En uke igjen…

 

Og det kommer fram urovekkende tall- Mer enn 100.000 barn lever under fattigdomsgrensa i Norge-

2010 var «Det europeiske året for bekjempelse av fattigdom og sosial eksklusjon», men også i dette året økte antall fattige barn her i landet.

– De fattige har ikke merket noe til det året, er jeg redd. Jeg kan egentlig ikke komme på ett eneste prosjekt som har vært fattigdomsrelatert, sier styremedlem i Fattighuset Erling Westenvik til Aftenposten.

For de fleste barn betyr desember julekalender, baking og familiekos, men ikke alle har det like lett denne vintermåneden.

– Vi vet at barn ofte prøver å skjule at de lever i en fattig familie. De unngår gjerne å spørre foreldrene om ting de ønsker seg, og unngår å spørre om å få bli med på ting som de vet koster penger, sier rådgiver i Redd Barna, Ane Hagen Kjørholt.

På landsbasis bor 7,3% av barna i såkalte lavinntektsfamilier. Oslo og Østfold er dem med flest barn i slike familier, dernest kommer Telemark.

Dette er det lov å legge seg på minne, mens vi raser rundt i kjøpesenter etter kjøpesenter på jakt etter den en perfekte julegaven etter den andre-

Mange bruker titusenvis av kroner på gaver til Jul, men mange får problemer fordi de bruker penger de ikke har- ( kredittkort) –

Men at så mange som 100.000 barn og unge skal være nødt til å få mat og gaver fra fattighuset- I Norge i 2010 er en ren og skjær SKAM! Og helt unødvendig- Dette er politikerenes sanne resultat av slett sosialpolitikk gjennom mange år-

Mens de fleste av oss har hatt en velstandsøkning, og har fått det bedre de siste årene, viser tall at andelen fattige barn har økt her i landet.

– Når vi snakker om fattigdom i norsk sammenheng snakker vi om relativ fattigdom, det å ha vesentlig mindre enn det de fleste andre har. Den vanligste følgen av fattigdom for barn i Norge er sosial utestenging, sier Ane Hagen Kjørholt i Redd Barna.

Om du skulle få klemt inn noen minutter, så er det lov å beøke fattighuset med en gave, mat eller penger-

http://www.fattighusetoslo.no/

Jula handler også om å dele…

GOD JUL

Vargas

Kilde

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7427502

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.