Flygeleder streik lager kaos i hele Europa

-Mange tusen nordmenn er rammet av flygelder streik i Spania-

 

Flygeledere har monopol på sitt virke og kan nesten gjøre som de vil. Og får de ikke det de ønsker i lønn så streiker de- Problemet et at det får enorme konsekvenser for tredje part. de reisende. Og det er selvsagt meningen.

I Spania er det inført untakstilstand og flygeledere risikerer fengsel om de ikke møter på jobb-

Fire av de største flyselskapene har kansellert alle flyvninger til og fra Spania i dag: 

•KLM

•Iberia

•Air France

•Thai Airways

Det er en bitter lønnskonflikt siden februar i år som utløste aksjonen i går på en av en stor utfartshelg i Spania. Det var ventet at fire millioner mennesker skulle fly i, til eller fra Spania  denne helgen.

Ifølge spanske medier har det gått enkelte fly til og fra de fire flyplassene på Kanariøyene pluss Barcelona og Andalucia i formiddag. Men det har ikke hjulpet mye til å avverge komplett kaos.

– Det er flyselskapenes ansvar å få strandede passasjerer hjem. Hvis man velger å finne alternative transportmidler, bør man kontakte reiseforsikringsselskapet sitt. For øvrig råder vi alle til å følge med i lokale og norske medier, sier Kjetil Elsebutangen, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet til Aftenposten.no.

Tidligere i dag fortalte Norwegian til VG Nett at 60 av deres flygninger rammes av flystreiken. Det innebærer forsinkelser for 8000 passasjerer. SAS har tolv flygninger til og fra Spania lørdag, hvorav tre er rutefly og ni er charter-reiser. Samtlige flygninger er utsatt på ubestemt tid.

Streiken blant de spanske flygelederne har gjort livet surt for 300.000 europeiske flypassasjerer denne helgen.

Man skal ha god tolmodighet, og trøste seg med langt mer behagelige temperaturer i Spania enn i Norge, og gjør det beste ut av det. En slik situasjon kan man ikke få gjort noe med, og da er det bare å bruke kreativiteten til hjelp.

Dette kan jo dra ut i lang drag…

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10027987

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3934077.ece

http://www.dagbladet.no/2010/12/04/nyheter/utenriks/flygeledere/spania/flytrafikk/14572705/

One thought on “Flygeleder streik lager kaos i hele Europa

  1. Interesser meg null og niks om folk med 1,6 mill i årslønn streiker. Synd på dem som reiser den veien derimot.

    Har et lite hjertesukk Vargas
    Det heter langdrag og smånervøs. Hvis ikke så blir det et et langt drag og mange små nervøser. Please? *blunker med de himmeblå og smiler så pent jeg kan mens jeg gjør reverens*

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.