Den anerkjente teknikkbloggen Techcrunch oppdaget nylig store hull i sikkerheten til chatten på Facbook. Hvem som helst på din venneliste kan se dine private samtaler, og samtidig sjekke dine venneforespørsler.

Dette viser bare at man kan aldri være helt sikker på at det man skriver på nettet ikke kommer ut. Etter publiseringen på Techcrunch ble chatte-funksjonen utilgjengelig mens Facebook fikset den graverende feilen. Ifølge The Daily Telegraph.

I chatprogrammer du installerer på datamaskinen kan du selv legge til kontaktinformasjon for personer du vil ha kontakt med. Andre kan også legge deg til sine kontaktlister. Som regel må begge parter godkjenne kontakten. På denne måten kan du kontrollere hvem som får kontakte deg i chatprogrammet.

Det finnes også nettbaserte chattjenester. Her foregår chatten direkte i nettleseren. Gjennom slike kan hvem som helst kontakte deg, og du har ikke kontroll på samme måte.


Facebook er en av de mest utbredte tjenestene i denne sjangeren. I Facebook er det mest vanlig å oppgi sitt ekte navn, og du kan stille inn systemet slik at ikke hvem som helst får tilgang til din informasjon.

Man har en illusjon om en enorm trygghet. Facebook skal man kunne stole på. Men tydeligvis ikke. Dette beviser bare at det er lett for de som vil komme seg inn å se på «hemmelige samtaler og bilder», lett kan få tilgang. Og det igjen krever at Facebook blir inspirert til å bli enda sikrere!

http://vargas12.wordpress.com/2010/04/25/facebook-moderne-dynelofting/

http://vargas12.wordpress.com/2010/04/17/facebook-ja-eller-nei/

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dropp Hellas ferien!

Har du og familien planer om Hellas ferie så bør det vurderes på nytt. Hellas står nærmest i brann. Det...

Skal du date drømmedama, vær på vakt!

Etter bare fem minutter alene med en attraktiv dame, øker nivået av stresshormonet kortisol. Spesielt stor er økningen hvis du...

Lukk