10 grep for et aktivt liv under nedstengningen. Vi hører stadig vekk rykter om at vaksinen er på vei. Når den endelig kom var den ikke så bra som først antatt. Folk dør av blodpropp i stedet for Covid-19. Norske leger påstår at vaksinen AstraZenica har en direkte årsak til at minst en person har mistet livet, grunnet komplikasjoner.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Gode råd

Det europeiske legemiddelverket derimot, hevder at vaksinen er trygg. Sånn går no dagan.

Vi er fed up, vi er utålmodige med å få livene våre tilbake. Vi vil være sosiale fordi mennesket er et sosialt vesen. Vi liker å omgås andre, kanskje ikke hele tiden, men langt oftere under nedstengningen. Vi ønsker virus-faenskapet bort og vekk, og fram til vi få et stikk eller to i armen, forhåpentligvis i løpet av 2021, får vi forsøke å holde ut.

Derfor kommer vi nå med anbefalinger som skal gjøre hverdagen din enklere. Enten du bor sammen med andre, alene som singel, student eller har kjærlighetssorg etter å ha blitt dumpa. Du bør passe på helsa di fram til du kan leve trygt som før pandemien. Om du husker hvordan det var, da.

Her er 10 grep for et aktivt liv som gir deg overskudd og livsglede.

10 grep for et aktivt liv

Lest? Her finner du billigste påskevarer

10 grep for et aktivt liv

  • Gå en tur før frokost og før hjemmekontoret venter deg
  • Drikk god rødvin til middagen midt i uka – du fortjener det, men ikke hver dag
  • Bestill en reise som du kan glede deg til, sammen med familien – snart kan vi fly igjen
  • Kjøp deg nytt treningstøy på nettet – det gir deg en deilig boost og vilje til å trene
  • Forsøk isbading – det skal være fantastisk, sunt og er forebyggende mot sykdom
  • Spis det du liker også godteri og sjokolade, men la det bli med én dag i helgen
  • Finn en å trene sammen med – det gir deg treningsglede
  • Finn fram sykkelen og ta deg en tur med pulsklokken på armen – øk turen med formen din
  • Kombiner den lange lunsjen en tur ut i vårsolen
  • Å spise ute gir god apetitt – ikke vær redd for å ta med god mat og drikke på tur

Noen kjøper el-sykkel for å komme raskere fram, uten å være våt på ryggen og se ut som en vaskefille i tryne, etter endt sykkeltur. Drit i hvordan du ser ut og dropp den dyre el-sykkelen. Fordi det er god helse i hvert eneste tråkk du gjør, med eller uten gir på sykkelen. Det er bra for hele kroppen å sykle, det er like sunt som å gå. Gjør det så ofte du kan.

God helse

Vi har levd med livstruende sykdommer, krig, naturkatastrofer, terror og annen styggedom siden tidenes morgen. Foreløpig har vel ingen overlevd, så vidt vi vet. vi skal jo dø én dag, heldigvis, alle sammen. Tenk å måtte leve evig, det hadde jo før eller siden blitt et ulevelig helvete, det.

Tenk når gikta ble for smertefull og du hadde akkurat feiret 390-årsdagen din. Smertestillende tablettrsluttet å virke i den urgamle kroppen for flere hundre år siden. Nei, la oss slippe når tiden er inne – sier vi. La andre unge og friske få ta over. Slekt skal følge slekters gang. Takk og lov.

Lest? Drømmer du om go helse?

Men enn så lenge, altså når vi først er her, unge og foreløpig friske og raske. Så bør vi helt åpenbart gjøre så godt vi kan med både kropp og sjel. Sjelelivet er jo minst like viktig som det fysiske, ikke sant? 10 grep for et aktivt liv som gir deg overskudd.

Så hva er egentlig god helse? Det er jaggu ikke lett å svare kort og enkelt på, fordi det individuelt og komplekst på en gang. God helse er vel å slippe å fysiske lidelser, samtidig som man er på parti med det indre liv, om det gir noen mening.

God helse kan være så mangt, men for de fleste handler det om å ha det godt med mennesker man er glad i. Samtidig som man unngår å havne i uføre med sykdom og fortidligfødte død. I disse dager skvetter jo alle rundt deg om du er litt uheldig og slipper ei lita bønne i butikken. Du blir i hvert fall uglesett om du nyser, eller Gud forby, hoster. Corona, tenker alle som hører deg.

I balanse

Å lære seg å være fornøyd med livet, burde være såre enkelt for oss nordmenn som tross alt bor i verdens beste land. Vi har alt vi trenger, også god helse, de fleste. Men vi skal huske på at nær 600 nordmenn tar livet av seg hvert eneste år, de gjør ikke det uten en grunn. Vi har ting å jobbe med, psykisk helse blant annet.

10 grep for et aktivt liv – kunne og burde vært 100 eksempel, fordi det er så mange muligheter. Du kan selv finne ut hva som er viktigst for deg. Hva er det beste du kan gjøre for å få et godt og aktivt liv, til tross for den krevende tiden vi lever i.

Mange unge sliter i hverdagen fordi de ikke lykkes, eller fordi forventningspresset blir for stort. Noen blir fysisk syke av å ha for stort tempo og mestrer ikke det å være ung i Norge i 2017. Dessverre. Enda alt burde ligge til rette for at livet burde ha vært en fest.

Kanskje kunne det være til hjelp å ta tilbake livet sitt ved å kjenne etter hva man faktisk vil. Gjøre heller det man selv ønsker – framfor å forsøke å gjøre alle rundt seg fornøyde? God helse er å være i balanse med følelsene sine.

Vargas

Pin It on Pinterest