Du har plikt til å bry deg

 

Gutten hadde ennå ikke hatt sin første fødselsdag da han kom til legevakten med brukket overarm.

Moren forklarte at skaden skjedde mens han lekte med en nabojente på tre-fire år.

Noe skurret. Imran var 11 måneder og kunne fortsatt ikke krabbe.

Gutten hadde et spiralbrudd, som tydet på kraftig vridvold. I journalen skriver legen at han ikke kan ha påført seg selv skaden. Og: «Obs oppfølging og hjemmesituasjon videre, men gjør ikke mer nå». Dersom noe mer var blitt gjort denne julidagen i 2006, ville Imrans fremtid sannsynligvis sett annerledes ut.

Men hjemmesituasjonen ble ikke fulgt opp.

Bare drøyt to år gammel tilfredsstilte han psykologenes kriterier for posttraumatisk stresslidelse, med en ekstrem årvåkenhet i forhold til rommet han er i og lyder som oppstår. Ifølge rettsmedisinsk sakkyndige hadde han store adferdsavvik og mange aggresjonsutbrudd.

Foreldrene har i dag gått fra hverandre. Nylig ble de også fratatt foreldreretten i fylkesnemnda. Nå får de bare se barna to timer i året.

«Barna bruker fostermødrene som trygge baser», heter det i en rapport etter samvær med foreldrene.

Og: «Aisha reagerte med redsel da fostermor forlot henne, og var mer sint og lei seg enn ellers de to påfølgende dagene.»

Faren ser frem til at saken kommer opp igjen, og han er overbevist om at han vinner i lagmannsretten.

– Jeg er deprimert. I fengselet måtte jeg sitte på cella i 23 timer i døgnet. Jeg fikk psykiske problemer og begynner å blø neseblod hvis jeg tenker for mye. Jeg sitter mye hjemme og tenker.

De to søskenbarna var 18 og 19 år gamle da de giftet seg i Pakistan. Hun hadde bodd i Norge nesten hele oppveksten.

Ifølge rettsdokumentene hevder hun at ekteskapet ikke var frivillig fra hennes side. Hun ble gravid rett etter bryllupet, og han flyttet til Norge 11 dager før Imran ble født.

http://www.stinesofiesstiftelse.no/

Du har ikke lov til å la være å bry deg om du hører barnegråt utover det normale. Jeg er sikker på at mange barn kunne vært spart for mange lidelser om voksne hadde brydd seg mer.

Jeg synes du skal se på denne linken, og ikke bare deler av innholdet, men alt!

http://forbarnasbeste.no/

VG Netts egne undersøkelser viser at 45 foreldre er dømt til fengsel etter å ha mishandlet til sammen 67 barn siden 2000. Mange av barna, som er i alderen tre måneder til 17 år, har ifølge dommere opplevd å leve i mange år under et terrorregime i sine egne hjem.

I tillegg til disse 67 barna, er 33 barn drept eller mishandlet til døde av sine foreldre.

Noen av barna har blitt livstruende skadet som følge av mishandlingen VG Nett har sett nærmere på. Andre sliter psykisk resten av livet.

Spesialist i klinisk psykologi, dr Philoch Tine K. Jensen ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, sier at mishandlede barn kan utvikle psykiske vansker som varer langt inn i voksenlivet.

En dom forteller om en gutt som hadde vært hos bestevennen sin. Da han kom hjem, ble han ristet etter håret, slått i magen med farens knyttneve, kastet i bakken og sparket i hodet, før faren presset hodet hans mot golvet med foten. Volden foregikk i over tre år.

 

Jeg er ingen ekspert på område, men kan det være foreldrenes egen oppvekst som ligger til grunn for behovet for å mishandle egne barn? At en som er misbrukt, slått eller opplevd omsorgssvikt, lett kan gjøre det samme som forelder? Burde det ikke vært omvendt? At en som ble misbrukt ville beskytte i stedet for å skade?

Et barn som ikke har det bra hjemme, der det skal være trygt- er et barn for mye.

Mishandling av barn i eget hjem skjer stadig oftere, og med svært tragisk utgang som resultat også oftere-

Dette er et samfunnsproblem politikerene må ta på alvor- Det må bevilges mye mer penger til psykiskhelsevern og til barnevernet- Barn skal ikke lide for foreldrenes handlinger.

Vi har en plikt i dette landet til å verne om alle barn-

Du har plikt til å bry deg!

 

Vargas

6 thoughts on “Du har plikt til å bry deg

  1. Men jeg sitter jo m headset på øra hele dagen og spiller dataspill (World of Warcraft),så jeg hører ikke om hele blokka kjører allsang engang,lol:D

    Dessuten driter jeg,som folk flest i hva som skjer m fremmede unger,couldnt care less:)

    Vel,på tide å vende tilbake til Azeroth/Warcraft-verden igjen….Hmmm,syns jeg hører barnegråt både her og der….Vel,jeg får jo ikke noe Skillpoints eller Achievements for å gjøre slike Noobs-Oppdrag,så whatever,lol:D

  2. Apropos en på kjeften, burde den nysgjerrige nabodamen i oppgangen vår hatt da hun ringte politiet fordi jeg og brodern slo oss vrang da vi var 4 og 6 år. Jeg kan bare anta at det kvinnemennesket er av samme alen som deg. Jo det er viktig å bry seg, men det er også viktig å ikke stikke den store nesen sin borti alt mulig heller.

  3. Dummeste jeg har hørt på en stund.

    Hva er det som får deg til å tro att du er pliktig til å bry deg? Slik samfunnet er bygd opp vil det gjøre stor skade.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.