Boikott Israel nå!

Noe må gjøres og det nå! Boikott Israel!!. Og ikke la de slippe unna med sin rå og brutale oppførsel mot fredsaktivistene på vei til Vestbredden med nødhjelp!

Store demonstrasjoner i de fleste større byer i Europa. Og i Norge krver demonstrantene at Norge må trekke seg fra alle Israelske interesser umidelbart, fram til blokaden av palestinerne på Gaza stripen og på Vestbredden er opphevet.

Bak demonstrasjonen foran regjeringsbygningen i Oslo sentrum lørdag ettermiddag, stilte en lang rekke fagpolitiske og religiøse organisasjoner seg i tillegg til de rene aktivistgruppene som kjemper for palestinernes rettigheter.

Oslo- avtalen: 

Oslo-avtalen fra august 1993 representerte et gjennombrudd i forhandlingene mellom Palestina og Israel. Avtalen var betydningsfull fordi PLO og Israel da anerkjente hverandre som forhandlingspartnere og innledet en prosess mot en endelig fredsavtale mellom palestinerne og israelittene.

Norge, under Arbeiderparti-regjeringen og utenriksminister Johan Jørgen Holst (Ap) var så brennende engasjert i Israels videreutvikling at de førte den både Palestina og USA bak lyset, fastslås det i en rapport signert Institutt for fredsforskning (PRIO). Utenriksminister Holst høstet stor anerkjennelse for utarbeidelsen av den hemmelige Oslo-avtalen, mens det nå viser seg at han mottok regelrette instrukser fra utenriksministeren i det Israelske Arbeiderparti, Shimon Peres.  Og som kjent endte dette med Nobels Fredspris til begge sider- både Peres og Arafat fikk prisen sammen med statsministeren i Israel på den tiden Yitzhak Rabin.

Diplomat paret Mona Juul og Terje Rød-Larsen sammen med den norske utenriksminister Jørgen Holst, gjorde en historisk, fantastisk og meget god jobb. Og alle som var med i denne fredsprosessen må føle at Israel nå pisser på Johan Jørgen Holst´s grav, når vi ser hva som nå skjer mellom disse partene. Oslo avtalen er lagt død!

– Det er på tide at Norge ser på sitt forhold til Israel på nytt, sa Henriksen som etterlyste en handlekraftig ledelse fra sine egne partitopper Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

– Vi har også bedt om at vårt søsterparti i Israel må bli suspendert fra den internasjonale sosialistiske union så lenge de sitter i regjering uten å foreta seg noe med situasjonen, fortsatte han.

Stoltenberg, Gahr Støre og den norske regjæring har en enorm jobb å gjøre, både med sitt forhold til Israel men også på hvordan Israelske soldater behandler fredlige aktivister. Regjæringen forplikter seg til å ta kraftig avstand fra sånne krigerske handlinger. Og det nå! Dette kan vi ikke sitte bare å se på!

Både AUF, palestinagruppene og Fellesorganisasjonen krever at det norske oljefondet trekkes helt ut fra alle israelske interesser. Det ble også oppfordret til at det legges et press for å stanse våpensalg til den israelske stat.

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10001020

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/tusener-deltok-i-europeiske-gazaprotester-3222908.html

39 thoughts on “Boikott Israel nå!

 1. Uansett hvor bra det er at man støtter det palestinske folket, så mister dette innlegget all verdi og troverdighet når du forsvarer de voldelige aktivistene som angrep de israelske soldatene.

 2. fredsaktivistene på vei til Vestbredden med nødhjelp!

  Og allerede i andre linje sklei du og landa på baken gitt. Jess… 700 «fredsaktivister» for å dele ut nødhjelp. Trosser ordre fra en stat som faktisk vil hjelpe til å fordele nødhjelpen. Angriper soldater og får seg selv skutt, ironisk nok menn som før avreise sa at de ville bli martyrer.

  Brutal fremferd? Er 9 døde av 700 på en av tre båter resultatet av topptrente soldater som er ute etter så mye blodsgytelse som mulig? Ikke akkurat.

  Nå er også den andre båten dratt inn etter flere advarsler.

  Dette er AKTIVISTER. Thats it. Nødhjelp og fred driter de ei tynn stripe i. De sier jo at de vil bryte blokkaden. Hadde de vært fokusert på nødhjelpen hadde de samarbeidet med Israel, som faktisk har tilbudt seg å hjelpe til i begge tilfeller. Det ironiske er jo at HAMAS NEKTER Å TA IMOT HJELPEN!!

  Jauda, for en ensidig sak gitt.

  1. Hei

   Du synes 9 drepte vsr i minste laget du da? Jeg har ikke fasitsvar på alle spørsmål, men jeg tviler på at det hadde blitt så mye oppmerksomhet i hele Europa, med demonstrasjoner i alle større byer, om det var slik at dette var martyer på oppdrag etter oppmerksomhet elelr martydøden- Her mener jeg du tar kraftig feil. Men takk for innlegget ditt:)

  2. Israel har tilbudt seg å «hjelpe» ja, det vil i praksis si at de slipper gjennom medisiner men stopper byggematerialer. De nekter å slippe byggematerialer inn i et område de selv har bomba sønder og sammen og det er en bevisst strategi.

   Israel ønsker ikke at Gaza blir gjenoppbygget, de ønsker at folka der skal leve blandt ruiner og til slutt gi Hamas skylda, så det er helt riktig av disse båtene å ikke ta imot noe «hjelp» fra Israel.

 3. Videoopptak av hendelsen hvor 9 personer ble drept, viser tydelig at mennesker går til angrep på soldatene. Idioter spør du meg. Hadde jeg hvert på skipet som ble bordet, så hadde jeg stått «musestille» med armene i været. Aktivistene som ble drept gjorde ganske sikkert ikke dette.

  1. Israel har video av at personer gikk til angrep på soldatene men har ikke videoen der soldatene skyter flere titalls skudd på ni personer, som nesten alle fikk et skudd i hodet.
   Og tro meg, jeg skjønner hvorfor disse personene gikk til angrep. Jeg hadde heller ikke sittet stille om Israelske soldater hadde bordet et skip jeg satt i, man vet aldri hva de kan gjøre etter forrige krigene deres med Hamas. Soldater fra hæren har SELV gått ut og sagt hva de ble bedt om å gjøre: drepe hvert eneste menneske de så…

 4. og trur du boikott vil hjelpe? vi har sett i andre land hvor dette overhode ikke har ført frem, i land som har langt mye mindre ressurser og fattigere land enn israel. for. ex irak. full boikott av alle varer tilogmed medisiner. hjalp overhode ingen ting. de eneste de skader er de svakeste i disse samfunnene. så få hue ut av medisinskapet og slutt med de pillene som får verden til å se rosa ut.

  sammarbeid trur jeg faktisk er den eneste veien å gå.

  å sende skip som skal «trenge» igjenom en blokade? det gikk kansje for 50-100 år siden men ikke i dag. trur heller ikke det hjelper om skipet har norsk flagg, det er likefult en provokasjon for israel.

  vær klar over en ting… veien ifra aksjonist til terrorist er ikke lang i dag. og det at man angriper ett annet lands soldater, da regnes du som terrorist så lenge du ikke er iført uniform ifra ett annet land. da snakker vi om å angripe ett annet land.

 5. Jeg blir faktisk fysisk kvalm av alt hatet mot Israel. Nå har verden fått se at Israel hadde rett. De gjorde fullstendig riktig da de forsvarte seg ved den første bordingen. Hva med den siste bordingen? Du store all verden så skuffet man må være når alt gikk rolig for seg og ikke en eneste skadet! Man hadda nok håpet på større actin enn dette for hva skal man ta Israel for her? Disse provokatørene er faktisk ikke interressert i å få sine nødforsyninger inn til Gaza. Hvordan vet jeg det? Jo men kjære, det vet du også det! Er det viktig å få hjelpen frem så inngår man samarbeid. Det er ikke disse aksjonærene intyerresserte i. slik som Israel. Snakk om å lage seg ankepunkt! Martyriske hele gjengen. Nordmenn som allierer seg med Israels fiender er lurt trill rundt! Alle vet det. Araberne vet det. Muslimer vet det. Og vi som støtter Israel til tross for hva pressen vil ha oss til å gjøre, vi vet det også. Alle vet det, bare ikke naive «uavhengige» nordmenn. De vet rett og slett ikke hva som foregår.
  Jeg tviler faktisk ikke på redeligheten til mange av disse som så gjerne vil hjelpe «Gaza», men de vet faktisk ikke hvilket spill de er med i!

  1. Hei. Jeg vet ikke hvor du tar ordet hatet fra. I hvertfall ikke fra min blogg. Jeg mener bare at Israel gjør veldig feil i å angripe fredlige aktivister. Og man løser ingenting med å skyte ubevepnede mennesker fra kloss hold…

   Takk for innlegget ditt judlovik.

   1. Si meg Vargas, hva er så fredelig med å prøve å bryte igjennom en blokkade?

    Israel tilbydde aktivistene å gi maten videre til palestinerne, men aktivistene nektet, jeg ser ikke noe serlig mye fredlig her…og di sier att di er villige til å prøve igjen og igjen…rart aktivistene ikke vil finne en fredelig løsning, di kaller seg jo freds aktivister ikke sant?

    Men akkuratt nå beviste di att di ikke er fredelige alikavell…

    freds aktivister…jeg ler hver gang jeg hører ordet

   2. jeg tror du vil si at Israel ANGREP, ikke ANGRIPER, for hvis du har fulgt media i dag ahr ingen ting skjedd og jeg tror de som var på båtene har skjønt at man ikke skal tulle med israelske spesialsoldater. Det er ikke spøk, og det er ikke snakk om å gå over i hagen til naboen. Det er snakk om å bryte seg inn i andres land og ikke følge reglene som er satt der. Det ville ingen funnet seg i. I alle fall ikke vi nordmenn om, la oss si, irske båter skulle gjort det samme (dvs å ikke følge våre instrukser når de vil gå i land). Noe annet som provoserer meg er at Gaza har FIRE grenser, tre til Israel og en til Egypt. Hvorfor har ingen nevt blokkaden Egypt har satt opp på lik linje med Israel? Jo, jeg skal si det hvorfor. Fordi Egypt er ett muslimsk land der det er helt greit om mulimer dreper muslimer. Men er det Jøder som eventulet skulle gjøre det samme er det ikke greit. Dette gjør meg kvalm!
    Jeg vil også rette interressen mot kurdere, sri-lankesere, tibetanere, kongolesere, sør-afrikanere, nigerianere, ungarske i slovakia, nord-koreanere og jeg kan fortsette lista. Disse har en hverdag mye værre enn det Palestinere noen gang vil få det under Israel. Hva om vi bestemte oss for å hjelpe dem også og gi dem oppmerksomhet, i stedet for å fyre opp under det vestlige jødehatet? Bare et forslag.
    Til slutt vil jeg si at jeg ser ingen protestere når Nord-Korea senker skip fra Sør-Korea med humanitært hjelpemiddel. Det var det ikke 9 liv som ble tapt, men ganske mange fler.
    Oppfordrer til å tenke på andre enn palestinerne. Verden har en tendens til å få enorme ører når noe skjer i Israel, men snu ryggen til når det skjer i resten av verden. Hvorfor er det slik? Vel… Tenk over det.

 6. Hvis man sammenligner hvor mange muslimer som har drept europeere & Amerikanere og hvor mange jøder som har drept europeere & Amerikanere, da kan jeg si deg det att Muslimene leder over jødene med ca 93%…

  Hvor mange jøde terror grupper finner vi idag rundt om i verden? Jeg vet ikke om noen…

  Hvor mange Muslimske terror grupper finner vi idag? utallige…

  Boikott av Israel er boikott av kampen mot terror.

  Hamas, Al-qaida, Taliban, di er alle tilknyttet til hverandre, og har samme mål…utslette alle som ikke er muslimer fra verden….jeg veit ikke hvem vi bør boikotte mest jeg…

 7. Amerikanske soldater blir drept av muslimske ekstremister hver uke…men det er ikke så farlig tenker jeg? eller? det kommer ihvertfall ikke på første side av hver avis..

  Men når en jøde dreper en Amerikaner, så er det jo faen meg snakk om boikott av ditt og datt og hele verden faller sammen, og det er jo nesten verdens undergang skulle man tro….

  Israel<3

 8. Vargas…..

  jo hele bloggen din er gjennomsyret med hat. og disse fredlige aksjonistene? hvor har du lest hvor de er fredlige? de israelske soldatene hadde ikke våpnene fremme før de blir angrepet. israel bordet også de andre skipene og der blei de ikke angrepet og ingen blei drept. alle de som var ombord på det skipet hvor kamphandlingene foregikk er terorrister i mine øyne og fortjener å bli behandlet deretter. samtlige av de. også de 3 ifra norge. de kunne ha forhindret de som gikk til angrep. men de ønsket kansje å være martyrer?

 9. Store demonstrasjoner? Norge med flere hundre tusen muslimer klarte å skrape sammen «hundrevis» i følge VG..5-10 tusen i Berlin som har millioner av muslimer..og noen få møtte opp i London.. kaller du dette store demonstrasjoner?? det sier heller hvor lite folk engasjerer seg spør du meg..er kun de mest ekstremistiske..særlig når man vet at demonstrantene angrep militærstyrkene når de gikk ombord,da mister de sympatien fra meg..

 10. Hopp av populistpropagandaen og les litt historie, palestina fantes ikke før 1967. Israel er i sin fulle rett til inspisere «lasten» full med pro palestina-aktivister, da denne var på vei til Gaza som kjent er kontrollert av terrorist-organisasjonen Hamas som ønsker Israel bort fra kartet.

  Disse «fredsaktivistene» var allerede tilbudt inspeksjon i havnebyen Ashdod, men dette ble selvfølgelig avslått. De var væpnet, og gikk til angrep. Har selv sett video av det.

  Grunnen til at de avslo havneinspeksjonen var denne: De ville bli bordet, de ville skape overskrifter. De ville skape sympati for deres sak ved å framprovosere en situasjon som kunne vært løst uten vold ved inspeksjon. De visste godt at Israel måtte ha på det rene hva som blant 700 pro Palestina-aktivister og flere Al-Qaida og Taliban-tilknyttete personer. Denne lasten skulle til det Hamas-kontrollerte Gaza og kunne like gjerne inneholdt våpen som annet materiell. Hvorfor avslå en enkel inspeksjon? Jo,

  Denne geriljataktikken har fungert før. Send raketter inn over Israels grenser. Gjem så dere blant sivilbefolkningen, og når Israel skal reagere, sørg for at noen sivilister dør slik at Israel får skylda.

  Bare for å ta historien litt «raskt»:
  Araberne, inkludert de som på slutten av 60-tallet skapte seg en identitet som palestinere, har i rundt 100 år kjempet imot jødisk nærvær på islamsk jord. De første 20 årene av Israels historie var Gazastripen okkupert av Egypt og Vestbredden annektert av Jordan. Etter 20 år med terror og en rekke angrepskriger derfra, okkuperte Israel disse områdene. Ikke fra palestinerne som ennå ikke eksisterte, men fra Jordan og Egypt. Israel ga Sinai tilbake til Egypt i bytte mot fred, noe egypterne har holdt, og Israel ga Gazstripen til palestinerne i bytte mot fred, noe de ikke har holdt.

  Etter mer enn 10.000 raketter fra Gaza, kan Israel selvfølgelig ikke slippe all kontrollen på Vestbredden og la også det området også bli en utskytningrampe for raketter som vil nå store byer som Jerusalem og Tel Aviv. Det ville ingen ansvarlig myndighet gjøre, og heller ikke norske myndigheter. Gazastripens grense til Egypt er ikke lange biten, og forholdsvis enkel å kontrollere. Grensen mellom Vestbredden og Jordan er derimot langt verre. Palestinerne kommer aldri til å få kontrollen på den grensen før de har lagt bort enhver væpnet kamp og ansvarlige palestinske myndigheter har god kontroll på sine innbyggere.

  Mens jeg ikke er enig i alt av det Israel foretar seg, bør minstekravet være at man vet litt om historien før man kommer med usaklig kritikk. Israel er i sin fulle rett til å sikre egen sikkerhet.

  1. Usaklig kritikk? Jeg konstaterer da bare fakta og skriver min mening om saken. Du har rett til å mene hva du vil.
   Det er forskjell på å sikre egen sikkerhet og å drepe forsvarløse mennesker, det er uansett helt feil fremgangsmåte.
   Og aktivistene var ikke bevæpnet, det har jo anonyme Israelske soldater selv hevdet. Og når det er sagt så kan du neppe vite hva jeg vet om denne eller andre historier. Jeg mener bestemt at Israels fremgangsmåte er både feil og brutal, og å påstå at de ville bli bordet for å skape overskrifter, med det utfallet vi nå kjenner til, er jo helt absurd. Heldigvis har det gått roligere for seg på de neste skipene. Men det vil helt sikkert gå flere liv i denne konflikten.
   Du må ikke glemme at det er alltid to sider i en krig, og hvorfor tror du hele Europa forbanner Isralels handlinger? Fordi pro palestina -aktivister smugler våpen til Vestbredden?
   Neidu, her er jeg helt uenig med deg Ine.

   Men takk for innlegget ditt. Og en ting til, jeg trives utmerket med populistisk propaganda. Jeg har skrevet flere svar på innlegg enn noen gang, sånn jeg vil ha det. Og debatt er viktig!
   Men det er godt at du kan din historie, din

   1. «Usaklig kritikk? Jeg konstaterer da bare fakta og skriver min mening om saken. Du har rett til å mene hva du vil.
    Det er forskjell på å sikre egen sikkerhet og å drepe forsvarløse mennesker, det er uansett helt feil fremgangsmåte.
    Og aktivistene var ikke bevæpnet»

    Er du dritings eller? For det første,du sitter ikke på kalde fakta,du sitter på et medieinntrykk,og det er IKKE fakta. For det andre har du tydeligvis ikke sett videoen av de første jegerne som lander på båten bli angrepet med jernstenger,stokker,kniver og skiftenøkler. Dette er VÅPEN som med høy sjanse kan drepe. For det tredje,så forsøkte de å avvæpne dem,og jeg vet at dersom jeg hadde vært en av soldatene,og folk avvæpna meg for mulig å bruke skytevåpen mot meg,så hadde jeg trekt pistol og skutt et varselskudd og deretter for å drepe.
    Wake up and smell the coffee.

    1. Jeg er vel ikke fullere enn deg Thomas. Jeg konstaterer fakta sånn som jeg ser den, og jeg har det utelukkende fra mediabilde. Og det har vel du også? Men det er ingen våpen i den videoen som gir grunnlag for å skye folk i hode, og det varsleskuddet er det vel bare du som har sett. Og hvorfor protesterer det mange tusen mennesker rundt om i Europa på Israels voldsbruk? Bare i Berlin alene protesterer det over 5000 mennesker i dag.
     Jeg tror nok du tar kraftig feil, og det er vel strengt tatt du som trenger den kaffekoppen…

   2. «Det er forskjell på å sikre egen sikkerhet og å drepe forsvarløse mennesker, det er uansett helt feil fremgangsmåte.»

    Enig.

    Men det er helt akseptabel å forsvare sitt eget liv mot en mobb som prøver å dreper soldatene som kommer om bord for å snakke.

   3. «Det er forskjell på å sikre egen sikkerhet og å drepe forsvarløse mennesker, det er uansett helt feil fremgangsmåte.»

    Kanskje du kunne formidle denne glimrende setningen videre til Hamas-villdyrene i Gaza? De kunne vurdere å etterfølge den og slutte å avfyre raketter mot israelske sivilister i landsbyene innen rekkevidde. Da hadde nok Israel endt blokkaden og alt ville være fryd og gammen.

    1. Jeg har ingen sympati for Hamas, jeg mener det er feil å å angripe et ferdelig aktivistskip, fint om du holder deg til den saken jeg har fokus på i innlegget mitt.

   4. «Jeg konstaterer fakta sånn som jeg ser den, og jeg har det utelukkende fra mediabilde. Og det har vel du også? Men det er ingen våpen i den videoen som gir grunnlag for å skye folk i hode, og det varsleskuddet er det vel bare du som har sett.»

    Vel,hvis du har dine fakta fra nyhetene og aviser,så har du ikke en dritt. Og jeg er soldat selv,og vet at hadde jeg bordet en båt,og en sint mobb bevæpnet med Kjepper,jernstenger og kniver kom for å banke livet utav meg,ja faktisk drepe meg,da hadde jeg gjort det som beskrevet over. Skutt varselskudd,og deretter skutt for å skade/drepe. Jeg tror nok du misforstår meg,jeg sier ikke at Israel hadde rett i å borde båten,men nå har det seg sånn at de gjorde det. Og da blir episoden på skipet et isolert tilfelle,som faktisk ikke har noe med staten israel å gjøre når alt kommer til alt,men mellom soldatene og aksjonistene,når soldatene var landet på skipet. Og hvis aksjonistene om bord virkelig er så naive at de ikke visste at det ville få store konsekvenser å angripe soldater væpna til tenna,ja da gir jeg opp. Det var de ikke.

 11. Kan du forklare en eneste ting for meg?!?

  Hvorfor vil du, samt de fleste andre «venstre-ekstreme» i Europa, ha en boikott av Israel?

  Fakta er at palestinernes president Abbas, Abu Mazen, selv hevder at en boikott av Israel kun vil føre til et sterkere Hamas, og dårligere utsikter for fred… Hvis dere hadde vært interessert i palestinernes beste ville det vell kanskje vært lurt å støtte oppom de som faktisk er interessert i en to-statsløsning, nemlig Israel og Fatah (PLO) – IKKE Hamas…

  1. Jeg støtter ikke Hamas på noen måte, jeg ønsker at Norge skal boikotte Israel fordi deres handlinger er kriminelle og at de skal forstå at Europa fordømmer drap på ubevæpnede sivile. Skutt i hode på kloss hold, hvordan kan man forsvare slike handlinger. Og ikke legg på meg titler og meninger du ikke vet noe om. Jeg er ikke og kommer aldri til å bli «venstre- ekstrem»!

   Men takk for at du bidrar til debatten rotor

   Vargas

   1. Ubevæpnede sivile er vell å ta «litt». De var klare med det de hadde av «våpen», nemlig kjepper, spretterter, kniver o.l. Ikke veldig kjent som våpen i Norge, men vell kjent for dette i mer kommelige strøk.

    Det faktum at soldatene hadde gummikuler i geværene, og kun skarpt i håndvåpenet er også et bevis på at det aldri var ment å ta liv. Selvfølgelig er det synd at liv gikk tapt, men det er ikke mitt poeng. Alle mennesker som blir overfalt av flere personer (selv med kjepper og kniver) vil gjøre det de kan for å berge sitt eget liv. INGEN blir stående og se på at man blir slått til døde. Når i tillegg «lekevåpenet» med gummikuler blir tatt fra deg har du kun et våpen igjen, og trekker det for å redde deg selv.

    Som sagt i innlegget over: For å ha en smule sjanse til fred i midtøsten er det to parter man kan satse på: Israel og Fatah (PLO). Fatah holder til på vestbredden, og er ikke «i krig» med Israel. Hamas, som styrer Gaza med en oppslutting blant de sivile på nesten 60%, ønsker staten Israel/jødene utryddet. Grunnvolden for fred er dermed borte, og forhandlinger vil aldri føre frem med Hamas.

 12. Abrebloggen, en sterkt tilbakestående person ?
  Du har visst ikke fattet hvem som er voldelig her. Angriper man inntrengere og annet pakk er man i sin fulle rett. Israel dreper ubevepnede aksjonister og det beskriver du som helter. Stakkars deg. Tydelig du ikke vet noe om folkerett.
  Like dårlig står det til med crusader. Komplett blåst.

  1. Inntrengere?
   Er Israel inntrengere i sin egen blokkade?

   Gunnar, det virker som i att hvert eneste innlegg du legger ut, står det noe om «Du er ett null, stakkars deg, du er helt blåst» osv

   Vel usakelige innlegg som det du har, er komplett blåst skal jeg si deg:)

 13. «jeg har det utelukkende fra mediabilde.» sa du…
  vel i media er det VINKLET(ikke objektivt)fordi de ønsker å skape en bølge for å selge mest aviser.
  -Over 600 demonstranter stilte seg bak krav om at Norge må trekke seg ut fra alle israelske interesser inntil blokaden av palestinerne i Gaza er opphevet.(vg) i en by men ca 450 000 inbyggere. var vel flere i den «taxi» demostrasjone for noen uker siden.
  -I Berlin ledet de mange tyskerne av tyrkisk opprinnelse an i demonstrasjonstoget, som samlet omkring 5.000 mennesker.(legg merke til av tyrkisk opprinnelse)i en by med 3 431 700 innbyggere
  -I Kongeparken utenfor Stavanger talte Hallgrim Berg forrige søndag til 4000 israelvenner. Møtet ble ikke nevnt av noen riksdekkende medier.
  litt rart ikke sant : )

  så jada interessen for det som er i media er der men den gløder nok ikke sterkt nok for folk flest med normal IQ eller høyere skjønner poenget med media som har sluttet med objektiv nyhetsutgivelse.

  er ikke så glad i den blokaden selv men skjønner faktisk hvorfor den er der. nemlig å stoppe våpensmugling inn til hamas og gaza. eneste måte å stoppe dette på er å gjøre slik israel gjør nå.

 14. Bare tull med boykott av Israel, må heller se å bli kvitt terroristen hamas som styrer gasa og dreper sine palestinske motatandere.

  Hvem vet hvor mange av de som døde som ble drept av aktevister som hadde tatt våpnene fra Israelske soldater, ca 10 soldater ble fra tatt sine våpen og en del av de som døde ønsket jo å bli martyrer, det sier litt om deres agenda for turen…….nå sitter de der med ca 70 rosiner……..og ingen jomfruer.

 15. Jeg ser ingen grunn til at Israel skulle kunne stole på “nøytrale observatører.” Det er det samme som på jobben. Hvis det er din plikt å finne ut noe og du simpelthen stoler på det som en annen forteller deg og det viser seg å være feil, så er det deg sjefen vil klandre for ikke å ha gjort jobben din. Israel kan ikke stole på “nøytrale” observatører som sannsynligvis ikke er nøytrale i det hele tatt.

  Jeg synes det er helt greit å tyne palestinerne i Gaza så lenge som de er styrt av Hamas, Israels erkefiende. Når palestinerne ar klare til å ha fred og stopper rakettskytingen fra Gaza kan ungene få sjokolade. Men så lenge som palestinerne holder på med rakettangrepene sine må Israel forsvare sine borgere. Det betyr at Gaza må blokkeres.

  Kjerneproblemet er imidlertid at muslimene ikke er i stand til å leve fredelig med sine naboer, ikke engang andre muslimer. For omtrent halvannen uke siden angrep talibanterrorister en moske i Pakistan, drepte 80 personer og såret mer enn 100. Den selvsamme dagen da det tyrkiske skipet ble oppbrakt angrep en muslimsk terrorgruppe Jinna-sykehuset i Lahore og drepte 12. Men hvor var de storkjeftede humanitær-hyklerne da? Hvor var Rødt, SV, og humanitær-hylekoret? Man kunne ikke høre et pip fra dem, men når det gjelder Israel så skriker og hyler de som griser i slakteriet.

  Tyrkias oppførsel viser hvorfor landet ikke må få EU medlemskap. Muslimene er en trussel mot Vesten, akkurat som i 1529 og 1683 da tyrkerne ble slått ved Wien. Billig arbeidskraft er ingen grunn til at Europa skulle miste sin kultur og særpreg. Muslimer er velkomne som besøkere og turister, men ikke som et permanent fremmedelement, en uassimilerbar folkegruppe som tviholder på sin overtro og lager kvalm i europeiske land som klarte seg fint i århundrer uten dem. Israels aksjon mot inntrengerne og blokadebryterne var et solid spark i balla til muslimene og raddis-hyklerne som logrer med halene til dem. Godt at det er enda land som tør, ikke som de feige europeerne som legger seg flate for den endeløse muslimske sutringen, truslene og krav om respekt for mord-religionen deres.

 16. Våpen og forsyninger til Gaza kommer inn sjøveien og over grensen fra Egypt. Israel har iverksatt en sjøblokade av Gaza. Egypt har iverksatt en landblokade. Egypt blir sjeldent nevnt. Israels begrunnelse for blokaden er at de er lei av å bli overøst med palestinske missiler,som til slutt fører til at israelske styrker må ta affære for å stoppe provokasjonene. Egypts begrunnelse for landblokaden er blant annet at den folkevalgte terroristorganisasjonen Hamas er et underbruk av Det Islamske Broderskap som truer den maktbaserte stabiliteten i Egypt.

  Jødebekjemperne omtaler konvoien som en konvoi med humanitær hjelp til Gaza. Det er feil. Det var en konvoi som primært skulle frakte en internasjonal røverbande på 600 personer til Gaza. Fartøyene hadde i tillegg noe last av humanitær natur om bord.

  Palestinerne i Gaza ville hatt et langt bedre liv uten den krigssituasjonen de lever under i dag, men det må jo deres egne ledere påta seg ansvaret for. Israel trakk seg ut av Gaza for flere år siden, og det ville ikke ha vært noen problemer dersom Hamas deretter hadde latt være med å angripe Israel med raketter.
  I årene før 2000 kunne palestinere fra Gaza jobbe i Jerusalem og på Vestbredden, men så startet palestinerne sin andre intifada, og gjorde igjen situasjonen vanskelig for den palestinske sivilbefolkningen, fordi Israel ble nødt til å stenge grensene for å forhindre terror.

  Israel har aldri myrdet sivile som kommer med mat. Det skulle vel være tilstrekkelig bevist. Ikke skyter de med maskingevær mot steinkastende ungdommer heller. Det brukes gummikuler, uten at det er ufarlig,men likevel ikke akkurat det samme som maskingevær.
  Israel driver heller ikke med kollektiv avstraffelse av befolkningen på Gaza. Hensikten med blokaden er ikke å straffe, men å beskytte. Og den er et ledd i en krig som pågår mellom Gaza og Israel, startet av motparten etter at Israel trakk seg ut av området.Sivile blir skadelidende i alle kriger. det er ikke til å unngå. Og ikke Israels ansvar ettersom krigen ble startet av Hamas.

 17. Abbas har selv sagt at han ikke har noe tro på en boikott.
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10008313

  Men det er forskjell på en offisiell boikott, der staten Norge boikotter Israel, og at forbrukerne bruker 5 sekunder på å finne en appelsin fra et annet land i butikken. Den siste varianten har jeg praktisert i mange år allerede.
  Nå som jeg har sagt det er det bare å sette seg ned å vente på den første tullingen som sier at jeg da ikke kan bruke PCer, Windows eller MSN også videre. Det er alltid et underholdende innslag men beviser ikke noe særlig mer enn at de som kommer drassende med ikke evner noe annet enn å se svart/hvitt på enhver problemstilling.

 18. Israel/Palestina – en stat

  Historieforfalskning er en gammel og utbredt disiplin. Det er ikke uten videre gitt at Israels propagandistiske bruk av en mildt sagt skjev historieformidling er spesielt oppsiktsvekkende eller særlig intelligent, men den er uten tvil temmelig adstadig. Og den ser ut til å fungere overfor svake hoder. Bruk av terror for å fremme politiske mål, startet israelere med allerede før staten var en realitet. I utgangspunktet rettet terroren seg mot britiske statsborgere, bosatt i Palestina, og mot arabere, da først og fremst mot palestinere. En av de mest kjente israelske terroristene, den israelske statsministeren Menachem Begin, fikk senere Nobels fredspris. Massakrene i 1982 på ubevæpnede sivile, først og fremst kvinner og barn, i de palestinske flyktningeleirene Sabra og Shatila ble ledet av Ariel Sharon, som senere ble israelsk statsminister. Riktignok fikk han aldri noen fredspris. For egen del er det å si at massakren i 1982 var den siste ugjerningen fra Israels side som sjokkerte meg. Alt den israelske statsteorren har stått for siden, har jeg bare opplevd som mer av det samme. Hendelsene har vært sjokkerende i seg selv, men som handlinger utført av staten Israel har de ikke vært oppsiktsvekkende. De har vært typiske.

  Tukling med historisk kronologi er viktig i israelsk propaganda. Alt Israel foretar seg skal regnes som gjengjeldelse for utholdt lidelse. Når enkle raketter blir skutt opp fra palestinsk område, som en reaksjon på massive militære operasjoner fra Israels side, gjøres disse rakettoppskytningene til selve årsaken til den israelske volden. Det samme enkle propagandaknepet har Israels propagandaapparat brukt i forbindelse med sin nylige piratvirksomhet i Middelhavet. Båter i internasjonalt farvann ble angrepet av israelske militære terrorister. Soldatene begynte å skyte fra helikopterne og i det de ble firt ned på dekk. På dekk ble de angrepet av desperate sivile som bare hadde plaststoler og stenger i lettmetall å forsvare seg med. I følge den israelske propagandaen begynte fortellingen først etter at de israelske terroristene hadde satt sine jernbeslåtte støvler på båtenes dekk.

  Det kan virke påfallende at alle de drepte er tyrkere. Man må lure på hvordan soldatene, i det kaoset som oppsto, klarte systematisk å plukke ut ofre etter etnisitet. Det er nærliggende å anta at den israelske terroristorganisasjonen Mossad hadde sine infiltratører og provokatører plassert på båtene, med blant annet det for øye å hjelpe soldatene med å plukke ut sine ofre. Obduksjonene viser at flere av ofrene ble regelrett henrettet fra kloss hold. I tråd med de målrettede henrettelsene, uttaler Israels ambassadør i Norge at de ”takker Gud for at ingen nordmenn ble skadd” og at ambassaden forsikret seg om at ”nordmenn ble godt behandlet i fengslet”. De fengslede rapporterte, i tråd med dette, at fangene ble behandlet ut fra sin etnisitet. Folk som ble oppfattet som arabere, fikk den tøffeste behandlingen.

  Israels ”venner” bruker den israelske etterretningens filmer av sjørøveriet for det de måtte være verdt. Og det er ikke stort. Som dokumentasjon har filmene liten eller ingen verdi. De er behørig redigert og manipulert for å dempe inntrykket av israelernes groteske handlinger. Symptomatisk sørget israelerne også for å fjerne alle muligheter for fredsaktivistene til å formidle sine egne filmer og inntrykk. Sannheten er farlig for det israelske regimet.

  NATO-landet Tyrkia har opplevd et militært angrep, med dødelig utfall, på noen av sine borgere. Dette er Tyrkias 11. september. Da USA ble angrepet, slo NATO-solidariteten inn. Andre NATO-land sluttet opp om den folkerettsstridige krigen mot Irak, et land som ikke hadde noe med angrepet å gjøre, og mot Afghanistan, der noen av bakmennene hadde tilhold. USAs regjering har tilkjennegitt at de på sin side ikke vil foreta seg noe som resultat av Israels nylige angrep på andre NATO-lands borgere.

  NATO-solidariteten kan ikke være ensidig. USAs manglende solidaritet bør få følger. Soldater fra europeiske NATO-land bør trekkes ut av Afghanistan og brukes til forsvar av europeiske båter i Middelhavet. Likeledes bør en del av de militære fartøyene som driver eskortetjeneste utenfor kysten av Somalia, omdirigeres til Middelhavet for å beskytte båter der mot israelske pirater, på samme måte som de nå beskytter båter utenfor Somalias kyst mot somaliske pirater. De somaliske piratene har vist at de tar større hensyn til sine fangers liv og helse enn det de israelske piratene gjør. Situasjonen i Middelhavet er mer prekær enn situasjonen i Aden bukta og Det indiske hav.

  Israel blir ofte omtalt som Midtøstens eneste demokrati. Det er to grunnleggende forhold et regime må innfri for å kunne regnes som et demokrati. For det første skal flertallet bestemme. Dette kravet innfrir Israel. Riktignok er flertallet kunstig frembrakt ved systematisk forfølgelse og diskriminering av den arabiske delen av befolkningen, med det resultatet at store deler av den har flyktet. For det andre skal flertallet ivareta mindretallets interesser. Dette andre punktet synder Israel grovt mot. Det betyr at Israel ikke er et demokrati, men et flertallsdiktatur. Libanon var tidligere et godt fungerende demokrati. Dette demokratiet har blitt systematisk undergravd, for ikke å si henrettet, av Israel og Syria. Dels som følge av et samarbeid mellom de to landene, dels som følge av de to landenes konkurranse om kontroll over Libanon.

  Tostatsløsningen har for lengst spilt fallit. På slutten av 1900-tallet startet USA og Israel et systematisk arbeid for å undergrave Fatahs innflytelse i den palestinske befolkningen. De to landene støttet opp om arbeidet til flere palestinske, religiøse organisasjoner. Organisasjoner som fikk penger til å drive veldedighetsarbeid blant palestinerne og ved det å vinne popularitet og oppslutning. De kunne tilby tjenester som det korrupte Fatah ikke klarte å drive. Ut av disse religiøse organisasjonene vokste blant annet Hamas. Resultatet ser vi i dag. Det sekulære Fatah er betydelig svekket. Hamas har fått makt på Fatahs bekostning. Israel og USA har oppnådd det de ville, men er likevel ikke fornøyd med resultatet. Resultatet er at situasjonen har blitt enda mer kaotisk. Den ligner mest på en umulig trestatsløsning: Israel, Vestbredden og Gaza.

  Under Sovjetunionens okkupasjon av Afghanistan samarbeidet Saud-Arabia, Pakistan og USA om å bygge opp islamistiske motstandsbevegelser i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. På kort sikt var resultatet vellykket. Grupper som Taliban og Al-Qaida, utstyrt med moderne våpen, viste seg å bli en formidabel motstander for russerne. I dag er slike islamistiske grupper lite populære i Vesten. Det gjelder også Hamas.

  Den eneste farbare veien ut av uføret i Midtøsten ser ut til å være en enstatsløsning. De tre områdene, Israel, Vestbredden og Gaza, bør forenes til ett område, ett land av to nasjoner. Alle borgere av landet må få de samme fullverdige borgerrettigheter og behandles med den samme respekten. I en overgangsperiode bør FN ha en overordnet rolle i området. Ytringsfriheten bør begrenses noe ved at ytringer som er egnet til å spre hat og splid, bør forbys. Eksempler på ytringer som bør forbys er slike som oppfordrer til vold eller drap. Utvisning fra området kan være en egnet reaksjonsform når et slikt ytringsforbud blir brutt med forsett.

  I dag blir Israels ”venner”, forståelig nok, sjokkert når arabere roper ”Drep jødene!” Når israelere roper ”Drep araberne!” lar de seg ikke sjokkere. Kan det ha sammenheng med at Israels ”venner” har rasistiske fordommer? At de, i likhet med det israelske regimet, mener at et menneskelivs verdi er avhengig av etnisitet og religiøs tilhørighet?

  Valget står mellom fred i ett land eller krig mellom to-tre land. Det burde være et enkelt valg. Måtte muslimer, jøder, kristne og alle andre, som finner det attraktivt å bo i et område med en særs vanskelig forhistorie, få leve i fred med hverandre i samme land. I Abrahams land.

  1. kjære Harald Fleicher du sier; «Tukling med historisk kronologi er viktig i israelsk propaganda». Nå er det dog ikke sånn at resten av verden aldri har fulgt med på Israels historie opp igjennom tidene, så hvordan kan de tukle? Det blir like dumt som å si at 2.verdenskrig ikke var i 1939-1944 men i 60åra..!?

   Og hvorfor utaler du Israels venner i annførselstegn? Jeg tror nok de fleste «vennene» (ref: Harald) synes det er like ille å si både drep araberne som drep jødene.

   Israel behandles på en helt annen måte enn andre “okkupasjonsmakter” som for eksempel Russland, Kina, Tyrkia, Marokko, Sri Lanka, Indonesia.. for bare å nevne noen. Dette kan kun begrunnes med idioti eller jødehat.?

  2. Ja, det er jo lett nok å rope «rasist!» når noen kritiserer de fredelskende araberne, SOS Rasismes favorittord. Men dette er bare et triks med ord. Hvis palestinerne vil ha fred så må de slutte å avfyre raketter mot sivilistene i Israel. Hvis palestinerne hadde kunne levd i fred med Israel hadde jo både Gaza og vestbredden hatt mye bedre liv, og det er jo ikke som om rakettene fra Gaza kan styrte Israel. Nei, palestinerne vil ikke ha fred, det er klinkende klart, de vil bare provosere Israel for å fremkalle en krig i midt-østen.

   Man kan jo synes det er synd at jødene kom og at mange av de innfødte mistet landet og ble sparket ut. Men sånn skjer det i historien, og det var da, og nå er nå. Israel er blitt en atommakt og har ingen skrupler mot å bruke atombomber hvis de føler seg truet på livet. Er det verdt palestinerne å få landet tilbake når det betyr at Kairo, Damaskus, Mekka, Medina, Sa’ana, Tehran, Istanbul, Ankara, Islamabad, Jedda, Baghdad, og andre viktige storbyer i den muslimske verden er glassbedekte øder? Det er ytterst farlig å fremprovosere krig, for det kan ødelegge alt. Alt, hører du, for alle, ikke bare jødene. Hvis araberstatene hadde vært intelligente hadde de tatt inn palestinerne og anstrengt seg for å bevare freden i midt-østen. Men de har alltid hatt et håp om å erobre Israel som hevn for de mange militære nederlag de har lidd. Men denne formelen er blitt endret siden Israel ble en atommakt. Erobring er ikke lenger mulig uten katastrofale følger.

   Den rasjonelle fremgangsmåten ville naturligvis være å erklære fred med Israel. Det er imidlertid høyst tvilsomt om regjeringene in muslimlandene er pragmatiske nok til å innse at væpnet angrep mot Israel kan føre til uønskede konsekvenser. En full krig mot Israel har kun to mulige resultater: 1. Israel vinner. 2. Israel taper, men tar araberverdenens viktige byer med seg før det går under.

   Valget er arabernes.

 19. RICHARD LISTEN DET MED TO MULIGE RESULTATER ER BARE BULLSHITT VET IKKE OM DU HAR HØRT OM HIZBOLLAH ASA SELVE SAYED HASSAN NASROLAH ISREAL HAR PRØVD KRIGEN MED LIBANON TWICE AND GUESS WHAT WE WONN OG BARE MED DRIT VÅPEN VI HADDE IKKE KRIGS FLY OG MOT HVEM DE SOM KALLER SEG FOR Å VÆRE STÆRKESTE ARMY?? INGEN TAR ARABERVERDEN DET ER MASSE DU IKKE VET DET HJELPER IKKE Å LESE AVISER Å HØRE NYHETER. MEN MASSE VENTER…ISRAELERE HAR INRØMET SELV PÅ HVOR MYE DE STOLER PÅ NASROLAH FÅR HAN HAR SITT ORD.
  SIER HAN NOE ELLER LOVER HAN NOE SÅ ER DET GJORT!!!
  HIZBOLLAH KAN TA ISRAEL PÅ MINUTTER HVIS DE VILL MEN DE VENET PÅ DET PERFEKTE MULIGHETEN PALESTINA SKAL BLI FRI OG PÅ HENDENE TIL HIZBOLLAH OG IRAN EN BITTE LITEN ATOM SÅ ER ISRAEL DELETET!!! ISRAEL HAR ALTID GITT FEAN I ARABERE OG MEST MUSLIMER
  MUSLIMER HAR ALTID BLITT TRAÅKET PÅ HUNDRE AV BARN DØR HVÆR DAG OG BLIR JAGET BORT FRA HJEMET SITT DE FÅR IKKE LÅV Å FÅ TILSENDTHJELP SOM MEDESINER MAT SKOLEBØKER HVA DEN SKULLE VÆRE PALESTINSKE JENTER BLIR VOLDAT AV ISRAELSKE SOLDATER OG MASSE MER FEAN SKAP… FØR DU SKAL DØMME PARTIER ELLER RELGION SÅ SYNES JEG AT DU SELV SKAL REISE SELV Å SEE OG LEVE DET LIVET DE LEVER HVÆR JÆVLA DAG DA KAN DU KOMME Å SNAKE ISRAEL FORTJENER EN SIKELIG TILBAKE MELD PÅ ALT DEN HAR OG GJØR TIL NÅ.
  EN FULL KRIG MOT ISRAEL VILL SI SLUTTEN PÅ ISRAEL OG TRO MEG KONSEKVENSENE KOMER TIL Å BLI ENORME!!!!
  DU ER TRENGER MASSE MER Å LÆRE…..
  DET ENESTE JEG HAR Å SI TILSLUTT MAY GOD BLEEESSSS IRAN AND LIBANON AND IRAK AND PALESTINA AND ALL MUSLIM COUNTRIES BECAUSE THIS IS 2 MUCH NO ONE IS PAYING THE PRICE OFF THE BLOOD OFF INECENTS CHILDREN AND WOMEN THEN THEM U CAN TALK 2 THE MORNING AND ME 2 IT WILL NOT MAKE ANY DIFRENTS. U ARE SLEEPING WELL AT NIGHT AND EATING WELL U HAVE FAMILY ARAOUND U LIVE IN AN SAFE COUNTRY THERE IS NO NOE WHO WILL TAKE UR HOME FROM U AND TAKE UR LAND UR FAMILY!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.