Har du bilringer eller dobbelt hake?

Og hvorfor får noen dobbelt hake og andre bilringer? Hva bestemmer at kroppsfettet legger seg på forskjellige steder? Det har du tenkt på lenge det!

Fordelingen av fettdepotene på kroppen reguleres av en rekke faktorer, der de viktigs­te er hormoner, gener og fysisk aktivitet. Kvinner og menn har ulik fettfordeling, noe som grunnleggende sett skyldes det kvinnelige kjønnshormonet østrogen.

Østrogen øker mengden kroppsfett, og fordi kvinner produserer mer østrogen enn menn, har kvinner generelt sett en høyere fettandel (25–31 prosent for kvinner, 18–26 prosent for menn). Kjønnshormonet sørger samtidig for at fettet hovedsakelig avsettes på baken, hoftene og lårene, slik at kvinner ofte får den typiske pærefasongen.

Etter overgangsalderen når kjønnshormonproduksjonen avtar, er det vanlig at kvinners fettdepoter flytter seg opp­over slik at hoftene smalner og livvidden og magen vokser. De antar altså i økende grad den typiske eplefasongen man ser hos menn.

Men som de fleste kjenner til, det er ikke vanskelig å kvitte seg med noen kilo hvis man virkelig vil. Regelmessig mosjon, riktig kosthold og riktige mengder så raser kiloene av. Det har jeg selv erfart. Men man må ha selvdisiplin og gjøre dette til en livsstils endring. Skippertak har lite for seg.

Lav konsentrasjon av hormonet østrogen gir menn eplefasong.

 

Flere gener har også vist seg å ha betydning for hvor på kroppen fettet avsetter seg. Det er dessverre umulig å påvirke de genetiske og hormonbetingede årsakene til fettdepotenes fordeling, men man kan til en viss grad endre kroppsform fra eple- til pærefasong ved å gå inn for å mosjonere. Når musklene arbeider, produserer de nemlig signalstoffet interleukin-15 som har vist seg å redusere mengden av magefett, mens fett oppsamlet på baken og lårene ikke blir påvirket.

Det finnes kroppsfasonger for noen og en hver. Det er liten tvil om at det er noen som er mer populær enn andre. Mannens pæreform er vel ikke noe som drar damer akkurat-

Stadig flere legger seg under kniven for å få bort uønskede mengder fett, det bør absolutt være siste utvei mener jeg. Du greier å slanke deg hvis du vil det nok- Garantert!

 

Kilde: Illustrert Vitenskap

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.