. september, markeres denne dagen internasjonalt gjennom UNESCO. For via FN’s organisasjon for utdanning,… Les mer »

Politikerforakten øker – 5 år etter er lite gjort etter 22. juli

Den blåblå regjeringen har sviktet ofrene og de etterlatte etter 22. juli 2011. Statsminister Erna Solberg har fomlet og ikke holdt ord, men svelget så mange kameler i denne saken at hun bør skamme seg. Tidligere statsminister Jens Stoltenberg har heller ikke maktet å gjøre Norge et tryggere sted for innbyggerne, enn før terroren for… Les mer »

Trump snur i abortsaken – kvinner straffer seg selv …

Donald Trump, rikingen fra New York som snakker om “Seven Eleven” når han ytret sympati med brannmennene som satset livet i tvillingtårnene 11. september 2011. Mannen som amerikanerne, i stadig større antall, trykker til sitt bryst som republikanernes presidentkandidat. Ja, for det er jo et tankekors at så mange millioner amerikanere er direkte dumme? Donald… Les mer »

Russere = svindlere! Møter du en russer, kan du bli lurt!

Nok engang er russere avslørt for svindel. 15 deltagere for det russiske OL-landslaget skal ha vært med på systematisk doping, iscenesatt av antidopingeksperter hvor en rekke urinprøver ble byttet ut i Sotsji-OL. Du har nok hørt det før. Russland er synonymt med svindel, lureri, mafia-virksomhet, doping og korrupsjon i stor skala. Møter du en russer,… Les mer »

The Donald – Kan bli verdens farligste mann

Donald Trump, milliardæren som “skyter først og spør etterpå” – cowboyen med de store ordene som tror han er politiker, “The Donald”, kanskje den farligste mannen på kloden, om han klarer å få lurt seg inn i det Hvite Hus, med all makt det innebærer.  Mannen som er minst like opptatt av å sjikanere sin… Les mer »

Innvandring – barnebrud på 10 år, har sex med sin mann – ok?

Er det ok, og klarer du å forstå at det er slik i andre kulturer? Innvandrere og flyktninger som kommer til Norge, har med seg barn som de, med loven i hånd, har giftet seg med. Ikke norsk lov riktig nok. Men helt lovlig i landet de kom fra. Klarer du å forstå at barnet… Les mer »

Asylsøkere protesterer på norske forhold

I følge Aftenposten og NRK har nær 300 asylsøkere fra Kolstad asylmottak marsjert mot politistasjonen i Sarpsborg. Dette for å protestere mot lang ventetid, og utsettelse på utbetaling av dagpenger. Årsaken skal være at Kolstad kun skal fungere som et transitt mottak, men nå har mange av de berørte asylsøkerne bodd på samme sted i… Les mer »