Å skyte en teddybjørn

Hva skjer oppe i hode på mennesker som ikke greier å skjønne, og ikke greie å føle at det er feil å være slemme mot barn?

Er man psykisk syk nok så kan et menneske være i stand til å gjøre hva som helst mot andre. Men å ta livet av sitt eget barn er utenfor en hver fatte evne for normalt friske mennesker. VG.no kjører en stor sak igjen i dag, og det smerter meg å lese om det. Men det er SÅ VIKTIG å få satt fokus på dette uforståelige problemet. Jeg har skrevet om det før og kommer til å skrive om det igjen. Vi kan ikke sitte stille å se på at uskyldige barn blir drept av psykisk syke, eller rusede foreldre. Vi har ingen barn å miste!

Gjennomgangen VG Nett har gjort viser at en stor andel av barna opplevde at foreldrene ruset seg før de tok livet av dem. Den vanligste formen for rus blant foreldrene var alkohol.

For kriminolog Leif Petter Olaussen kommer ikke tallene som noen overraskelse. Han forteller at både nasjonal og internasjonal forskning slår fast at rundt femti prosent av drap begås i beruset tilstand.

– Dersom man har bestemt seg for å ta livet av noen – og da de aller nærmeste i familien – er det kanskje noen som ruser seg for å være i stand til å gjøre det, sier Olaussen ved Universitetet i Oslo til VG Nett.

– Alkohol har en evne til å utløse aggresjon, mens narkotika er mer sløvende. De som begår vold har ofte et problematisk forhold til alkohol, forteller Olaussen.

Olaussen peker på at når man drikker alkohol så reduseres evnen til å vurdere situasjoner og seg selv i situasjonene. I tillegg reduseres evnen til å løse konflikter verbalt. Det samme peker psykolog og rusekspert Jørg Mørland på ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt.

– De fleste som er ruset blir mer impulsive og får nedsatt feilkontroll. Alt som får oss til å reflektere og resonnere blir nedsatt når man er beruset, forklarer Mørland.
 Drap kan ikke forklares ut fra én årsaksfaktor alene, men hvis én risikofaktor skal pekes ut, må det være rusmiddelbruk, i første rekke av alkohol. Dette gjelder både personer med og uten en psykisk lidelse.

Sommeren står for døren. Ikke la den bli et mareritt for barna. Nyt alkohol med tanke på at barn og unge blir redd når de ser foreldre og voksne forandre atferd, hever stemmen og ikke er som de pleier. La ungene få nyte sommerferien fri for frykt for hva foreldrene kan finne på.

Og til slutt. Den Norske regjering er pliktet til å bruke mer middler til psykisk helsevern for å skåne Norske barn i eget hjem!!!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10007426

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10006891

Kilde VG.no

9 thoughts on “Å skyte en teddybjørn

 1. Hei Vargen! 🙂 Du som er så keen på flere lesere… Du burde linke til artikkelen i VG som du referer til og så pinge twingly.. Da havner du under VG’s artikkel «Blogg om denne artikkelen» Og du vil antagelig få enda mer besøk! 🙂

 2. Mannen til min fars kusine drepte datteren sin da hun bare var 1 år gammel. Det var en umulig sak, han var ikke frisk i hodet men han vr flik til å late som så ingen skulle se det.. bare pappas kusine skjønte noe var galt, han endte dattern og sitt eget liv før noen fikk gjort noe med det 🙁
  Det er en grusom sak og det ødla livet hennes fulstendig – hun har aldri fått barn igjen (og det er mange år siden nå) Det er bra det settes fokus på slike saker og at de ikke bare blir borte. Vi har som sagt ingen barn og miste 🙁
  Fint innlegg

 3. hjerteskjærende men som du sier, det er så viktig at noen viser et ansikt.
  Vi SER bedre det fakta at slike ting skjer da.Måtte vi klare å forhindre slike hendelser.Men da må en del endringer skje med lover og regler,og de må faktisk følges.Og ikke minst må vi bry oss mer OM,istedenfor bare MED.

  1. Helt riktig, der er poenget. Bry oss mye mer om hverandre. Og ahr du mistanke om at et barn blir mishandlet så er du pliktig til å si ifra!

   Takk for innlegget ditt Bente

 4. Jah… når en utlending dreper da er det ofte fordi han er kriminell jævel og det er i dems blod..

  Når en nordmann dreper da har vi alltid en grunn.. nemlig rus. Ikke at karen kunne vært et rasshøl eller en tulling… eller hva det nå er ..

 5. This is a very sensitive subject for me. My daughter was 6 weeks old when I adopted her. Her biological mother suffered from scytsofrenia and abused alcohol and drugs. She was feeding her baby water and by the time the social services intervened baby was dehydrated and had various skin diseases. She tried to kill baby when the social services tried to take her away. One year after my daughter was born, she had another child which was also removed by the social services when people complained that the was not feeding the baby. Fortunately this has a happy ending. Both babies found good homes and are very much loved. Heidi is my life! The biological mother passed away after she walked in front of a car while intoxicated. Sad but true!!!

 6. Synes det hadde vært interessant om noen kunne forske seriøst rundt dette fenomenet som ser ut til å skje ganske ofte, jeg har selv to barn som jeg er veldig glade i og vi voksne i familien steller og bekymrer oss over våre to.
  Hvilke mekanismer er det som får voksne mennesker til å gjøre slike handlinger? Vi finner flere slike koblinger i naturen, Isbjørner tar små av dage for å gjøre binna fruktbar igjen, andre dyr gjør også slikt av forskjellige grunner. Dette minner oss kanskje litt på at vi faktisk er dyr vi også, noen primitive sådanne egentlig. Mulig vi har en forhistorisk mentalitet som gjør dette mulig. Ikke vet jeg, men det skjærer i hjertet å lese slike historier…. tragisk.

  1. Enig med deg, men er det ikke en lettvint løsning å si at vi er jo dyr vi også så da kan vi skylde på det når vi skalder eller dreper egne eller andres barn?

   Takk for innlegget ditt Jonas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.