HVIS Asteroiden 2005 YU55 hadde truffet planeten jorden, ville det være en av de største katastrofene i vår tid. Sjansen for at den ville ha truffet er derimot forvinnende liten enda om den var på kollisjonskurs. Fordi vår teknologi er kommet så langt at det ville vært mulig å endre asteroidens bane får å unngå treff.

– En kollisjon med et objekt på mer enn 400 meter i diameter ville fått enorme ødeleggelser, spesielt fordi den kommer så fort. Hastigheten på den sorte kullklompen er på nesten 50.000km/t. Asteroiden vil være nærmest Jorden kl. 00.28 norsk tid natt til 9. november 2011.

Ved hjelp av enorme radaranlegg kan man sende ut radiobølger som reflekteres på asteroidens overflate. Goldstone teleskopet i California er enormt stor. Hele 70 meter i diameter.

Det gjør at man kan se detaljer på ned mot to meter, og få informasjon om blant annet formen og overflaten.

 Asteroiden er porøs og består av karbonholdig stein. Slike asteroider har levert ganske interessante stoffer til jorden og påvirket hvordan jorden har blitt.

Asteroiden kan bli synlig fra Norge med en kraftig kikkert, men på grunn av svært høy fart over himmelen, blir lokaliseringen en utfordring.

– Akkurat nå er det 1256 store asteroider som kan passere svært nær oss. Deres baner er skiftende, og det er viktig at vi overvåker disse. En gang vil en av dem garantert komme på kollisjonskurs med jorden.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iq6q2BrTino[/youtube] 

 Armageddon – Ordet som betegnes som dommedag i bibelen. For millioner av år siden levde dinosaurer på jorden i harmoni, men en stein på kun 10 kilometers lengde, endret alt det. Den traff med kraften av 10.000 atomvåpen, og millardvis med masse sprutet ut i rommet, noe som laget et massivt lag av støv som stengte ute lys og oksygen, og drepte alt som var på jorda.

Forrige gang en asteroide på tilsvarende størrelse passerte så nær jorden, var i 1976. Da var det derimot ingen mennesker på jorda som visste om gjesten fra rommet før etterpå….

Det skulle ha tatt seg ut, da hadde mange fått seg en ubehagelig overraskelse i fange tenker jeg.

 

 Følg med på NASAs sider. Der vil det legges ut link hvis det lar seg gjøre å få bilder 2005 YU55 når den kommer dundrende inn i jordens bane rundt solen.

 

http://www.nasa.gov/

 

Følg og NASA på Twitter for siste nytt: https://twitter.com/#!/NASA

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norske kvinner hamstrer sexleketøy- mannen utkonkurrert?

Norske kvinner hamstrer sexleketøy- mannen utkonkurrert? Kvinner har en illusjon om at mannen ønsker sex så ofte som mulig, og aller helst...

Går du rundt med gode ideer? Det kan det bli penger av

  Nordmenn er kjent for å være kreative og idé-rike. Mange norske gründere har slått seg stort opp på det...

Lukk