Facebook med dårlig sikkerhet

Den anerkjente teknikkbloggen Techcrunch oppdaget nylig store hull i sikkerheten til chatten på Facbook. Hvem som helst på din venneliste kan se dine private samtaler, og samtidig sjekke dine venneforespørsler.

Dette viser bare at man kan aldri være helt sikker på at det man skriver på nettet ikke kommer ut. Etter publiseringen på Techcrunch ble chatte-funksjonen utilgjengelig mens Facebook fikset den graverende feilen. Ifølge The Daily Telegraph.

I chatprogrammer du installerer på datamaskinen kan du selv legge til kontaktinformasjon for personer du vil ha kontakt med. Andre kan også legge deg til sine kontaktlister. Som regel må begge parter godkjenne kontakten. På denne måten kan du kontrollere hvem som får kontakte deg i chatprogrammet.

Det finnes også nettbaserte chattjenester. Her foregår chatten direkte i nettleseren. Gjennom slike kan hvem som helst kontakte deg, og du har ikke kontroll på samme måte.


Facebook er en av de mest utbredte tjenestene i denne sjangeren. I Facebook er det mest vanlig å oppgi sitt ekte navn, og du kan stille inn systemet slik at ikke hvem som helst får tilgang til din informasjon.

Man har en illusjon om en enorm trygghet. Facebook skal man kunne stole på. Men tydeligvis ikke. Dette beviser bare at det er lett for de som vil komme seg inn å se på «hemmelige samtaler og bilder», lett kan få tilgang. Og det igjen krever at Facebook blir inspirert til å bli enda sikrere!

http://vargas12.wordpress.com/2010/04/25/facebook-moderne-dynelofting/

http://vargas12.wordpress.com/2010/04/17/facebook-ja-eller-nei/

One thought on “Facebook med dårlig sikkerhet

  1. Det er faktisk en ting til jeg har merket meg ang personvernet. Det er at selv om en stiller inn alt til å kun være tilgjengelig for venner, så ikke stol blindt på det. Av og til må en inn å sjekke at de innstillingene en satte, stemmer. Innimellom skjer det nemlig en glipp. Og vips, så har du gjerne åpen vegg, eller at venners venner også får tilgang til album.Cluet er: ikke stol for mye på at innstillinger fungerer helt slik de skal nei.Og skriv ikke mer enn hva som tåler dagens lys.Enten det er i chatten, eller profilen 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.