Hva skjer oppe i hode på mennesker som ikke greier å skjønne, og ikke greie å føle at det er feil å være slemme mot barn?

Er man psykisk syk nok så kan et menneske være i stand til å gjøre hva som helst mot andre. Men å ta livet av sitt eget barn er utenfor en hver fatte evne for normalt friske mennesker. VG.no kjører en stor sak igjen i dag, og det smerter meg å lese om det. Men det er SÅ VIKTIG å få satt fokus på dette uforståelige problemet. Jeg har skrevet om det før og kommer til å skrive om det igjen. Vi kan ikke sitte stille å se på at uskyldige barn blir drept av psykisk syke, eller rusede foreldre. Vi har ingen barn å miste!

Gjennomgangen VG Nett har gjort viser at en stor andel av barna opplevde at foreldrene ruset seg før de tok livet av dem. Den vanligste formen for rus blant foreldrene var alkohol.

For kriminolog Leif Petter Olaussen kommer ikke tallene som noen overraskelse. Han forteller at både nasjonal og internasjonal forskning slår fast at rundt femti prosent av drap begås i beruset tilstand.

– Dersom man har bestemt seg for å ta livet av noen – og da de aller nærmeste i familien – er det kanskje noen som ruser seg for å være i stand til å gjøre det, sier Olaussen ved Universitetet i Oslo til VG Nett.

– Alkohol har en evne til å utløse aggresjon, mens narkotika er mer sløvende. De som begår vold har ofte et problematisk forhold til alkohol, forteller Olaussen.

Olaussen peker på at når man drikker alkohol så reduseres evnen til å vurdere situasjoner og seg selv i situasjonene. I tillegg reduseres evnen til å løse konflikter verbalt. Det samme peker psykolog og rusekspert Jørg Mørland på ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt.

– De fleste som er ruset blir mer impulsive og får nedsatt feilkontroll. Alt som får oss til å reflektere og resonnere blir nedsatt når man er beruset, forklarer Mørland.
 Drap kan ikke forklares ut fra én årsaksfaktor alene, men hvis én risikofaktor skal pekes ut, må det være rusmiddelbruk, i første rekke av alkohol. Dette gjelder både personer med og uten en psykisk lidelse.

Sommeren står for døren. Ikke la den bli et mareritt for barna. Nyt alkohol med tanke på at barn og unge blir redd når de ser foreldre og voksne forandre atferd, hever stemmen og ikke er som de pleier. La ungene få nyte sommerferien fri for frykt for hva foreldrene kan finne på.

Og til slutt. Den Norske regjering er pliktet til å bruke mer middler til psykisk helsevern for å skåne Norske barn i eget hjem!!!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10007426

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10006891

Kilde VG.no

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ikke glem å flørte!

Det er viktig å flørte! Det er del av vår naturlige menneskelighet å være på jakt, se på- og vurdere...

Reiseradioen er snart tilbake, yippy!!

Lørdag 12. juni er det duket for den årlige premieren på et av NRKs mest tradisjonsrike radioprogrammer, nemlig Reiseradioen. Mitt...

Lukk