Det betyr at det er stor sjanse for at du kjenner en eller flere som har prøvd ut å ha sex med andre enn bare sin partner samtidig. Det er godt kjent at det norske folk har livlig fantasi som feks å ha sex i det fri, og planlagt partnerbytte.

Hele 34% svarer ja på om de har planer om å prøve ut gruppesex.

23 prosent av nordmenn oppgir at de har sex flere ganger hver uke, 21 prosent har sex noen ganger per uke, mens 13 prosent svarer at de har sex noen ganger hver andre uke. Det holder til sølvplass i Norden, bak Danmark, men foran henholdsvis Sverige og Finland.

I tillegg viser undersøkelsen at syv av ti norske menn og kvinner mellom 15 og 65 år har hatt sex utendørs. Bare svenskene slår oss i utesex (70 prosent i Sverige mot 69 prosent i Norge).

– Gruppesex blir gjerne fremstilt som lek og moro. På en måte stemmer det, men det kan også sette i gang krefter som man ikke er klar over, som kan være ødeleggende for et forhold, sier psykolog, forsker og familieterapeut Frode Thuen.

Seksuell eksperimentering med flere partnere er noe han ikke sjelden støter på under samtaler med par som sliter med forholdet.

Man skal være veldig trygg på hverandre, og være sikker på at begge ønsker å delta før man hopper inn i et partnerbytte eller gruppesex. Det passer selvsagt ikke for alle par.

– Internett er den viktigste arenaen for folk som aktivt oppsøker slike eventyr, og det finnes en rekke norske nettfora hvor par og single kan møtes. Fantasien om gruppesex er arketypisk og helt uavhengig av kultur, og kan fungere erotisk opphissende. Det er da også mange flere som har fantasien enn som faktisk har prøvd det.

– Går du rundt og tenker på å prøve ut partnerbytte eller gruppesex, enten alene eller med din partner så er det en jobb å gjøre i forkant. Det er veldig viktig at man snakker om hva man vil, hvilket utbytte man får av det, og hvilke konsekvenser vil det få for forholdet.

 Ingen seksuell fantasi eller drøm kan være verdt å satse forholdet til sin partner for.

– Jeg er av den oppfattning at man bør få bestemme selv hva man ønsker å gjøre med eget sexliv, men at man skal strekke seg langt for å tilfredstille sin partner. Men grensen går kanskje ved å gå på swingersklubb og bytte partner?

– Dette er noe man ikke kan være med på uten at man er 100% trygg på hverandre. enige om hva man kan gjøre og ikke gjøre- Det er ikke for alle å dele partneren sin med andre. Tvert i mot- mange mener det er helt utenkelig. Og da er det enkelt å velge det bort.

Men for noen og faktisk ganske mange, hele 34%, så pirrer det å se på at egen partner har sex med noen andre, og ønsker å prøve ut dette selv.

Det er lov å gå på klubb og se på andre før man er klar til å hoppe ut i det sammen med andre.

Det er ingen hemmelighet at kvinner har sterke seksuelle fantasier inkludert det å ha sex med flere enn sin egen partner.

Det viktigste rådet man kan gi om tema er å være ærlig. Snakk med din partner og si hva du øsnker. Respekter hverandre.

Partnerbytte og eller gruppesex utføres av de fleste grupper i samfunnet, men det er oftest ressurssterke par som er fornøyd med utseendet som har lyst å krydre sexlivet på denne måten.

Det er fristende å si at det er bedre å angre på det man har prøvd, enn å angre på det man ikke fikk gjort.

– Så mange som en av fire dropper kondom fordi de stoler på at partneren ikke har kjønnssykdommer. Det er urovekkende høyt når vi vet at Norge ligger på topp i Norden når det gjelder kjønnssykdommer, og at stadig flere blir smittet av blant annet klamydia, sier daglig leder Tone Berit Lintho i RFSU.

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
I love CURVES- and I am proud of it

Formfulle, frodige og vakre kvinner er endelig på verdens mest anerkjente forside. Måtte det gi kvinner som ikke finner seg...

Rødvin bra for det meste?

I stadig flere tidsskrifter og magasiner står det å lese at rødvin i moderate mengder er bra for det meste. Du...

Lukk