Mer enn 20 millioner mennesker står i fare for å miste livet på grunn av en rekke sultkatastrofer i flere deler av Afrika denne våren. I Sør Sudan, Somalia, Niger og Kamerun har Røde Halvmåne rapportert om omfattende tørke. Situasjonen er alarmerende og prekær, det haster med å få inn vann, medisiner og mat til de trengende.

I store deler av det sørlige Afrika, melder Røde Kors om en omfattende krise.

Det er et stort behov for nødhjelp i Jemen, Somalia og Sør-Sudan. Pågående konflikt gjør det svært vanskelig å forebygge utfordringer ved tørke, fordi mennesker må flykte fra hjemmene sine og har liten mulighet til å klare seg.

I tillegg til konflikt og i utgangspunktet dårlig tilgang til mat, opplever Sør-Sudan nå en inflasjon på 800 prosent, som betyr at matvarepriser blir ekstremt høye og dette vanskeliggjør situasjonen for lokalbefolkningen.

I enkelte områder av Somalia har vannpriser blitt tredoblet og manglende tilgang på vann fører også til økt konflikt. Nomader må forflytte seg lenger for å få mat og vann til husdyr. I områder hvor det allerede er mangel på ressurser kan dette eskalere konflikten.

Konflikten i landet vanskeliggjør Jemens mulighet til å importere mat utenfra. I verste fall fører dette til at lokale markeder ikke får tilgang til mat og en vedvarende situasjon kan føre til hungersnød, også i Jemen.

På Rødekors.no finner du en rekke måter å gi hjelp på, men husk at det haster, du bør gi nå. Og her finner du en rekke måter å gi penger på:

Det finnes ingen unnskyldning, gi av din overflod til mennesker i nød. Støtt Røde Kors i det viktige arbeide med å hjelpe alle de som lider grunnet langvarig tørke, eller konflikter på det afrikanske kontinentet.

 

Kilde: Røde Kors

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Stor rumpe og du er pop

Stor rumpe og du er pop. Mange norske unge jenter og kvinner,  ønsker heller å ha en frodig rumpe, enn...

Lukk