Amerikanske journalister vet «alt»

 

                                                                                                                         HVORDAN VET JOURNALISTENE DETTE?

Det er jo et tankekors at amerikanske journalister i nyhetsbyrået AP ( Associated Press) vet om kilder, detaljer og planene til potensielle terrorister, med tilholdsted i Norge. Vi må jo tro på Janne Kristiansen i PST når hun sier at dette har vi kjent til en stund. Men når nyhetsjournalisten Matt Apuzzo (31) hos AP har kjent til disse personene og deres planer snart et år, så må det være lov å stusse litt…

– Men det er ikke riktig at norske myndigheter skal ha blitt «presset» av oss til å pågripe dem før etterforskningen var ferdig. Vi har hatt en klar avtale med både norske og amerikanske politimyndigheter om å sitte på nyheten inntil mennene var tatt. Og den avtalen holdt vi – vi publiserte ikke før norsk politi hadde pågrepet dem torsdag morgen, sier Apuzzo til VG Nett.

Alle tre er siktet for terrorplanlegging, men PST vil ikke si om de antar at terrormålet var på norsk jord eller i utlandet.

Ifølge det internasjonale nyhetsbyrået AP skal gruppen ha planlagt å bruke kraftige acetonperoksid-bomber. Målet skal ha vært kollektivtrafikken, liknende det som ble avverget mot T-banen i New York i fjor.

Det er skremmende, uvirkelig og fjernt på engang. At lille Norge skal settes på terrorkartet, ingenting eller svært lite har skjedd på norsk jord.

Når og hvor det smeller er det noen som vet, kanskje amerikanske journalister…

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10003151

4 thoughts on “Amerikanske journalister vet «alt»

 1. Ja pressen er pågående og noen få ganger så er det bra men i saker der det kreves lang etterforskningtid for å rulle opp store nettverk både i narkosaker og saker som dette så er pressen en hemsko og en gedigen risikofaktor.For de har slik kløe i skrivefingerne og er totalt ustabile,så tillittsforhold med dem er så å si umulig.Det er viktigere for mange av dem og få navnet under artikkelen istedet for opprulling av hele nettverket og på dette viset så blir nesten alltid bare toppen av isfjellet avdekket.

 2. Påtagelig, og noe å ta lærdom av for norske aviser, at amerikansk presse måtte lære så dyrekjøpt at det å være først ute nødvendigvis ikke alltid gjør en til ‘helt for en dag’.
  Det er virkelig i hele verdens interesse at slike «plots» blir utforsket så mye og så lenge som mulig for å sikre dom ved arrestasjon av disse ekstrimistene.
  Tar av meg hatten for nyhetsbyrået AP som har skjønt at bildet er større enn dem selv, og respekterer det.
  Når det er sagt, er jeg ikke nødvendigvis sikker på at det er PST sjefen som har gitt den rette versjonen av hvorfor arrestasjonene kom nå. Her kan det kjapt bli mye mer. Og ut fra de tillærte svarene justisminister og statsminister kom med i dag, kan det virke som de vet det. Jeg hater det når de liksom skal berolige befolkningen når det de sier bare resulterer i det motsatte.
  Sannheten er alltid lettere å forholde seg til.

 3. Til Macbeth; Ja unntatt i denne enorme saken eller andre hvor de altså ventet. Dermed forkludret de ikke etterforskningen. Jeg tror nok de fleste seriøse journalister holder sin samfunnsoppgave sterkt i mente, og akkurat her var det jo mest hensiktsmessig å vente, selv om de kunne ha tjent seg søkkrike på å publisere for lenge siden. All honnør til dem.

 4. Kilden til informasjonen har sittet i Amerikansk varetekt lenge, derfor er det ikke rart at Amerikansk presse har hatt tilgang til etteretning fra Amerikansk Politi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.