Du tror det ikke før du ser det

«Jakten på 6. sans»» på TV Norge gir meg gåsehud. Går det ann å føle seg fram til hvems som er noens kone? Kan man fortelle direkte fortellinger om en død person, og gjenngi hva de døde sier eller tenker?Kan man få kontakt med de døde? Går det ann å si hva som skjedde på en jordflekk for mange hundre år siden, nesten 100% riktig?

Kan man føle at en nær slektning sitter under et bord man holder hånda over? Tror du på det?

Ifølge TV Norge og flere andre så gjør det visst det!’

Vi vet jo at det finnes mer mellom himmel og jord enn hva mennesket kan oppfatte. Men er det bare få utvalgte som har disse evnene? Jeg har de i hverfall ikke. Men det vi ser på » Jakten på den 6.sans» er nesten for utrolig til at det kan være sant, eller?

Jeg vet ikke om det er filmtriks, lureri og fanteri av verste sort, eller om det virkelig finnes en type 6. sans.

Åndenes makt er en annen fasinerende serie på samme kanal. Der handler det om familier som er hjemsøkt av «ånder», «spøkelser» eller «gjenferd». Utolig men sant, de klarsynte klarer uten unntak å fjerne den fremmede «gjesten».

I forrige runde med jakten på 6.sans så klarte vinneren å peke ut hvilket maleri som var ekte, ut av 6 forskjellig malerier der 5 av de var falske. Vi har også sett klarsynte pekt ut en hest som hører til riktig eier… og fortalte eieren at hesten hadde vondt i venstre bakben, noe veterinæren kunne bekrefte at der var betennelse…

Sånne ting imponerer og facinerer meg!

¨Jeg ønsker gjerne å få bekrefte eller avkrefte sannhetsgehalten i disse TV programmene, og komme i kontakt med de som kan fortelle mer om tema.

Jeg tror det ikke før jeg ser det…

One thought on “Du tror det ikke før du ser det

  1. De som har oversikt over sånt (TvNorge, Nordisk Film, regi etc) har som regel taushetsplikt av flere grunner:
    Èn grunn er at de ønsker å beskytte de impliserte. En annen grunn er sannsynligvis kreativ klipping, altså at man fjerner det meste av «bommene» som deltakerne gjør. Men like fullt beholder man reelle opptak av deltakere som får dette til. Og dette kan faktisk imponere selv de mest garvede skeptikere. Skeptikere vil uansett alltid finne noen gode grunner til hvorfor «tilfeldighetene gikk i deltakeres favør». Likeså vil de troende lene seg tilbake på hva de får servert. På tv. Ikke tro alt du ser/hører, men hvis det er utrolig, så kanskje kan det være fordi det faktisk ER utrolig.
    Åndenes makt er jeg mindre åpen for. Deltakerne kan tidvis virke jordnære. Men det er jo bare å høre dem prate og se hvordan de ter seg… Dette er gjerne folk som finner (etter mitt skjønn) andre forklaringer enn de som gjerne er de rette. OM lyset i taket slukkes og tennes; kan det ikke være noe galt med det elektriske anlegget da, som f.eks. sikringsskapet?! Det blir ikke testet ut. De vil jo ikke teste det ut heller virker det som. Dette er ikke empiri nok. Dette er masse ord og rekonstruksjoner. Sorry as.

    Men en 6 sans, DET finnes nok!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.