Verden står på randen av alvorlige konflikter flere steder, mye har skjedd siden 11. september 2001 da Osama Bin Laden og hans med-sammensvorne i terrornettverket Al Qaida sendte selvmordsbombere til USA. Nær 3000 mennesker ble drept på bare noen timer. 

Ca 10 år senere klarte USAs etterretningstjeneste å innhente og drepe verdens mest ettersøkte terrorist, i det som ble kalt  «Operasjon Geronimo», der Navy Seals, USAs fremste elitesoldater fant og drepte Osama Bin Laden i Pakistan. Dette skjedde 2. mai 2011. En forbigående suksess for den sittende presidenten, Barack Obama.

– I 2014 har verden enda flere og kanskje enda mer alvorlig konflikter å fokusere på. IS (Den Islamske stat) med sine ekstreme voldsbruk, Russland som forsøker å ta Ukraina og ikke minst i Syria der president Assad slakter ned sitt eget folk uten å trekke en mine. Mange tusen barn og sivile er drept, enda flere er på flukt.

– Konflikten i Gaza er foreløpig over, men krigen kostet mange hundre sivile liv. Så lenge det er mennesker på kloden vil det også finnes konfliktfylte områder og kriger der menneskeliv går tapt. Måten IS jobber på er aldri tidligere blitt brukt i så stort omfang. De bruker sterke virkemiddel for å få fram sitt budskap.

En rekke journalister fra Storbritannia og USA har blitt hold fanget i lang tid, noen er også drept av den voldelige terrorgruppen ved halshogging.

Huset der amerikanske soldater fant og drepte mannen bak 11. september terroren i 2011

Foto: Wikipedia.org

– Gruppen opererer først og fremst i Syria og i Irak, men har som mål å styre stadig større deler av verden. Det som i den anledning er mest skremmende, det enorme antallet vestlige fundamentalister som velger å gå frivillig inn i den ekstremt farlig gruppen som advarer alle kurdere i Irak. De som blir tatt for å kjempe imot IS og støtte de amerikanske styrkene vil bli drept.

USA har støttet kurderne i Nord Irak med å bombe IS-gruppen fra lufta, men foreløpig ikke på bakken. President Obama vil strekke seg langt for å unngå å oppleve Irak krigen igjen,  der svært mange amerikanske soldater mistet livet.

11. september vil markeres over hele USA, men det er også 13 år siden Al Qiada fikk sitt navn risset inn for alltid i historiebøkene. Alarmberedskapen er allerede satt til høyeste nivå.

Alle som opplevde terroren i 2001, husker hvor de var da flyene traff tvillingtårnene i «World Trade Center» og verden ble aldri den samme igjen.

Dessverre er ikke verden blitt noe bedre sted å leve siden da. Sjansene er overhengende stor for at noe lignende vil skje igjen. Terror er kommet for å bli, det er terroristenes våpen og virkemiddel for å få fram sin agenda og sitt budskap.

Kan menneskeheten overleve alle trusler om væpnede konflikter i tiden som kommer? Når smeller det først? Når blir Norge på ny rammet av voldsom terror? Kan tro håp og kjærlighet holde mot all ondskap? Eller er vi bare dumme og naive om vi håper på evig fred?

Eller skyer det til for godt? I evig fortapelse, sorg og død?

Er de fleste mennesker med onde hensikter i stand til å dø for eget grep der de tar med seg andre i døden, for sakens skyld, og som har makt til å utføre de verste tenkelige handlinger, så ligger vi jævlig dårlig an alle sammen.

Noen vet når og hvor neste angrep skjer. Se ikke bort i fra at det er nettopp datoen 11. september som vil bli markert igjen. Dessverre.

Foto og kilde: Wikipedia.org.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United – Louis van Gaal har suksessplanen klar

Med seks viktige kjøp og 1.5 milliarder kroner mindre på konto hos Glazers og Manchester United er alt klart for...

BDSM- Hun tenner på å bli kommandert!

Alle kvinner har sine måter å tenne på, mange tenner på å bli kommandert, styrt og kontrollert av en annen....

Lukk