Jeg er overtroisk så det holder, og lurte på om jeg skulle holde senga, for at himmelen skulle dette ned i hodet på meg- men pliktene kalte så jeg er da opp. Uten ulykke av noe slag foreløpig…

Er du overtroisk?

– Nei, dette det ingenting å bry seg om, sier mannen bak boken «Uflaks».

Ulykkesdagen blir i mange kulturer og regioner knyttet til negative hendelser og fenomener. Men lege og forfatter Ståle Fredriksen har ingen tro på myten.

– Boken min handler nettopp om at fredag den 13. ikke har noe å si. Uflaks handler ikke om skjebne og er ingen kraft. Det handler om hva som påvirker livet vårt, sier Fredriksen.

Jeg vet ikke om det er så mange som går på en smell og er uheldig i dag- men det er faktisk flest nordlendinger som tror det er noe ved datoen 13. og spesielt hvis denne faller på en fredag i tillegg-

Flaks og uflaks er vel en av livets goder og onder man må bare leve med- Man kommer langt med å vurdere sansynligheter ved å feile når man foretar seg noe. Tar man forhåndsregler så går det ofte bra. Men man kan jo riskere å få en takstein i hode uansett hvor forsiktig man er.

Fredag den 13. er beryktet for sine mange uhell, og i år fikk mange en relativ våt start på ulykkesdagen.

En VG  leser hadde glemt å lukke takluken på bilen. Da han kom tilbake regnet det i bøtter og spann – rett ned i bilen. Kim (28) fra Skien har fått vann i kjelleren og lekkasje i taket.

Er det tilfeldig, eller er det ” datoen”?

Livets veier er uransakelige…

Kide VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10035443

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10035414

Pin It on Pinterest