For lite politi i distriktene

 

Regjeringens bruk av middler til styrking av politietaten er en flau forestilling. Justisminister Storberget og hans undersåtter har ikke styrket politibemanningen nevneverdig i de store byene. Og ute i distriktene legges politi og lensmanns kontorene ned. Utelukkende for å spare penger, effektivisere er busdapet fra Knut Storberget!

Det vil alltid være behov for lensmann eller politi også i distriktene, dette er feilslått politikk, nok en gang fra den rødgrønne regjæringen som har skutt seg selv i foten så mange ganger det siste året at de må vel også selv være flaue over slett arbeide. Høyre og Erna Solberg kan bare lene seg tilbake å se på elendigheten til regjeringen Stoltenberg, og vite at hun snart kan begynne flyttingen til den nye statsminister boligen….

– Jeg stiller et stort spørsmålstegn ved beredskapen både hos politiet og ambulansen, sier Ole Peder Svendsen til VG Nett.

Eiren av Vauldal fjellhotell øst for Røros i Sør-Trøndelag fikk uventet besøk tirsdag 6. juli. Datteren fattet mistanke om at noe muffens var på ferde da hun oppdaget en ukjent scooter utenfor hotellet.

Svendsen trasket bort til hotellet for å finne ut hva som var på ferde. Inne i peisestuen så han en fremmed mann som drakk pils og smattet på en sigarett. Mens Svendsen så på, gikk tyven bort til kassaapparatet.

Datteren ringte til politiet, som opplyste at det var vanskelig å komme.

– Politiet opplyste at de var 200 kilometer unna, sier Svendsen.

Plutselig kom tyven durende med tohjulingen over parkeringsplassen. Svendsen og datteren prøvde å stoppe ham, men lyktes ikke. De tok opp jakten med bil.

Svendsen anser ikke episoden som en stor sak. Først dagen etterpå oppdaget hotelleieren at det hadde forsvunnet noen tusenlapper fra kassen.

– Jeg fikk tilbake pengene, og tyven gjorde ingen skade. Tenk om han hadde hatt våpen. Da er det uholdbart å måtte vente opptil tre timer for å få hjelp av politiet.

Lensmann Ulf Vintervoll opplyser at det var ingen på vakt i Røros den aktuelle tirsdagsnatten.

Det er ikke så rart at vi får kommuner i distriktene som blir fra flyttet og avbefolket. Det strider mot all sunn fornuft å ikke ha politi på steder der det bor folk. Dette er politikernes ansvar, et ansvar de absolutt ikke tar.

Knut Storberget bør ta ansvar nå ellers kan han fort bli arbeidsledig.

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10034840

4 thoughts on “For lite politi i distriktene

  1. Som Politimann må jeg si at jeg har ventet på dette i flere år nå. Det har gradvis gått i den retning at vi har blitt mindre folk ute i operativ tjeneste, mens området vi skal dekke blir større og større. Ofte er det kun en patrulje på som skal dekke ett område som det tar en time og to å kjøre over. Noen som kan tenke seg hvordan det er å ta imot en telefon fra en fortvilet person som våkner av at det er noen personer inne i huset hennes, når en vet at det tar en time før patruljen er der? Kanskje holder patruljen på med en trafikkulykke eller andre ting?
    Hvem hadde giddet å gå inn i en butikk med en ekspeditør og 30 mann som stod og ventet på tur til å bli hjulpet? Det er slik vi i Politiet føler det akkurat nå!

    Og Storberget? Vel, han hadde jeg prioritert SIST hadde han havnet i en trafikkulykke og det hadde vært andre innvolverte!

  2. Det er ikke for lite politi, det er for dårlig puls i kroppene på de som styrer landet slik at blodet får ikke transportert nok oxygen til hjernen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.