Den fjerde statsmakt har mye makt

 

Pressen- den fjerde statsmakt. Og de har makt så det holder. VG i dette tilfelle- satte søkelyset på offentlige tjenestemenns lov til å ta i mot gaver. Det resulterer i at stastsministeren personlig, går inn og endrer regelverket! Enten for å skjule «flere hunder som ligger begravet», eller for å få slutt på debatten før den er kommet skikkelig i gang-

Jeg mener det er veldig bra at media har makt spesielt når den brukes konstruktivt og fornuftig som i dette tilfelle- og regjeringen Stoltenberg må «hate» VG som pesten siden de skriver spaltemeter på spaltemeter om det evige rotet som den sittende regjering klarer å havne i- selvforskylt hver eneste gang!

Statsministerens kontor innfører fra og med fredag nye regler som forhindrer statsråder i å beholde gaver de mottar i embets medfør.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag bekrefter Jens Stoltenberg at gavepraksisen endres, og at de nye endringene trer i kraft allerede fredag denne uken.

– For å forebygge enhver til om deres tjenestelige handlinger blir påvirket av gavene, bør de takke nei til dem. Praksis bør endres, og den bør bli langt strengere, sier Dagsavisens sjefredaktør, Arne Strand til VG Nett.

Politikere er jo mennesker og det er menneskelig å feile. Men det er stor forskjell på å gjøre en feil og ikke bruke hue! Jeg mener at her har samtlige statsråder inkl Gahr Støre – som er mange millionær fra før- virkelig trådt i baret så det holder. Jeg nekter å tro at de er så dumme at de ikke skjønner at sånt blir det bråk av. Det er jo en selvfølge at en statsråd IKKE kan ta i mot smøring-

Jeg mener den sittende regjerning kan begynne å pakke sammen og gjøre klar regjeringslokalene til Erna Solberg og hennes utvalgte. For dette kan ikke Jens Stoltenberg og hans regjerning få holde på med-

Han prøver å berge stumpene med å endre regelverket- jeg mener løpet er kjørt. Det er nok tabber nå-

Dette kommer som et direkte resultat av debatten som har oppstått etter at VG torsdag satt søkelys på flere tilfeller der sittende statsråder har mottatt kostbare gaver.

– Jeg mener at regelverket vi har i dag ikke er heldig av to grunner. Det ene er at det er forskjellsbehandling av offentlig ansatte og politikere, det andre er at det må utvises en stor grad av skjønn, sier statsminister Jens Stoltenberg på pressekonferansen.

Kommenterer ikke

Jonas Gahr Støre (Ap) er sammen med Strøm-Erichsen (Ap) blant statsrådene som har mottatt omstridte gaver. Støre mottok fem tepper fra forbindelser i Afghanistan. Disse er skattet for etter en samlet verdivurdering på 20.000 kroner.

Les også:Støre til VG Nett: – Det kommer en strøm med gaver-
Etter en ny taksering fredag, viste verdien av teppene seg å være mellom 16.000 og 19.000 kroner.

Heller ikke kommunikasjonsenheten ved Statsministerens kontor har besvart VG Netts henvendelser i dag.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036064

Kilde VG.no

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/stoere-maa-levere-tilbake-teppene-3281211.html

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036050

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036035

9 thoughts on “Den fjerde statsmakt har mye makt

 1. Du vet at det er en lov som bondevik regjeringen II opprettet, nå fjerne de rødgrønne denne reglen og samtidig leverer de tilbake gavene, dette er jo en ikke sak som ble blåst opp uten grunn. Men greit nok, nå har de fjernet loven som de borgelige lagde, ingen gråsoner lengre.

 2. Er vel ikke akkurat første gang penger & begjær gjør «loven» annerledes for våre folkevalgte?!

  Syns denne gjengen mister mer og mer ansikt for hver dag – de klarer vel knapt å se seg i speilet. Ikke fordi de sliter med dårlig samvittighet, men heller manglende ansikt. 😛

  Korrupsjon og «gaver» er da ingen ny greie i norsk politikk – ei heller at disse slynglene skriver lover & regler som kun gjelder for dem… Trodde du det var vi – mannen i gata – som har «makten» her til lands?

  TRO OM IGJEN!!

 3. Når de som lager normene, feiler mer en folk flest er grensen nådd!

  Hvorfor skal jeg ha tillit til Navarsete, når hun tar imot gaver fra Røkke? Denne regjeringen har så mange ganger vist, at de ikke er som folk flest, representer folk flest, men tvert imot representere den økonomiske elite. Stortinget har blitt en»svingdør» hvor folk kommer inn, med ideologisk fullmakt og kommer utigjen som døråpnere for eliten.

  Våre liv detaljestyres ned til den minste detalje. Det er nesten ingen grense for småligheten de utsetter oss for. Vi som har bitt dette i oss og lever etter reglene,
  føler en kraftig irritasjon og skuffelse over den oppførsel Navarsete gir uttrykk for.

  Aldri i livet at dette partiet hun representer noen gang vil få min stemme på nytt.

  Jeg hopper ikke over til høyresiden, men blir en av de som stemmer blankt. For intet parti på dagens venstreside har den politiske ryggerad jeg krever.

 4. Håper de oppretter et eget fond for de offisielle gavene, slik at disse kan bli til glede for hele folket.

  Over tid kan det bli et ordentlig lite skattekammer, og når giverne skjønner at gavene ikke blir beholdt av politikerne selv vil de som kun har korrupsjon som mål slutte å gi, mens de som ønsker å glede hele det norske folk vil gi enda større gaver.

  Jeg gleder meg allerede 🙂

 5. «Den fjerde statsmakt har mye makt» er det minst intelligente blogginnlegget jeg har lest så langt denne høsten. Full av skrivefeil er det også. Lavmål.

  1. Høsten er jo ikke kommet så langt da, så du kan ikke ha lest så mange innlegg:) Hva er det som ikke er intelligent med mitt flotte innlegg? Jeg er meget stolt av både bloggen og dette innlegget, men du må jo få mene hva du vil. Skrivefeil kan skje, men mange er det ikke-
   God Lørdag til deg også Chris;)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.