– ALARM- ALARM!!! Noen skriker inn på rommet der det ligger 6 mann og snorker inne på militærforlegningen, klokka viser 0313 og du står i full uniform m/ grunn-utrusting før du har fått opp øynene. Slik er det mange som opplever sin første alarm i førstegangstjenesten. Med skrekk og GRU. (GRU- er en forkortelse for grunn-utrustning. 

– Mange unge sliter med å bestemme seg for hva de skal jobbe med etter endt skolegang. Noen vet, andre er usikre, mange endrer mening underveis. Tar du ett år i Forsvaret så har du erfaring få andre kan skilte med. Samtidig vil du oppleve ting i livet du ikke får muligheten til senere, sjansen er også stor for at du får gode venner du tar med deg videre, det er heller ikke umulig at du møter den rette i din tid i Forsvaret.

 Fordelene med å ta et plikt år i Forsvaret er mange, både for gutter og jenter. Det er mye å velge i. Luftforsvaret, Hæren, Sjøforsvaret og Heimevernet. En myte er at det er kun de som liker våpen som frivillig går inn i forsvaret, det stemmer selvsagt ikke.

Nå skal det lekes krig for alt det er verdt, ingen vet hvor lang tid dette varer, men det blir garantert noen døgn under et knappetelt i felten. Her er det mange som bikker under allerede på første øvelse.

Et år i førstegangstjeneste i forsvaret tar ingen skade av, i hvert fall ikke soldatene som er inne på førstegangstjeneste. Et rykte om Norges største barnehage, har mange positive sider, men kan være noe tungrodd fortsatt. Gutter blir til menn, når de dimitterer skal man være beredt og i kunnskap av å forsvare Kongerike Norge. Der strides nok også de lærde fortsatt.

– Forsvaret er utvilsomt lærerikt, man får erfaring med å bo tett med andre, man må akseptere andres prumpe-lukt enten man vil eller ikke, det blir for langt å reise hjem hver gang det skjer noe du ikke liker. Det vil si, akkurat det skjer hele tiden i Forsvaret, og spesielt på rekruttskolen.

– På kolonialbutikken var det beste stedet å gå når man etter hver 14. dag fikk utbetal drøyt 900 kr som skulle vare i to uker. Etter to dager var det ofte tomt. Da var mor god å ha, noen ganger sendte hun rekommandert  da kom pengene fram- ble de sendt pr brev var det en eller annen idiot som sorterte posten litt for godt, og de pengene forble borte.

Vi som ikke hadde brakke-sjuken gikk ofte på pub, ikke for å sjekke damer, men for å sloss med Panservernbataljonen. Det var de tøffe gutta med svarte «berets» (hodeplagg). Vi fikk juling hver eneste gang, helt til 78 Klefstad fra Støren møtte opp etter å endelig ha dimittert fra førstegangstjeneste. Han holdt på å slå ihjel et befal i fylla. Sloss med alt og alle, hele tiden.

– 78 Klefstad var mer vill enn tam, men snill som et lam når han var edru. Han sa at han likte å skremme de som fortjente det, og allerede glemt at han kunne lett ha tatt liv om han fikk det som han ville. Den dagen vi fikk med 78 Klefstad og endelig klarte å banke Panservernbataljonen, ble det feiring, med påfølgende promille med påfølgende ALARM!

Har man skarp-beredskap, skal man selvsagt ikke nyte alkohol, det endte med 3 dager i kakebua (arrest i militærleiren) og tre dagers resttjeneste.

– I kantina ble det servert tre måltider pr dag. Det siste kl 1800, hadde du det travelt var det ikke alltid du rakk å få med deg middagen heller. Var du blakk ble det lenge å vente til frokost kl 0600 dagen etter. All mat du hadde på tallerken, måtte spises opp. 94 Pedersen spiste bare kjøtt, pasta, ris og poteter. Aldri fisk.

– Forsvaret er for alle og Forsvaret trenger jenter som er villig til å satse på en militær utdanning. Kommer du med en CV der du har yrkeserfaring som befal eller et år i militæret vil det alltid bli sett på som en stor fordel.

«Jentecamp» arrangeres normalt hvert år. Den arrangeres på forskjellige steder og med ulikt innhold. Du må være mellom 16 og 21 år for å delta på campen i regi av Forsvaret.

Forsvaret trenger smarte, kloke, sterke og tøffe jenter.

Er du ikke noen av delene så er du garantert det når du er ferdig.

 

Les mer på Forsvaret.no

Foto: Flickr/  soldatnytt

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tjen penger online!

Tjen penger online! Som mange vet, er det en rekke muligheter til å kunne tjene penger online på internett. Alle...

MILDRED er endelig tilgjengelig!

MILDRED er endelig tilgjengelig! Bor du i Fredrikstad, finner du krimromanen "Mildred" på de aller fleste bok-forretningen, men du kan...

Lukk