Aktivister ombord i Miriam- vil til Gazastripen

 

Dette kommer til å bli et kaos av enorme dimensjoner-  hvis de støter på Israelske militære fartøy. Og det vil de gjøre om de seiler langt nok mot Gazastripen.

Jeg mener det er på tide med en pause i forsøkene på å få inn nødhjelp til Gaza. Fordi slike forsøk kan forhindre framgang i fredsprosessen mellom Israel og Palestinerne( Pressemelding fra UD)

http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/pressesenter/pressemeldinger/2010/fredsforhandlinger.html?id=612752

Israelske myndigheter sier de vil bruke alle tilgjengelige midler for å stoppe kvinneskipet «Mariam», som skal seile til Gaza med nødhjelp søndag.

Det boliviansk-registrerte skipet skal seile fra Libanon, og har kun med seg kvinnelige aktivister. Skipet skal etter planen forsøke å komme seg inn på Gazastripen i løpet av få dager, melder nyhetsbyrået AFP.

– Skipet «Mariam» drar til Kypros søndag klokken 10.00 fra havnen i Tripoli i Nord-Libanon, sa organisator Samar al-Hajj da hun møtte pressen i havnen i Tripoli, fredag.

Israels forsvarsminister Ehud Barak truer med å stanse aktivistene med makt.

Sjansen for fred er fortsatt forsvinnende liten, men så lenge det er kontakt mellom de politiske lederene så bør det være håp-

Terje Rød Larsen, hvor er du når vi trenger deg som mest?- ( Hjernen bak Oslo -avtalen som det desverre er lite igjen av)http://www.snl.no/Oslo-avtalen

I et brev til FNs generalsekretær Ban Ki-moon, skriver Israels FN-ambassadør, Gabriela Shalev, at hensikten til det bolivianske skipet er å bryte Israels Gaza-blokade.

– Israel har også fått opplysninger om at et annet libanesisk-registrert skip «Naji al-Ali», har planer om å seile fra Libanon for å bryte blokaden, skriver Shalev i brevet, ifølge AFP.

– I henhold til internasjonal lov forbeholder Israel seg retten til å benytte alle nødvendige midler til å hindre disse skipene fra å bryte blokaden, advarer FN-ambassadøren.

-Det Ehud Barak sier er av liten relevans for oss, slår forsvarsministeren fast.

50 kvinner fra hele verden skal delta i «Mariam»-aksjonen, inkludert den libanesiske popstjernen May Hariri.

Ifølge arrangørene har kypriotiske myndigheter ikke godtatt skipets forespørsel om å seile til Gaza via Kypros.

Myndighetene på øya sier til vil opprettholde et allerede eksisterende forbud om å nekte skip å seile fra Kypros til Gazastripen.

Libanon og Israel har et svært anstrengt forhold, og er teknisk sett fortsatt i krig.

Jeg er redd konflikten kommer til å vare i mange år ennå, med eller uten hjelp fra omverdenen-

Det kan virke som om hatet bobler opp- så snart det er et lyspunkt som en dialog mellom partene jo er. Da er det vanskelig å få til avtaler….

Om det var Ariel Sharon, Ehud Olmert eller om det er nåværende Benjamin Netanjahu som er statsminister i Israel,  så er det ingen av de som har greid å gjøre noe i nærheten av positive tiltak på å få fred med det palistinske folket. Jeg er ikke sikker på at lysten er til stedet heller. Men når det er sagt, så er det selvsagt ikke bare Israel som er skyld i denne konflikten, tvert i mot. Palestinerne må vise handle kraft i fredsprosessen, noe de aldri har gjort så langt- I hvertfall ikke siden Oslo- avtalen…

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10044539

12 thoughts on “Aktivister ombord i Miriam- vil til Gazastripen

 1. Siterer:»Sjansen for fred er fortsatt forsvinnende liten, men så lenge det er kontakt mellom de politiske lederene så bør det være håp»

  Det er ingen håp. Fordi en er stormakt(israel) og støttes av vesten(spes. USA), og en tigger penger fra den som den skal forhandle med. Palestinske ledere får lønna si av israel, og israel har okkupert alt, så hva er det de skal forhandle om?? Skal du forhandle som må du eie noe sån at du kan forhandle! Palestinere er verken økonomi eller våpen. Hvordan kan de forhandle??????????!!!

  Med all respekt, jeg ler av folk som tror på disse «forhandlingene».

 2. Det er jo morsomt hva han sa, «Det Ehud Barak sier er av liten relevans for oss, slår forsvarsministeren fast.» Kanskje det blir mer relevant når Israel sender et par jagerfly på besøk? En arrogant liten jævel, den libaneseren.

  Den israelske marinen kommer nok til å oppbringe dette skipet som er fylt av idioter. Jeg håper at damene om bord ikke gjør dumme ting som f.eks. å skyte på soldatene eller på noen måte yte motstand. De er jo damer – det er nettopp dette de spiller på. Jeg er sikker på at de israelske myndighetene vil behandle dem høflig før de sender dem hjem. Etter å ha beslaglagt det blokadebrytende skipet, naturligvis, som betaling for flybilettene og de ekstra militære kostnadene. Det blir nok en temmelig dyr ekskursjon for damene og dem som står bak provokasjonen.

 3. Hvorfor provosere Israel igjen?. Det ser da ut som om det kanskje kan bli fredsforhanlinger og derfor mener jeg at det virkelig ikke den riktige tiden til å sende disse båtene. Hvorfor ikke vente til fredsforhandlingen er avlsuttet og hva som skjer der? Ousama Hamdan, sjefen for Hamas i Libanon, har sikkert fingern med i spillet her, og derfor kommer Israel til å gripe inn så fort som mulig. De vinner heller ingen sympati fra andre land idet de indirekete involverer Kypros i denne saken.

 4. Det er vel bedre om skipene kommer før avtalen, og «holder seg til det», enn etterpå – og ødelegger en eventuell avtale? Jeg synes ikke så mye om skipene uansett, forhandlinger med Israel (om mulig..) hadde vært å foretrekke, men absolutt bedre nå enn etter en avtale.

 5. Bilde av hu såkalte dama,viste ikke mye feminine trekk.Så akkurat ut som de fleste av disse fanatikerne.Damer har ingen posisjon i områder som Gaza.Hamas vil ikke en gang la de gå på skole så hva vil kvinner med å bryte blokaden? Vil de støtte Hamas som er nesten like kvinnefientlig som Taliban?Det skjer så mye dumt rundt i verden at man nesten få spørre seg om hva som ligger bak.Kanskje en ide å snu og dra til Pakistan med skipet hvis de har nødhjelp tilovers og ikke fore opp de allerede velfødde Hamas terroristene

 6. Det er jo litt merkelig at disse «fredselskende» provokatørene ikke sender skipet med «nødhjelp» til flomrammeded Pakistan i stedet for Gaza. Tross alt er det jo mange færre som lider i Gaza enn de titalls millionene i Pakistan? Men jeg forstår det godt: problemet er at de ikke kan klandre jødene for flommen, og blokadebryternes hensikt er ikke å hjelpe folk men å angripe og sverte Israel.

  Men dette gir jo muligheten til å løse alle problemene i verden. Man kunngjør simpelthen at hver eneste menneskelig katastrofe er skapt av jødene. Da kommer nok «humanitærene» rennende med hyl og tenners gnissen: «La oss sende hjelp til de stakkars, stakkars ofrene for jødenes aggresjon! De fæle jødene!» Man kunne anvende denne taktikken i alle tilfeller, fra Rwanda til Lappland. Ach, die Juden, die Juden! Som alltid er det de som har skylden – for alt.

 7. Sitat: «Jeg mener det er på tide med en pause i forsøkene på å få inn nødhjelp til Gaza.»

  Dette er bare latterlig. Det er ikke noe område i hele verden som mottar mer nødhjelp en Gaza. De får tilsendt alt de behøver i mengder som får hvilken som helst norsk student til å leve som en greve. De varene som blir begrenset og stoppet er varer som blir brukt i direkte krigføring mot det landet som sender nødhjelpen.

  Det er som sist krig. Da hylte og skrek folk for at man ikke sendte drivstoff til Gaza – som de i tur benyttet til raketter som de sendte til Israel. Hallo! Dersom du møter en truende person på gata som sier han skal drepe deg – gir du ham da pistol, kniv og balltre?

  Hele dette maret med flotillaer er kun et forsøk på å oppildne konflikten på Gaza. Det er Hamas og utallige andre aktivister andre steds i fra som ser det som deres må å skape mest mulig kvalm for Israel og mest mulig blodsutgydelse på Gaza. Skulle de i prosessen klare å åpne en sjøvei har de vunnet gull-kortet. Da kan de sende inn skikkelig kraftige raketter og våpen som de kan sende mot hele Israel og drepe så mage Jøder som mulig slik at reaksjonen som blir fremtvunget fra Israel er et blodbad på Gaza som aldr før.

  Men det er vel det mage aktivister ønsker (slik at man kan utradere Israel)?

  1. Du tar en settning ut av mitt innlegg uten å se hele sammenhengen, og kaller det latterlig, så derfor burde jeg ikke godkjent din kommentar, men siden du har gjort deg flid å skrevet mye så gjør jeg et unntak- Du må holde deg til saken. Jeg mener det var pga de pågående fredsforhandlinge mellom partene at det kunne være smart å la være å provosere mer enn nødvendig.
   Og jeg er ikke enig med dine angrep på det palestinse folk. Jeg mener du slenger ut meninger du ikke har belegg for kan være riktig.’
   Men takk for ditt innlegg-

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.