Er pakistanere annenrangs mennesker?

 

Er ikke en pakistaner like mye verdt som en nordmann eller amerikaner? Jeg bare spør? Flommen i Pakistan er jo i nyhetene, men ikke mye. Røde Halvmåne og Røde Kors- blant andre- jobber på spreng med å få inn hjelpeforsyninger og penger, men det kan virke som folk flest ikke bryr seg, hjelpeorganisasjonene rapporterer om svært liten giverglede. Hvorfor det?

Hvordan hadde media tolket hvis det hadde vært den samme flommen i Florida feks? 20 millioner hjemløse er mange mennesker. Dvs det bor drøyt 18 mill i Florida, så da er det lett å tenke seg hvis hele Floridas befolkning med nesten 4 ganger så mange mennesker enn i Norge ble hjemløse pga flom- hadde det vært nevnt i media tror du?

Det hadde vært ekstra nyhetssendinger hele døgnet i alle kanaler!! Over hele verden!

Jeg vet at det er sjeldnere flom i USA enn i Pakistan, men det kan skje overalt- Hvorfor settes det ikke fokus på denne vanvittige tragedien som rammer Pakistan?

 

Det gjøres da noe for å hjelpe det Pakistanske folk, men så alt for lite-

Det har ført til at mange av de flomrammede pakistanerne bor i gjørmete leirer eller i overfylte bygninger. Andre sover ute, ved siden av kuene, geitene eller eiendelene sine.

– FNs generalsekretær ankommer til Islamabad lørdag kveld. Søndag vil han drøfte nødhjelpsinnsatsen med regjeringen og besøke områdene som er ødelagt, sier pressetalsmann Abdul Basit i utenriksdepartementet i Pakistan.

FN mener det trengs 460 millioner dollar (2,83 milliarder kroner) i nødhjelp til Pakistan etter flomkatastrofen.

– Huset mitt ble feid av gårde med flomvannet. Jeg har ingen ting å spise, ikke noe sted å søke tilflukt, ingen klær og ingenting å spise. Jeg lever i elendighet, sier Allah Wasai, som bor i en av de flomrammede regionene, ifølge Sky News.

Er vi blitt for blasserte? Ser vi for mye tragedier, elendighet, og naturkatastrofer at vi til slutt bare «zapper» det bort? Bytter vi kanal så trenger vi ikke å ta stilling til tragedien? Det er i såfall en veldig farlig innstilling…

Katastrofen har ført til at mange nå sulter. Bildene fra de flomrammede områdene viser pakistanere som slåss om å få tak i maten som blir delt ut av hjelpeorganisasjoner. Ifølge Times of India har konvoiene til både Pakistan Poverty Alleviation Fund og International Organisation for Migration blitt angrepet i Muzaffargarh-distriktet av sultne og tørste pakistanere.

Det har ført til at Pakistan Poverty Allevation Fund har sett seg nødt til å innstille arbeidet sitt i området, fordi de mener situasjonen har blitt for farlig.

Flere millioner mennesker har behov for husly, mat, vann og helsetjenester. Det forventes at situasjonen forverres betraktelig de kommende dagene, særlig i deler av Sindh.

– Millioner av barn og kvinner sliter med å overleve. Det er et kappløp mot tiden, vannmengden fortsetter å øke. Det fryktes for flodbølger fordi elver oversvømmes og regnet fortsetter. Vi trenger mer penger og ber det norske folk om å hjelpe oss å hjelpe, sier Kjersti Fløgstad i UNICEF-

Himmel og jord hadde blitt satt i bevegelse hvis dette hadde skjedd i USA og med rette naturligvis. Men hvorfor blir det ikke gjort for det pakistanske folk?

Myndighetene forsøker å forhindre at folk drikker det forurensede drikkevannet, men behovet for nødhjelp vokser mye raskere enn myndighetene og hjelpeorganisasjonene klarer å mobilisere, ifølge Børge Brende i Røde Kors .

-Hjelpen blir som en dråpe i havet. Den internasjonale hjelpen må trappes kraftig opp, sier Brende.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, sier det haster med å få hjelpen fram til de flomrammede områdene i Pakistan. Fem barn skal ha sultet i hjel som følge av matmangelen etter katastrofen.

Generalsekretær Børge Brende i Norges Røde Kors er i Pakistan, og reiser til Sukkur-området mandag. Han de siste dagene besøkt Swat-dalen, og sett de store ødeleggelsene av flommen med egne øyne.

På telefon fra Islamabad forteller Brende at stemningen i Pakistan veksler fra sinne til resignasjon.

– Det ulmer under overflaten. Folk er veldig fortvilte og lurer på hvor det blir av hjelpen både fra de nasjonale myndighetene og fra det internasjonale samfunnet, bekrefter han.

Over to uker etter at flommen rammet har mange av de 20 millionene som nå lever i dyp nød i Pakistan fortsatt ikke mottatt noen form for hjelp, ifølge FN.

Gutten ble reddet ut fra den oversvømte byen Kalam i Swat-dalen tirsdag. På bildet ser han mot faren som ble hentet ut av katastrofeområdet med helikopter, skriver nyhetsbyrået AP.

Barn og unge er de som rammest hardest av de vanskelige nødhjelpsforholdene.

Gi penger til ofrene i Pakistan nå!

http://www.unicef.no/Hjelp+verdens+barn/giverside+n%C3%B8dhjelp?gclid=COWjrvmCuqMCFdc43godPETkeg

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10044435

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10035875

29 thoughts on “Er pakistanere annenrangs mennesker?

 1. Det er sikkert at vi har blitt blasserte, man leser om katastrofer et eller annet sted nesten hver uke, enten det er i Pakistan, Haiti, Sudan eller Bangladesh. I Pakistan, som i nesten alle andre muslimske land, er regjeringen korrupt og politikerne og andre i høye posisjoner er rikere enn det vi kan forestille oss. Det er også sikkert at vi fleste har vanskligheter med å forstå muslimer og deres religion, siden vi til stadighet leser at vi kristne burde utslettes og muslimene vil ta over hele verden.

  Nataurligvis har det lite å gjøre med de stakkars mennenske i Pakistan som nå lider, men jeg tror nok at dette er en av grunnene til at de fleste viser svært liten giverglede.

  Det hjelper sikkert heller ikke at vi nå leser at den pakistanske regjeringen og det pakistanske folket tolerere ja kanskje understøtter Taliban, man kan mene om krigen i Afghanistan hva man vil, men et land som allierer seg med Taliban kan ikke vente stor sympati fra den vestlige verden.

  1. Det kan godt være at du har et poneg her. Men av hvor mange av de ca 20 millioner husløse har tilknyttning til eller støtter Taliban på noen måte? Jeg tror ikke på 10% engang, men jeg har ikke belegg for tallet-
   Jeg mener vi bør heve oss over det og hjelpe behovet er størst, enten det er kristne eller muslimer-

 2. I think the fact that «we» give less, is also a result of food prices going up over here, recession is lurking in the air, and we all spend a considerable amount of our income on rent, which goes up a lot every year. This year being no different. We don’t have an infinite amount of money, and right now, we are more concerned about ourselves instead of everyone else.

  Oh, and i /completely/ agree with what has already been said here. Even /i/ have those thoughts in my head.

 3. Tusen takk for et flott innlegg Vargas12. Jeg har gått rundt å tenkt på dette så lenge nå. Det begynte i 2005 med jordskjelvet i Pakistan og Tsunamien i Thailand som kom veldig nært oppå hverandre. Forskjellen i givergleden var helt sprøtt ute av dimensjoner. Trist, da det bare bidro til at de radikale tok en hel generasjon under kappene sine (hvilke alternativer har de?)

  Nå skal det også sies at som «gammel dame» går inn på, at folk har f. eks skrekk mot muslimer eller et «fjernere» forhold til pakistan.
  Når giverlandene svikter støtter de faktisk opp arbeidet til de radikale, og stikker kjepper i sine egne ben.

  Dette hadde vært muligheten for så latterlig mye forsononing. Tragedier og elendighet av denne typen kan få mennesker til å komme nærmere hverandre, da et lite glimt av håp betyr så mye.

  Fundamentalistene stiller opp i tragedien, dem fyrer jo løs med propagandaen sin.

  «hvor er Zardari (pres. pak), han bryr seg ikke»
  «hvor er vesten som skal «redde» alle, slik de «redder» afghanistan? de farer bare med løgner»
  «De vil ikke hjelpe dere, bare vi (radikale grupper) _vil_ og _kan_ hjelpe dere… bare se hvem som er her, det er bare oss»

  Dette var bare noe jeg fant på i slengen, men med litt utforming og rettet mot mennesker i sin verste nød, elendighet og fortvilelse, er det IKKE vanskelig å selge slikt. Herregud som vi må begynne å gi/stille for å kontre slikt!!

  Nå har heldigvis USA sakte begynt å slå til med stortromma, Norge har økt sin bevilgning. Håper alle andre gjør det også, selvom jeg tviler. Dette er tidspunktet å vinne tilltt på, så vi kan komme videre her i verden. Men jeg tviler, mitt inntrykk av mannen i gata er nesten at de ikke bryr seg

  Så er trikset å få hodet ut av ræven sin og faktisk tenke på en ting:
  Hvis man ikke gir pga folk er muslimer (eller du har «muslimfrykt»), da bør du HVERTFALL gi, du vil komme lengre om du minsket radikalismen, fattigdom og elendighet.

  Hvis du ikke gir pga du tror det er korrupsjon overalt, gi til organisasjoner ala røde kors etc (noe man alltid bør gjøre, unngå regjeringer).

  -Og til syvende og sist handler dette om å redde mennesker, ikke politikk!

  (liten digresjon, men må påpeke det: gammel dame: ingen allianse mellom taliban og pakistan. Tenker du på Swat og ikkeangrepsavtalen?)

 4. Her treffer gammel dame spikeren på hodet. Med talibans fremgang er det nok dessverre stor fare for at hjelpen kan komme i gale hender og styrke taliban.

 5. Til spørsmålet i headingen kan jeg bare si JA. Alle er seg selv nærmest og Pakistanerene brant norske flagg pga en tegning for under et halvt år siden. Jeg må si at min vilje til å hjelpe dem er svært lav og det gremmer meg at Stoltenberg ga bort 100 mill. av norske skattebetalers penger.

 6. Regner ikke med at så mange skulle være enige med meg. Var derfor jeg satte det på spissen også, men hvor mye skal man støtte opp folk som ikke gjør noe for å bedre sin egen situasjon:
  «Et stort problem i flyktningleiren, som er befolket av pashtunere, er at kvinnene ikke har noe sted skjule seg, slik pashtunernes kultur og religion tilsier at de skal. Dette gjør at mange av kvinnene hele dagen sitter inne i telt de har fått utdelt av hjelpearbeiderne. Dette går igjen utover barna, som kvinnene har ansvaret for. Temperaturen i teltene kan på dagtid bli meget høy, ifølge Rasmusson. I forbindelse med ramadan kan de heller ikke spise eller drikke mellom soloppgang og solnedgang.» http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10035636

 7. IThinkNot@ Det er trist at små barn dør av sult mens slike som deg spiser potetgull og skriver slikt med fett fingre. Du og dine likesinnede er mennesker av skammens kapittel! De 100.000 millionene? Kan de stamme fra oljefondet som har kjøpt sin egen oljebrønn i døds boet Irak?? Hvia du absolutt skal boikotte alt som har med ondskap og korrupsjon å gjøre så bør du feie for egen dør. Men til bake til saken! Folk som ikke gjør noe for å forbedre sin situasjon?? Hvordan veit du at de rammede ikke hadde ønsket bedre for sin land og sine nærmeste?? Dessuten så sammarbeidet USA med taliban under sovjet invasjonen. Og deres CIA agent Tim Osman(Osama Bin Laden). Du bør starte med å boikotte USA pågrunn av dems sammerbeid med fienden din!! Du har en typisk holdning som kjennetegner folk som ikke liker eller har noe imot folk fordi de er muslimer. Du trenger ikke å unnskylde din manglende empati med at folk er korrupte eller at de regjeringen dems sammarbeider med noen du ikke liker. Du liker simpelten ikke muslimer!

 8. ‘Dato: 26.04.2010 07:04
  Ledere i humanitære organisasjoner håver inn
  Tall P4 Nyhetene har hentet inn viser blant annet at de to tidligere statsrådene, Børge Brende i Røde Kors og Helen Bjørnøy i Plan Norge, begge tjener nærmere en million kroner i året.» Jeg tenker ofte på min gamle mor som var Planfadder til den dagen hun gikk bort og brukte av sin minstepensjon for å hjelpe et barn i Asia.. Hvor mange barn er Børge Brende i Røde Kors og Helen Bjørnøy i Plan Norge Planfadderet til mon tro? At folk ikke har så my lyst til å gi mer er ikke så rart synes jeg.

 9. Hur kunde Allah låta detta hända med guds utvalda folk? Har Allah en nödhjälp i beredskap åt sitt utvalda folk? Eller är det vi otrogna hundar/grisar som skall sända pengar till nödhjälp? Vi borde sända mer Skandinaviska flaggor till dom så dom har något att elda med när det blir kallt på kvällen:)

 10. Mye interessant her, jeg mener solidaritet er nøkkelordet. Det har blitt skrevet noen steder at Norge huser omlag 30 000 nye nordmenn med pakistansk opprinnelse. Hjelper alle disse? Dersom jeg hadde bosatt meg i et annet land, og Norge hadde blitt utsatt for noe lignende som Pakistan, men jeg som landsmann likevel ikke ønsket å hjelpe hjemlandet, da kunne jeg ikke forvente at naboene mine hadde hjulpet heller.

  ALLE norskpakistanere bør og MÅ gå foran med et godt eksempel og bidra inn til UNICEF eller Røde Kors, jeg tror ikke jeg finner motivasjon før dette har skjedd. Innbiller meg at det er en del flere som tenker slik.

 11. Til Gowi: De norskpakistanere som har råd til å gi penger til flomofrene, har gjort det. Muslimene er midt i ramadanen – en hellig mnd der hovedfokuset nettopp er på de som har mye mindre å rutte med enn oss andre. Og hvor man som muslim er pålagt å gi en del av sin formue til de som trenger det mest.
  Jeg kjenner ikke en eneste NORSKPAKISTANER som ikke har bidratt med noe.

  At disse tallene ikke kommer frem hos Røde Kors og UNISEF, er rett og slett fordi folk velger andre alternativer. Noen har gitt via moskeer, pakistanske organisasjoner, bekjente som oppholder seg i Pakistan og som reiser til området med mat og klær.

 12. Hvorfor skal vi i de kristne demokratier hjelpe et drittland som Pakistan, der befolkningen brenner flagget vårt for å håne våre verdier.

  La de andre muslimske drittlandene, som det styrtrike Saudi-Arabia, hjelpe sine åndsfrender. De har visstnok ikke bidratt med noen ting. Hva kan det skyldes?

  1. Jonny, du må få vekk skylappene- 20 millioner er hjemløse og det er ekstremt behov for mat, klær, vann, telt, ja alt man kan bruke i en krise situasjon. noen hundre fanantikere tente på det norske flagget, – drittland eller ikke mennesker i den største nød. De trenger all mulig hjelp. Men desverre finnes det mennesker som ikke ser forbi hatet….

 13. Å ikke støtte det humanitære arbeidet i Pakistan på grunn av egen økonomi er fullstendig legitimt. Og det finnes sikkert mange andre grunner også.

  Å ikke støtte det humanitære arbeidet i denne katastrofen på grunn av noen ytterligående idioter som tilfeldigvis påberoper seg samme religion som fletallet av befolkningen i området som er rammet er som å nekte å støtte Frelsesarmeens arbeid blant narkomane på grunn av Herrens Motstandshær, LRA. Det er hjerterått, dobbeltmoralsk og vitner om et menneskesyn jeg føler meg ekstremt ukomfortabel med.

 14. Dette topper seg når hjelpeorganisasjonene kjøper vann, telt og rasjoner FRA Pakistan, hva med å bidra til felleskapet? Nei, ramadan eller ikke.. Norskpakistanere har like mye/lite som Olanormann. Enten det er på ærlig eller uærlig vis. Den kjøper jeg ikke. Det er dessuten bekreftet at majoriteten av de som har innvandret til Norge ikke kommer fra den krisrammede landsdelen i Pakistan. Så dette er grunnen til at Norskapkistanerene ikke har vist stor giverglede overnfor sine landsmenn.

 15. Det er jo merkelig at folk ikke gir så mye penger til Pakistan som til Haiti. Kan det ha noe å gjøre med at negrene ikke steiner kvinner og løper i gatene for å brenne norske flagg og skrike død over Norge? Kan dette muligens dempe givergleden til Pakkistan? Arrogante dritsekker, de muslimene. Først forbanner de oss og så ber de om penger. De er jo sinnssyke og oppfører seg som villdyr. Ikke et rødt øre til dem. La pakket drukne, alle som en.

 16. Jeg leste akkurat på en annen blogg at det meste av det vi gir til Røde Kors går bort til administrasjon, jeg hadde mine mine anelser, men nå så jeg det svart på hvitt. Jeg kommer aldri til å bidra til denne organisasjonen igjen, det jeg vil gi går i fremtiden til Frelsesarmen, der kommer pengene fram dit de skal.

 17. Å argumentere med at «pakistanere brant et norsk flagg og derfor vil jeg ikke hjelpe», viser en så totalt tankeløshet som det går ann!!!. La oss snu litt på situasjonen å tenke oss at Norge hadde blitt rammet av et massivt jordskjelv som raserte landet: USA ville ikke ha hjulpet oss fordi «Noen SV`ere brant et amerikansk flagg i en demonstrasjon en gang».

  Det som er skremmende er hvordan «alle» plutselig er selverklerte eksperter og kan alt om pakistansk politikk og dere sympatier: For det første er alt så korrupt der at alle pengene en eventuelt gir garantert vil gå rett i lomma på presidenten og han nærmeste menn. Dessuten sympatiserer jo praktisk talt alle, voksne menn som kvinner og barn med Taliban og løper ut i gatene for å juble hver gang en terroraksjon i vesten er vellykket. Ikke nok med det; «alle» i Pakistan HATER jo alle menneskene i vesten og alt det vi står for!!!

  Skjerpings til alle hatere. Dere dømmer ganske mange millioner mennesker på grunn av en liten andels handlinger og synspunkter. Se til h…… å få den breie ræva deres opp fra oljefatet dere sitter på og hjelp så det monner. Det finnes faktisk langt viktigere ting her i livet enn å sutre over norske bensinpriser, veistandard og bompenger, mens man drømmer om fire-felts motorvei til Svinesund hvor man kan kjøpe billig kjøtt og sprit!!!

  Men vi har det jo åpenbart så ille her i Norge at det ikke finnes noen penger å støtte barn som lider med!!

 18. Litt mer ydmykhet fra muslimser så får vi se om Onkel Grådig Svinespisende Kapitalist åpner lommeboka som for øyeblikket ligger trygt gjemt.

 19. wow. jeg bilr ganske kvalm av dere som legger så stor vekt på at pakistanere er muslimer som hater dere nordmenn, brenner norske flagg og gudhjelpemeg bare skaper FAEN i hele verden. men samtidig må jeg si jeg er glad for det lille flertallet av de kommentarene om at det handler om solidaritet og medmenneskelighet. for det er nettopp det det gjør. om 5% av de som er rammet er noen rasshøl (som også nordmenn, tro det eller ei, kan være) så mener jeg det er greit at 5kr av den hundrelappen jeg gir går til dem, så lenge de andre 95kr går til de som lever livet sitt i fred og ikke har fortjent det stempelet de har fått.

  bare husk på at det kanskje kan være DEG en dag, og at jeg kommer til å gi faen om du er onkel grådig svinespisende kapitalist. du er et menneske og du er like mye verd for meg som min muslimske landsmann fra Bosnia. selvom jeg ikke liker deg.

 20. Enig med deg LOL. Det er underlig hvordan folk klarer å forklare bort egene holdninger ved å plasser skylden hos den andre parten. På en elle annen mystisk måte klarer vi å sette oss selv i offerrollen , stakkars oss som blir hatet av alle muslimer. Vi som aldri tenker noe vondt om noen !!Hvordan vet vi at Pakistanske myndigheter samarbeider med taliban. Fordi USA mener det. Kan det tenkes at det passer dem at vi tenker slikt , slik at de igjen kan innvadere et nytt land. Eller kan det hende det passer den politiske ledelsen fordi det betyr at vesten betaler dem enda mer for å ikke gå over til» den andre siden». Ikke vet jeg. Men det er rart at Bin laden trussler på video slutt etter Bush sin avgang. Ingen som reagerer på det.
  Uten dårlig samvittighet kan vi gå inn i andre land , ta over deres naturressurser, drepe deres innbyggere og likevel føle oss som frelsere. Jeg leste et sted at etter fallet på 4 norske soldater , var det et rusj av soldater som ville til Afganistan. Dette for å ta hevn? Hva forventer vi at bare motparten skal dø?
  Gang på gang nevner folk flaggbrenning. Gjelder ytringsfriheten kun oss i Vesten. Vårt flagg er noe vi er glad i. Kanskje krenket vi noe de var glad i. Jeg støtter ikke flaggbrenning. Jeg støtter ikke noe som får verden til å bli mer galere enn den allerede er.
  Jeg kjenner en del Pakistanere , både som naboer og gjennom jobb. De forteller at de sender penger privat gjennom familie slik at det kommer til de rette mennneskene. De jeg har snakket med har gitt kr 2000,- og opptill 5000,- kr hver. Dette er ikke noe de går og forteller media. De synes ikke nordmenn og media har noe med det. De sier at de som vil gi bør gi fordi de vil hjelpe et menneske i nød. Hvis ikke folk vil gi bør de holde munn og ikke vræle ut med ene hatefulle begrunnelses etter den andre. Det er noen som faktisk er glad for å leve i dette landet , ha et godt liv , ønsker å bidra til en bedre verden. Vi vil ikke ha del i deres paranoide hatefulle verden. Det gjelder både om du er muslim eller nordmann.

  1. Takk for et flott innlegg Randi, og jeg er helt enig med deg-
   Man kan ikke la hatet få ta overhånd, da har hele menneskeheten tapt- det kan vi selvsagt ikke tillate, og jeg er skremt over hvor mange som har hat som sin agenda for å skrive eller kommentere på bloggen….

 21. Bare for å gjøre det klart, jeg hater ikke noe som helst. Har bare latt meg undre hvorfor land som Thailand og Haiti har fått hjelp omgående. Er jo helt tydelig at Pakistan har gjort noe / unnlatt noe for å få denne kalde skulderen fra resten av verden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.