http://www.youtube.com/watch?v=vSfYmBCzIOo

Så man det glemmer man det aldri. To fly krasjer inn i tvillingtårnene World Trade Center i New York. Verden ble aldri den samme. 12 år er gått siden USA ble rammet av et kaldt og ondskapsfullt terrorangrep, i iscenesatt av Osama Bin Laden og Al Qaida.

Personlig har jeg nok en større forståelse for hvor smertefullt amerikanerne måtte ha hatt det 11. september 2001. Etter 22. juli i år. Da terroren kom til Norge. Vi ble derimot angrepet av en høyreekstrem nordmann, som ville ramme det politiske Norge generelt og Arbeiderpartiet spesielt.

Terroren ble smertefull, og den kom så alt for nær.

Fra før har vi bare sette dette på TV. Nå ble vi rammet selv. 77 nordmenn ble drept.

I USA 11.september 2001 ble nesten 3000 mennesker drept. inkludert de i Pennsylvania, og ved Pentagon. Verden fikk terroren live og bildene vi aldri glemmer, kunne vært tatt ut i fra en film. Man trodde nesten ikke det man så.

Hele verden stoppet opp, det ingen trodde kunne skje skjedde. Og direkte på TV. Det var meget skremmende, uvirkelig og surrealistisk på en gang.

11. september 2001 vil for all framtid stå som den mørkeste dagen i amerikansk historie.

Minneparken «Reflecting Absence» ved World Trade Center i New York, som er designet av Michael Arad og Peter Walker, ble  åpnet på 10-årsdagen for terrorangrepet.

Her i Norge inviterte blant annet USAs ambassade amerikanske borgere og deres familier til minnemarkering i American Lutheran Congregation, der ambassadør Barry B. White holdt tale.

 

Foto: AP


– Osama Bin Laden er fjernet. Terroren lever allikevel i beste velgående over alt på kloden. Norge er også rammet på verst mulig måte. Selvsagt gjør det noe med oss mennesker. Når våre ungdommer ikke kan være på sommerleir i politikkens ånd uten å bli bli rammet av en syk og ond manns terrorhandlinger.

USA har i tiden etter 11. september 2001 jaktet ondskapens akse, og fjernet både Saddam Hussein, og Al Qaidas åndelige leder Osama Bin Laden, uten at verden er blitt noe tryggere sted av den grunn. Heller tvert i mot.

Verden går en usikker framtid i møte. Vi mennesker har selv skylden for at moder jord er en planet herjet av krig, terror, død og miljøkatastrofer.

Stopper vi ikke opp og tenker gjennom galskapen, har vi snart ingen klode å overlate til våre barnebarn og neste generasjoner.

Hva er poenget da?

11. september 2001

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Døden-eneste utvei for 600 nordmenn!

Selvmord er en grusom måte å forlate livet på. Ingen friske mennesker velger å forkorte livet ved å heller velge...

Miley Cyrus nye nakenvideo satte nye rekorder

Sexy Miley Cyrus (20) sin nye musikkvideo "Wrecking ball" ble sett av utrolige 19,3 millioner mennesker på 24 timer på...

Lukk