Burka er afghanernes svar på vår bunad

 

La de som vil få gå i burka! Hvorfor skal andre bestemme det? Jeg går i dress og slips hver dag, ingen som sier noe på det-

Antirasistisk senter mener man også må forby silikonpupper hvis det skal bli ulovlig å gå med burka og niqab i Norge.

Brystimplantatet er blant en rekke punkter som ifølge senteret må forbys – hvis man skal følge linjen til Aps innvandringspolitiske talskvinne, Lise Christoffersen.

 Et slikt forbud ble tidligere i høst foreslått av Aps integreringspolitiske talskvinne, Lise Christoffersen.

– Niqab og burka hindrer vår jobb med likestilling. De damene som går med dette, er uintegrerbare. Identiteten deres er borte. De er ingen. De kan ikke fungere på en arbeidsplass når man ikke kan se verken ansiktet deres eller mimikken når de prater, sier stortingsrepresentanten til VG Nett.

– Her begynner debatten i totalt feil ende. At kvinner ikke kommer i arbeid, snakker dårlig norsk eller blir tvangsgiftet, handler i stor grad om andre ting enn hva de har på seg. Vi har ytringsfrihet i Norge og da har man lov til å gå kledd som man vil og tro på det man vil, sier statssekretær Lubna Jaffery i Kulturdepartementet.

– Jeg er ikke på den forbudslinjen. Det blir feil i et samfunn sier Jaffery.

Kjetil Try er Ap-partileder Jens Stoltenbergs nære venn. De to har holdt sammen siden årene på Oslo Katedralskole og i AUF. Reklamenestoren har fått plass i det interne utvalget for integrering i regjeringspartiet.

– Jeg er usikker på i hvor stor grad et forbud vil hemme eller fremme integreringen. Jeg mener at når folk har burka eller niqab og man ikke ser ansiktet deres, så hemmer det kommunikasjonen. De blir ikke hundre prosent kommunikative, sier Try til VG Nett.

Det er liten tvil om at denne debatten lett sporer av når det er svært mange som skal mene noe som de egenlig ikke har greie på. Men som en vanlig prosedyre for norske politikere så er det enkleste utvei på noe man vet for lite om- la oss forby det!
Aps innvandringspolitiske talskvinnes sa til VG Nett mandag at kvinner som går med burka og niqab er «uintegrerbare».

– De blir jo det. Det er ikke noe å diskutere en gang. Hvis en norsk sekt hadde ment at vi kvinner måtte pakke oss inn på den måten for å være ærbare, så hadde alle reagert. Også Eskil Pedersen i AUF, sier Christoffersen.

– Sier vi at noen er «uintegrerbare», har vi tapt integreringsdebatten. Vi bør ta utgangspunkt i at alle kan og skal integreres i samfunnet, uansett hvilket klesplagg de har på seg, sier AUF-leder Pedersen til VG Nett.

La burkaen bli for de som ønsker å bruke det- det bunaden er for den norske kvinne-

Burka, burkha eller burqa er en ankellang, heldekkende kvinnedrakt med heklet gitter foran øynene, slik at det er mulig å se uten selv å bli sett. Burka forbindes ofte med islam og forveksles av mange med niqab og hodeskautet hijab. Både normen om bruk av niqab, burka og hijab har en sømmelighetsverdi. Om dette plagget har noen plass innenfor religionen eller ikke, er omdiskutert.

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10011347

24 thoughts on “Burka er afghanernes svar på vår bunad

 1. Enkelt og greit.Få dette pakket ut med første fly.Ikke lenge før Stoltenberg og hans displer får ønsket sitt oppfylt.Muslimene overtar landet vårt.

  HILDE

 2. jeg har ingen kjennskap til steder i Norge der folk går i bunad hver eneste dag, å sammenlikne nasjonaldrakt med så godt som påbudt hverdagsantrekk for kvinner som vil bevege seg utenfor sitt eget hjem, er vel mer enn bare litt søkt?

  1. Det er riktig at det er satt litt på spissen, men jeg mener at det må være opp til hver enkelt å gå i hva de vil- Jeg er selvsagt enig i at det kan minne om at man mister sin identitet med å gå helt tildekket. Men er det ikke det som er meningen med Burkaen, å ikke vise seg?

 3. Niqab- og burkabruk bør fortest mulig forbys fordi det ikke er noe som hører til offentligheten,tvert imot.

  For de som måtte lure:

  Offentlig:Som gjelder alle, hele samfunnet

  Offentlighet:Publikum; åpenhet

  Det er mye som kan kveruleres om angående alle lover, det ene fører til det andre i alle sammenhenger, det er ingenting som er en perfekt løsning for alle. Skal vi for eksempel legalisere dop og narkotika fordi “alle for tak i det uansett” eller “fordi det fører til mer smugling og da vet vi hvem som bruker det”, en slik tankegang fører til sist til et samfunn uten lover og regler.

  Å gi etter fordi det kan komme reaksjoner fra en enkelt gruppe er selvsagt uaktuelt og udemokratisk.

  Dette har for N-te gang ikke noe med religionrett, kvinnekamp, bunad og kulturkamp eller innvandring og rasisme å gjøre.

  Nå skal Anti-rasistisk av en eller annen grunn blande seg inn, selv om dette ikke har noe med hverken rase eller rasisme å gjøre.

  På en særdeles usaklig og demagogisk måte i beste provoserende SOS – rasisme stil:

  Antirasistisk Senter anser følgende praksiser for å være «kvinneundertrykkende», og mener at også disse må forbys dersom man skal følge forbudslinjen til enkelte i Aps intergreringsutvalg:
  Silikonbryster
  Kirurgiske inngrep gjort av skjønnhetsmessige årsaker
  Playboy, Penthouse osv.
  Missekonkurranser
  Reklamer med lettkledde kvinner
  Strippeklubber
  Sminke
  Slankekurer
  Høye hæler
  Hjemmeværende kvinner
  Tradisjonen med at kvinner tar ektemannens etternavn
  Tradisjonen med at barn stort sett får fars etternavn
  Tradisjonen med at far leder datter til alter
  Begrepet nordmann

  Noe mer usaklig og demagogisk var vel ikke annet å vente fra den gården…

  Anti – rasistisk senter sammen med SOS rasisme og de Rødgrønne har skapt mer splid og rasisme en Vigrid og andre gupper noensinne klarer.

  Dessuten har de uansett ikke noe i denne debatten å gjøre, men hva annet er å forvente av søstergruppene til Tjen Folket og NKP.

  Forbudet er ikke mot religionen, men påkledning som skjuler identiteten til personer. I dagen samfunn hvor de fleste terrorister stammer fra Islam praktiserende land så har en intet valg i slike saker mht. forbud mot klær/effekter som skjuler personer.

  Å sammenlikne burka med silikonpupper viser bare hvor lite reflekterte de antirasistiske talspersonene er. Jeg ser alvorlig talt ikke sammenhengen mellom burka og silikonpupper. En sammenlikning mellom burka og en finnlandshette e.l. er særdeles lik.

 4. Kan ikke skjønne at muslimene skal kunne si at vi diskriminerer dem når vi sier at de ikke kan bruke hijab, ok men hva er greia med at en muslimsk mann kan være med en norsk jente mens en muslimsk jente ikke kan være med en norsk gutt?
  Syns det er bra diskriminerende mot norske menn eller skal vi bare akseptere at sånn er det bare. Blir vanskelig for meg som norsk mann å respekter en gruppe mennesker som ikke syns jeg noen gang er bra nok for jentene dems.
  Syns det er et mye viktigere punkt enn bruk av hijab, for det blir jo ekstremt vanskelig å integrere en gruppe som ikke vil ha noe med lokalbefolkningen i det landet de har flyttet til å gjøre.
  Å bunad bruker vi jo kun en dag i året så det er helt greit vis muslimene bruker burkaen siste dagen i ramadan, det kan jeg leve med.

 5. Sist jeg var i banken ikledd finlandshette fordi min overbevisning ikke tilater at jeg blir identifisert av kameraer i banklokaler, var det veldig få av både ansatte og kunder som synes det var greit. Men det er vel kanskje mer akseptabelt hvis man tror det er en kvinne som er maskert.

 6. sett ur perspektivet «att pass in» så ær inte burka integrerbart i det norska samhællet, eller ett vilket som helst væsterlændskt samhælle før den delen. før att næmna ett av många exempel: hur identiferar du dig om du ska ha lov att gømma dig i under en pose/finlandshette?

 7. Joda du har helt rett i at meningen med burka er å ikke vise seg, og det er også nettopp det som er problematisk. Kanskje ikke i høy grad pr i dag, men kanskje om 20-30 år eller mindre, da er det lurt å være på forskudd for en gang skyld eller hva?

 8. De som vil tillate niqab og burka ser ut til å ha glemt hørselshemmedes situasjon. Jeg er døv selv og er avhengig av å se ansiktet til den jeg snakker med, for bl.a. å kunne munnavlese og tyde ansiktsuttrykk, kroppsspråk eller tegnspråk. Å blande niqab og burka med silikonpupper eller kalle burka for afghanernes svar på bunad, er helt på viddene!
  Spørsmålet er om vi ønsker et samfunn der kvinner går med ansiktet tildekket og helt blokkerer muligheten for kommunikasjon? Et slikt samfunn ville blitt helt umulig å leve i for mennesker med hørselshemning. Og det sier seg selv at kvinner som tildekker ansiktet ikke kan ha yrker som yter service, underviser, behandling osv. Alle som deltar i denne debatten bør løfte blikket og tenke nøye gjennom følgene for et samfunn der det er tillatt tildekke ansiktet. For meg blir det feil å tillate niqab og burka i det offentlige rom når vi vet at disse plaggene undertrykker hørselshemmede når det gjelder kommunikasjon. Putt dotter i ørene, prøv å kommunisere med en med ansiktet tildekket og tenk etter!

 9. Dette tragiske kvinnemennesket er prototypen på hjernevaskede venstre-ekstremister.
  Å sammenlikne burka med silikonpupper er så dumt at det fortjener jaggu spalteplass. Det forteller også hvor desperate antirasistene er for å finne argumenter for sin utopiske drømmerier.

  Burka er tvang! Silikonpupper er i høyeste grad frivillig!
  De som ikke ser forskjellen her bør få hjernen undersøkt.
  Maken til dum kjerring skal man lete lenge etter.

 10. Det er nå en gang slik at det allerede finnes regler for hvordan man kan kle seg.

  Jeg kunne tenkt meg å gå naken en varm og flott sommerdag, gjerne en tur innen mosken for å få litt muslimsk kultur på veien hjemover.

  Jeg skal gjerne kjempe for kvinners rett til å bære burka den dagen antirasistisk senter kjemper for min rett å gå naken.

  Årsaken til at det er forbudt å gå naken handler i utgangspunktet om at det er anses støtende når folk spradet runt nakne på byen eller andre steder.

  Det samme gjelder burkaen.

  Det er ganske så gitt at burka hindrer integrering. Man kan med stor sikkerhet anta at ingen som dykker opp på et jobbintervju med burka får en ansettelse noen steder.

  Burka fungerer i et samfunn det kvinnens oppgave er knyttet til å tjene en mann og familie. I slike samfunn har kvinner allikevel ingen valgfrihet når det kommer til arbeid og fritid.

  I Norge har kvinner en helt annen posisjon. Her er yrkeskarriere og muligheter innen ulike verv en naturlig forventning.

  Det man må spørre seg er; ville du jobbet for en leder som du ikke kan se hvem det er? Ville du ha tillit til en personaldirektør du ikke vet hvem er? Ville du akseptert at vår statsminister ikke viset ansiktet sitt?

 11. Muslimer bruker ytringsfriheten for å begrense den – dere sier dere respekterer kvinnen ved å pålegge henne hijabtradisjonen, og sier det er frivillig. Tull! I mange muslimske hjem blir det umulig for en kvinne å beholde sin respekt hvis hun kaster hijabben!

  Forstå at dere er i NORGE! Vi lar dere gjerne tro det dere vil tro – vi lar dere be til hvem dere vil – og dere får si det dere vil. Men ikke FAEN om dere skal pålegge oss noe tro eller begrense vår rett til å si hva vi vil. Likestilling betyr FULL likestilling. Tenk litt på HVORFOR dere vil at deres kvinner skal bære HIJAB? Er det for at hun ikke skal bli begjært av en mann? En norsk mann? Husk at det er ikke norske menn som voldtar muslimske kvinner – det er muslimer som voldtar norske kvinner! Mange muslimske menn er feilprogrammerte i forhold til vestlig toleranse og seksualitet. Mange av dere har verdier som over hodet ikke stemmer overens med likhetstanken som i over hundre år har fått utvikle seg i Vesten.

  Mange nordmenn vil dø for muslimers rett til å si sin mening, men ikke ta dette for langt, dere ekstreme islamister. Tenk! Dere skal bo i dette landet, et land med plass for alle trosretninger, men et NORSK land som VI har bygd opp basert på VÅR KULTUR, der VI har kjempet for vår frihet og VÅRE verdier. KJENN DERES PLASS og vær ydmyke og takknemlige for vår generøsitet.

  Hvis du som muslim ikke kan finne deg til rette i et NORSK samfunn, synes jeg du skal flytte tilbake til hjemlandet ditt – og jobbe hardt for at det ikke utvikler seg til å bli et demokrati.

 12. Om det er afghangeres Bunad så har dem hver dag fest og nasjonaldag liksom..må være en herlig land å bor i og søker asyl der nede med en gang

  De argumenter den antirasistiske senter kommer med blir selv mer og mer latterlig og snart er de vel ingen som tar de seriøs lenger
  Hadde vær spent å se en » dame» i bikini der nede..da hadde det blitt pisking sikkert
  Er de i norge og jobber som politi eller i en annen offentlig sektor så skal de fæn kle seg etter norsk skikk og bruk og ikke henger bak kontorstolen som ett spøkelse uten ansikt .
  Det er vår ytringsfrihet..hiv Bhurka..du er fri og når en arbeidskollega snakker med deg er du ikke utro heller !!!

  eller så er det jo alltid en fly som gå hjem igjen om alt er så mye bedre

 13. Om du mener burka er en nasjonaldrakt slik som bunad gir jo dette derimot mer grunn til at de ikke skal ha dette på seg i Norge.

 14. Enkelte burde beskyttes fra seg selv, men alltid hyggelig å se antirasistisk senter skyte seg selv i foten med veibombe. Pussig å tenke på at de hun forsvarer helst ser hennes kjønn og landsmenn som slaver.

 15. Det er vel like greit å tillate burka nå? Om noen år er muslimene i flertall også i Norge og i barneskolen lærer barna våre allerede nå så fint det er å være muslim. Når vestens politikere i alle år har kjempet for et fargerikt samfunn må vi også ta konsekvensen av hvilke klær de bruker, tradisjoner osv.
  Islam har som mål å erobre hele verden og de er godt på vei. Å innvadere andre nasjoner militært finnes det et forsvar i mot. Muslimenes sjakktrekk er å overta sakte, men sikkert, og t.o.m motta økonomisk støtte i form av trygder og sosialhjelp fra de nasjonene de ønsker å erobre. De som er opptatt av integrering må snart forstå at det er vi som må integreres. Da kan vi like gjerne starte nå så ikke den ugjenkallelige overgangen blir for stor. Man kan f.eks lage moderne norske bunader med burka?
  Det tar sikkert ikke lang tid før bankranere ifører seg burka her i landet heller. Og tenk hvor fint det er for alle menn som liker å kle seg i dameklær til hverdags! De trenger ikke barbere seg en gang:)

 16. Burka er mye mer enn bare tvang: Burka har sitt utspring i en forestilling om at kvinner er mindreverdige. Foruten i seg selv å være et instrument for undertrykkelse av kvinner er burkaen et håndhevelse av at kvinner er menns seksuelle eiendom.

  Å overhodet vurdere at slikt skal tillates i Norge i det 21. århundre er et tegn på at man enten ikke vet hva man snakker om, eller at man alternativt er syk i hodet sitt.

  Visse ting har rett og slett ikke noen plass i et sivilisert samfunn, og det må vi innse.

 17. Forby hodeplagg som skjuler identiteten. Bildene over får meg til å tenke på mumier. Det er ikke lov å maskere seg om en er med i en demonstrasjon ihvertfall…Politiloven
  § 11. 1 Arrangementer på offentlig sted m.v. regulerer dette…

  Den som vil benytte offentlig sted til demonstrasjon, opptog, møte, stand eller lignende, skal i god tid på forhånd gi politiet melding om dette. Det er forbudt for deltakere i et arrangement som nevnt i første ledd å opptre maskert.

  Nå må vi slutte å la radikale islamister få presse oss. Vi må begynne å verne om norsk kultur og tradisjon før den forsvinner. Målet til disse radikale islamistene er til syvende og sist å innføre sharia lover i Norge og Europa forøvrig. Det blir jo ganske søkt å diskutere et forbud mot disse hodeplaggene i Norge når muslimske land har forbudt det bla Tyrkia… Dersom Arbeiderpartiet får styre dette landet særlig lengre ender vi nok opp med både niqab burka og sharia lover……..

 18. Etter Anti-rasistisk senter sin uttalelse, tar jeg alt de sier med en klype salt.. Det går ikke AN å sammenligne silikon med burka! Makan til stupid uttalelse skal man lete lenge etter.
  Meningen med alle våre nye statsborgere er jo at de skal integrere seg i samfunnet vårt. En kvinne i heldekkende burka, utenlandsk eller norsk, greier ikke fungere i samfunnet vårt. Vi er avhengig av å lese mimikken i ansiktet og å se hvem vi virkelig snakker med. Jeg personlig, hadde blitt svært mistenksom/redd for å snakke med en person som «gjemmer» seg under en kappe..
  Bare det å jobbe i en burka i mitt yrke (sykepleier sykehjem), hadde ikke fungert. Her er de eldre avhengig av at personen har ok norskkunnskaper og gjør seg forstått. De mange hørselshemmede må kunne se ansiktet og lese av på munnen. Å få ei hånd og holde/stryke på er også nødvendig. Jeg ser ikke for meg at en burka med en stellefrakk utenpå er noe behagelig å jobbe i heller.
  Men selvfølgelig; hjemme på privaten kan alle få ikle seg det de vil, samme om det er burka, speedo eller latexdrakt.
  Hovedpoenget er jo at selvfølgelig skal de få ta med seg sin religion og kultur med hit til Norge, men visse restriksjoner må det være, skal de kunne integreres i samfunnet vårt. Vi hadde også måttet fulgt deres regler, om vi hadde bosatt oss i deres land!

 19. Antirasistisk senter og SOS Rasisme burde nesten blitt pålagt å fjerne alle antydninger til at de bedriver antirasistisk arbeid. Slik de misbruker og utvider rasismebegrepet slik at det mister sin opprinnelige betydning, burde man vurdere å nekte dem å kalle seg antirasister. De bedriver kanskje antidiskriminerende arbeid, men ikke antirasistisk. De arbeider jo nærmest iherdig for segregering og polarisering av samfunnet vårt.

 20. Burka har ingenting med religion å gjøre, men et symmbol på at de støtter det politiske islam, en politikk som er for Sheria loven! Med å bruke burka viser de også at de ser ned på den norske kvinne, som viser hud, og ikke er tro mot sheria loven, det er også mange muslimske kvinner som blir påtvunget burkaen. Burka hører ikke hjemme i et domkratisk land, så enkelt er det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.