Facebook sliter! Enda flere er blitt lurt!

Det er ingen tvil om at Facebook sliter nå. Det nyeste er «klikknapping».

Klikknapping gjør at Facebook-brukere ser lenker til nettsider som vennene deres later til å ha «likt».

Den uønskede programvaren fungerer ved hjelp av iFrames, som plasserer en usynlig knapp over en hel nettside.

Uansett hvor brukeren klikker, ender han eller hun opp med å treffe en skjult «liker»-knapp, skriver BBC på sine nettsider. Ingen kan føle seg sikker på noen ting på nettet, så vær obs på hva du klikker på, hva du skriver, og til hvem du sender det. Dette utgjør foreløpig ingen trussel, men kan tilpasses til å levere ondsinnet programvare og phising- angrep, iflge BBC.

Eksperter kobler klikknapping opp mot den utvidede «liker»-funksjonen som Facebook lanserte for en tid tilbake.– Neste steg blir at Facebook utvikler en programvare som setter en stopper for klikknappingen. Så vil de som lagde den uønskede programvaren komme opp med en ny måte som muliggjør spredning av programvaren. Og slik fortsetter katt-og-mus-leken i en evig runddans, sier Eirik Solheim, medieutvikler i NRK.

Han påpeker at det er mulig å ta sine forholdsregler, blant annet ved å være utstyrt med en sunn dose skepsis når man er inne på Facebook.

Det betyr med andre  ord, bruke hue når du er på nettet. Men man kan være uheldig uansett hvor forsiktig man er. sånn er det bare i cyberspace.’

klide NRK.no

2 thoughts on “Facebook sliter! Enda flere er blitt lurt!

  1. Uansett hvor mye man bruker hue uansett hvor man er! KAN man være uheldig, og i hvert fall så lenge det finnes uærlige sjeler. Og det gjør det.
    Det er med andre ord ikke noe nytt å være redd for, bygge angst rundt eller føle seg skremt over. Ting er akkurat som de pleier 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.