Al Qaida celle i Norge?

Vi må ikke bli så naive her i landet og tro at vi ikke kan bli rammet av terror. Norge er satt på kartet, og vi vet at Norge er tungt inne militært i Al Qaida baserte land som feks Afghanistan. Vi kommer til å bli rammet før eller siden-

Mikael Davud (39) styrte angivelig en norsk al-Qaida-celle som skulle slå til mot mål i Norge.Etter det VG får opplyst skal sikkerhetspolitiet være av den oppfatning at Davud skal ha tilhørt et av de største terrornettverkene som er rullet opp siden 11. september 2001. Det er ingen tvil om at PST er i høyeste beredskap mht arrestasjonene tidligere i sommer, og det med all grunn. I både Danmark og Sverige er det arrestert personer som linkes direkte til Al Qaida. Hvorfor skulle Norge spares på noen måte?

Kommunikasjonen mellom Davud og medlemmer av det påståtte terrornettverket foregikk blant annet gjennom en e-postadresse som tilsynelatende tilhørte en vestlig kvinne, får VG opplyst.

VG kjenner til at både norsk etterforskning og opplysninger fra samarbeidende tjenester i USA og England, knytter 39-åringen til et skremmende persongalleri. Dette skal PST være innforstått med.

Flere personer høyt oppe i Osama bin Ladens terrornett kan være involvert i saken.

Politiets sikkerhetstjeneste vil ikke svare inngående på VGs spørsmål.

– Vi har ingen kommentarer til detaljer i denne saken, sier informasjonsrådgiver i PST, Siv Alsén, til VG.
Like over klokken 08.15 om morgenen torsdag 8. juli tok fem tjenestemenn fra PST seg inn i en 44 kvadratmeter stor leilighet i en boligblokk inne på området til Ullevål sykehus i Oslo.

Davud og hans ektefelle lå fortsatt og sov da politiet slo til.

Davuds forsvarer, Arild Humlen, er fortvilet over alle detaljene som internasjonale medier skriver i terrorsaken.
Selv er han bundet av sin forsvarerplikt og kan ikke kommentere opplysningene.

– Vi kan ikke korrigere eller forsvare noe av det. At alt dette kommer ut fra angivelige sikre kilder hindrer at min klient får en rettferdig behandling, sier Humlen til VG.

Terrorsiktede Mikael Davud (39) har i avhør sagt at han ville ramme kinesiske interesser. De to medsiktede skal ikke ha kjent til planen.

De flere timelange avhørene med Mikael Davud ble avsluttet like før klokken 17 tirsdag 28. sept

– I dagens avhør kom det fram at han har hatt en tanke om å slå tilbake mot kinesiske interesser, som har rammet han og hans familie hardt. Han sier han rettet interessen mot den kinesiske ambassaden i Oslo, sier Davuds forsvarsadvokat Carl Konow Rieber-Mohn til VG Nett.

Advokaten avviser at Davud har nektet å lære seg norsk.

– Han har overhodet ingen innvendinger mot vestlige språk og har ingen religiøs begrunnelse for at han ikke snakker bedre norsk. Han har derimot satt pris på den omsorg og beskyttelse han har hatt i Norge, sier Humlen.

Mikael Davud (39) er antatt hovedmann i terrorsaken. Han er uigur fra Kina, og kom til Norge i 1999 som kvoteflyktning. Han ble norsk statsborger i 2007.

Kinas ambassade i Oslo har ikke besvart VG Netts henvendelser tirsdag.

Uigurene er sjeldne i internasjonale terrorceller og må betegnes som en marginal gruppe i den globale terrorvirksomheten, sier forsker Brynjar Lia ved Forsvarets forskningsinstitutt til NRK.

Han forteller at den mest kjente terrorhandlingen som er gjennomført av uigurer, er et anslag mot et kjøpesenter i Dubai som solgte kinesiske varer, skriver NTB. Han mener det finnes om lag 200 uigurer som samarbeider med al-Qaida i området mellom Pakistan og Afghanistan.

David Jacobsen

Terrorsiktede David Jakobsen kan snart få følge med på sin egen sak i media igjen. Høyesterett har bedt om at de strenge restriksjonene Jakobsen sitter på, blir vurdert på nytt.

– Det er en riktig avgjørelse. Det er en enorm ekstrabelastning å sitte innelåst i fullstendig isolasjon med brev- og besøksforbud og medienekt, sier den terrorsiktede uzbekerens forsvarer, advokat Kjell T. Dahl.

Han håper Borgarting lagmannsrett allerede i morgen vil oppheve restriksjoner mot klienten etter at Høyesterett i går behandlet fengslingsvilkårene.

– David jacobsen ble svært overasket over innrømmelsene fra Duvad ifølge Kjetil T. Dahl,  Jacobsens advokat-

 

 

Kilde VG.no og WikipediA

 

4 thoughts on “Al Qaida celle i Norge?

 1. En jævla type, bodd i over 10 år i Norge, er norsk statsborger og har ikke lært seg norsk. Har vært for opptatt med å forberede terrorhandlinger da sansynligvis. Bekjente av han sier at hannes religion ikke tillater at han bruker vårt språk men hannes advokat benekter dette og legger til at terroristen har satt pris på den omsorg og beskyttelse han har fått i Norge. Må virkelig si at han har en merkelig måte å vise sin takknemlighet på. For et avskum. Det er nok NAV som har født han i disse årene da. Og Statsminister Stoltenberg gir fanden. Hvor tid vil han forlange at disse imigrantene innordner seg eller forlater landet????. Han påstår at alt er i orden men det er et land uten styring og alt foregår på innvandrernes premisser.
  Var det ikke muligt å vedta en lov som gir rett til å returnere disse terroristene, til sine hjemland, når det begår slike handlinger som det disse tre idiotene her har planlagt, enten de har norskt statsborgerskap eller ikke.

  Folk må få opp øynene for det uføre sosialistene og de andre tullingene på tinget har ført Norge ut i. De koster Norge flerfoldige ti-talls milliarder i året, penger som kunne vært brukt til andre og gode formål.
  Men folket reagerer vell ikke før oljeinntektene blir historie og da stiller de vell forhåpentligvis de ansvarlige mot muren. sammen med disse advokatene som har drevet landsforederi med å forsvare krapylet. Nå flyter landet over med terrorister, krigsforbrytere, NAV-klienter, mordere, lykkejægere, analfabeter, ranere og tyver. Og hva gjør sosialistregjeringen med det. Jo, korrupsjonsbestyrer Stoltenberg, teppehandler Støre og privatflycharteren Solheim reiser alle på møte i FN for å diskutere kvinners rettigheter i hele verden men spesielt i den 3dje verden. Når idiotene skal detaljestyre resten av verden så er det ikke rart at de ikke kan ha tid til å rydde opp i eget reir.

  Gi jævlene en dom på 30 års hardt straffearbeid og lei dem ut som gruvearbeidere i Sibir eller i Kina, annet har de ikke fortjent.

 2. Du må ikke være så ‘harsk’ mot disse bandittene. Som Teppehandler og smugler Jonas Gahre Støre sier, vi ma ha UNIVERSIELLE LOVER, m.a.o ikke gi norske lover gyldighet.

  Dette er ordlyden til utenriksministeren i forhold til Hijab debatten.
  Nordmenn er naive, dumme og blinde, og det er fordi det er deilig å leve i en hippie tilstand hvor hva som skjer rundt deg spiller ingen rolle.

 3. David Jakobsen og Michael Davud er to forskjellige personer. I din artikkel blandes disse to navnene som om de er en person.

  1. Hei

   Jeg er velidg klar over at det er to forskjellige personer, og jeg er enig i at det kunne se litt rotete ut- Jeg har endret teksten noe og lagt til et bilde for å prøve å gjøre innlegget mer ryddig-
   Takk for vellmenende råd-

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.