Blir du mobbet eller truet på nettet?

 

 

 

Det er stadigvis nevnt i media. Om ungdom som blir mobbet, truet eller trakasert på Internett. Det er veldig viktig at du som får dette ubehaget gir beskjed til foreldre eller andre voksne du stoler på så det kan bli tatt på alvor og gjort noe med. Aller helst – hvis det er av alvorlig art- meld fra til politiet.

Å ta til motmæle mot ekstremisme er å ta ansvar for fremtiden. Jeg oppfordrer alle til å bli gode digitale nabokjerringer, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin Nyttårstale.

Så lenge det er så mange forskjellige meninger som det faktisk er i samfunnet, vil debatten være der. Det er ingenting som tyder på at det vil bli en snillere og mykere debatt, heller tvert i mot.

VG Nett fortalte forrige uke om Marie Amanda Agapi som har mottatt flere drapstrusler på bloggen sin. Alle ble ifølge 20-åringen henlagt av politiet.

Trusler, sjikanering og trakassering på nett er straffbart. Men politiet har ikke nok ressurser til å ta seg av slike saker, mener mannen bak blogg.no.

– Vi oppfordrer bloggere til å anmelde dersom de blir truet, men de fleste sakene blir henlagt. Jeg har selv opplevd å bli urettmessig hengt ut på en blogg. Jeg anmeldte truslene, men saken ble henlagt på grunn av manglende ressurser i politiet, sier Rafiq Charania til VG Nett.

Sjefen fra Blogg.no har jo fått så øra flagret gang på gang av blogg dronningen Ida Wulff, for elendig oppfølging og oppdatering av hennes blogg, dårlig håndtering av sponsorer mm.

Jeg mener at man må få lov til å skrive om hvem man vil, skrive hva man vil, man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill- og forøvrig kan man gjøre som man vil. Som poltimester Sebastian så velformulerende synger det i Kardemommeby.

Mobbere bør taes hardt så de skjønner at det de driver med, er fullstendig uakseptabelt! Ta kontakt med foreldrene deres, hjelper ikke det, ring politiet. DET hjelper!

Charania har drevet blogg.no siden 2003 og har ukentlige samtaler med bloggere, lesere og foreldre. Flere ganger i måneden er han i kontakt med politiet som han mener mangler en metode for å håndtere nettrusler.

– Jeg må ta meg av flere saker som omhandler sjikanering i uka, og er i kontakt med politiet når det kommer trusler. Men det er ikke alle sakene jeg får vite om. Det finnes garantert store mørketall, sier Charania som forteller at blogg.no forsøker å hjelpe politiet på en så god måte som mulig.

Sjikanering på nettet er bare en måte å være slem på. Alle meldinger via sms, verbalt og via andre er umulig å spore. Så her er det garantert mørketall. Men det eneste som hjelper er å si i fra- ellers fortsetter bare alt som før-

Charania forteller at de fleste truslene han får vite om er anonyme.

– Men de som står bak sjikaneringen kan spores ved hjelp av IP-adressen. Det er det ikke alle som forstår. Du er ikke anonym når du blogger. Jeg tror ikke de som legger ut kommentarer forstår konsekvensene av det de gjør, sier Charania.

Kilde VG.no

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10041131

 

6 thoughts on “Blir du mobbet eller truet på nettet?

 1. Hvorfor logger man ikke av, dersom man blir mobbet på nettet ? Hadde jeg blitt mobbet på facebook, så hadde jeg sperret de aktuelle brukerene. Er jo ikke akkurat vansklig.

  Lager man en egen blogg, så må man forvente ganske kraftige kommentarer, og dersom man ikke takler det, så legg ned den jævla bloggen. Hva er problemet egentlig ?

  1. Du får det til å høres veldig enkelt ut, skal man bare flykte fra alle mobberne da eller? Får man meldinger på Facebook så er de der neste gang du logger på igjen, meldingene forsvinner ikke. Og skulle man begynne å sperre mobberen ute, så kan du være sikker på at de finner andre måter å mobbe på. Man skal selvsagt ikke slutte å blogge om man liker det, bare fordi man får negative kommentarer.

 2. Bra innlegg.

  Har kjent mobbing på kroppen, og det er sterke saker.

  Skaper ikke noe bra miljø for hverken mobbere eller mobbeofre.

  Nå har jeg nok blitt trakkassert på nett(selv om dette ikke kan kalles mobbing) og kan oppsummere at det er mye der også som en kanskje ikke burde snu ryggen til.
  Folk er mye flinkere til å ikke legge skjul på hva de mener på nettet.

  Har sett alt fra Holocaust-benektelse til åpenlyst ny-nazistiske eller sterkt rasistiske eller homofobe holdninger komme til overflaten, og det er hvel ikke akkurat et sunnhetstegn?

  Det siste var et hint til en viss person-det finnes ingen unnskyldning for mobbing.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.