Gir du penger til tiggere?

De største byene i Norge flommer formelig over av tiggere, enten de er norske, rumenske eller kosovoalbanere- Gir du av din formue til de trengende? Ikke jeg heller.

Jeg har opplevd å bli spyttet etter på Karl Johan fordi jeg ikke kommenterte et » please » når plastkoppen ble stukket opp i ansiktet mitt- For deretter å oppdage at samme » fattigkone» noen minutter senere satt seg inn en svær Mercedes som stod parkert (ulovlig?) i en sidegate til Norges hovedgate-

Jeg får mindre sympati med tiggerne når jeg oppdager sånt- Og det verste er at noen av de ikke aksepterer et nei…

Hvorfor er dette blitt et så stort problem i Norge? I Oslo kan du nesten ikke spasere mer enn noen få meter før du enten hører dårlig trekkspill musikk eller får en plastkopp stukket under nesa- Og i Fredrikstad er det snart blitt like ille- I Trondhjem vet jeg at det også har blitt verre. ( flere tiggere)

Det er forskjell på de som gjør noe for pengene. Asså, gatemusikkanter og andre som opptrer har jeg stor respekt for, og kan til og med gi en skjerv en gang i blant-

Men tiggerene som henger bare rundt et gatehjørne for å få noen grunker til neste skudd eller rumenerne som blir villsinte hvis du overser de- får ikke 5 øre fra meg!

De som selger blader er forsåvidt ok- = Oslo har jeg kjøpt flere ganger, og det er ofte fordi jeg liker selgeren. De er både hyggelige, og prøver å skaffe seg noen kroner på ærligvis-

Jeg var på tur i sommer til Odense og København. Jeg så ikke en tigger, på hele uka! Hvorfor er tiggerne i storbyene i Norge? Er dette nok et bevis på at politikerne og spesielt regjeringen ikke greier å få bukt med problemet? For dette har vært på den politiske agenda mer enn en gang den siste tiden-

Jeg synes det er et stadig større problem at folk sitter utenfor hver eneste butikk, og ved hver eneste parkeringsautomat og vil ha pengene mine- penger jeg synes de ikke fortjener-

Hva mener du om tiggerne der du bor, og gir du fra deg penger?

 

Vargas

11 thoughts on “Gir du penger til tiggere?

 1. Här i Stockholm är det minsann en hel del tiggare nuförtiden. På gator & torg – och i tunnelbanan, tiggare som går genom vagnarna. Har aldrig heller gett något till någon. Men ett tilltagande problem är det.

 2. Det är otroligt mye tiggare här i Oslo. Som Bengt skriver så går även tiggarna här på trikken, tbane och även bussen. Har aldrig varit med om att de har varit hotfulla men de ropar ju efter på nåt på sitt språk som antagligen är inte allt för positiva 😉

  Vad jag har hört så är det maffian som ligger bakom tiggeriet här bland rumänierna och C/O. De tar hit folk för att själva tjäna en hakka av det tiggarna får in. En tidning från Sverige testade och satte ut en reporter på Karl Johan förrut och satt där en dag. Timlönen var 250 nok så visst tjänar dem en slant..

  Men visst, jag är ening med dig! Det är ett problem som politikera borde ta tag i nu!

 3. Jeg har aldri gitt penger til tiggere. Og det kommer jeg aldri til å gjøre heller. Men det er ikke fordi jeg ikke føler for dem eller liker å se andre mennesker i nød. Jeg gir ikke penger fordi jeg mener alle kan utføre en eller annen jobb for pengene. Om det så bare er å pusse bilvinuder, pussesko eller plukke søppel i gaten.

  For noen år siden gikk jeg fordi en uteligger I Oslo, han pusset sko. Mine sko trengte kanskje ikke en skopuss den dagen, men jeg gav han allikevel noen penger å lot han pusse skoene mine.

 4. Tiggere er over alt! I Oslo for noen år tilbake var den en drøss av dem da jeg sto i kø forran et utested. En kvinne spesielt maset med koppes sin. Til slutt ble jeg så forbannet at jeg tok frem lommeboken og gav henne noen krone-stykker. Damen gikk 2 meter videre også kom hun tilbake til meg igjen og ristet med koppen. Da ble jeg sur og sendte henne vekk.
  Her om dagen i Bergen var det en som skulle selge roser. En bekjent spurte hvor mye det kostet, 50 NORSKE KRONER! De menneskene er gale. Kan ikke selge en stygg, gammel rose som ikke lukter en gang til 50 kroner!

 5. Jeg er som regel ALdri i oslo, men når jeg først er der, gir jeg ikke penger, men jeg kjøper heller en hambuert til en 10er, på mcern… og jeg gir ikketil de utlendingen som stikker koppene op i trynet, eller løper etter meg, men jeg gir til en stakkars nordmann..
  hvorfor skal man gi penger til en utlending, når vi har så mange a de norske..
  Og det er bedre og gi en burger en penger, syntes nå jeg…

 6. Hei, eg gjev ofte peng til tiggere når eg er i byen.
  Spesielt dei som berre sit der å ser stakkarslege ut…..
  Takk skal du ha for att du nettopp ga meg ein oppvekkar.
  Skal ha detta i tankane neste gang eg er på besøk.
  Det handlar jo om medmennesklighet til slutt, men me gjere
  vel ikkje dessa stakkarane ein tjeneste med å gje dei våre eigne
  hardt opptjente peng…..

  De fleste av livets skygger skyldes at vi selv står i veien for vårt eget solskinn.

 7. Herregud, eg har opplevd det sama.
  Det klikkar for dei når du nektar
  å gje dei pengar, så klart gidder eg
  ikkje gi pengane mine til frekke
  tiggerar. Men med =Oslo har eg ein heilt
  motsatt meining. Dei er hyggelige, snille
  og heilt klart ærlige, eg leitar alltid etter
  ein =Oslo når eg er i tigerstaden ..

  Utrulig bra blogginnlegg !

 8. Jeg har vært med Agderposten som tolk på en stor reportasje om tiggere. Mange snakker om dem, har meninger om dem, men har noen snakket med dem?

  Vi satt og pratet med dem ved flere anledninger. Jeg kunne språket, så da fikk vi komme tett på de og stilt dem de spørsmålene vi lurte på.

  Det hele var svært interessant og svært lærerikt. Jeg håper å kunne vise hele reportasjen i pdf format snart, men foreløpig her er noen bilder:

  http://cmvt.blogg.no/1280573346_tett_p_tiggere.html

  ps: sitat fra en tigger – «Får vi 30-50 kroner fra en enkel person, er det et mirakel». De pengene de tjener ila. dagen kommer fra flaskepanting ifølge de vi snakket med.

  – christina –

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.