Bruker du bilbelte?

Eller lar du være? Det bør du ikke! Jeg har hørt fortellinger fra mennesker som har vært med i bilulykker og samtlige har en felles uttallelse. Det gikk så fort! Når du er så uheldig å kræsje så skjer det i brøkdel av et sekund. Du rekker ikke tenke en tanke en gang, spesielt hvis du treffer en annen bil front mot front.

Det går nesten ikke en helg uten at vi hører om en dødsulykke eller to på norske veier. Og de aller fleste som omkommer har dessverre ikke bilbelte.

Hva skjer med kroppen  når man treffer rattet, dæsjbordet og til slutt frontruta med hode først, i feks 70km/t? Det meste blir knust til ugjenkjennelig masse, og som oftest har man problemer å kjenne igjen vedkommende man skjærer ut i fra bilvraket.

Man kan være uheldig,- for ingen har garantier for noe som helst- men forutsetningene er så mye bedre, når ulykken først er ut, hvis man bruker bilbelte.

Det er ikke bare den som sitter i bilene som kræsjer som blir berørt, familie, venner og kollegaer mister en man har kjær. Foreldre mister en sønn eller datter, hvis først ulykken er fatal. Og det tar mindre enn 5 sekunder å ta på seg belte!

Neste gang du setter deg i en bil, enten du kjører selv eller er passasjer, i privat bil eller drosje. Tenk på noen du er fryklelig glad i, og om du aller helst vil se de igjen.

BRUK BILBELTE, HVER GANG! ALLTID!!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10009962

kilde vg.no

2 thoughts on “Bruker du bilbelte?

  1. Helt enig, dette får ikke nok fokus i dag. Man tenker ikke igjennom hvor viktig det faktisk er, siden det er snakk om en så liten handling som ofte glemmes i hverdagens stress. Men fremdeles, en så lettvint ting å gjøre kan virkelig redde liv.

    Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen! Setter stor pris på det. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.