Blir du mobbet, eller truet på nettet? Si i fra!

 

Det er stadigvis nevnt i media. Om ungdom som blir mobbet, truet eller trakasert på Internett. Det er veldig viktig at du som får dette ubehaget gir beskjed til foreldre eller andre voksne du stoler på så det kan bli tatt på alvor og gjort noe med. Aller helst – hvis det er av alvorlig art- meld fra til politiet.

VG Nett fortalte forrige uke om Marie Amanda Agapi som har mottatt flere drapstrusler på bloggen sin. Alle ble ifølge 20-åringen henlagt av politiet.

Trusler, sjikanering og trakassering på nett er straffbart. Men politiet har ikke nok ressurser til å ta seg av slike saker, mener mannen bak blogg.no.

– Vi oppfordrer bloggere til å anmelde dersom de blir truet, men de fleste sakene blir henlagt. Jeg har selv opplevd å bli urettmessig hengt ut på en blogg. Jeg anmeldte truslene, men saken ble henlagt på grunn av manglende ressurser i politiet, sier Rafiq Charania til VG Nett.

Sjefen fra Blogg.no har jo fått så øra flagret gang på gang av blogg dronningen Ida Wulff, for elendig oppfølging og oppdatering av hennes blogg, dårlig håndtering av sponsorer mm.

Jeg mener at man må få lov til å skrive om hvem man vil, skrive hva man vil, man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill- og forøvrig kan man gjøre som man vil. Som poltimester Sebastian så velformulerende synger det i Kardemommeby.

Mobbere bør taes hardt så de skjønner at det de driver med, er fullstendig uakseptabelt! Ta kontakt med foreldrene deres, hjelper ikke det, ring politiet. DET hjelper!

Charania har drevet blogg.no siden 2003 og har ukentlige samtaler med bloggere, lesere og foreldre. Flere ganger i måneden er han i kontakt med politiet som han mener mangler en metode for å håndtere nettrusler.

– Jeg må ta meg av flere saker som omhandler sjikanering i uka, og er i kontakt med politiet når det kommer trusler. Men det er ikke alle sakene jeg får vite om. Det finnes garantert store mørketall, sier Charania som forteller at blogg.no forsøker å hjelpe politiet på en så god måte som mulig.

Sjikanering på nettet er bare en måte å være slem på. Alle meldinger via sms, verbalt og via andre er umulig å spore. Så her er det garantert mørketall. Men det eneste som hjelper er å si i fra- ellers fortsetter bare alt som før-

Charania forteller at de fleste truslene han får vite om er anonyme.

– Men de som står bak sjikaneringen kan spores ved hjelp av IP-adressen. Det er det ikke alle som forstår. Du er ikke anonym når du blogger. Jeg tror ikke de som legger ut kommentarer forstår konsekvensene av det de gjør, sier Charania.

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10035448

5 thoughts on “Blir du mobbet, eller truet på nettet? Si i fra!

 1. Hei !
  Du skriver : Jeg mener at man må få lov til å skrive om hvem man vil, skrive hva man vil !

  Så om du mener at du har rett til å skrive hva du vil om meg for så offentligjøre det på en blogg tar du feil !
  Når jeg sier meg , mener jeg hvemsomhelst ! Dessuten er de fleste blogger bare tull å må regne med negative kommentarer noen ganger !
  Trusler er seff. ikke akseptabelt , men tvilsomt om en får slutt på det !

  1. Hei- Jeg mener at man kan skrive som hva man vil- og hvis du leser videre så står det at man skal være grei og snill. Det betyr at man ikke skal mobbe bla- Men jeg som blogger kan nesten skrive hva jeg vil så lenge det ikke går utover andre, det er riktig-

   Takk for innlegget ditt

 2. Jeg skreiv dette for noen dager siden :
  Det VG. burde sensurere er alt tullet mange bloggere skriver om som ikke har noen nyhetsverdi !
  Redaktøren burde se litt mer på hva som formidles i VG. Noen blogger om ingenting og mener de kan noe om det de skriver som vi alle vet ikke alltid stemmer !
  En avis har rett til å trykke / sensurere hva den vil , selvom det ikke bestandig er så lurt !
  VG , aviser forøvrig burde kansje se litt mer på hva dem formidler /selger , det ville jeg gjort om noen skulle få skrive i min avis som jeg ikke har !
  Saklige innlegg som kan begrunnes/dokumenteres/argumenteres for er alltid inntresant synes jeg ivertfall uansett emne !

  conn1

  1. Jeg er helt enig med deg jeg- det er derfor jeg prøver å være så saklig som mulig, men få fram mine synspunkter på ting. Og jeg holder meg alltid til fakta når jeg skriver om ting som kan være vanskelig å dokumentere-

   Takk for ditt bidrag-

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.