Astroide på vei mot Jorda!

 

Hvis denne astroiden treffer jordkloden så blir det med enorme konsekvenser!

Vi må følge denne asteroiden nøye. Hvis vi kommer fram til at sjansen for en kollisjon er stor, må vi handle minst 100 år i forveien. Da trengs det mye mindre energi for å skyve den ut av banen, forteller Maria Eugenia Sansaturio ved Universitetet i Valladolid i Spania til Svenska Dagbladet.

Tusen meter høye tsunamibølger

– Dette er en veldig interessant sak. Asteroiden «Apophis» ble lenge ansett som den største trusselen mot Jorden, men den er det ingen som tenker på lenger. Nå er det «RQ36» som gjelder, sier Røed Ødegaard.

Sannsynligheten er ikke spesielt stor. Den vil passere nær Jorden flere ganger uten å treffe oss, og Jordens tyngdekraft vil føre til at banen til asteroiden endres. Jeg tror at nye observasjoner vil minske sannsynligheten for en kollisjon, sier Røed Ødegaard.

– Det er jeg overbevist om, legger han til.

Den vil passere 30.000 kilometer fra Jorden, og kanskje treffe en satellitt eller to, men den treffer ikke oss. Kanskje vil russerne bruke denne som en øvelse på en virkelig trussel, sier Røed Ødegaard.

Om «RQ36» vil utgjøre en slik trussel for Jorden gjenstår å se. Men forskerne vil følge den nøye, og komme med nye beregninger.

– Sjansen er som sagt liten. Men om den blir farlig kan vi mennesker avverge det. Jeg er ikke bekymret, smiler Røed Ødegaard.

Kilde NRK.no

http://www.nrk.no/vitenskap_og_teknologi/1.7228600

2 thoughts on “Astroide på vei mot Jorda!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.