Er norske banker lettlurte?

 

Politiet mener å ha funnet den mystiske kvinnen som utga seg for å være en styrtrik enke og tappet en Nordea-konto for 89 millioner kroner.

Det bekrefter politiinspektør Gro Smogeli, leder av finansseksjonen ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Kvinnen ble pågrepet i Oslo i dag.

Ja ikke banken selv da, men de som jobber der! Eller kan man ikke sikre seg nok mot utro tjenere?

Jeg mener det bør være sikkerhetsrutiner strenge nok til å oppfange slike svindelforsøk, men jeg kjenner ikke bankens rutiner til å uttale meg om det. Men det virker da unektelig veldig enkelt å få tak i mye penger….

Helt siden gigantsvindelen ble avslørt for to uker siden har politiet jaktet på identiteten til den mystiske kvinnen uten å lykkes.

Varetektsfengslede Lars-Erik Martinsen (35) har nektet å fortelle politiet navnet på kvinnen som hjalp ham med å utføre det utspekulerte bedrageriet.

– Vi har ikke fått noen gode svar fra de pågrepne, forteller politiinspektør Gro Smogeli til VG Nett.

Martinsen ser da ut som en snill kar han, men kanskje litt for glad i mye penger?

På videoen kan man se kvinnen komme inn i Nordeas filial på Tveita-senteret i Oslo 20. juli. Hun trekker en kølapp og går over til en av skrankene i banken. Med et falskt ID-kort skal hun ha utgitt seg for å være en enke i midten av 60-årene. Enken er god for flere hundre millioner.

Tveita utenfor Oslo er jo kjent for å være et kriminelt belastet sted fra mange år tilbake, eller er det tilfeldig at det er nettopp denne filialen som er valgt?

Har man en » på innsiden» så er det jo mye lettere å omgå regelverket. En 32 år gammel norskpakistaner var en av fire saksbehandlere på jobb i Nordea-filialen. Politiet mener han har vært med på å legge til rette for millionbedrageriet.

Saksbehandleren er fengslet og siktet for fullbyrdet bedrageri av sin egen arbeidsgiver på til sammen 89 millioner kroner.

Lars-Erik Martinsen (35) blir regnet som svært sentral av politiet. Han meldte seg overraskende på Grønland politistasjon for tre dager siden. Martinsen har samtykket til varetektsfengsling, og ifølge politiet har han samarbeidet til en viss grad i avhørene.

Han har imidlertid nektet å fortelle navnet på den kvinnelige medhjelperen-

Jeg mener det må et helt annet regelverk på plass for å sikre bankene mot slike storsvindlere. Feks at det må to ansatte til å godkjenne dokumenter og underskrifter for å få fullmakt til å ta ut større summer. Eller at det er et eget nøkkelsystem som krever flere nøkler på plass på en gang-

Banksvindel er vel ikke så vanlig for tiden, men hvis dette ikke blir oppklart så kan vi se en ny trend, og det har vel ikke bankene råd til?

Det er godt bankene er forsikret mot dette, så ikke regningen ble sendt til bank kundene….

Hun trakk en kølapp og gikk over til en av skrankene i banken. Med et falskt ID-kort skal hun ha utgitt seg for å være en enke i midten av 60-årene. Enken er god for flere hundre millioner.

I banken skal den ukjente kvinnen ha fylt ut en fullmakt som gjorde at Martinsen fikk tilgang på kontoen til den styrtrike enken. Fullmakten gjorde at han kunne overføre penger fra kontoen. I løpet av noen dager ble kontoen tappet for den enorme summen.

– Påtalemyndigheten mener det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for delaktighet i bedragerisaken, sier politiinspektør Gro Smogeli.

Gjerningsmennene klarte å flytte cirka 60 av de 89 millionene til flere kontoer i Dubai, og politiet har ikke kontroll på pengene.

Kvinnen er den tredje personen som er arrestert i saken. Fra før av er saksbehandleren som satt bak skranken varetektsfengslet. Det samme er Lars-Erik Martinsen (35) som kom inn i banken sammen med kvinnen.

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10018235

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044433

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044373

8 thoughts on “Er norske banker lettlurte?

 1. «Ja ikke banken selv da, men de som jobber der! Eller kan man ikke sikre seg nok mot utro tjenere?»

  Eller la vær å kjøpe overvåkningskamera som er minst 50 år gammelt.
  Digitale kamera finnes. Så også i farger. Jeg vet for jeg har de hjemme sjøl.

  Hr Martinsin skal faktisk ha skryt for to ting:

  1: Å ha stjålet 60 mill uten å ha forurenset miljøet.
  2: Å ha klart å stjele 3 mill mer enn nokasranerne og attpåtil -1 i tap av meneskeliv.

  Jeg tar av meg hatten.

  1. Det er jo også en måte å se det på- Bankene bruker vel ikke digitalkameraer akkurat, og å ha bankranere/ svindlere som helter er vel litt sært vel?
   Jeg tar ikke av meg noe som helst….

 2. Det er jo utrolig smart da.

  De som samarbeidet fortjener nesten de pengene..

  Han Martinsen burde holde kjeft og sone den fengselstraffen, for i Norge har vi så lite straffetid at det er latterlig.

  Og når han slipper ut så kan han reise til et annet land og leve som konge.

 3. vargas12.com: «Jeg tar ikke av meg noe som helst…»

  For guds skyld, behold buksene dine på. Kalles blotting det og er forbudt!

  Så du mener at det var synd at det ikke gikk menneskeliv….????
  Vel, det for stå for din regning.

  vargas12.com: «å ha bankranere/ svindlere som helter er vel litt sært vel?»

  Å «ta av seg hatten» for noen ble før i tiden sett på som en som viste god folkeskikk. Hadde nok ingenting med helter å gjøre er jeg redd. Så nå vet du det.
  Tror du heller må definere dine begreper om «helter» og «folkeskikk» på nytt og hvordan de brukes. Tipper du ikke klarer det, men det er jo lov å håpe 😉

 4. Vanlige folk må bestille uttaket på forhånd for å få ut f.eks skarve 30 tusen kr cash..men å overføre et lass millioner fra konto til konto og så videre til konto utenlands, er visst enkelt. Snodige greier. Mye jeg ikke skjønner.

 5. «Det er godt bankene er forsikret mot dette, så ikke regningen ble sendt til bankundene». Du mener det er bedre at regningen blir sendt forsikringskundene? Forsikringsselskaper driver jo ikke akkurat i veldedighetsbransjen, så dette skal nok dekkes inn på en eller annen måte.

 6. JAAAA, de er lettlurte, og norske «eksperter» kunne like godt ha vært burgerflippere på McDonalds!!!
  En mann??? Se på gangen, armene, halsen….lolllllll på bærtur som VANLIG..
  Ikke rart Norge er en egnet plass for å gjennomføre vinningskriminalitet!!
  🙂 Jeg må le ass…naivitet begynner ikke en gang å beskrive saken!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.