Dropp Hellas ferien!

Har du og familien planer om Hellas ferie så bør det vurderes på nytt. Hellas står nærmest i brann. Det er spesielt i hovedstaden ATHEN det er ille nå. Opptøyer, demonstrasjoner og bråk. Tre mennesker døde i opptøyene i dag, da demonstranter kastet brannbomber inn i en bank.

Økonomien er så skakk kjørt over så lang tid, at det ser ut som om landet kan gå konkurs når som helst! Den tredje generalstreiken på tre måneder er i gang. Den greske regjæring har gått med på å prøve å spare inn 30 milliarder euro, for å sikre seg et lån på 110 milliarder euro fra Det internasjonale pengefondet og EU. Dette er enorme summer som mest sannsynlig bare bremser krisen i en begrenset periode.

Landet har imidlertid få alternativer, ettersom markedet av frykt for finansiell kollaps krever skyhøye renter for å låne til greske myndigheter

Men Hellas er ikke alene om å være nær det økonomiske stupet. Mange land sliter voldsomt pga krisen i EU landene må stramme inn mye raskere enn det økonomien skulle til si. Stor arbeisledighet og enorm utlands gjeld gjør det ikke lettere.

Uroen fremtvinger en tidligere innstramming i finanspolitikken. Dette har gjort utsiktene for Europa mer usikre enn vi så for oss en tid tilbake, og vil bidra til lavere vekst i årene som kommer. Vi er altså langt derifra ferdig med finasnkrisen om noen skulle tro det.

Og Hellas er derfor ikke noe yndet sted for feriehungrige Nordmenn. Men er du heldig så kan du kanskje finne deg ei Gresk øy der urolighetene ikke har truffet riktig ennå…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.