I alt for mange hjem er det redde barn i Norge. Og det er som oftest fedre eller en mannsperson som er årsaken til frykten. Men også mødre eller stemødre er både siktet og fengslet for vold mot barn i Norge. Er du en voksen person som er i stand til å mishandle eller yte vold mot mindreårige barn? Da er du i så fall blant de feigeste av de feige.

De fleste kjenner til «Christoffer-saken». Gutten som ble mishandlet til døde av sin stefar mens mor etter all sannsynlighet lot det skje uten inngripen. Christoffer hadde ingen til å forsvare seg, og han døde i sengen sin bare åtte år gammel.

Åtteåringer skal være glade, leke, spille fotball og være sammen med venner. Ha et godt og trygt liv, i et trygt land. Et trygt hjem.

Dessverre så er det mange som akkurat i dag, midt i skoleferien. som har det akkurat som Christoffer hadde det. De er redde, og vet at de blir slått når de kommer hjem.

Det trygge stedet som de fleste barn liker å komme hjem til, er for andre et helvete på jord. Hjemmet er selve scenen. Voldsscenen.

Belte, mobiltelefon ledning, kjepp, eller hva blir jeg slått med i dag? Dette er hva flere barn går og tenker på.

Hvorfor det?

Hvorfor er det voksne mennesker som velger å slå, mishandle og forgripe seg på uskyldige og forsvarsløse barn?

Jeg mener det er ingenting som er verre, og straffene burde vært langt strengere for å yte vold mot mindreårige.

– Noen voksne sliter med angst, depresjon, alkoholproblemer, kanskje problemer i ekteskapet. Mulighetene er svært mange for å ha et liv som ikke er som det burde og man skulle ha søkt hjelp for å få livet på skinner igjen. Men i mellomtiden er det så inderlig galt å la problemene gå ut over uskyldige barn.

De aller fleste voksne er glade i sine barn, og den beste måten å vise dette på er å gi de den omsorgen de fortjener til de er voksne nok til å greie seg selv.

Omsorgssvikt, mishandling og dr

ap av barn i Norge er den viktigste oppgaven for alle politiske partier. Jeg har ikke sett et parti-program som har dette på dagsorden.

 Det sier det meste om hvor lite Justisminister Grete Faremo og den rød grønne regjering er interessert i å hjelpe de som trenger hjelp til å overleve i eget hjem.

Dessverre så er det bare snakk om tid før et barn til, lider samme skjebne som Christoffer Kihle Gjerstad.

Han hadde et 17 cm langt brudd på hjerneskallen. Blant annet…

Jeg som blogger føler meg forpliktet til å gjøre det jeg kan for at dette ikke skal skje igjen. Men hadde de som har makt til det gjort jobben sin så hadde vi kanskje unngått det.

Med økte ressurser til psykisk helsevern. Med et barnvern som fungerte til barns beste og med foreldre som søkte hjelp til riktig tid, så ville noe vært gjort.

Men det er først og fremst innstillingen til alle som har omsorg for barn som må endres. Og ikke minst innstillingen til alle som er i omgangskretsen til barn man har mistanke om å ha det vondt i hjemmet. Du har plikt til å bry deg!

– Vi som er voksne skal være advokaten til barna. Vi har ikke lov til å late som om vi ikke ser det som skjer, sier Anna Lindseth i Stopp overgrep.

Hun forteller at overgrep skjer i alle samfunnslag og begås av voksne fra alle yrkesgrupper, og at mange barn gruer seg til jul, fordi faren for vold og overgrep er større i høytida enn ellers.

Ifølge organisasjonen utsettes hele 19 prosent av norske jentebarn for overgrep, mens ni prosent av guttene opplever det samme.

Sannsynligvis er det flere, mener Lindseth.

– Det er store mørketall, fordi det er mange som aldri forteller om det.

For gutter tallene noe lavere, men fortsatt alt for høye. Tallet for begge kjønn bør være null.

For å få til det så må alle voksne som ønsker barna det beste, tørre å stå opp og gå i mot den som forgriper seg.

Har du mistanke om at det er barn i din omgangskrets eller nabolag som blir utsatt for vold, overgrep eller mishandling så er du forpliktet til å si i fra. Vi må tørre å bry oss for barns beste!

http://www.stoppovergrep.no/

Stopp Overgrep er en nystartet forening som arbeider for å bryte tabuet rundt
seksuelle overgrep mot barn.

Målet vårt er å gi mot til overgrepsutsatte,
formidle kunnskap til bl.a studenter og fagfolk
og å gjøre det vanskligst mulig å være overgriper.

Vi holder foredrag, bidrar med innlegg i samfunnsdebatten
og står på stands på messer, festivaler etc.

Vi tror på åpenhet og kunnskap i kampen mot seksuelt misbruk av barn.

Ønsker du å vite mer?
Ta kontakt på telefon 928 31 884 eller post@stoppovergrep.no.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Går du i kirken på julaften?

  Står du som medlem i statskirken? Det gjør du visst du er døpt i en kirke i Norge og...

Sex er viktig for begge kjønn, men hvem tenker mest på sex?

Sex er viktig for begge kjønn, men hvem tenker mest på sex? Kvinner har en illusjon om at mannen ønsker sex så...

Lukk