Global oppvarming my ass

 

Asså- Hvor da? Det er så kalt at til og med snøen fryser! November måned er den kaldeste på over 100 år! Og desember og en uke inn i desember så er det enda kaldere. Global oppvarming? Mulig det er varmere enn normalt noe sted på kloden, men hele Europa fryser jo!

Som en følge av snøværet advarte det svenske veivesenet om farlige kjøreforhold i nesten hele landet fredag, med hålke og glatte veier.

På Gäddviksbroen utenfor Luleå i Nord-Sverige ble åtte skolebarn skadd da en skolebuss kolliderte med en tømmerbil i snøværet.

– Den værtypen vi har nå skyldes mildlertidige endringer i et svært værmønster. Påvirkningen skjer uavhengig av den globale oppvarmingen. Det er ingenting i veien for at vi er på vei inn i en periode med kalde vintre slik vi så på 50 -og 60 tallet, sier klimaforsker Erik Kolstad-

For mange av oss kan det være vanskelig å forstå. Krisemøtet om global oppvarming i København er knapt nok ferdig før vinterkulden er over oss. Vi fryser og skjelver mens klimaforskere og statsledere sier at kloden er i ferd med å bli overopphetet.

Per Engene er leder for foreningen Klimarealistene, som er sterkt kritisk til menneskeskapt global oppvarmingen. Han lar seg ikke overraske over snø og lave temperaturerer.

– FNs klimapanel hevder at det skulle bli varmere. Når det motsatte skjer år etter år, så er det kanskje bevis på at de tar feil. Den avgjørende påstanden er at utslipp av CO2 skal drive temperaturen i været. Men vi mener vi ved hjelp av naturlovene har bevis for at det er fysisk umulig at disse utslippene skal kunne påvirke temperaturen nevneverdig, sier Engene.

Jeg har alt for lite greie på det til å vite noe som helst om global oppvarming-

Når det er sagt, så tror jeg nesten de ikke vet nok om dette de som sier de har det. » Ekspertene » er tydeligvis uenige om vi har en global oppvarming, og så lenge det er så kalt over lang tid som nå, så er det vanskelig å argumentere for global oppvarming, enig?….

Det er liten tvil om at man skal tenke på miljøet i det meste man foretar seg. Og man skal ha strenge regler for bedrifter som skal kvitte seg med klimagasser og avfall. Men dette har vi vist noen år nå- burde ikke det snart ha hjulpet?

Ozonlaget var så hipt en stund. Er det ikke noe hull der mer, eller er det tettet?

Jeg fyrer med ved – med verdens beste samvittighet. Det er ikke min skyld at det er kaldt.

Norges Røde Kors setter inn flere tiltak for å å møte utfordringene de svakeste i samfunnet opplever i forbindelse med det kalde været.

Generalsekretær Børge Brende forteller at de har mottatt flere bekymringsmeldinger fra sine 7.000 besøksvenner. Disse utgjør en bred kontaktflate mot eldre, folk som sliter med psykiske lidelser og folk med rusproblemer.

– Det er spesielt bostedsløse og enslige eldre som sitter i alt for kalde hus og boliger. Der mener vi at det må settes inn ekstra tiltak. Jeg er redd for at liv kan gå tapt, sier Brende til VG Nett.

Ta kontakt med syke, enslige og eldre mennesker du vet om i vinterkulda- Det kan være med å hjelpe de svakeste som kanskje trenger en håndsrekkning- Og gi en slant ekstra til de som sitter ute og tigger.

Det er viktig å vise med menneskelighet.

Kanskje kan vi gjøre jula litt hyggeligere for de med små ressuser.

Jeg er ikke så veldig gammel, men kan ikke huske en slik kulde gjennom snart halve desember…

Vinteren kan bli veldig lang for veldig mange-

Vargas

Kilde

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.513359-is-gav-rekordlang-operationsko

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.511923-fortsatt-halt-nar-temperaturen-faller

http://www.vg.no/nyheter/vaer/artikkel.php?artid=10028254

http://www.vg.no/nyheter/vaer/artikkel.php?artid=10012492

http://www.aftenposten.no/vaer/article3454455.ece

9 thoughts on “Global oppvarming my ass

 1. Ja, din ass er den eneste som gjelder – Og når det først er kaldt i Norge og Europa så er det ikke så nøye at det finnes en del andre verdensdeler som opplever den verste tørke noen gang – det har ingen sammenheng…eller at Nord-Norge har hatt den mildeste november i manns minne med plussgrader mens østlendingene fryser sine «asser» av seg – Det du skriver vitner om en innsnevret, ukyndig og klart kunnskapsløs holdning – Du kan jo google litt å se hva som skjedde i Bulgaria i november når østlandet fikk sin første snøomgang….Det er først de siste 14 dagene resten av Nord-og Mellom-Europa har merket kulden. Men selvsagt er det bare naturlige svingninger – siden alt skjer mye kjappere i dag så har selvsagt vær og-klimaendringer fulgt våre vestlige levesett – tilpasset seg oss.

  1. Mette!

   Kunskapløs holdning? Hvordan kan du påstå det?
   Ukyndig?? Innsnevret?? Fordi jeg synes det er kalt på Østlandet? Det er jo faktisk den kalleste november på 105 år og desember har ikke vært det spor bedre-

   Fra hvilken forblåst holme du kommer fra vet ikke jeg- men alt som står i dette blogginnlegget er riktig. At du ikke er enig i det er en annen sak, men du må ikke komme med sisse tåpelige oven-i-fra- og -ned beskyldningene for det-

   At du mener nore annet enn det so m står i stykket er ikke det samme som at det er insnævret-

   Jeg tror ikke et sekund på at du skjønner hva jeg mener- men da er det i hvertfall nevnt-

   Spydigheter kan du slutte med!

   Vargas

 2. Jeg tror det Mette reagerer på er ditt voldsomme fokus på lille Norge i en verden som består av så mange flere land.
  Ja, det som skjer i Norge er kanskje urelatert til den globale oppvarmingen men hallo! RESTEN AV VERDEN er det noe som heter.
  Veldig mange land opplevde som kjent sin verste tørke på.. ja.. noensinne!
  Og allikevel greier du -Vargas- å oppfatte global oppvarming som tull, og det fordi Norge er kaldt.
  Jeg har ikke spurt Mette men jeg antar at det er dette som forårsaket reaksjonen hennes, saklig eller ikke.

  1. Mulig det er global oppvarming over hele linja for det jeg vet. Men faktum er at de lærde strides mer og mer om dette er menneskelig skapt, og om vi har en noen oppvarming over hode-

   Mitt poeng er at det er vanskelig å forstå at det smelter is noe sted- så kalt som denne vinteren har startet, og så kald forrige vinter var….

   Takk for innspill Zhippy

 3. Självklart är det bullshit.
  Världen har gått under pga globaluppvärming sedan 30talet. Samma gamla visa om och om igen, och fortfarande inga bevis på att den finns.

 4. Hehe, måtte bare komme med en liten kommentar etter å ha lest innlegget og kommentarene over… Er jo ikke rart at man blir litt uenig om hvor og hva når det kommer til den globale oppvarmingen…. Men samtidig så er det jo på grunn av den globale oppvarmingen at det er så kaldt her, rett og slett fordi når kloden blir varmet opp så blir havet også varmere, og når havet blir varmere så blir også golfstrømmen det. Detta gjør at enkelte land blir oppvarma (gjerne dem som allerede e ganske varme, slik som spania) og isen på f.eksempel nordpolen smelte og iskaldt vann kjøle ned golfstømmen igjen og voila så blir kysten i norden nedkjølt, noe som igjen fører til at det blir kaldere og kaldere i Norge pga den globale oppvarminga….

  så nokken steda blir uutholdelig varme og nokken kalde… Begge dele kjem pga G.oppvarming, og begge dele kan gjøre det vanskelig å bo på et sted!

  1. Mulig du har rett Dee- Golfstrømmen varmer ikke noe som helst langs norskekysten denne vinteren i hvertfall- Isen ligger tykk i Oslofjorden så hverken ferger eller andre båter kommer seg ut i åpen sjø. Jeg tror det er større sjanse for ny istid;)

   Takk for kommentar-

 5. Global oppvarming gjør at det blir mer ekstremvær, vi skal ikke nødvendigvis ha +20*C og sol hele året. Sett deg inn i ting før du kommer med påstander.

  1. Du har sikkert satt deg skikkelig inn i hva global oppvarming egentlig er Kristine. Det handler om langt mer enn ekstremvær. 20+ og sol hele året er det noe ingen her har nevnt i hele tatt-

   Mittpoeng er at det er jævlig kalt ove en lengre periode, og det virker fjernt fra den glbale oppvarmingen alle snakker om….

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.