Du har plikt til å bry deg

 

Gutten hadde ennå ikke hatt sin første fødselsdag da han kom til legevakten med brukket overarm.

Moren forklarte at skaden skjedde mens han lekte med en nabojente på tre-fire år.

Noe skurret. Imran var 11 måneder og kunne fortsatt ikke krabbe.

Gutten hadde et spiralbrudd, som tydet på kraftig vridvold. I journalen skriver legen at han ikke kan ha påført seg selv skaden. Og: «Obs oppfølging og hjemmesituasjon videre, men gjør ikke mer nå». Dersom noe mer var blitt gjort denne julidagen i 2006, ville Imrans fremtid sannsynligvis sett annerledes ut.

Men hjemmesituasjonen ble ikke fulgt opp.

Bare drøyt to år gammel tilfredsstilte han psykologenes kriterier for posttraumatisk stresslidelse, med en ekstrem årvåkenhet i forhold til rommet han er i og lyder som oppstår. Ifølge rettsmedisinsk sakkyndige hadde han store adferdsavvik og mange aggresjonsutbrudd.

Foreldrene har i dag gått fra hverandre. Nylig ble de også fratatt foreldreretten i fylkesnemnda. Nå får de bare se barna to timer i året.

«Barna bruker fostermødrene som trygge baser», heter det i en rapport etter samvær med foreldrene.

Og: «Aisha reagerte med redsel da fostermor forlot henne, og var mer sint og lei seg enn ellers de to påfølgende dagene.»

Faren ser frem til at saken kommer opp igjen, og han er overbevist om at han vinner i lagmannsretten.

– Jeg er deprimert. I fengselet måtte jeg sitte på cella i 23 timer i døgnet. Jeg fikk psykiske problemer og begynner å blø neseblod hvis jeg tenker for mye. Jeg sitter mye hjemme og tenker.

De to søskenbarna var 18 og 19 år gamle da de giftet seg i Pakistan. Hun hadde bodd i Norge nesten hele oppveksten.

Ifølge rettsdokumentene hevder hun at ekteskapet ikke var frivillig fra hennes side. Hun ble gravid rett etter bryllupet, og han flyttet til Norge 11 dager før Imran ble født.

http://www.stinesofiesstiftelse.no/

Du har ikke lov til å la være å bry deg om du hører barnegråt utover det normale. Jeg er sikker på at mange barn kunne vært spart for mange lidelser om voksne hadde brydd seg mer.

Jeg synes du skal se på denne linken, og ikke bare deler av innholdet, men alt!

http://forbarnasbeste.no/

VG Netts egne undersøkelser viser at 45 foreldre er dømt til fengsel etter å ha mishandlet til sammen 67 barn siden 2000. Mange av barna, som er i alderen tre måneder til 17 år, har ifølge dommere opplevd å leve i mange år under et terrorregime i sine egne hjem.

I tillegg til disse 67 barna, er 33 barn drept eller mishandlet til døde av sine foreldre.

Noen av barna har blitt livstruende skadet som følge av mishandlingen VG Nett har sett nærmere på. Andre sliter psykisk resten av livet.

Spesialist i klinisk psykologi, dr Philoch Tine K. Jensen ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, sier at mishandlede barn kan utvikle psykiske vansker som varer langt inn i voksenlivet.

En dom forteller om en gutt som hadde vært hos bestevennen sin. Da han kom hjem, ble han ristet etter håret, slått i magen med farens knyttneve, kastet i bakken og sparket i hodet, før faren presset hodet hans mot golvet med foten. Volden foregikk i over tre år.

Jeg er ingen ekspert på område, men kan det være foreldrenes egen oppvekst som ligger til grunn for behovet for å mishandle egne barn? At en som er misbrukt, slått eller opplevd omsorssvikt, lett kan gjøre det samme som forelder? Burde det ikke vært omvendt? At en som ble misbrukt ville besytte i stedet for å skade?

Et barn som ikke har det bra hjemme, der det skal være trygt- er et barn for mye.

Du har plikt til å bry deg!

 

Vargas

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10017521

9 thoughts on “Du har plikt til å bry deg

 1. Joda, man har plikt til å bry seg. Men min erfaring med barnevernet er at DE ikke bryr seg. Ringte for å melde fra om en to-tre åring som gikk i et mekanisk verksted uten tilsyn (siden faren ikke var tilstede i den etasjen av bedriften), men de var rett og slett ikke interessert……. Så gutten går der ennå. Riktignok ikke så ofte som før, men uansett så har ikke så små barn noe å gjøre innimellom sveisere, kraner og andre maskiner som beveger seg fort rundt. Faren kan egentlig like godt gi han motorsagen å leke med….

 2. Vargas12, – ja, helt klart, ´folk´ må bry seg! Det er en konsekvens av det å leve i samfunn.

  For meg som er ´gammal og halvblind´ kunne jeg f.eks. gjerne ha anbefalt deg, – anmodet pent, for å si det slik, om at du endre den sorte bakgrunnen på bloggen din, 🙂 Rådfør deg med en profesjonell grafiker, han vil fortelle deg at ´lay-out´en fin er helt ´på trynet´. Forøvrig: En fortsatt god dag, – og helg!

 3. Folk bryr seg helst ikke om naboer i slike tilfeller, og slett ikke hvis naboene er innwanderere. Det kan ha konsekvenser og derfor er det lettere å ikke bry seg. Vi har blitt et kalt og egoistisk samfunn og naboer i store byer kjenner vel ikke hverandre og bryr seg kanskje minderr enn naboer på mindre steder. Ikke for det, vi husker vel alle saken om stefaren som mishandlet stesønnen til døde i Kodal i Vestfold og Kodal er vel ikke akkurat en storby.

 4. Dere norske er noen svin dere kidnaper barn fra invandrere med de metodene som beskrevet i dene artikelen, dette er bare oppspin for å frata foreldre retigheter og barn.
  Jævla komunistiske land med spioner bak hver hjorne.
  Jævla fylliker og narkomane.
  Barn blir seksuelt utnytet av Nordmen og av foster foreldre det fremkomer også drap av fosterbarn, hvor mange barne liv er odelagt av barnevernet det er det ingen som skriver.

  1. Du må prøve å forholde deg til virkeligheten. Dette oppgulpet du kommer med her er på grensen til å bli sensurert.
   På min blogg så får du prøve å oppføre deg som folk!

 5. Det er et samfunnsansvar at menneskene som lever i samfunnet har det bra. Det er opprettet offentlige instanser aom har dette arbeidet som formål, men det fritar ikke alle oss andre fra ansvar.

 6. Dette er grusomt. Barn blir ødelagt for livet og den tilliten de skal ha til andre, tar lang tid å bygge opp, jobber selv som lærer og har hatt noen barn som er fratatt sine foreldre ikke med tvang, men med frivillighet, selv disse barna er skadet for livet. Jeg tenker mange ganger på hva skal det bli av deg da eleven min, hvilken jobb og virkelighet skal du klare å forholde deg til. Det er viktig at barnevernet kommer tidligere inn og kan hjelpe disse barna, før de blir skadet for livet. Da er det viktig at alle som er rundt barna nabo foreldre, helsepersonell barnehage skole osv er på vakt og spør barna om alt er bra. Disse barna venter bare på at noen skal bry seg. Hadde de bare spurt så hadde jeg gitt de et svar er det en som har sagt om denne problematikken, men denne jenta, som det er laget film om, var 12 år tenker jeg da dette skjedde. Hun er også skadet for livet, aøt vi opplever av godt og vondt preger oss, tenk på dette neste gang du hører noe du syntes er mistenkellig. Til dere som er fosterforeldre dere gjør en kjempe insats, dette er barn som skal lære et helt nytt hus og område å kjenne de skal bli kjent med nye familiemedlemmer og de skal innordne sg etter nye regler og rutiner som er HELT forskjellig fra det de er vant med.

 7. Nå blir jeg så fortvilt, opprørt og forbanna !! Hvorfor er det ingen som bryr seg lengre ??? Det må da kunne gå an å ta en tlf. til barnevernet ved mistanke om vold mot barn, det er i tillegg anonymt !! Sløve folk !! MAN MÅ OG BØR BRY SEG !! Og man bør også unngå at foreldre bruker forskj. instanser ved mistanke om vold mot barn. I alle fall bør det da registreres, slik at om foreldre går til en annen instans for å unngå å bli «tatt», vet den neste instansen om dette !! Jeg synes det går over alle støvelskaft her, er helt sjokkert jeg !

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.