Den stille katastrofen

 

Er ikke en pakistaner like mye verdt som en nordmann eller amerikaner? Jeg bare spør? Flommen i Pakistan er jo i nyhetene, men ikke mye. Røde Halvmåne og Røde Kors- blant andre- jobber på spreng med å få inn hjelpeforsyninger og penger, men det kan virke som folk flest ikke bryr seg, hjelpeorganisasjonene rapporterer om svært liten giverglede. Hvorfor det?

Hvordan hadde media tolket hvis det hadde vært den samme flommen i Florida feks? 20 millioner hjemløse er mange mennesker. Dvs det bor drøyt 18 mill i Florida, så da er det lett å tenke seg hvis hele Floridas befolkning med nesten 4 ganger så mange mennesker enn i Norge ble hjemløse pga flom- hadde det vært nevnt i media tror du?

Det hadde vært ekstra nyhetssendinger hele døgnet i alle kanaler!! Over hele verden!

Jeg vet at det er sjeldnere flom i USA enn i Pakistan, men det kan skje overalt- Hvorfor settes det ikke fokus på denne vanvittige tragedien som rammer Pakistan?

 

Det gjøres da noe for å hjelpe det Pakistanske folk, men så alt for lite-

Det har ført til at mange av de flomrammede pakistanerne bor i gjørmete leirer eller i overfylte bygninger. Andre sover ute, ved siden av kuene, geitene eller eiendelene sine.

– FNs generalsekretær ankommer til Islamabad lørdag kveld. Søndag vil han drøfte nødhjelpsinnsatsen med regjeringen og besøke områdene som er ødelagt, sier pressetalsmann Abdul Basit i utenriksdepartementet i Pakistan.

FN mener det trengs 460 millioner dollar (2,83 milliarder kroner) i nødhjelp til Pakistan etter flomkatastrofen.

– Huset mitt ble feid av gårde med flomvannet. Jeg har ingen ting å spise, ikke noe sted å søke tilflukt, ingen klær og ingenting å spise. Jeg lever i elendighet, sier Allah Wasai, som bor i en av de flomrammede regionene, ifølge Sky News.

Er vi blitt for blasserte? Ser vi for mye tragedier, elendighet, og naturkatastrofer at vi til slutt bare «zapper» det bort? Bytter vi kanal så trenger vi ikke å ta stilling til tragedien? Det er i såfall en veldig farlig innstilling…

Katastrofen har ført til at mange nå sulter. Bildene fra de flomrammede områdene viser pakistanere som slåss om å få tak i maten som blir delt ut av hjelpeorganisasjoner. Ifølge Times of India har konvoiene til både Pakistan Poverty Alleviation Fund og International Organisation for Migration blitt angrepet i Muzaffargarh-distriktet av sultne og tørste pakistanere.

Det har ført til at Pakistan Poverty Allevation Fund har sett seg nødt til å innstille arbeidet sitt i området, fordi de mener situasjonen har blitt for farlig.

Flere millioner mennesker har behov for husly, mat, vann og helsetjenester. Det forventes at situasjonen forverres betraktelig de kommende dagene, særlig i deler av Sindh.

– Millioner av barn og kvinner sliter med å overleve. Det er et kappløp mot tiden, vannmengden fortsetter å øke. Det fryktes for flodbølger fordi elver oversvømmes og regnet fortsetter. Vi trenger mer penger og ber det norske folk om å hjelpe oss å hjelpe, sier Kjersti Fløgstad i UNICEF-

Himmel og jord hadde blitt satt i bevegelse hvis dette hadde skjedd i USA og med rette naturligvis. Men hvorfor blir det ikke gjort for det pakistanske folk?

Myndighetene forsøker å forhindre at folk drikker det forurensede drikkevannet, men behovet for nødhjelp vokser mye raskere enn myndighetene og hjelpeorganisasjonene klarer å mobilisere, ifølge Børge Brende i Røde Kors .

-Hjelpen blir som en dråpe i havet. Den internasjonale hjelpen må trappes kraftig opp, sier Brende.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, sier det haster med å få hjelpen fram til de flomrammede områdene i Pakistan. Fem barn skal ha sultet i hjel som følge av matmangelen etter katastrofen.

Generalsekretær Børge Brende i Norges Røde Kors er i Pakistan, og reiser til Sukkur-området mandag. Han de siste dagene besøkt Swat-dalen, og sett de store ødeleggelsene av flommen med egne øyne.

På telefon fra Islamabad forteller Brende at stemningen i Pakistan veksler fra sinne til resignasjon.

– Det ulmer under overflaten. Folk er veldig fortvilte og lurer på hvor det blir av hjelpen både fra de nasjonale myndighetene og fra det internasjonale samfunnet, bekrefter han.

Over to uker etter at flommen rammet har mange av de 20 millionene som nå lever i dyp nød i Pakistan fortsatt ikke mottatt noen form for hjelp, ifølge FN.

Gutten ble reddet ut fra den oversvømte byen Kalam i Swat-dalen tirsdag. På bildet ser han mot faren som ble hentet ut av katastrofeområdet med helikopter, skriver nyhetsbyrået AP.

Barn og unge er de som rammest hardest av de vanskelige nødhjelpsforholdene.

Flyktningene fra flommen bor i skur og hjemmelagde telt langs dikene. Rundt dem ligger landsbyene druknet i vann og gjørme. Khairpur-distriktet nær Sukkur i Sindh-provinsen sør i Pakistan er ett av områdene som er verst rammet av flommen.
Leder for Røde Halvmånes katastrofeteam, Shahid Hussain, har en liste på 258 landsbyer som er totalt ødelagt av flomvannet fra Indus-elven.

– Det har seg ofte slik at et jordskjelv, en tsunami eller en krigskatastrofe smeller sånn at hele verden våkner. En flom er mer en stille katastrofe. Sånn som Børge Brende har fortalt fra Pakistan, så tar jo den bort like mange hus og hjem. Generalsekretæren i FN illustrerte det i går ved å si at det er flere mennesker berørt av dette enn det tsunamien og Haiti-jordskjelvet har gjort til sammen. Og da ser vi litt av omfanget, sier Støre.

Saudi-Arabia og Storbritannia har også vært rause og bidratt med over 400 millioner kroner hver, og de to landene har i tillegg lovet ytterligere 250 millioner kroner hver.

Norge har bevilget 115 millioner kroner i humanitær bistand til flomofrene, 77 millioner av dette er gitt via FN og resten til ulike hjelpeorganisasjoner som driver hjelpearbeid i de flomrammede områdene.

Det pakistanske folk er desperate etter å få hjelp. Mye mer enn det som er gitt til nå…

Gi penger til ofrene i Pakistan nå!

http://www.unicef.no/Hjelp+verdens+barn/giverside+n%C3%B8dhjelp?gclid=COWjrvmCuqMCFdc43godPETkeg

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10044578

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10044435

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10035875

6 thoughts on “Den stille katastrofen

 1. VI BEHØVER ikke å lete lenge for å se at ondskap og lidelser florerer. Kriger tar livet av både sivile og soldater.Naturkatastrofer,kriminalitet og vold er helt dagligdags. Det kan være at du selv nylig har vært offer for fordommer eller har opplevd urettferdighet. I betraktning av det du har sett og erfart, har du kanskje spurt deg selv: Finnes Gud? http://www.watchtower.org/n/20070815/article_01.htm Hvorfor tillater Han isåfall lidelser? For mer informasjon: http://www.watchtower.org/n/bh/article_11.htm eller http://www.watchtower.org/ (velg språk oppe i høyre hjørne) eller http://www.watchtower.org/e/bh/article_11.htm (engelsk)

 2. Ikke gi fem flate øre !
  Katastrofer kommer å kommer . Det blir ikke færre , men færre opplyste mennesker synes ikke avta !
  Vi er faen nok opplyste til at land / regjeringer burde ha depoer lagret strategisk !
  Neida , her hyler milliardbudsjetter større enn vekta på tankegangen om at du å jeg skal skrape en peng til hjelp slik at korrupsjonen har penger til eget behag !
  Verden bedras å ikke faen om jeg bidrar mer enn å redde egen ræv !
  Egoistiske drittsekk der jeg sitter !

 3. Jeg håper ingen gir penger til disse jævla islamistene.

  De brenner flagget vårt fordi noen tegner pedo-profeten deres også skal vi liksom gi dem penger?

  La rottene drukne.

 4. Uansett hvor mye hjelp Norge USA Europa gir pakistan, vil pakistan se på Nordmenn og amerikanere som de onde maktene. Pakistanere er et utakknemlig folkeslag og det sa selv Musharraff før han gikk av.

  Abid raja hevder at Norge har lite empati med muslimer imens andre muslimske land donerte ikke engang mer enn det Europa har gitt..

  1. Mulig du har rett i det, men er det ikke riktig å gi penger til mennesker i nød for det? Her er det mange milioner som ikke har hus, vann og mat, mange av de er barn som ikke har tent på det norske flagget eller har noe som helst i mot vestlige nasjoner. Skal vi bare la disse barna dø? Med en slik holdning så går det rett til helvete med hele menneskeheten ila få genrasjoner…..

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.