10 grunner til en vellykket sommerferie. I løpet av de fire ukene man har til en sårt tiltrengt sommerferie kan mye skje. Skolebarn og ungdom har to måneder med fri, noe det bør være smart å tenke over for mor og far.

Det kan fort bli for lenge for noen, det kommer litt an på reisefølge.

For at ferien skal bli vellykket for hele familien, bør man ha et lite familieråd der alle får lov til å fortelle om sine ønsker. Man bør kanskje mer enn ellers, være villig til å fire på egne krav, for familiefreden?

Omsorgspersonene rundt bordet, kan få seg en ubehagelig overraskelse, fordi barn forteller ofte sannheten, om de bli presset til det. Og de vil ofte være med å bestemme, uten å fire så mye – sommerferien er tross alt barnas viktigste ferie.

Datteren på syv kan fortelle at hun vil at mor ikke skal bli så full, og sønnen på ti kan ytre ønske om mindre krangling på kvelden, når han skal sove.

10 grunner til en vellykket sommerferie
Magnus Franklin via Compfight 

Alkohol er kilde til at forhold tar slutt, barna får en ubehagelig sommerferie fordi mor eller far, kanskje begge – endrer personlighet i løpet av dagen. Forårsaket av misbruk av alkohol.

Forbruket blant nordmenn stiger stadig, er det barn til stede i din sommerferie, bruk hodet og ta hensyn til de yngste, som også fortjener en hyggelig og avslappende sommerferie.

Her kommer noen få tips til en vellykket sommerferie for hele familien:

10 grunner til en vellykket sommerferie.

  • Det bør være lov å sove så lenge man vil, hvis man ikke skal noe helt konkret morgenen etter
  • Barna bør få frokost på senga, med kakao helst
  • Det skal være lov til å spise is hver dag, og norske jordbær til dessert
  • Foreldrene må legge vekk PC, Mobil og nettbrett etter klokka 18:00 hver dag i sommerferien, særlig på tur
  • Barna skal hjelpe til med grilling, dekking av bord, rydde av maten og svare høflig når de blir snakket til
  • Den som blir reisesyk har vetorett på å bli hørt, da skal man stoppe om mulig
  • Er temperaturen over 21 grader, og værmeldingen gir gode utsikter – skal hele familien på tur, til by, havs eller fjells
  • Barna bør overraske foreldrene med middag, minst én lørdag i sommerferien, hvor barna selv bestemmer menyen
  • Foreldrene må delta på alle forslag av brett-spill eller kort-spill, de dagene det regner
  • Det er fortsatt lov til å sove i telt, på fjellet, i hagen, hos mormor eller i skogen – foreldrene bør også delta

Følger man disse og lignende leveregler, med barna i fokus, ligger det meste til rette for en vellykket sommerferie for hele familien. Barna bør være med på å bestemme, men også vise respekt og hjelpe til der det behøves.

Uansett hvilket sommerferie-budsjett man har til rådighet, behøver man ikke sprenge banken for å få en topp sommerferie med barna. Hvis man lar ungene selv ta kontrollen og bestemme agendaen, vil man få utrolig mange gode forslag, man gir sommerferien muligheter på barnas premisser.

Da vil sommeren 2017 bli en minnerik opplevelse for liten og stor.

Selvsagt vil alle barn til Disneyland, USA eller til Syden, selvsagt vil de reise med fly og bade i store svømmebasseng. Men tillater ikke økonomien slik overdådig luksus, og man forklarer det på en forståelig måte, vil barna respektere avgjørelsen og forstå hvorfor man må bli hjemme i sommerferien.

Vil du heller sitte på en bar i Syden, på en kro på Sørlandet eller en pub på Hvaler, bør du la barna være hjemme – sammen med noen som bryr seg om dem på ordentlig. Ikke ødelegg sommerferien for de yngste, med misbruk av rus og alkohol.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sex med Lothepus?

Sex med Lothepus? Leif Einar Lothe, kanskje bedre kjent som Lothepus – er en av Norges mest omtalte menn det...

Lukk