17. mai i fare for Norge? Og vår frie nasjon? Så vidt vi kan bedømme fra indre bane, lever nasjonaldagen, Norges festdag har en solid forankring i folket. Demokratiet lever. Hurra!

Så langt alt vell. Men det varer ikke særlig lenge.

For alle vi kjenner har dagen i dag, nasjonaldagen, selveste 17. mai en stor betydning, ikke bare rent personlig, men nasjonalfølelsen blomstrer aldri så naturlig som på denne dagen for veldig mange. 17. mai i fare for Norge?

Dessverre for vår luksus og velvære, frihet og mangfold, er det sterke krefter som er villige til å utfordre vår nasjon slik vi lever i Norge i det 21. århundre. Utfordrerne står i kø, ikke bare partiet Rødt, men ren og skjær ondskap og terror.

17. mai i fare for Norge?

Som gjerne skulle ha fått tatt nuven av våre voldsomme overflod av penger, olje, rikdom og det selve velferdsstaten har endt opp som et symbol på. Et trygt og godt land i leve og bo i for alle. De vi møtte på vår vei i hovedstaden på nasjonaldagen hadde pyntet seg til fest, nesten alle sammen. I dag, på 17. mai er det for veldig mange – en svært viktig dag.

Det er kanskje vanskelig å sette fingeren på hvem som er en trussel for demokratiet, slik vi kjenner det i dag og som vi setter så stor pris på?

17. mai i fare for Norge?
Monarkiet og kongehus står sterkt i Norge, foreløpig Foto: Vargas12.com

Vi har gått gjennom hovedstadens gater på nasjonaldagen og sugd inn atmosfæren. Ute-restaurantene åpnet klokka 09:00, men ølserveringen først klokka 12:00, det er helt etter loven, men når temperaturen når tjue grader klokka 11:00 blir det lenge å vente på den første halvliteren – for noen.

Typisk norsk, typiske lover og regler å ikke kunne drikke øl før midt på dagen i Norge. Vi har selv opplevd å bestille akevitt på Fyret mat & drikke, på Youngstorget, da fikk et høflig avslag, klokka var kvart på ett. Det er visse grenser her i landet, vi serverer altså ikke alkoholholdig drikke til et eneste mennesker før etter klokka ett. Punktum. Hurra!

Det var det et jævla gnål om alkohol, tenker du kanskje?

Champagne og Cava

Ja, det er helt riktig, for det er det det handler om på denne dagen, denne vellykkede og solrike nasjonaldagen, drikker Kari & Ola Nordmann med begge hender, fra tidlig til sent. Uansett hvor vi snudde oss, kunne vi se mennesker som klemte i seg Champagne, Cava, øl og annet snadder. Etter klokka var 12:00. Og de holder nok på fortsatt de fleste.

Politikerne våre skal skjerme oss for at vi ikke spiser og drikker oss ihjel.

Slik er vi vant til å ha det, slik er vi vant til å leve, godtar vi glatt at politikerne trer lover og regler, paragrafer og strenge bestemmelser nedover hue på oss. Tilreisende og turister tror det er en spøk, men vi aksepterer det uten å åpne kjeften.

Hva en bayer og en snaps koster i København, sammenlignet med Oslo, skal vi heller ikke dvele ved, bare konstatere en enorm forskjell, der avgifter til staten – utgjør nesten hele forskjellen.

17.mai i fare for Norge?
Youngstorget i Oslo, 17. mai Foto: Vargas12.com

17. mai i fare for Norge?

Hvor lenge skal f.eks Fremskrittspartiet med Siv Jensen og Sylvi Listhaug i spissen, få lov til å lyve folk mitt i tryne uten å ta konsekvensene av det? Med FRP i regjering, har det aldri vært flere bompenger i Norge noen gang. Det er det samme partiet som gikk til valg på å få fjernet alle bompenge-stasjonene inne 2020?

Regjeringen har så mange kameler å svelge at det det ikke ligner grisen i norsk politikk noen gang. Erna Solberg er våt på ryggen, av sin egen inkompetente regjering, men du vil selvsagt aldri høre henne innrømme det.

God bedring Siv Jensen. Du er en useriøs politiker som bør skamme deg!

Sterke krefter

Disse sterke kreftene vi nevnte i innledningen, driter nok i om det norske folk handler for milliarder av kroner i Sverige, på øl, vin, snop, bacon og tobakk.

De bryr seg også lite om åpningstidene på ølsalget på Rema 1000, som er klokka 20:00 på fredag og klokka 18:00 på lørdag. Enda hvor teit det er, når dørene stenges rundt midnatt. Hurra!

Hvor disse sterke kreftene fra? Al Qaida, Islamsk Stat, Boko Haram eller andre terrornettverk du har hørt om fra ulike nyhetssendinger de siste årene? Ja, de utgjør helt åpenbart en stor trussel, for det må i hvert fall være vestlig-fiendtlig, vi setter fokus på i denne artikkelen tenker du kanskje?

Demokratiet

Noen som er i mot demokratiet og vårt levesett.

Eller kan vi sikte til norsk politisk styresett? Hva mener du? Kan norske politikere være en trussel mot denne fantastiske dagen – som så mange er så glad i?

Hva irriterer deg mest der du bor? Hvordan kan du påvirke politikerne slik at du og dine nærmeste får en bedre hverdag, et godt lokalsamfunn, trygg og god skole, et fornuftig næringsliv og nok arbeid til alle? Det er sikkert et og annet du ønsker å endre på, om du tenker etter?

17. mai i fare for Norge?
Flagg, tog og sol, hurra! Foto: Vargas12.com

Bompenger og ulv

Dritt lei bomringer, høye avgifter og mye kriminalitet?

For mye ulv sier du? Ulven må ha mat, den var her lenge før menneskene, den spiser sau, det er naturlig for ulven, men det rammer uheldig bønder og sauene hans. I Norge er det rekordmange ulv, men ingen mennesker har blitt drept av ulv på svært lenge.

Nordmenn dauer mye oftere av for mye alkohol, kreft og selvmord. Den ene dritten fører den andre med seg. Seks hundre nordmenn, tar livet sitt i selvmord hvert år, der mørketallene krever at du bør legge til minst hundre til. Det er det ikke så mange som snakker om.

Ulv, bompenger, innvandring, for høye avgifter på drivstoff, alkohol og en rekke matvarer, politikere uten ryggrad, telefonsalg, useriøse eiendomsmeglere, grådige banker og inkompetente strømleverandører som gjør alt for å lure deg. Det snakkes det derimot veldig ofte om.

Jo da, det finnes en del å irritere seg over i deilige Norge også.

Generasjoner

Det mange ikke er klar over, siden det er mer enn tretti prosent av befolkningen, som sitter hjemme på valgdagen, er at de ikke gjøre noe som helst med dette selv, ved å endre på disse tingene de irritere seg grenseløst over, ved å bruke stemmeseddelen.

Stemmer du riktig ved kommunevalget til høsten, er du med på å endre alle disse lovene, men da må du selvsagt gjøre kloke valg for deg og dine.

17. mai lever gjennom flere generasjoner i mange, mange tiår ennå. Så sterkt er demokratiet i Norge. Heldigvis.

Saker du vil irritere deg over i tiden som kommer, vil kanskje øke i omfang om du ikke velger en annen styreform, et annet parti og andre politikere –som er villige til å ta riktige valg for sine velgere.

Du har stemmerett – bruk den!

Gratulerer med dagen, Norge! Hurra!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Middagen du velger igjen …

Middagen du velger igjen og igjen er ofte den ungene etterlyser eller som hele familien har kastet sin elsk på...

Lukk